Ολυμπιακός

Ναι ρε παιδι μου, σαφως και θα επαιζαν βασικοι στον Ολυμπιακο.
Το θεμα ειναι οτι εγω αν ημουν οπαδος του οσφπ, εξ’αρχης δεν θα ανεχομουν να εμφανιζεται η καθε πρωταρα στο ΤσουΛου και να με αποκλειει, εμενα που η ομαδα μου συμμετεχει καθε χρονο στο θεσμο. Δηλαδη θα εκνευριζομουν με τον προεδρο που βαζει τα λεφτα και με τη γενικοτερη νοοτροπια του να εισαι ικανοποιημενος με το να εισαι σταθερα στην διοργανωση αλλα παντα τελευταιος και να ερχονται ξαφνικα κατι τσουτσεκοομαδες απο το Βελγιο και να πετυχαινουν περισσοτερα πραγματα. Θα ενιωθα κοροιδο.
Για να παει παραπερα καποια στιγμη η ελληνικη εκπροσωπηση , θα πρεπει οι ελληνικες ομαδες που συμμεχουν συνηθως (παο-οσφπ) να παψουν να ειναι ικανοποιημενοι μονο με την προκριση στους 16, αλλα να κυνηγησουν και το παραπερα.
Οποτε εμενα το σκεπτικο μου θα ηταν ''αδιαφορω για το τι παιχτες εχει η καθε στανταρ, η καθε αλκμααρ και η καθε γαλατασαραι (καθως ειναι ομαδες απο πρωταθληματα παρομοια με το ελληνικο, οχι τιποτα μεγαθηρια) και θα ειχα την απαιτηση και την προσδοκια απο την ομαδα μου, να τις καθαριζει ανετα αυτες τις ομαδες μιας και συμμετεχει σταθερα στο θεσμο και δεν ειναι καμια περαστικη.

Αυτά είναι γενικότητες.

Εδώ ήμασταν και το καλοκαίρι και έκραζα δίχως έλεος για το ρόστερ και ακόμα το κάνω. Από κει και πέρα κοιτάω τι κάνει η ομάδα με το υπάρχον υλικό, συγκρίνω με τα ρόστερ των άλλων και κρίνω. Τα “εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θα πρέπει να αποκλείουμε Σταντάρ, Άλκμααρ και Γαλατά” τα ακούω βερεσέ. Δεν παίζουν οι φανέλες, οι παίκτες παίζουν και από παίκτες επαναλαμβάνω ότι έπαιζα με Ζαϊρί, Μπράβο, Όσκαρ, Γκαλίτσιο και Λεονάρντο. Ε, γι αυτήν την ομάδα που κατέβηκε στα ματς των ομίλων η πρόκριση ήταν υπέρβαση κατ’ εμέ. Φυσικά και υπήρχε το πλεόνεκτημα εμπειρίας (για κάποιους παίκτες έτσι?) σε σχέση με τις άλλες δυο ομάδες συν ότι ο Κούμαν κατέστρεψε την ομάδα-μοντέλο του Φαν Χάαλ και την σχετικά αδύναμη άμυνα της Σταντάρ. Και πάλι όμως βάζοντας τις ομάδες κάτω και το πώς έπαιξαν, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Ολυμπιακός έτσι όπως κατέβηκε μόνο με απόλυτη συγκέντρωση, υπομονή και πάθος θα μπορούσε να περάσει. Όπερ και έπραξε και αυτό ΝΑΙ είναι υπέρβαση.

Από κει και πέρα δε διαφωνώ προφανώς ότι πρέπει να κοιτάμε και πέρα από τους 16, γι αυτό και λέω ότι αυτό που με νοιάζει φέτος είναι το πρωτάθλημα κι ας έρθει όπως νάναι, αφού θα φέρει τα οικονομικά έσοδα που (λογικά πάντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις με τον Σώκρατες) θα ανεβάσουν την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω.

Συμφωνω οτι η φετινη προκριση ηταν υπερβαση με τις απουσιες που ειχαμε. Απο εκει και περα η κατακτηση του πρωταθληματος ειναι επιβεβλημενη, για την εισοδο στο Champions League του χρονου και οχι μονο. Θελω ομως να παλεψουμε και τη προκριση στους 8, δεν ειμαι της αποψης ματς-φιεστα με Barca, Real κτλ, προτιμω μια εκ των 3 (Φιορεντινα, Μπορντο, Σεβιλλη) για μεγαλυτερες πιθανοτητες προκρισης…

Πιστευω με Σεβιλλη εχουμε παραπανω πιθανοτητες αποτι με Μπορντο/Βιολα

βασικα με καμια, αλλα ετσι για να λεμε… :lol:

παιδιά, το τσ. λ. φέτος άλλαξε αν δε το πήρατε χαμπάρι. Στα προκριματικά κόπηκαν οι τριτοδεύτεροι ομάδες των χωρών τους και μπήκαν πρωταθλητές μικρότερων πρωταθλημάτων. Το “ο φετινός όμιλος του Ολυμπιακού ήταν εύκολος” είναι άτοπο, γιατί πλέον από άποψη δυσκολίας είμαστε πάλι στους ομίλους που υπήρχαν στο ΤΣ. Λ. πριν το 1999. Τότε ήταν μόνο οι πρωταθλητές (άλλο που οι ελληνικές ομάδες ήταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και ο ΟΣΦΠ έπεφτε π.χ. με Ρεάλ, Πόρτο και Ρόζενμποργκ). Ακόμα και με την ομάδα που νίκησε μέσα στη Βαρκελώνη να κληρωνόμασταν, για την υπόλοιπη Ελλάδα ο Ολυμπιακός θα είχε μια κωλόφαρδη κλήρωση. Μην ψαρώνετε

κουφαλες πατε για ρικελμε?

και βαλε…

Να δω ποιος θα τρεχει για τον Ρικελμε απο πισω

εντι

αν ξαναδω ειδηση, ‘ο οσφπ ενδιαφερεται για τον ταδε παιχτη, για δανεικο με οψιον αγορας’ θα φαω το καπελο μου.

δε γινεται ομαδα που κανει πρωταθλητισμο και παιζει σταθερα στην Ευρωπη να θελει βασικους παιχτες δανεικους.

βασικα οποιον πετυχαινε η σεβιλλη στη φορμα της, τον ψιλοκλαιει η μανα του

εγω το ξαναειπα, θελω μπορντο…αν την πετυχουμε θα δουμε 2 εντελως σαπια ματς που δεν θα περναει κανεις τη σεντρα, αλλα με αυτη τη λογικη ενα γκολ να σου κατσει και παιρνεις μεγαλο αβανταζ

αυτα για το ρικελμε σας παρακαλω μην τα αναφερετε γιατι δεν νομιζω να γινει τιποτα και θα μεινουμε με την καβλα…(τι παικτης αυτος ο ρικελμε θεουλη μου)

Γενικά, αυτή η ιστορία με το “δεκάρι” με αγχώνει λίγο. Εγώ βλέπω την ομάδα να κυκλοφορεί αρκετά καλά τη μπάλα, να βγαίνει σωστά απο τα πλάγια και μετά είτε οι σέντρες να είναι τραγικές είτε τα τελειώματα. Ο Όσκαρ (που δεν είναι “δεκάρι”) πρέπει να έχασε 3 σίγουρα γκολ πάλι με Πάνθραξ όπως είχε χάσει και με ΠΑΟ, Ξάνθη.

Εγώ θέλω ένα παίκτη που θα κινείται πίσω από τον επιθετικό, θα εκμεταλλεύεται τους χώρους που αυτός του ανοίγει (είναι καλοί σε αυτό οι Ντιόγο, Μήτρογλου ενώ θα βοηθήσει και ο Λούα Λούα) και θα πατάει περιχή πρωτίστως για να σκοράρει.

ε οχι πως εχουμε καμια κυκλοφορια μπαλας ρε κρισπ…ναι βγαινουμε πολλες φορες στα πλαγια και οι σεντρες ειναι αθλιες (ειδικα τον γκαλιτσιο τον εβλεπα 3 χρονια στο αλκαζαρ…μια φορα να κανει καλη σεντρα δεν το θυμαμαι, τελοσπαντων), ναι εχουν δημιουργηθει ευκαιριες με τον οσκαρ, αλλα σε ποια παιχνιδια? με τον πανθρακικο και το βαζελο? σιγα τα αυγα…σε ολα τα ματς τσαμπιονς λιγκ ειδες ποσο δυσκολευομασταν να κανουμε την τελικη πασα, ακομα και οταν ειχαμε κατοχη

φερε το ρικελμε ρε θειο, να πεσουν τα τσιμεντα :lol:

Με τις ομαδες που επρεπε δυστυχως δεν ειχαμε κυκλοφορια της μπαλλας.Εκει βασιζομασταν να παρει καποιος γρηγορος την μπαλλα και να την ανεβασει ψηλα μπας και καταφερουμε να κανουμε καμια κοντρα.
Εννοειται βεβαια οτι ο Ρικελμε ειναι οτι καλυτερο μπορει να τυχει στον Ολυμπιακοσ αυτη την στιγμη γτ ειναι παικτης γρηγορος με απιστευτη τεχνικη,πασα παρε-βαλε και σκοραρει και με πολλους και ευφανταστους τροπους.Και αυτα και αν φαινονται να τα εχουν γραψει σε φυλλαδες(που τα εχουν δλδ) ειναι τελειως μα τελειως αληθεια.Γτ τον Ρικλεμε τον ξερουν ολοι!!Μα ολοι ομως.Θυμηθειτε μηπως που εφτασε η Βιγιαρεαλ οταν ειχε τον Ρικελμε 10αρι…

OK, εγώ απλά δεν θέλω πάλι έναν Ριβάλντο που να πρέπει αναγκαστικά το παιχνίδι της ομάδας να περνάει πάντα από τα πόδια του. Είναι μοντέλο αναχρονιστικό και δεν έχει θέση στο σύγκρονο ποδόσφαιρο.

+1

Και ο Ρικέλμε όσο παικτούρα κι αν ήταν κάποτε, πλέον είναι τόσο αργός που ούτε στην Αργεντινή δε τον χρησιμοποιούν. Στην Ευρώπη δεν επιβεβαίωσε ποτέ του τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν και στην Αργεντινή πλεον είναι εκτός πλάνων Μπόκα Τζούνιορς και Μαραντόνα. Συμφωνώ με ΚρισΠ για την κυκλοφορία της μπάλας. Με ένα αριστερό χαφ (και υγιή Γκαλέτι) έχουμε πολύ γερή τετράδα για να κυκλοφορεί η μπάλα και να πηγαίνει σωστά στην επίθεση. Επίσης, μετά τον Μπελούτσι, ο Ρικέλμε θα είναι ένα βήμα πίσω. Στην ηλικία του Μπελούτσι ο Ρικέλμε ήταν τεράστια παικτούρα, εν έτη 2009 όμως ο Μπελούτσι δεν καθυστερούσε το παιχνίδι της ομάδας, έπαιζε άμυνα και ήταν παίκτης με συγκεκριμένο ρόλο που δεν είχε πρόβλημα να πει “ναι” σε ό,τι του ζητούσε ο προπονητής (μέχρι και αμυντικό χαφ έπαιξε) με σκοπό να πάει το σύνολο μπροστά. Ο Ρικέλμε θα έρθει με σκοπό να πάει ο ίδιος μπροστά και να του γίνουν τα χατήρια. Άσε που δεν έχει μεταπωλητική αξία

ρε τι λετε τωρα? στο κατω κατω μπαλα ειναι–> θεαμα…αν δεν χαρεις παικτες οπως τον ρικελμε, που ναι χρειαζεται επιθετικα να στηριχτει ολη η ομαδα πανω του, ειτε αυτη η ομαδα λεγεται εθνικη αργεντινης, ειτε μποκα, ειτε βιγιαρεαλ-μπαρτσα…ναι ειναι αργος σε σχεση με το ‘ευρωπαικο ποδοσφαιρο’, ναι αν εξαφανιστει σου γαμαει την επιθεση (αν εχεις μαθει να στηριζεσαι σε αυτον)…αλλα ρε ειναι απο τους ελαχιστους παικτες πλεον που εχουν απομεινει που τον λες ποδοσφαιρικη ιδιοφυια…αυτο το γαμημενο το αθλημα πια εχει καταντησει στιβος! τρεξε πιο γρηγορα, πιο πολυ, πιο δυνατα…ε αμαν πια!

οπως μου ελεγε και ενας φιλος μου, στη αγγλια στις ακαδημιες λενε: φερτε μας κορυφαιους αθλητες και θα σας τους κανουμε επαγγελματιες για premier league
τυχαιο ειναι που ολη η premier league (και γενικοτερα δηλαδη) ειναι γεματη στους ευρω-αφρικανους?
τι εκφυλισμος πια σε αυτο το αθλημα! για αυτο πλεον στο 90% των αγωνων σε πιανουν χασμουρητα απο το 20λεπτο…πιεση, πιεση, τρεξιμο και απο μπαλα μηδεν

αλλωστε στιγμες του ζιοβαννι ολοι λιγο πολυ τις εχουμε χαραγμενες στο μυαλο μας…

καπου εδω τελειωνει το παραληρημα του ρομαντικου:p (δεν ξερω τι με επιασε, ισως η υπερβολικη λατρεια μου για τη φανελα με το νουμερο 10 :lol:)

κοίτα, εγώ πάλι με στρίμινγκ θα τον βλέπω, οπότε ας παίζει όπου θέλει. Εγώ το ίδιο θα τον χαίρομαι! Όταν βλέπω τον Ολυμπιακό θέλω να βλέπω 11 παιχταράδες κι όχι 10 εργάτες να κάνουν τα χατήρια σε αυτόν που κάποτε έφτασε ένα βήμα πριν τον υπερπαίχτη. Με Λεντέσμα μέσα ο Ρικέλμε είναι μια χαρά. Με Μαρέσκα-Ντούντου είναι ζημιογόνος πολυτέλεια.

Επίσης, καλό θα είναι όποιος έρθει να ξέρει να εκτελεί και φάουλ γιατί ούτε που θυμάμαι πότε βάλαμε γκολ από φάουλ…

Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό με τα φάουλ, αλλά μετά θυμήθηκα ότι φέτος δεν πρέπει μας έχουν δώσει πάνω από 2 φάουλ σε θέση για απευθείας εκτέλεση. Οπότε δεν έχω δείγμα για να κρίνω.

λες και η αμυνα του ολυμπιακου φετος ειχε την αλεξισφαιρη καλυψη απο τα χαφ :stuck_out_tongue:
ολο μονοι τους επαιζαν ρε, ντουγρου ο μεσοεπιθετικος πανω στα σεντραμπακια επεφτε…

ο νταλεσαντρο που ακουγεται επισης θεωρειται καλυτερος οπως ειμαστε τωρα, γιατι παιζει και αριστερα, ειναι και πιο γρηγορος και νεοτερος. αλλα ειναι και ακριβοτερος…