Ο Βαλβέρδε θα ανανεώσει? δεν τον βλέπω…
λογω της ακυρωσης της συναντησης με μαρινακη το λες? νομιζω οτι δενε χει να κανει με βαλβερδε η ακυρωση. αλλωστε ρε συ αυτος φταιει που ο παρντο ειναι αναπηρος κι ο ζαιρι το χανει σε κενη εστια? τεσπα αν ειναι να μην ανανεωσει, θελουμε Τακαρο…!! 8)
Ντάξει μωρέ απλά δημιουργώ κλίμα
Πάντως ,το αν και το πως θα επενδύσει ο μαρινάκης τη νέα χρονιά εξαρτάται και από την γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Η οποία είναι ρευστή…
Ο μαρινακης πηγε κοντρα στο κλιμα… και εριξε του κοσμου τα λεφτα το καλοακιρι. αρα τη χωρα χεσμενη την εχει… χαχαχαχα. ας πηγαινουν καλα οι δουλειες του για να φερει και κανα παιχτη… 8)
Το σίγουρο χρειάζονται μεταγραφές, μα πρώτα απόλα η διαχείρηση του υπάρχοντος υλικού…ποιοι φεύγουν, ποιοι απ΄τους δανεικούς γυρίζουν, μεταγραφές, Χαβίτο…στ’ανταρ ένα ενδιαφέρον Καλοκαίρι…όσο για τα λευτά, καλά είναι αλλά πρώτα ο σωστός προγραμματισμός:):!:
Αυτα τα ματς ειναι ομως που δινουν πρωταθλημα.Να θυμησω πως περυσι κερδισαμε μεσα εξω βαζελο και η καταληξη ηταν η πεμπτη θεση.Σαφως ειναι ωραιο να κερδιζεις τα ντερμπι αλλα δεν ειναι αυτα που καθοριζουν το πρωταθλημα!
και τωρα το μεγαλο ερωτημα:με τι απο τα δυο ικανοποιηθηκαμε περισσοτερο?με το πρωταθλημα το φετινο ή με την πουτσα στον βαζελο μεσα εξω και τα διπλα σε τουμπα και οακα με αεκ?
το φετινο πρωταθλημα δεν το χαιρομαι ετσι κι αλλιως κουιν. ας το χαρει ο μαρινακης. οκ ενταξει θα το παιρναμε, αλλα τα χουμε ξαναπει. εγω προτιμουσα να ιδρωνε το κωλαρακι μας λιγο για να βγουν πιο δυνατοι μετα απο κατι τετοιο, αλλα… ας οψεται…
αα και ενα γαματο αρθρο του νοικοκυρη για το βαλβερδε…
Αυτό είναι μύθος μικρέ (καθόλου υποτιμητικά δεν το λέω).
Στην ιστορία κάποια πρωταθλήματα κρίθηκαν από τα ματς με τους μικρούς, κάποια από λεπτομέρειες και κάποια άλλα από τα ντέρμπι. Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία ο κόσμος της κάθε ομάδας τα θυμάται περισσότερο. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι από την προηγούμενη χρονιά του Βαλβέρδε αυτά που μας έχουν μείνει πιο πολύ δεν είναι τα 2-0 με τους μικρούς, είναι οι τεσσαροπεντάρες στο ΟΥΕΦΑ και ο τελικός με την ΑΕΚ.
Το θέμα όμως δεν είναι τα πρωταθλήματα, είναι τι σου μένει στο τέλος, και τι ιστορίες θα διηγείσαι μετά από κάποια χρόνια. Ο αθλητισμός είναι ένας “αναίμακτος πόλεμος” και στους πολέμους αυτό που όλοι θυμούνται μετά από καιρό είναι οι μεγάλες μάχες και όχι οι μικρές στρατηγικές νίκες.
Χμμ.Εσυ δηλαδη ζητας απο την ομαδα σου να κανει νικες σε ντερμπυ αλλα οταν ειναι ωρα να παιξει με ομαδες χαμηλοτερης δυναμικοτητας να κανει γκελες και να χανει το πρωταθλημα;
Το καλυτερο ειναι να συνδυαζονται οι τιτλοι με νικες στα ντερμπυ.Απλα αυτο που ξερουμε ολοι ειναι πως κατα βαση τα πιο ασημαντα ματς παιζουν σημαντικο ρολο.Φανταζεσαι δηλαδη να παρεμενε αυτο το 1-2 με τον Πανσερραικο μεσα στο Καραισκακη ή να χαναμε με τον Πανιωνιο;
Τοτε θα μιλαγαμε αλλιως.
Εμενα αυτο που μου εμεινε απο περυσι ειναι η ξεφτιλα της 5ης θεσης που μας αναγκασε να παιζουμε απο Ιουλιο χωρις ετοιμη ομαδα και να παιρνουμε τα αμελετητα.Ουτε καν θυμομουν το 2-0 με τον βαζελο,σαν να μην το ειχα δει,ειλικρινα!
δεν καταλαβατε το σκεπτικο μου μαλλον.και εγω μαζι σας ειμαι.χιλιες φορες τα περσινα ντερμπι οπου κατεβαιναμε με τραγικες ενδεκαδες αλλα παιζαμε με ψυχη.το ερωτημα το εβαλα ως τροφη για σκεψη περισσοτερο και για να δω τι πιστευει ο καθενας.
Απαισια εμφανιση χτες, επρεπε να νικαμε 0-3 στο πρωτο ημιχρονο με τα 2 αχαστα γκολ και στο 2ο ως συνηθως εκατσαν… Το πεναλτι ηταν γελοιο, αλλα ας αφησουμε αλλους να μιλανε για διαιτησια, εμενα δεν με ενδιαφερει αν δεν ειμαι ικανοποιημενος απο την αποδοση της ομαδας μου.
Σε αυτα που λετε εγω δεν θεωρω τον Βαλβερδε κακο προπονητη, ουτε θελω να φυγει. Πρεπει επιτελους να κρατησουμε εναν προπονητη για χρονια, να τον αφησουμε να δουλεψει και να αποκτησει η ομαδα χαρακτηρα και προσωπικοτητα. Αυτο που πρεπει να γινει ειναι να ενισχυθουμε και να φυγουν οσοι κοροϊδευουν ή δεν μπορουν. Γιατι αυτος ο Ντουντου, αυτος ο Παρντο, ο Ουρταδο, ο Ρομενταλ και καποιοι ακομα δεν ειναι για τον Ολυμπιακο. Να γυρισει ο Νταρμπι που εχει το γκολ στο τσεπακι του, ο Μητρογλου που ειναι παικταρα και στα ντερμπι παντα τα δινει ολα και να κινηθουμε για αντικαταστατη του Ιμπαγασα (οταν βγαινει πεφτει ολη η ομαδα) , δεξι χαφ (αυτος ο Ζαιρι οσο μπαλα ξερει, τοσο χωμα ειναι οποτε ξεκιναει βασικος), τερματοφυλακα, μπακ απ του Ριερα… Αυτο ειναι που πρεπει να γινει, οχι να φυγει ο Βαλβερδε… ([B]ΕΚΤΟΣ[/B] ισως αν γυρναγε ο Τακαρος…)
Καταρχάς απαντάω στον μπιλρόκι.
Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει δίλημμα. Ναι η ομάδα θα πάει για το πρωτάθλημα και ναι η ομάδα πρέπει να πάρει μεγάλες νίκες. Επομένως ούτε η περσινή χρονιά μου άρεσε ούτε η φετινή, απλά από την περσινή έχω να θυμάμαι κάτι. Και νίκες στα ντέρμπι και πρόκριση στους 16 στο τσάμπιονς λιγκ. Από την φετινή απολύτως τίποτα. ΟΚ, πήραν το πρωτάθλημα, και? Θα παίξουμε στο τσάμπιονς λιγκ, και? Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αυτή η ομάδα που κλάνει πάνω της στα δύσκολα, θα κάνει κάτι αξιόλογο? Δε νομίζω.
Και όποιος πιστεύει ότι είναι αποκλειστικά θέμα παικτών, ας αλλάξει πλευρά. Δεν είναι κακοί οι παίκτες, είναι άνιωθοι επαγγελματίες. Ο Ιμπαγάσα είναι ο καλύτερος γιατί παίζει πάνω απ’ όλα με νεύρο και ψυχή. Δε γουστάρει να χάσει, πώς το λένε? Μπορεί να τα φτύνει γύρω στο 60’ αλλά παλεύει με ό,τι του έχει απομείνει. Από την άλλη κάτι Φουστέρ, Ντουντούδες, Ριέρες κτλ στομπούτσο τους γιατί δεν υπάρχει κανείς να τους εμπνεύσει. Είτε παίζουν με τον Θρασύβουλο είτε με τον Παναθηναϊκό είναι το ένα και το αυτό.
Δεν μπορείς να προηγείσαι σε ΚΑΘΕ ντέρμπι σχεδόν και να στα γυρίζουν όλα, κάτι άλλο φταίει και όχι οι άμπαλοι παίκτες γιατί μέχρι να σκοράρουν δείχνουν να την ξέρουν τη μπάλα. Και ξαναλέω ότι το χτεσινό ματς είναι το λιγότερο απ’ όλα έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε πρωτάθλημα εδω και μερικές αγωνιστικές.
και τι φταιει ρε κρισπ?γιατι στον αρη εχαναν 1-0 και το γυρισαν το ματς.
εγω ξαναλεω το ροστερ για τσουλου τουλαχιστον δεν κανει ουτε για αστειο. και θα ξαναγραψω για παρντο, για μενα ειναι κυριος υπαιτιος των ηττων στο καραισκακη και στην τουμπα. ειδικα αμα θυμασαι χθες σε μια φαση βγαινει ο μουσλιμοβιτς, αποκρουει και αρχιζει τα ξεφωνητα ο μελμπεργκ καμια ωρα γιατι δεν βγηκε πιο πριν. αμα τα στοπερ σου αρχιζουν τις φωνες στον τερμα, χεσε ψηλα και αγναντευε.
ο φετινος ολυμπιακος παντως περα απο ολα τα αλλα μου φαινεται και μπλαζε ομαδα, οι μονοι ηγετες εκει περα ειναι ο ιμπαγασα και ο μελμπεργκ.
Φταίει ότι κατεβαίνουμε με τη νοοτροπία να βάλουμε ένα γκολ, μετά αν κάτσει το δεύτερο καλά θάναι αλλά δε καιγόμαστε κιόλας και πιστεύουμε ότι κατά ένα μαγικό τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε το ρυθμό ενός ματς λες και δεν παίζει αντίπαλος. Γενικά μηδέν προετοιμάσια για ματς που θα πέσουν κορμιά. Σχεδόν κάθε ντέρμπι κάποια στιγμή θα φύγει από τη λογική και τις τακτικές και θα πάει στον τσαμπουκά, την πίστη και την ψυχολογία. Εκεί είμαστε στο μηδέν.
Και εντάξει γυρίσαμε το 1-0 στο Χαριλάου, δε λέω. Εκεί βέβαια που περάσαν όλοι φέτος. Για τον φετινό Άρη του πρωταθλήματος μιλάμε που ούτε άνω 8άδα παίζει να μη βγεί.
Εγώ να δεχτώ ότι το ρόστερ είναι αστείο για τσ.λ., αλλά μετά σκέφτομαι το περσινό ρόστερ που πέρασε στους 16 και λέω “τι σκατά” και μετά σκέφτομαι το ρόστερ του ‘99 που για 5’ δεν πήγε στους τέσσερις και περιλάμβανε Μητσάρα, Ανατόλ, Αμανατίδη, Πουρσανίδη και τον ήρωα Κόφι Αμπονσά και λέω “τι σκατά^2”.
Ο Τσοχος εχει γραψει ενα πληρες αρθρο συμφωνα με πληροφοριες που εχει
αλλα και με καποια λογικα συμπερασματα.
Πραγματικα δεν μπορουμε να ξερουμε τι προσωπο θα εχει η ομαδα στους αγωνες
του ΤσουΛου.Αφηστε που θα κανει και την προετοιμασια ο Βαλβερδε,οποτε
φυσικη κατασταση παιχτων,συστημα/στησιμο θα ειναι αποκλειστικα δικες του
ευθυνες.Του χρονου θα φανει πραγματικα τι μπορει να κανει ο Ερνεστο.
Το (ανύπαρκτο) κοουτσάρισμά του κατά τη διάρκεια των αγώνων αποκλείεται να το αλλάξει πάντως.
Δεν διαφωνω εντελως με την κριτικη που ασκεις στον Βαλβερδε, απλως πες μου 2-3 ονοματα προπονητων (εφικτες περιπτωσεις ε?:p) που θα θεωρουσες καταλληλοτερους απο τον συγκεκριμενο. Σορρυ, αν εχεις αναφερει παλαιοτερα κατι γιατι δεν το παρακολουθω και post by post το τοπικ
Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί από τους προπονητές μπορούμε να κρίνουμε μόνο τα αποτελέσματά τους και όχι τον τρόπο δουλειάς τους, ειδικά αν μιλάμε για ποδόσφαιρο. Και δεν είναι ποτέ βέβαιο ότι ένας προπονητής που είχε αποτελέσματα σε μια ομάδα, θα έχει και σε μιά άλλη.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Βαλβέρδε, δεδομένων των αποτελεσμάτων του αλλά του ελλιπέστατου ανταγωνισμού που είχε και φέτος και πρόπερσι, αδίκως θεοποιείται σε σχέση με τον Λεμονή της δεύτερης θητείας (αλλά και της πρώτης ίσως) αλλά ακόμα και με τους Σόλιντ (περιόδου 2005-06) και Μπάγεβιτς δεύτερης περιόδου (αν και πήγε να τα κάνει μαντάρα από τον Μάρτιο του 2005 και μετά).
Συμφωνω με το bold
Απο τους 3 προκατοχους που ανεφερες, ματι κατα την διαρκεια του αγωνα ειχε μονο ο Λεμονης, με τρανταχτο παραδειγμα το ματς της Βρεμης, αλλα απο προετοιμασια μηδεν, αυτο εδειχναν οι αντοχες τις ομαδας.
Ο Σολιντ εδειξε μια απιστευτη αφελεια και αγνοια στην Ευρωπη, μην μπορωντας να δημιουργησει ενα εναλλακτικο πλανο για αυτην. Ο αθεοφοβος επαιζε τη Λυον, οπως θα επαιζε και τον Ατρομητο.
Ο Μπαγεβιτς ηταν συντηρητικος, αλλα ουσιαστικος και κακως εφυγε εκεινη τη χρονια. Ειχε τα θεματα του και αυτος βεβαια
Ο Βαλβερδε προπερσυ μου εδειξε καλα στοιχεια, που ειχε ερθει απο νωρις το καλοκαιρι και προλαβε την προετοιμασια. Αφηνω εξω την Ανορθωση (δεν ριχνω το φταιξιμο αποκλειστικα στον Βαλβερδε). Η μπαλα που επαιξε ο Ολυμπιακος Οκτωβριο/Νοεμβριο/Δεκεμβριο ηταν φοβερη, αλλα μετα αρχισε το σηριαλ της ανανεωσης και η κατρακυλα
Φετος ειναι ανυπαρκτος, αλλα ηρθε τελευταια στιγμη. Προσωπικα θα ηθελα να τον δω αλλη μια χρονια στον παγκο παντως.