Ολυμπιακός

Eπιμένω γιατί η απάντηση σου είχε σοβαρά λάθη -νομίζω σου το είχα γράψει και τότε: O Λοσάντα με την καμία δεν έπαιξε την ίδια περίοδο με τον Ρότσα, έπαιζε πριν να γεννηθείς εσύ, εγώ δεν τον θυμάμαι να παίζει μπάλα, αντίθετα τον Ρότσα τον θυμάμαι πολύ καλά, και την χρονιά που έσκασε το σκάνδαλο του και πήγαμε στο μπαράζ του Βόλου (81-82) όπως και το ματς κυπέλλου με Ζλατάνο-Δέδε-Βουράκη και άλλα τέτοια ωραία…
Εσταβίγιο, Νοβοσέλατς κλπ. που αναφέρεις έπαιξαν νόμιμα ως οι 2 ξένοι που επιτρέπονταν στις αρχές της δεκαετίας του '80, δεν καταλαβαίνω γιατί τους αναφέρεις με τον Ρότσα…
Το αν δεν δούλεψε ο Βαρδινογιαννισμός τα τελευταία 15 χρόνια και πάλι δεν ακυρώνει το παρελθόν…

Έλα τώρα δεν είσαι αφελής…
Να σου θυμίσω βαθμούς που μας έκοψε η Ξάνθη όλη την περασμένη δεκαετία και όχι μόνο στην έδρα της αλλά σε ΟΑΚΑ-Ριζούπολη;

Xρειάζονται και παίχτες για να παιχτεί μπάλα…
Από εσάς φεύγει ο Σισέ και κάνετε αρχηγό τον γίγαντα Σαριέγκι!
Εμείς παλεύουμε 2 μήνες να φέρουμε έναν παίχτη της Βαλενσιέν και για 3ο σερί καλοκαίρι γίνεται σήριαλ ο Γιέστε…

Εσύ που το ξέρεις πως συμμετείχε, εκεί ήσουν;
O “άνθρωπος” που δολοφονήθηκε, είχε πάει μία βόλτα στη Λαυρίου να θαυμάσει τη φυσική ομορφιά των Μεσογείων, ήταν λάτρης του γυναικείου βόλλευ ή μήπως είχε δώσει χουλιγκάνικο ραντεβού;
Θα μπορούσε άνετα να είχε ο ίδιος σκοτώσει κάποιον! Μην κλαίτε και τον Φιλόπουλο τώρα, ένα χουλιγκάνι λιγότερο!

Καλά, έχεις χάσει την μπάλα γενικώς. Πάμε ένα ένα:

Άλστρομ, Νοβοσέλατς και Εσταβίγιο έπαιζαν ταυτόχρονα τη χρονιά που ξέσπασε το “σκάνδαλο” Μπουμπλής. Ήταν η εποχή της ελληνοποίησης που πέρασε αργότερα και το μπάσκετ (Τάρλατς, Τόμιτς από τη μία Σοκ και Κούουσμα από την άλλη). Ξαφνικά όμως έγινε θέμα μόνο ο Μπουμπλής-Ρότσα που και τελικά και επέστρεψε ο ξένος.

Ο Ρότσα μεταγράφηκε (ως Μπουμπλής) το 1980.
Τότε έπαιζε στον ΟΣΦΠ και ο Λοσαντα ως Έλληνας (γνωστό αρβανίτικο όνομα εξάλλου το Λοσάντα, υπάρχει και χωριό στη Ρούμελη - τα Λοσαντέικα) στην τελευταία χρονιά του, αποκτήθηκε ο Νοβοσέλατς, στα μέσα της χρονιάς αποκτήθηκε και έπαιξε ο Αλστρομ και το 1981 αποκτήθηκε και ο Εσταβίγιο. Άρα το 1982 είχατε (για μέτρα) 3 ξένους. Αλλά το μόνο σκάνδαλο ήταν ο Ρότσα! Βαρδινογιαννισμός κάργα και τότε! Άσε που νομίζω ότι το δικαστήριο είχε βγάλει την ίδια απόφαση ταυτόχρονα και για τον Λοσάντα (δεν είμαι σίγουρος)

δες κι εδώ λίγο την ενδεκάδα του Θρύλου, έχει πλάκα http://metamatiatougaurou.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Σε κάθε περίπτωση θα συμφων΄σηω ότι δεν ακυρώνεται ο Βαρδινογιαννισμος. Τα τελευταία 15 χρόνια τι γίνεται έχεις να μας πεις; Γιατί μέχρι τώρα δύο απόψεις ξέρω, είτε ότι δεν έγινε τίποτα, είτε ότι “καλά να πάθουμε εμείς οι υπόλοιποι.”

Πάμε παρακάτω: να σου θυμίσω βαθμούς (και πρωταθλήματα και κύπελλα) που μας έκοψε ο ΟΦΗ;

Και προχωράμε: Όταν είπα να δούμε μπαλίτσα δεν εννούσα από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ κτλ απαραίτητα, Εννούσα στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα, παίζουν και άλλες ομάδες ξέρεις…

Και τέλος, αυτό που με εκνεύρισε περισσότερο και επειδή γνωριζόμαστε κιόλας δεν πιστεύω καν το ότι το λες, όποιος και αν σκοτώνεται, χουλιγκάνι ή όχι, έχει δικαίωμα να “δει” τον δολοφόνο του να τιμωρείται. Αυτή η δικαιοσύνη όχι μόνο δεν έχει αποδοθεί αλλά οι δολοφόνοι του χαίρουν και τις εκτίμησης των ομοίων τους.

Ο Άλστρομ ήταν κοινοτικός.

τι εκανε ο οφη?? εγω το μονο που θυμαμαι να σου κοβει ειναι την εξοδο στο ουεφα με το κουτσουπια. οχι το πρωταθλημα.

νομίζω ήταν άνοιξη του 2008 και είχαμε πολλές πιθανότητες για πρωτάθλημα όταν χάσαμε με βαρύ σκορ και μάλιστα πρέπει να ήταν ο Τζόρβας τερματοφύλακας εκεί.

ουσιαστικά εκεί χάθηκε κάθε πιθανότητα που είχαμε.

Όποτε βρέχει ανακαλύψεις, σκάνε και οι δευτερότριτοι στο τόπικ μας σαν τα σαλιγκάρια!!! :lol:

Καταρχήν το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι το 4-1 που χάσαμε το 2008 χάνοντας τις ελπίδες για τον τίτλο.

Εκτός αυτού, έχουμε το παιχνίδι με τον Κουτσουπιά, όπως λες, το 1-1 του 1982 που μας στερεί το πρωτάθλημα και πάμε σε μπαράζ (αυτή η χρονιά όλο επανέρχεται) και αν θυμάμαι καλά υπάρχει και ένας αποκλεισμός σε κύπελλο, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Δεν αναφέρω τις ισοπαλίες και τις ήττες μας γενικά (όπως λέει ο Μιουλ για την Ξάνθη). Αναφέρω αυτά που είχαν ουσία.

Μάλιστααα. Και όλα αυτά με τους βαθμούς που κόβουν οι δικοί μας από μας, οι δικοί σας από σας και οι δικοί τους από δαύτους, είναι εξαιρετικά γεγονότα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται… Μια χαρά πάμε, πάντως.

Τίποτα δεν είναι εξαιρετικό και όλα σάπια είναι. Και υπάρχουν ράματα γις τις γούνες όλων των ομάδων (η καθεμία όσο την έπαιρνε). Οι αδικημένοι της Α Εθνικής είναι οι πραγκάρχες της Β κτλ). Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τον Μιουλ να μιλάει για Ρότσα και Βαρδινογιανισμό το 2011 μετά από κασέτες, παράγκες κτλ. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν και θυμούνται κάποια πράγματα. Ή το κλεινουμε ότι όλοι είχαν τις περιόδους σαπίλας τους με πιο πρόσφατο τον Ολυμπιακό ή ταμπουρωνόμαστε ο καθένας πίσω από τα επιχειρήματά του και πάει το ποδόσφαιρο στο διάολο.

Έλεγα να μην απαντήσω να το πουτανιάσω. Σίγουρο είναι ότι ο Μιχάλης δεν είχε πάει να μαζέψει παπαρούνες εκείνο το απόγευμα στη Λαυρίου. Σκηνικά είχαν γίνει και έχουν ξαναγίνει απλά εκείνη τη μέρα κάποιοι πέρασαν μια λεπτή γραμμή. Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν και όχι μόνο τα κατάφεραν, αλλά ο πρόεδρος τους, τους έβγαλε και έξω αφήνοντας μόνο ένα πρεζάκι φυλακή. Δεν αντιμετωπίζω καλύτερα τα δικά μας καλόπαιδα, έτσι. Ο Ηλιόπουλος έπρεπε χρόνια ολόκληρα να είχε εκδιωχθεί απ’ τη 13 ή ξέρω γω από προέδρους, τελικά έγινε κι αυτό έστω κι αν χρειάστηκε να πεθάνει ένας άνθρωπος για να γίνει. Την προηγούμενη χρονιά Παγκράτι θα μπορούσανε να υπάρχουν περισσότεροι γαύροι νεκροί από μας, αλλά όλοι είναι σπίτια τους. Δεν πήγαιναν με στόχο το συγκεκριμένο ή απλά τους έκατσε αυτός, ήταν όμως σχεδιασμένο να γίνει εφόσον ήταν εφικτό. Στην γύρω περιοχή ήταν και ο Τσιρώνης αν αυτό σου λέει κάτι. Και την επόμενη χρονιά που φαγώθηκε ένας δικός σας στο Λαύριο για τα ίδια σάπια ιδιανικά, στεναχωρήθηκα αφάνταστα ακι καλά κάνανε και τους βάλανε μέσα αυτούς που βάλανε. Εσείς όμως (η πλειοψηφία των οργανωμένων, όσοι είναι τέλος πάντων) όχι απλά δεν το κάνουν αλλά συνεχίζουν να τους έχουν ινδάλματα. Ο ένας είναι πλέον επιδοτούμενος δημοσιογράφος και τρέχει με δικά σας λεφτά απ’ άκρη σ’ άκρη της γης,διδάσκοντας γαύρικα ιδανικά, μη πούμε για το τατουάζ καρμπόν σήμα της φυλλάδας που του δίνει ψωμί και τρώει, αστείος πραγματικά, ο άλλος αναλύσαμε τι κάνει. Επίσης για το αν κλαιγόμαστε ή όχι για ένα “χουλιγκάνι” απλά δικαιοσύνη να υπήρχε τίποτα άλλο. Το κλάμα το πολύ το ρίχνουν άλλοι ανεβάζοντας πανιά για άδικα προφυλακιστέους (προφυλακισμενούς μήπως?) που κραδαίνουνε Καλάσνικοφ και πυροβολάνε αντίπαλους οπαδούς.

βασικα δεν πανε να ψοφησουνε ολα τα χουλιγκανια. τοτε απντως αυτο που μου ειχε μεινει, ειναι τα μετρα που πηρε το γαμωκρατος. οτι θα την πληρωνανε ολοι και οτι θα εκλειναν οι συνδεσμοι. γελαει ο κοσμος…

Οι σύνδεσμοι τόσα χρόνια δεν κλείσανε λόγω Κόκκαλη. Πέρσυ ήταν στον Μαρινάκη η μπάλα για το αν θα συνεχίσουν ή όχι και τελικά επέλεξε να καταπολεμήσει μαζί τους τη βία. Γελάνε και τα μυρμήγκια, ειδικά με τις χθεσινές κατηγορίες.

ναι, αυτος εδινε γραμμη και στους δικους σας…:lol:

Eπειδή ακριβώς γνωριζόμαστε, περιμένω να καταλάβεις πως αυτό που γράφω δεν είναι πως καλώς οι μεν χουλιγκάνοι σκότωσαν τον δε χουλιγκάνο, ούτε -φυσικά- πως δεν πρέπει όσοι κάνουν παράνομες πράξεις να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Αυτό που γράφω -έστω με μεγάλη δόση κυνισμού- είναι πως οι τελευταίοι που θα λυπηθώ σε αυτή τη χώρα είναι αυτοί που πάνε σε τέτοιου είδους ραντεβού, ανεξάρτητα σε ποιόν “στρατό” ανήκουν.

Στα υπόλοιπα τώρα, αν αρχίσουμε να ποστάρουμε οπαδικά μπλογκς ως πηγές, υπάρχει και ο αντίλογος:

Tέλος επειδή επιμένεις πως κακώς μιλάω για Βαρδινογιαννισμό σήμερα:
Δες για παράδειγμα δύο ματς κυπέλλου στο ίδιο γήπεδο που τα χωρίζουν 20 χρόνια.
Με Βαρδινογιαννισμό:

Xωρίς Βαρδινογιαννισμό:

Kαι τα δύο ματς για το ίδιο σκορ πήγαιναν κανονικά. Στο πρώτο ο Βαρδινογιαννισμός όχι απλώς απέτρεψε την συντριβή του βάζελου αλλά αλλοίωσε και πλήρως στο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο -στα υποτιθέμενα “χρόνια του Κόκκαλη”- δεν υπάρχει η παραμικρή αλλοίωση. Ένα μεγάλο διπλό στα ίσια! Αν αυτό είναι που μας εξασφάλισε ο Κόκκαλης, το να μην αδικούμαστε, δεν θα τον βάλουμε και στη ζυγαριά μαζί με τον Βαρδινογιάννη!

Πώς δεν υπήρχε αλλοίωση στο δεύτερο!

Το πέναλτι στον Βαζέχα είναι για ένα τζαρτζάρισμα που ξεκινάει 10 μέτρα εκτός περιοχής και σα να μην έφτανε αυτό, το χάνουν και σκοράρει στην επαναφορά ο Λυμπερόπουλος που είχε μπει τόσο πολύ μέσα στην περιοχή, έτσι ώστε όταν εκτελεί ο Μπασινάς να κοντεύει να είναι οφσάιντ! :lol:

Καταρχήν δεν έχω youtube στη δουλειά οπότε δεν ξέρω τι πόσταρες. Ό,τι και να είναι όμως είμαι σίγουρος ότι μπορώ να βρω αντίστοιχα σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού την εποχή των “πέτρινων χρόνων”. Τώρα αν σου πω ότι εκείνη την εποχή τελικά τα κόζα τα είχε ο Ολυμπιακός θα καταλάβεις πώς αισθάνομαι εγώ να μου λες για Βαρδινογιανισμό σήμερα. Δε θα μπω στη λογική του φάση-φάση, συγνώμη.

Όσο για το μπλογκ που πόσταρες δεν αποδεικνύει τίποτα άλλο από αυτό που εξαρχής λέω. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ομάδες (και ισως και άλλες, δεν έχω ασχοληθεί) έφερναν ξένους και τους παρουσίαζαν σαν Έλληνες. Απόδειξη ότι δεν διέψευσες αυτά που σου ανέφερα. Γιατί το σκάνδαλο ανήκει μόνο στον ΠΑΟ; Γιατί έτσι σε βολεύει να θυμάσαι.

Αυτή είναι η διαφορά μας, εγώ μπορώ να παραδεχτώ αυτά που μας αναλογούν, εσύ;

Κώστα, έχεις κουράγιο.

Αν δεν έχεις καταλάβει τόσο καιρό δεν θα σου απολογηθούν που ο Κόκκαλης επανέφερε τη δικαιοσύνη στο παιχνίδι.

Βεβαίως, υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση της έννοιας “δικαιοσύνη”, αλλά πες ένα ευχαριστώ και άσε μόνο τη δουλειά να σου ανεβάζει την πίεση.

Πιστεύεις πως πρέπει να απολογηθείς κι εσύ για τη δικαιοσύνη που επανέφεραν οι Γιαννακόπουλοι στο μπάσκετ;

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθούν οι οπαδοί για τις ενέργειες μεγαλοκαρχαριών. Για αυτό κιόλας μου κάνει εντύπωση το να μας ζητάς να απολογηθούμε και να το παίζετε και οι τιμητές μας. Σιγά το κουράγιο που δείχνει ο mandrake. Μια συζήτηση δίχως λόγο ύπαρξης κάνει.

Εγώ απολογούμαι μόνο για ό,τι έκανα εγώ. Τελεία και παύλα.

Μπα, με ξέρεις, καμια πιεση για τα αθλητικά. Απλά απορώ μερικές φορές με ανθρώπους κατά τα άλλα λογικούς, πώς μπορεί να τυφλώνονται τόσο στη μπάλα που χάνουν, όχι την αλήθεια (αυτό είναι υποκειμενικό) αλλά τη λογική. Πάντα με εκπλήσσει αυτό.