Ας μην ψάξουμε για δικαιολογίες ούτε σε φωτοβολίδες και μη διακοπές ούτε στην υπόδειξη που έκοψε τον Ρόμενταλ ενώ έβγαινε μόνος του. Ας πούμε πως αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, έτσι είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα και τα “ντέρμπυ” του.
Στο παιχνίδι αυτό κατεβήκαμε απροετοίμαστοι και αποκοιμισμένοι. Από την περασμένη Κυριακή μετά τη μεγάλη νίκη επί του παοκ και τις δηλώσεις του Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ περιμέναμε πως θα κατεβαίναμε να βρούμε μία ομάδα διαλυμένη με τον προπονητή να μην εμπιστεύεται τους παίχτες του κλπ.
Η παληκαρίσια νίκη κόντρα στον Καραγκιοζογεωργίου μας έριξε και άλλη στάχτη στα μάτια σχετικά με την δική μας κατάσταση.
Ενώ τα σημάδια υπήρχαν από μεσοβδόμαδα (ανακοίνωση Σκόκο) πως η αεκ θα χρησιμοποιούσε αυτό το παιχνίδι για να συσπειρώσει τον κόσμο της και να γλείψει τις πληγές της, εμείς πήγαμε στο ματς χωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι για ντέρμπυ.
Εκεί που η ΑΕΚ υστερεί από εμάς σε ποδοσφαιρική ικανότητα, είχε Έλληνες παίχτες που μπήκαν στο παιχνίδι με συναίσθηση πως κατέβαιναν να παίξουν ντέρμπυ, ενώ από εμάς πολλοί ενδεκαδάτοι ξένοι μπήκαν στο γήπεδο με την ίδια νοοτροπία “άλλο ένα ματς”. Την είδατε την αγκωνιά του Καράμπελα όπου πήρε την κάρτα στο Α’ ημίχρονο; Oι αεκτζήδες έκαναν ό,τι έπρεπε να μας ξυπνήσουν αλλά εμείς τίποτα. Ο Μάκος μέχρι που βγήκε ήταν ο καλύτερος τους παίχτης. Δεν ξέρω ποιός μίλησε στους παίχτες για να τους προετοιμάσει για το συγκεκριμένο ματς…
Ο Βαλβέρδε προφανώς μίλησε για το αμιγώς τακτικό μέρος, ήταν η 4η φορά που έπαιζε την ΑΕΚ στην καριέρα του…
Ο Τάσαρος; Σε ποιά γλώσσα; Δεν ξέρω κατά πόσο η γλυκύτατη μεταφράστρια του Βαλβέρδε μπορεί να αποδώσει στα Ισπανικά τον πλούτο του λμανίσιου λόγου του Τάσου… :roll:
Ο Κομινάκης που έκανε και δηλώσεις για αγωνιστικά θέματα μετά τη λήξη στα κανάλια; Eδώ γελάμε! Τα είχα γράψει για τον συγκεκριμένο από το καλοκαίρι. Πως να πάρουν οι παίχτες στα σοβαρά έναν χοντρό νεόπλουτο που μπαίνει στα αποδυτήρια τελευταία να τους κάνει κήρυγμα όταν το σουλούπι του προδίδει πως δεν έχει κλωτσήσει ούτε πλαστικό τόπι σε παραλία…
Από κοντά και ο Μαρινάκης που έκανε διαβάζω στις εφημερίδες δήλωση περί “εξοφλημένων που χάνουν από απλήρωτους”. Λες και παίζουν τα λογιστήρια μπάλα… #-o
Αντίθετα μετά τον Κομινάκη είδα στην τηλεόραση να βγαίνει να μιλήσει από την πλευρά της ΑΕΚ ο Νικολάου! Κάντε τη σύγκριση: Aπό τη μία ένας μπουχέσας που επειδή έβγαλε πέντε φράγκα από τις αγοραπωλησίες της Τelestet/Tim/Wind από fund σε fund θεωρεί πως δικαιούται να μιλάει και από την άλλη ένας [B]ποδοσφαιράνθρωπος[/B] που όταν έπαιζε μπάλα έφτασε την ομάδα του (ναι, το αεκάκι…) στους 4 του UEFA, κέρδισε πρωταθλήματα και στη συνέχεια έγινε ο καλύτερος χιερουργός γονάτου στην Ελλάδα και οι παίχτες όλων των ομάδων πίνουν στο όνομα του νερό! Με τι κύρος μπαίνει ο ένας να μιλήσει στα αποδυτήρια και με τι ο άλλος;
Xρειάζεται στον Ολυμπιακό ένας αντίστοιχος άνθρωπος να “ταρακουνάει” τα αποδυτήρια. Ο Τζόλε; Δεν ξέρω με σιγουριά, πάντως εκεί έχουμε ένα θέμα…
Συμφωνώ με κάτι που αναφέρθηκε και για τις κακές συνέπειες της “Μιραλλαμανίας”. Στην κλασική ευκαιρία του Α’ ημιχρόνου μπορούσε να δώσει την μπάλα στον Ρόμενταλ και τον αγνόησε…
Για το θέμα των χαμένων πέναλτυ ο Βαλβέρδε χθες στη συνέντευξη υπαινίχθηκε πως οι παίχτες προπονούνται πολύ σε αυτά. Το πήγε το θέμα στην “γκαντεμιά” δηλαδή…
Δεν ξέρω, ας καταλήξουμε σε έναν παίχτη να τα χτυπάει που σουτάρει δυνατά και ευθύβολα. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Οι προσποιήσεις και τα πλασέ στα πέναλτυ πάντα έχουν ρίσκο, προσωπικά δεν γουστάρω.
Επίσης συμφωνώ με το να πάψει ο Ντουντού να είναι αρχηγός, τον έχουμε παραχαϊδέψει τον μαλάκα.
Ο Ολυμπιακός είναι η μονη δουλεμένη ομάδα στο πρωτάθλημα. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός παίζει ιδιαίτερα καλό ποδόσφαιρο, απλά στην Ελλάδα μας αρκεί να παιζει καλύτερα ο ένας από τον άλλο.
Ενδεχομένως, σε αυτό οφείλεται το ότι όλο τον Αύγουστο επικεντρώθηκε στην προετοιμασία χωρίς κανένα ευρωπαϊκό ματς και κυρίως ο Βαλβέρδε δεν είχε “χρεωμένο” τον αποκλεισμό, ήρθε μετά από αυτόν.
Χτες το ματς ήταν για Χ και ενδεχομένως αν κάποιος έπρεπε να το πάρει βάσει απόδοσης, ενδεχομένως να ήταν ο Ολυμπιακός.
Πρέπει να μέτρησα 6-7 φορές που κλέψατε τη μπάλα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ γιατί πήγαιναν να βγάλουν τη μπάλα με τρίπλες. Κανονικά, αυτές είναι φάσεις μισό γκολ.
Από την άλλη - έστω και κατ΄ανάγκη - τα πλάγια μπακ στο χθεσινό ματς ήταν ενδεικτικά της ποιότητας του παιχνιδιου.
Ανεξήγητα πολλές θλάσεις, αναλογικά με τον αριθμό παιχνιδιών που έχετε δώσει.
Εν τέλει, μούφα μπάλα βλέπουμε, τουλάχιστον να έχει λίγο σασπένς.
Απλά τον ήπιαμε χθες…δεν πρέπει να το διαλύσουμε όμως, αλλά να δουλέψει ο προπονητής με τις ατέλιες, όπως τα πέναλντι, 0 στα 3; και στην τελική προσπάθεια…και ναι χρειάζονται μεταγραφές τον Γενάρη,και να δούμε τι γίνεται πάλι μαυτές τις θλάσεις, οι οποίες δεν αποτελούν καμιά δικαιολογία, γιατί οι ευθύνες βαραίνουν την ίδια την ομάδα:):!:
Μην ανησυχείς, όπου νάναι θα μάθουμε από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές ότι την φωτοβολίδα την πέταξε στον Ντιοπ οπαδός του Ολυμπιακού που είχε πάει μεταμφιεσμένος στο ΟΑΚΑ.
Πάντως, συμφωνώ με Mule: τα αποδυτήρια χρειάζονται ποδοσφαιράνθρωπους που να έχουν φάει το γήπεδο με το κουτάλι κ όχι τεχνοκράτες. Τι να κλάσει τώρα ο Κομι-πως-τον-λένε…
Συμφωνω και εγω με τα λεγομενα του Mule, η ομαδα μπηκε απροετοιμαστη για το τι θα συναντησει και επαιξε υπεροπτικα… Αλλα αυτος ο πολεμος που δεχεται ο Ολυμπιακος ειναι απιστευτος… Κανει δηλωσεις ο γελοιος ο Αδαμιδης για τις καθυστερησεις και φυσικα βγαζουν ανακοινωση και τα βαζελακια και κανεις δεν βγηκε να πει οτι αυτα ειναι γελοιοτητες και οτι απο την στιγμη που εδειξε 4 λεπτα καθυστερησεις και δεν παικτηκε μπαλα για 2 λεπτα μετα το γκολ γιατι ειχαν πεσει καπνογονα, ειχαμε και αλλες καθυστερησεις με ‘‘τραυματισμους’’ πεσιματα κτλ, αρα καλα εκανε και αφησε και αλλο το ματς. Δηλαδη δεν το εχουν ξαναδει αυτο? Καμμια απο τις αντικειμενικες κωλοφυλλαδες δεν γραφει τιποτα για το γεγονος οτι καλα εκανε ο διαιτητης και το συνεχισε, ουτε για την φωτοβολιδα, κατι που αν ειχε γινει στην ΑΕΚ θα το ακουγαμε και εγω δεν ξερω ποσο καιρο…
Αλλα γνωστα ολα αυτα, εμεις φταιμε που τους δινουμε δικαιωματα να μιλανε. Καλα εκανε ο Μαρινακης και τους εκοψε το αυριανο ρεπο και καλα θα κανει να ριξει και κανα προστιμο, τοσα παιρνουν δεν θα τους λειψουν. Καποιοι παικτες ηταν τραγικα αδιαφοροι και αυτο ειναι ανεπιτρεπτο για δευτερο ντερμπι. Ο Ντουντου εχει καταντησει ανεκδοτο, ας φαει παγκο να παιξουν και αλλοι που περιμενουν. Επισης αν ο Βαλβερδε δεν κοψει τα κολληματα δεν θα μας βγει σε καλο. Αν εβαζε χτες τον Μητρογλου εγω πιστευω οτι θα εμπαινε σκυλιασμενος μεσα ο καγκουρας… Ή τον Ζαιρι που ειναι παικταρας και δεν παιζει και παιζουν κατι αλλοι τραγικοι…
Επισης ειμαι ο μονος που θελει αρχηγο τον Τοροσιδη αντι του Ντουφυ; Αν επαιζε προχτες πιστευω οτι θα ηταν διαφορετικα τα πραγματα, και περυσι που ημασταν ρδελομπου αυτος το πηρε το ματς
Καλά και ο Τοροσίδης μια χαρά μπλαζέ εμφανίζεται σε κάποια ματς.
Τεσπά, δυστυχώς συνειδητοποιώ ότι ο Ολυμπιακός που μάθαμε σιγά σιγά πεθαίνει. Βασικά νομίζω πέθανε οριστικά με την απόσυρση Τζόλε. Μπορεί με Κομινάκηδες να υπάρξει άρτια τεχνοκρατική διαχείριση, αλλά εγώ προσωπικά έχω να νοιώσω χαρά με αυτή την ομάδα από το 4-0 του Λεμονή με ΠΑΟ και γενικά εκείνη τη σεζόν με τα μαγικά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (χίλιες φορές για μένα η ήττα από Ρεάλ τότε, παρά οι “επαγγελματικές” νίκες με Άλκμααρ και Άρσεναλ πέρσι).
Οι μόνες φορές που κάπως ένιωσα μια ανάταση ήταν τα ματς με Μπενφίκα, Χέρτα, η κεφαλιά του Ντάρμπισαϊρ στον τελικό κυπέλλου του 2009, τα τελευταία 15 λεπτά με την Σταντάρ και οι δύο νίκες επί του ΠΑΟ πέρσι που για να είμαστε ειλικρινείς δεν κερδήθηκαν ούτε λόγω μπάλας, ούτε λόγω πάθους αλλά απλώς μας έκατσαν 2 φάσεις και βοήθησε η λουζεριά των βάζελων.
Αλλά γενικά εδώ και τρία χρόνια, τα πράγματα έχουν γίνει πολύ επίπεδα, καμία αυξομείωση συναισθημάτων κανένα πραγματικά μαγικό βράδι.
Δε λέω, ωραίο και δουλεμένο το ποδόσφαιρο του Βαλβέρδε, μαέστρος ο Ιμπαγάσα, παιχταράς ο Μιραλλάς και πιθανότατα θα καθαρίσουμε τα πιο πολλά παιχνίδια με του μικρούς άρα θα πάρουμε και το πρωτάθλημα. Αλλά εμένα θα είναι ένα πρωτάθλημα που δε θα μου λέει τίποτα, όπως τίποτα δεν μου είπαν και τα πρωταθλήματα από το 2007 και μετά για παράδειγμα. Αν τώρα στο β’ γύρο τα δεδομένα στα ντέρμπυ αλλάξουν, εδώ είμαστε και τα ξανασυζητάμε.
Θέλει χρόνο να δέσει μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες κρισπ. Και αν θέλει κάμποσο χρόνο να δέσει “ποδοσφαιρικά” και τεχνικά, θέλει ακόμα περισσότερο για να βγάλει τη χαρά που ζητάει να πάρει ο φίλαθλος, να δει τη ψυχή της ομάδας δηλαδή, το οποίο έρχεται μετά από κατακτήσεις, τίτλους, δυνατά παιχνίδια κλπ που δένουν τον παίκτη με τη φανέλα του. Ένας από τους βασικούς λόγους που σας κερδίσαμε φέτος, δεν έιναι ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά ότι σχεδόν η ολόιδια ενδεκάδα πέρσι είχε χάσει.
Αυτοί που λένε για τη φωτοβολίδα έχουν ανάψει ποτέ στη ζωή τους;Λέω εγώ.Γιατί και στον κ@λο σου να την βάλεις δε θα καείς(όποιος πει αν το έχω δοκιμάσει τον λαμβάνει).
…Σόρυ για τη βρισιά αλλά τέρας είμαι και εγώ, έσπασα.
Λίγα χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 1986, ο δάσκαλος Χαράλαμπος Μπλιώνας παρακολούθησε τον ποδοσφαρικό αγώνα Λάρισα-ΠΑΟΚ όταν μια φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ του έκοψε την καρωτίδα. Και τότε όλη η Ελλάδα είχε συγκλονιστεί από το γεγονός, αλλά κανείς δεν φρόντισε για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων.
Το επόμενο κρούσμα έλαβε χώρα πέντε χρόνια αργότερα: στις 13 Ιανουαρίου 1991, ο οποαδός του Ολυμπιακού Γιώργος Παναγιώτου έχασε τη ζωή του στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, λίγη ώρα πριν από τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Φωτοβολίδα των οπαδών της ΑΕΚ καρφώθηκε στην κοιλιά του και πέθανε από αιμορραγία.