αυτο σκεφτομουν κι εγω(και βαλε μεσα και τα 3 μυρια που επαιρνε ο παπαλουκας).τη στιγμη μαλιστα που ο μιλος λαμαβανε…600.000 ευρω(:! και δεν ειχε καν κανει λογο για αναπροσαρμογη.
Τα 3 εκ. του Παπαλουκά για την εποχή που ήρθε δεν ήταν εντελώς παράλογο ποσό, μέσα στην προηγούμενη τετραετία είχε 2 ευρωλίγκες, άλλες 2 συμμετοχές σε τελικό, Ευρωμπάσκετ, αργυρό Μουντομπάσκετ. Θα έπρεπε βέβαια να έχουν κάνει λόγο για μείωση από πέρσι. Αν και έχω την εντύπωση ότι ο Παπαλουκάς είχε δεχτεί μείωση αποδοχών για πέρσι, τουλάχιστον θυμάμαι ότι είχα διαβάσει κάπου σχετικό ρεπορτάζ.
Υπάρχουν ένα σωρό παραδείγματα όμως, ο Πεν από που κι ως πού πήρε όσα πήρε? Το ίδιο και ο Γκριρ που, παρά την δεδομένη μου αγάπη γι αυτόν, ούτε κι ο ίδιος δεν θα πίστευε πως βρέθηκε ξαφνικά με συμβόλαιο 1,7 εκ το χρόνο.
Οι υπερβάσεις τύπου Ματσιγιάουσκας, Τσίλντρες και Κλέιζα είχαν μια λογική ότι για να ενισχύσεις την ομάδα σου με παίκτες πρώτου επιπέδου, τη στιγμή που είχες βγει απ’ τον διεθνή χάρτη, έπρεπε να δώσεις κάτι παραπάνω. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει σε κάθε παίκτη που επιλέγεις να δίνεις γη και ύδωρ. Δηλαδή, αν ισχύει το 1 εκ. του Ερτσέγκ, είναι εξοργιστικό. Μιλάμε για έναν παίκτη που η μόνη του προσφορά πέρσι ήταν τα τρίποντα στο εκτός με τη Φενέρ. Και τα 2,3 εκ του Σπανούλη ακόμα, κάποιοι που βλέπαμε μπροστά, φωνάζαμε ότι είναι πολλά και ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την απόκτηση δύο εξαιρετικών παικτών.
Ας συνειδητοποιήσουν κάποιοι ότι η κριτική στους Αγγελόπουλους δεν είναι “βάλτε άπειρα φράγκα και χωθείτε στο παρασκήνιο”. Είναι να διαχειριστούν όποια χρήματα βάζουν με σωστό τρόπο για το χτίσιμο της ομάδας. Εάν οι ίδιοι δεν μπορούν, ας προσλάβουν κάποιον να το κάνει.
Καλά, ειδικά ο Childress ήταν ο ορισμός της υπερβολής, ακόμα και αν το δούμε στο πλαίσιο της εποχής (μόλις 4 χρόνια πίσω αλλά φαίνεται τόσο μακρυνή) με ένα πανίσχυρο ? να καλπάζει έναντι του δολλαρίου χωρίς να φάινονται στον ορίζοντα τα προβλήματα της Ελλάδας και τον Kobe να λέει πως “ναι, για 20 εκ. δολλάρια τον χρόνο πάω και εγώ στην Ευρώπη!”
Με τα λεφτά που θα αγόραζαν 2 ή και 3 πενταδάτους ουσίας κάναμε πάμπλουτο έναν “6ο παίχτη” του ΝΒΑ… [-X
Το θέμα είναι ότι ο Ίβκοβιτς έχει την φήμη, την οποία στον Ολυμπιακό, δεν επιβαιβαίωσε σε καμία απ’τις δύο θητείες του, ότι με φτηνούς παίκτες, που θά’χει επιλέξει αυτός, μπορεί και κάνει θαύματα
…αυτό δεν υσχύει το 1997, γιατί τότε ε’ιχε παικταράδες, απ’τους καλύτερους στην Ευρώπη
…για να γίνει όμως αυτό, χτειάζεται προγραμματισμός, ενώ κανείς ακόμα δεν ξέρει τι θα γίνει, και οι παίκτες όλοι, φτηνοί, ακριβοί, όλο και κάπου πάνε και οι επιλογές λιγοστεύουν επικύνδινα
:):!:
ο ερνέστο λέει θέλει μάξιμουμ 25 παίκτες… να δω τι θα κάνουμε τους 15 παραπανίσιους…
43 έχουμε,ζωή νά’χουνε, και με καναδυό μεταγραφές ακόμα…45…οπότε 20 παραπάνω
…αααα και απάυτούς τους 25 που λες, δεν μπορούμε να τους δηλώσουμε όλους στην ΟΥΕΦΑ, εκτός αν φύγουν κάποιοι, και αντικατασταθούν από παίκτες που βγήκαν απ’τη δεύτερη ομάδα…Βαλεριάνος, Παπαδόπουλος(τέρμα) πχ.
Συμφωνω και ειδικα στο bold ειναι ολη η αληθεια… Πεταμενα τοσα λεφτα για παικτακια, που με τα ιδια λεφτα επαιρνες κατα πολυ καλυτερους παικτες. Αλλα αφου δεν το 'χουν ας προσλαβουν καποιον για αυτη την δουλεια.
Γιάννης και Νίκος Παπαδόπουλος αλλά και ο Γιώργος Κατσικογιάννης ενημερώθηκαν από τους Γιάννη Βρέντζο και Γιάννη Μώραλη πως δεν υπολογίζονται στον Ολυμπιακό και μπορούν να ψάξουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Στην έξοδο και οι Άρης Σοϊλέδης, Ντένις Επστάιν.
4 Ελληνες ηδη προς αποχωρηση.Ηταν που θα εκαναν ελληνοποιηση του ροστερ…
Εγώ βασικά δεν μπορώ να καταλάβω Μπουντούρης και Τομιτς τι ρόλο βαρούσαν στην ομάδα τόσα χρόνια. Εντάξει ο δεύτερος βασικά είναι που έκατσε όλο αυτό το διάστημα ο άλλος νομίζω για 2 χρόνια πρέπει να ήταν μόνο. Ούτε καν μια συμβουλή στα μεταγραφικά, τίποτα. Είναι δυνατόν να μην ζητήθηκε καθόλου η γνώμη τους; Οι Αγγελόπουλοι έδιναν την εντύπωση πως πήγαιναν στα τυφλά και χτυπούσαν παίκτες λες και βρίσκονταν σε πλειστηριασμό και ήθελαν να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα. Απλά η απάθεια όλων των υπολοίπων γύρω από την ομάδα μου κάνει εντύπωση. Δεν μου έδιναν την εντύπωση πως κάποιος έμπειρος τους έδινε συμβουλές. Εκτός αν τους είδαν χαζούς και σου λέει κάτσε να φάμε και εμείς τίποτα. Τι να πω.
Αυτό που πάνε να κάνουν σήμερα δηλαδή ένα λογικό μπατζετ με 1-2 παίκτες σημαία είναι αυτό που έπρεπε να κάνουν από την αρχή. Όχι να ξοδεύουν αλόγιστα όπου έβρισκαν. Τώρα δεν ξέρω αν θα έχουν την υπομονή να περιμένουν μερικά χρόνια ώστε να μπορέσει σιγά σιγά η ομάδα να καθιερωθεί στην Ευρώπη. Δεν τους έχω καταδικασμένους βασικά σαν ομάδα. Εντάξει δεν μιλάμε για φαιναλ-φορ πλέον αλλά για μια καλές παρουσίες που μπορεί να του ανοίξουν την όρεξη σιγά σιγά και πάλι και με πιο σταθερά βήματα να κάνουν ομάδα. Εκτός αυτού θα είναι ευκαιρία να βγουν λίγο στην επιφάνεια μερικά μεγάλα ταλέντα όπως ο Σλούκας που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν πίσω από Σπανουλη, Παπαλουκα, Τεοντοσιτς και φυσικά ο Παπανικολάου. Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να βγει σε περισσότερο καλό από ότι στον Παο μελλοντικά (στην επόμενη 5ατια βασικά).
Παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα πρέπει να θεωρείται ο Μίλος Τεόντοσιτς, αφού ο Ολυμπιακός ενημέρωσε εγγράφως την «ομάδα του στρατού» ότι δεν πρόκειται να ισοφαρίσει την πρόταση που κατέθεσε στον Σέρβο πόιντ-γκαρντ.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το δικαίωμα να διατηρήσουν τον 24χρονο άσο στο ρόστερ τους, ισοφαρίζοντας την πρόταση των πρωταθλητών Ρωσίας μέχρι την Τρίτη, ωστόσο -στο πλαίσιο λιτότητας που θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής- τους ενημέρωσαν επισήμως πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.
Κατά δύο εκατομμύρια θα βγουν κερδισμένοι στο Λιμάνι (1,3 το buy out και 700.000 το κασέ του), χάνοντας παράλληλα τον πιο χαρισματικό παίκτη που διέθεταν. Διετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές που θα αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ προβλέπει η συμφωνία ΤΣΣΚΑ-Τεόντοσιτς.
Καταλαβαίνουμε πως θα πάει το πράγμα…
Πώς θα πάει?
Ο Τεόντοσιτς υπήρξε λατρεία μεγάλη αλλά πέρσι ήταν απαράδεκτος, όχι γιατί δεν έπαιξε καλά, αλλά γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να βελτιώσει τίποτα. Ούτε το έλεγχο του ρυθμού, ούτε πολύ περισσότερο την εκγύμνασή του και αφήνω τον floydized να σας πει πόσο ρόλο παίζουν τα πόδια στο σουτ και στις περιστροφές στην άμυνα. Γιατί δεν έγινε ξαφνικά τουβλαδόρος που ξεφορτώνεται τη μπάλα στα τρίποντα.
Μπράβο ρε ΄συ Chris,ήθελα να το πω γενικά για την ομάδα αλλά δεν το είχα σκεφτεί καλά να πω την αλήθεια.
Ρε πούστη μου φέτος στον Ολυμπιακό δεν είχαν όρεξη να πάνε για βάρη;:-s
Μιλάμε,εκτός του Γκόρντον,όλοι οι άλλοι ίσα ίσα που πρέπει να έκαναν γυμναστική.
Άντε και ο Σπανούλης ο οποίος φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ούτε τα δικά του πόδια είχαν την έκρηξη που είχαν.
Καλά ο δε Παπαλουκάς παίζει να έχει κάνει μπάρα τελευταία φορά στην Μόσχα:roll:
Το θέμα είναι ότι από πλευράς ΚΑΕ υπάρχει άκρα του τάφου σιωπή και γυμνασμένοι-αγύμναστοι, την κάνουν όλοι με ελαφρά ή βαρέα πηδηματάκια…
στεναχωρηθηκα για τον τεοντοσιτς,φετος βεβαια θα μπορουσε να δωσει πολλα περισσοτερα,αλλα παραμενει μαζι με κλειζα και σοφοκλη,ενας απο τους πλεον συμπαθεις σε εμενα παικτες.
να δουμε τι θα γινει στη συνεχεια,φευγει και μαυροκεφαλιδης απο οτι διαβασα.
Πω ρε διάολε, από όλους τους παίκτες που πέρασαν την μετά ρίβερς εποχή, ο Μίλος ήταν ίσως ο αγαπημένος μου. Καλή τύχη να χει το παιδί.
Πάντως όπως και νά’χει πρέπει να αρχίζουμε να φτιάχνουμε το ρόστερ μας, γιατί όλοι οι παίκτες κάπου πάνε, και μετά δεν θα βρίσκουμε ούτε απ’το κάτω ράφι
…στο ποδόσφαιρο, θα υπάρξει πρόβλημα με το ρόστερ στην ΟΥΕΦΑ, γιατί θα αναγακαστεί ο Βαλβέρδε να κόψει παίκτες από εκεί, οι οποίοιο θα παίζουν μόνο Ελλάδα, με μια μούρη κατεβασμένη μέχρι το χορτάρι
ο σπανουλης θα μεινει λεει κανονικα, αφου δεν προκειται να του γινει μειωση συμβολαιου…
στην μπαλα πραγματικα αυτο με το σαντσεζ εχει κουρασει αφανταστα. το καλο ειναι οτι διωχνουν ολους τους αχρηστους(μονο για μητρογλου διαφωνω), αλλα το σκεφτηκανε λιγο αργα. ηδη κοστισανε αρκετα.
μιας κι επιασα τον μητρογλου, μονο εγω εχω σκεφτει οτι κακαως κανει ολα τα χατιρια του βαλβερδε ο μαρινακης? αφου του χρονου θα φυγει αυτος, γιατι να διωξει τον μητρογλου?
και κατι ακοα. πηρανε εναν μαυροβουνιο, τον γκριμπιτς αφου τον εχει τσεκαρει ο κοβασεβιτς και ειναι προσωπικη του επιθυμια. με ποιο σκεφτικο θα τον δωσουν δανεικο για να “ψηθει” το κερατο μου μεσα? ακου να ψηθει, και ειναι 22 χρονων…
Μπουρούσης συμπαίκτης του Φώτση ε
μας εχουν σπασει τα αρχιδια ολες οι δημοσιογραφαρες με τη χολη που ριχνουν για τεοντοσιτς,απο τη στιγμη που εφυγε ε.εχω φτασει σε σημειο να παρακαλαω να μας γαμησει στο eurobasket και να καταπιουν τη γλωσσα τους.
Εγώ είμαι δύσπιστος απέναντι στους λεφτάδες που αγοράζουν πολλούς παίκτες που δε τους θέλουν και τους αγοράζουν ακριβά. Θυμάμαι κάποτε ο ΠΑΣ να παίρνει σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ από μεταγραφές 2 παικτών του και την επόμενη χρονιά να μη δηλώνεται τίποτα από αυτά στην εφορία, γιατί είχαμε αγοράσει καμιά 50αριά μικροπωλητές που τους κάναμε ποδοσφαιριστές