Διακοπές!

Ρε αυτή η γαμημένη τηγανιτή πατάτα μαζί με το ψάρι τι μάστιγα που είναι???
Τα κοκτέιλς που είναι???

5 Likes

Δεν ξέρω τι εννοείς, η μάνα μου μας έφτιαχνε όταν ήμασταν μικρά τσιπούρες με λαδολεμονο κάθε δεύτερη Κυριακή , και τις έκανε πάντα με τηγανητές πατάτες, οπότε πλέον μου φαίνεται τεράστιο λάθος η απουσία τους από πιάτο με ψάρι. Υποχρεωτικό συνοδευτικό οι πατάτες. Γάμησε η τσιπούρα παρεμπιπτόντως.

Στο τραπέζι αλλά όχι στην φωτογραφία

4 Likes

Όταν τρώμε ψάρι δεν πέφτει τπτ άλλο στο τραπέζι πέρα από σαλάτα. Οι πατάτες είναι για τα μπιφτέκια :hamburger: :hamburger: :hamburger: :hamburger: :beverage_box: :beverage_box: :beverage_box:

4 Likes

Οι πατάτες έχουν πάντα θέση στο τραπέζι, ανεξαρτήτως μενου

11 Likes

Η αλήθεια είναι ότι το ψάρι μπορεί να πάει μόνο με σαλάτα (για υγιεινή διατροφή κλπ), αλλά μετά από μισή ώρα πεινάς… η τηγανιτή πατατούλα είναι ότι πρέπει!

1 Like

όπως μάθαμε στο στρατό οι πατάτες πάνε με όλα
πχ πίτσα + πατάτες

4 Likes

100%

Την στιγμή που θα αρχίσω να κάνω διατροφή σε διακοπές σε ελληνικό νησί, σας δίνω το ελεύθερο να με στείλετε με μίνι υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού.

5 Likes

καλοκαίρι χωρίς:
πατατούλες τηγανητές, κολοκυθάκια/μελιτζάνες τηγανητές, αμπελοφάσουλα σαλάτα, ψαράκι και οστρακοειδή και κυριως ΤΣΙΠΟΥΡΟ, είναι μίζερο καλοκαίρι στα μάτια μου.

4 Likes

fixxxed

7 Likes

Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, κοινώς:

Πατάτες
Τζατζίκι
Κολοκυθάκια τηγανιτά
Χωριάτικη
Καλαμάρι
Χταπόδι
Ενδεχομένως κάποιο ψαρικό
ΤΣΙΠΟΥΡΟ/ΟΥΖΟ

Αυτό είναι το καλοκαιράκι. Και όπως έρχεσαι, πιάσε και ένα σαγανάκι γιατί πείνασα.

9 Likes

Ρε προφανώς όλα αυτά που λέτε. Εγώ απλά είπα για τη γαμημένη πατάτα στο πιάτο με το ψητό ψάρι. Τουλάχιστον ας είχε μια μερίδα τζατζίκι από δίπλα

Σε αυτό που έθεσες πάντως, και εγώ έχω μεγαλώσει σε σπίτι που η πατάτα συχνά συνόδευε το ψάρι. Δεν μου φαίνεται παράξενο/αταίριαστο.

1 Like

Ρε με την πλέμπα που έχω μπλέξει. Και οκ άντε να καταλάβω σαν παιδάκι να τις έχεις από δίπλα αλλά και τώρα???

Το ψητό ψάρι πάει σε συνδυασμό με σαλάτα, χόρτα, ρύζι, καλαμπόκι, βραστή πατάτα.

Δεν ακυρώνω την τηγανητή, απλά δεν την προτιμώ με το ψάρι. Μου θυμίζει fish and chips.

Και τώρα που μένω το έτερον ήμισυ, συχνά πυκνά (ειδικά με τηγανιτό ψάρι) κόβουμε και δυο πατάτες από δίπλα. Ταιριάζει, τι να κάνουμε :stuck_out_tongue:

2 Likes

Πλεμπα να το καταλάβω (μερικώς) αν μιλούσαμε για σάπιες βιομηχανικές κατεψυγμένες πατάτες τηγανισμένες σε λάδι 30 χρήσεων.

Σπιτικές κομμένες με το χέρι τηγανητές πατάτες >>> οποιαδήποτε δήθεν γκουρμεδια του κώλου.

Σόρρυ αλλά ο συνδυασμός ψαριού με τηγανητή πατάτα είναι μόνο win. Όποιος δε θέλει δεν τις τρώει ξέρω γω :joy:

Στο θέμα μας τώρα, ήρθαμε σε σούπερ τουριστική περιοχή (Αλυκές + Αλικανας) που ναι μεν πληρώνεις 5 ευρώ την ξαπλώστρα, αλλά η αμμουδιά είναι απλά φανταστική, το νερό κρυστάλλινο και ζεστό, σούπερ ρηχή παραλία, και δεν έχει άπειρο κόσμο. Με τα λεφτά που δώσαμε για τον γάμο, τα 5 ευρώ για την ξαπλώστρα μου φαίνονται λες και μου έπεσε ένα κέρμα στο δρόμο , δεν μετράει καν ξέρω γω :smiling_face_with_tear:

Και έχει και τέλεια Aperol Spritz το μπητσομπαρο. Από αύριο εξερεύνηση για πιο απομακρυσμένα μέρη και την Πέμπτη καραβάκι για το νησί με τις χελώνες.

5 Likes

ξαναfixxxed

Συμφωνώ πως θεωρητικά δεν πάνε οι πατάτες με το ψάρι, ωστόσο εγώ δεν τρώω ψάρι οπότε… ;p

2 Likes

Με δεύτερη τετραετία κούλη ξεχάστε τα μάι τάι φέτος. Κλασσική οικοδομική άμστελ

9 Likes

Μας έχεις για τέτοιους παιδί μου;;;

2 Likes

Μας γίνατε όλοι Κοντιζαδες και λοιποί εδώ μέσα… Θα πάω στο Φαγητό θρεντ να ποσταρω τα Πάστα Μπολονεζ της μαμάς μου το ΣΚ, τι μακαρόνια με κιμά και αηδιες

1 Like