To “μια χαρά ήταν ο Κοστάντζο χτες” πώς ακριβώς το καθορίζεις?
Γενικά πότε ένας τερματοφύλακας είναι “μια χαρά”?
To “μια χαρά ήταν ο Κοστάντζο χτες” πώς ακριβώς το καθορίζεις?
Γενικά πότε ένας τερματοφύλακας είναι “μια χαρά”?
Εμένα μου φαίνεται ότι έχει πολύ γρήγορες αντιδράσεις, κάνει βέβαια κάτι εξόδους “περίεργες” αλλά κατά τα άλλα διώχνει και με τα 2 πόδια έχει πολύ δυνατο βολέ, και στην τελική χέστε με, πέρσι την βγάλαμε με τον Πάρντο!!!
πέρυσι δεν έπαιξες ευρωπη…ας κάνει και καμιά τριπλά στα ματς στου τσου λου ο τύπος, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…
*το έγραψα και κόλλησε ο firefox…εντάξει,…δεν είπαμε και κάτι,.μπαααα
Πιστευω οτι δεν χρειαζονται 2 αμυντικοι μεσοι οπως αφηνουν να εννοηθει οτι θα παρουμε.
Μακουν/Τζιολη ή Εστραδα/Τζιολη.Πολυ συμφορηση για 1 θεση ουσιαστικα ετσι οπως επαιζε
περισυ η ομαδα.
Λατρεια μεγαλη.Παιζει αμυντικο χαφ ενω ηρθε ως δεξι μπακ/στοπερ και τα παει μια χαρα !
Συμφωνώ, οι δύο αμυντικοί μέσοι είναι πλεονασμός. Με τόσους παίχτες στο κέντρο ο πάγκος θα γεμίσει παιχταράδες. Όχι ότι αυτό είναι κακό, απλά ο Ολυμπιακός δεν είναι Τσέλσυ και μπορεί να έχουμε γκρίνιες φέτος από αυτούς που παίζουν λιγότερο.
Πάντως ένα αμυντικό χαφ-σκύλος χρειάζεται κυρίως για την Ευρώπη, όπου θα πέφτει πάρα πολύ τρέξιμο και κυνηγητό.
Ταυτίζομαι για το Μοντεστό: και πέρυσι ήταν η μεγάλη μου αδυναμία. Πολύ καλός τεχνίτης για τη θέση που παίζει, μαχητής, συμπαθέστατος και γαυροκοψιά. Το γκολ που έβαλε στην Ίντερ θα το θυμούνται.
Φέισα και Γέστε ανεβάζουν ένα επίπεδο την ποδοσφαιρικότητα του παιχνιδιού. Όταν αρχίσει να πασάρει πιο μακριά ο Φέισα θα φανεί πόσο χαρισματικός είναι στο μοίρασμα.
Το θέμα μου με τον Κοστάντζο (όσο τον έχω δει), δεν είναι οι τρίπλες του, ούτε οι πιθανές του γκάφες.
Είναι ότι δεν έχει το κάτι παραπάνω για να δώσει στην ομάδα τη σιγουριά που έδινε ο Νικοπολίδης (μέχρι και το 2009) ή ακόμα και ο Ελευθερόπουλος στην απίθανη σεζόν που έκανε το 98/99 (κι ας τον πρόδωσαν οι αδυναμίες του στο κρίσιμο σημείο).
Ο τερματοφύλακας που ξεχωρίζει εκτός από καλά ρεφλέξ και αξιοπρεπής εξόδους, πρέπει να αντιλαμβάνεται πάνω απ’ όλα τον χώρο του και τον αντίπαλο παίκτη. Οι 9 στις 10 “μεγάλες” αποκρούσεις του Νικοπολίδη δεν γίνονταν επειδή είχε τρομακτικά ρεφλέξ και πλονζόν αιλουροειδούς. Γίνονταν αφενός επειδή ήξερε να σταθεί στο σημείο που θα αναγκάζε τον αντίπαλο επιθετικό να σουτάρει με δύσκολη γωνία και αφετέρου επειδή μάντευε σωστά πού θα πάει η μπάλα. Ο Κοστάντζο, μπορεί να είναι καλός, χρυσός και τίμιος αλλά αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δείχνει να μην τα έχει και πολύ φοβάμαι ότι στο τσ.λ. θα “γράψουμε” κάμποσα γκολ από αυτά που λες ότι “το τέρμα δεν είχε ευθύνη” αλλά η άλλη μισή αλήθεια θα είναι ότι δεν είχε και ικανότητες για να κάνει το κάτι παραπάνω και να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.
Από κει και πέρα γελάω με κωλοτούμπες αρθρογράφων της πλάκας που ανά μέρα αλλάζουν γνώμη για το αν η ομάδα χρειάζεται αμυντικό χαφ ή αν ο Μοντεστό είναι κάτι μεταξύ Βιεϊρά και Μακελελέ κτλ. Αν δεν ήταν τόσο αστείο, θα ήταν εξοργιστικό το πόσο ηλίθιους θεωρούν τους αναγνώστες τους…
Ας κάνουμε υπομονή και με τον Κοστάντσο. Κατά 99% Νικοπολίδης δε θα είναι. Δεν είναι όμως και Γιάννου.
Να θυμήσω πως πέρσι τέτοια εποχή “σταυρώναμε” τον Φούστερ. Νέος παίκτης είναι. Ας τον αφήσουμε να πάρει αγώνες. Ακόμη θα στήνει τα έπιπλα του στο σπίτι ο άνθρωπος τα βράδια.
Βασικά, αμφιβάλλω αν ξέρουν μπάλα οι μισοί από όσους τα γράφουν. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχουμε ακούσει για 5 διαφορετικούς παίκτες, σε διάφορες θέσεις, πως είναι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό και δεν αποκτήσαμε κανέναν!!! Αλλά πάντα μας λείπει κάποιος!!!
Κι εγώ είμαι της άποψης να κάνουμε υπομονή όχι μόνο με τον Κοστάντζο αλλά και με όλη την ομάδα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε…
Εγώ πάντως ξέρω πως τώρα που δεν πήραμε ούτε τον Πιζάρο, ούτε τον Μακούν, ούτε τον Βιερίνια, ούτε τον Καμενί ή τον Τζαβέλλα δεν έχουμε ελπίδα στο Ch.L. Εγώ αυτό κατάλαβα από τα άρθρα της SD τόσο καιρό.
Χαχα υπερβολές! Έχω σταματήσει να ασχολούμαι με δαύτους, ματάκια έχω και βλέπω ευτυχώς. Το θέμα είναι να βελτιώσει κάποια πράγματα βασικά στην άμυνα, και με λιγη τύχη μπορεί να φτάσει και στους 16 του τσου λου.
Βασικά, η κατάρα του τερματοφύλακα είναι πως είναι ίσως ο μόνος παίκτης με τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις υπομονή. Δε λέω ότι είναι κακός, άλλο είναι το point μου. Σκεφτείτε τα έκτος έδρας ματς επί Λεμονή με Βέρντερ και Λάτσιο. Και στα δυο ματς ο Νικοπολίδης κάνει αποκρούσεις (βασισμένες κυρίως στην αντίληψη του χώρου που είχε) και κρατάει την ομάδα στο παιχνίδι. Θα μπορούσε να έχει φάει από 2 τετ-α-τετ, να χάναμε 3-1 και κανείς δε θα τον κατηγορούσε. Δεν τα έφαγε όμως και επέτρεψε στην ομάδα να κυνηγήσει τα διπλά.
Τεσπά, αυτόν πήραμε τώρα, μ’ αυτόν θα πορευτούμε και δε θα τα βάψουμε και μαύρα.
Θα αφήσουμε κάναν Τσόχο-Χελακο-Σαμπράκο να μας τα εξηγήσουν με τα περισπούδαστα άρθρα τους.
Karvou, για μένα οι μόνοι που έχουν δείξει ότι κατέχουν από μπάλα είναι Πανούτσος, Καρπετόπουλος και Σωτηρακόπουλος
Δε διαφωνώ με τον Νικοπολίδη. Απλά θεωρώ πως ήταν πολύ μεγάλος τερματοφύλακας που έτυχε να είναι Έλληνας και να καταλήξει στον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω πως μπορούμε να βρούμε τόσο καλό τερματοφύλακα τόσο εύκολα. Μέσα σε όλα και ο Νικοπολίδης το positioning το έφτιαξε μετά τα 33 του. Το positioning είναι ένα από τα λίγα χαρακτηριστικά στο ποδόσφαιρο, στο οποίο δεν υπάρχει κανείς με ταλέντο. Μόνο αυτοί που το δούλεψαν πάρα πολύ (Νικοπολίδης, Σιλαβέρτ, Καν, Μπουφόν, κλπ) και αυτοί που δε το δούλεψαν όσο έπρεπε.
Μην ξεχνάς και τον Καραλή όπου μέχρι σήμερα υποστηρίζει πως δεν έχει μίσος για τον Ολυμπιακό!!! :lol::lol:
Καρπετόπουλο-Πανούτσο ακούω στο ραδιόφωνο από το 1999. Μεγάλη λατρεία. Αν και ο Πανούτσος έχει περισσότερο παλιομοδοτίκες/“Πειραιώτικες” ποδοσφαιρικές απόψεις και ο Καρπετόπουλος ώρες-ώρες φτιάχνει κάτι τακτικές θεωρίες για αγρίους και πεισμώνει σε αυτές.
Σωτηρακόπουλο δεν είχα ποτέ σε μεγάλη εκτίμηση. Μου φαινόταν πως έγραφε απόψεις άλλων. Θα τον έχω υπόψη για λίγο καιρό και θα επανέλθω.
Δεν έχεις άδικο για Σωτηρακόπουλο. Αλλά ακόμα και αυτές οι απόψεις που αναπαράγει είναι ανθρώπων, ξένων κυρίως (ΟΚ, έχει μια εμφανή προτίμηση στους Άγγλους), και δείχνουν ότι τουλάχιστον ασχολείται με το άθλημα, ψάχνει και διαλέγει.
Επίσης ένας ακόμα που κατέχει είναι ο Χαραλαμπόπουλος αλλά σπάνια γράφει για καθαρά αγωνιστικά θέματα στην SportDay. Το διαπιστώνω όμως από την εξαιρετική μετάφραση που έχει κάνει στο “Αντιστρέφοντας την Πυραμίδα” του Τζόναθαν Γουίλσον.
ο Σωτηρακοπουλος 7/10 που λεει για την αρσεναλ ειναι ανακριβιες
και μια στις τρεις λεξεις ειναι λιβερπουλ
καλυτεροι ειναι ο Μπακοπουλος , ο Νταλλας και ο Καψιμαλης
στα αρθρα που διαβαζω εγω τουλαχιστον
Ο Μπακόπουλος όμως λέει ανακρίβειες για την Τολούκα και 2/6 λέξεις είναι Κουκούτα Ντεπορτίβο.
JTN γάμα μας με την Άρσεναλ επιτέλους…
νταξει μην αγιοποιουμε το νικοπολιδη τωρα…ενα σωρο γκαφες εχει κανει και ηταν απο τους αγαπημενους τροχονομους σε σεντρες. αυτο που δεν αμφισβητω στο νικοπολιδη ηταν η αντιληψη που ειχε σε ορισμενες φασεις οπου μπορουσε να βγει πολυ εξω απο την περιοχη χωρις να κανει λαθος στην εκτιμηση του, ειδικα οταν μπορουσε να τρεχει γρηγορα
οσο για τις θεσεις που λετε, ενα τερμα που εχει μαθει καλα τη θεση απο μικρο και απο καλους προπονητες ξερει που θα σταθει και ποιες γωνιες πρεπει να κλεισει. προφανως και με την εμπειρια κερδιζεις, αλλα δεν θεωρω πως υπαρχουν τοσο μεγαλα περιθωρια βελτιωσης για καποιον με σταθερες βασεις…για αυτο βεβαια προτιμω ευρωπαιους τερματοφυλακες, τελοσπαντων
τι να κανουμε…αυτος ο κοσταντσο δεν μου γεμιζει με τιποτα το ματι, πρεπει να το χω γραψει 2-3 φορες, μακαρι να βγω λαθος
@[B]ChrisP[/B]
αυτα που λεω εγω ισχυουν μπορει οχι σε αυτην την συχνοτητα αλλα παλι . εσενα ποιο ειναι το προβλημα σου ;
Ακούω σπόρ φμ για ουμπαίθ κινείται ο Ολυμπιακός
Για να δούμε είναι αξιόλογος παίχτης που θα δέσει με την ομάδα
[B]«Έκλεισε» Σουμπίνιο και Κάταϊ ο ΟΦΗ[/B]
πάντα που άρεσαν οι άνθρωποι που όταν έχουν , δίνουν…
Εδώ και δυο χρόνια δίνουμε δανεικούς στον ΟΦΗ, πέρσι Σοϊλέδης, Κατσικογιάννης και Νικλητσιώτης.
Αλλάξανε τα κόζα κύριε Κρίμσον, ο ΠΑΟ αίμα θα φτύσει φέτος στην Κρήτη! :lol: