Φοβερή κουβέντα με αφορμή τις… διακοπές! Ελπίζω να μην ακουστεί παράξενο, αλλά μπορεί οι πιο πολλοί να έλκουμε την καταγωγή μας από περισσότερα του ενός μέρη, μπορεί να μην έχουν όλα την ίδια βαρύτητα (για τους όποιους λόγους) στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του καθενός μας, όμως θεωρώ πως γνωρίζεις καλύτερα κάποιον όταν ξέρεις τις καταβολές του.
Ας πω κι εγώ λοιπόν ότι ο πατέρας μου ήταν Γιαννιώτης από την πλευρά του παππού (βασικά αυτός ο κλάδος μέχρι και τον προ-προ-πάππου μου που γνωρίζω, όλοι ήταν από τα θρυλικά Γιάννενα!), η δε γιαγιά μου ήταν πρόσφυγας από την Καππαδοκία.
Η μάνα μου είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, δεύτερη γενιά πρόσφυγας, αφού η γιαγιά ήταν από την Ανατολική Θράκη, ενώ ο παππούς από την Βασιλεύουσα των πόλεων, την “ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων”!
Εγώ πάλι παρόλο που σαν νοοτροπία συλλαμβάνω τον εαυτό μου να είναι εντελώς Ηπειρώτης, εν τούτοις στον χαρακτήρα/υποσυνείδητο υπάρχουν αλλότρια χαρακτηριστικά που ενίοτε αναδύονται και ανάγονται σε επιρροές εκτός της λεβεντογέννας Ηπείρου!
Δήλωσα πάντως Ήπειρο και Μακεδονία, γιατί σαν Έλληνας της Ανατολής κατά τα 3/4 βρίσκω εντελώς άκυρο να γράψω “εξωτερικό”.
9 Likes
A similar story here
Μια φορά είχαμε πιάσει τέτοια συζήτηση με τον πατέρα μου και ειπώθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής:
– Μα καλά ρε μπαμπά, όοοοολο μας το σόι από Μεσσαρά* είναι; Και της μαμάς το ίδιο; Κανένας από πουθενά αλλού;
– Εντάξει, όχι όλοι.
– Ε είπα κι εγώ.
– Ένας δικός μου πρόγονος ήρθε εδώ από Σφακιά.
– …
*Μεσσαρά = περιοχή στα νότια του νομού Ηρακλείου
10 Likes
Γαμώ το κέρατό μου, από Ηράκλειο είσαι, ρε ψηλέ;
Και γελάτε τόσες ημέρες σε βάρος μου;
Summary
ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ 
Summary
Και είπα στη νύφη ότι θα παραθερίζει στα Χανιά, τώρα πώς θα της πω άλλο;
2 Likes
Βασικά @Silent_Winter δεν ξέρω από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι από Χανιά.
Warning, έτσι και ακούσω πάλι αυτή τη μαλακία “ε, ήξερα ότι είσαι από Κρήτη οπότε λέω από Χανιά μάλλον” θα αρχίσω να δαγκώνω 
1 Like
Ε, ήξερα ότι είσαι από Κρήτη οπότε λέω από Χανιά μάλλον.
3 Likes
Μάλλον το υπέθεσα, γιατί -υποσυνείδητα- θα ήθελα να καταγόσουν από κει. Αν τελικά ευοδωνόταν το πρόξενιο, θα γούσταρα λίγο παραπάνω να έρχομαι να σας βλέπω στα Χανιά!
Τώρα βέβαια άρχισα να ανησυχώ ότι παίζει και να σοβαρολογούσες με αυτά τα περί προξενιού
Anyway
1 Like
Δηλαδή τωρα δεν Theli το Sympetherion 
16 Likes
Sorry for the off-topic, αλλά είπα να ποσταρω από Σέριφο έτσι για τη συμμετοχή και τη φασειλα:
24 Likes
Χαχαχα, καλά να περνάς, Αποστόλη!!! Και σιγά σιγά με το οφ τοπικ!
1 Like
Έλα του χρόνου να συγχρονιστούμε γίγαντα
4 Likes