Διακοπές!

Spot on :sunglasses:

3 Likes

Τα “ξεχωριστά” φαγητά της γιαγιάς μου, βασίζονταν σε άλλα πράγματα.
Και κυρίως επειδή έμεναν περίπου μισό χρόνο Αθήνα, μισό Χανιά, όταν τελείωναν τα κρέατα της κατάψυξης, ξανάεφτιαχνε κρέας όταν πήγαινε Κρήτη.
Οπότε κατι σαν αυτό δεν έχω φάει.
Από την άλλη, ξεκάθαρα καταγωγή Κρήτη, αλλά γέννημα θρέμμα Αθήνας, οπότε :monkey_face:
Το άλλο μισό, που είναι από Κορινθία υπερίσχυσε.

1 Like

Είσαι τυχερός τότε.

Γιατί, αν κάποια στιγμή κατέβεις στην παντέρμη, θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις την εμπειρία τού να τρως για πρώτη φορά το καλύτερο φαγητό στον κόσμο μακράν του δεύτερου.

Γιατί εγώ και ο @Lupin, π.χ., αυτή την εμπειρία την είχαμε αιώνες πίσω, ως νιάνιαρα.

2 Likes

To εχω πάθει αυτο.
Με την στάκα. Τίποτα δεν την ξεπερνάει.

2 Likes

Ρε πριν φας μακαρόνια σε ζωμό αρνιού μη λες μεγάλες κουβέντες

Άκου που σου λέω

1 Like

50% Βοιωτία, 25% Αιτωλοακαρνανία και 25% Ήπειρος, δηλώνω περήφανος Ρουμελιώτης.

Ξαναθυμήθηκα με την ψηφοφορία ένα επαναλαμβανόμενο σκηνικό της νιότης μου, επί των τοπικών παθών, ερίδων κ.λπ. Είχαμε παλιά έναν οικογενειακό φίλο Θεσσαλό (Καρδιτσιώτης, έχει πεθάνει ο άνθρωπος), με σύζυγο Κρητικιά, ο οποίος τόσο πολύ “αγαπούσε” τους Καταυλακιώτες και τους Κρητικούς (ξαναλέω, τόπος καταγωγής της συζύγου του) που σε κάθε τραπέζι που τυχαίναμε, θα ερχόταν η στιγμή που αναφωνούσε:

“Μακάρι κάποια στιγμή να αποκολληθεί η Πελοπόννησος, να πάει να πέσει πάνω στην Κρήτη και να βυθιστούν μαζί!”.

Χα, χα, χα! Μέσα στην ακρότητά του, μού φαινόταν για κάποιον λόγο πολύ αστείο.

Μην παρεξηγηθείτε εκπρόσωποι του -επί του παρόντος- 40% και 14%. Το μεταφέρω ως ένα ιστορικό “εμφυλιακό” και τοπικιστικό ευτράπελο.

6 Likes

Κυπρος - εξωτερικο.

3 Likes

Η καταγωγή μέχρι πίσω στους παππούδες και προπαππούδες είναι Αρκαδική. Η ιστορία με λίγα λόγια είναι απλή: η Αρκαδία είναι ένας νομός με αντιθέσεις στο γεωγραφικό της τοπίο, από τη μια τελείως ορεινή κι από την άλλη πεδινή και παραθαλάσσια. Κατά συνέπεια, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι των ορεινών κάποια στιγμή μετακινήθηκαν προς το παραθαλάσσιο μέρος για να επωφεληθούν από το πιο θερμό κλίμα. Κάπως έτσι, ψάχνοντας σε σχετικά βιβλία συντοπιτών, ανακάλυψα πως οι πρόγονοι της μητέρας μου κατέβηκαν από την επαρχία της Μαντινείας, ενώ του πατέρα μου πριν πάνε στην Αρκαδία είχαν έρθει από Λακωνία, όπως και το μισό του χωριό. Δεν είναι τυχαίο που πέρα από τη Μάνη, έχουμε πολλά επώνυμα σε -άκος. Ρίζες έχω και στα ιστορικά Βέρβενα.

5 Likes

Ναι αλλά έβαλες περιορισμό 2 επιλογές και για να μην αδικήσω μάνα και πατέρα έπρεπε να φτύσω τους Offspring… Εκτός κι αν ήταν επιλογή για όσους είναι από Ολλανδία λόγω του Dexter

2 Likes

Είμαι έτοιμη ν’ αλλάξω ψήφο και να τη ρίξω Θράκη. Τη λυπάμαι έτσι στο περιθώριο που είναι.

1 Like

And There Will Your Heart Be Also

Summary

Αντίο διακοπές, αντίο Κρήτη, επιστροφή στη σαπίλα από αύριο - όπως εύχομαι κάθε χρόνο τα τελευταία 10φεύγα όταν πλησιάζουν αυτές τις μέρες, ελπίζω η επόμενη χρονιά να με βρει εκεί μόνιμα και όχι μόνο για 2-3 εβδομάδες τον χρόνο.

Καλή αγωνιστική σεζόν να έχουμε λεπόν και καλές διακοπές σε όσους ξεκινάνε τις δικές τους σύντομα…

22 Likes

ΤΣΙΡΙΞΑ !!!

Ψήφισα Θεσσαλία (μανουλίτσα) και Μακεδονία (γιαγιά) διότι πατέρας και παππούς είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι Αθήνα, όπως κι εγώ. H καταγωγή από εκείνη την πλευρά ωστόσο νομίζω ότι είναι από Μικρά Ασία. Ενιγουειζ.

9 Likes

Παναυλακιώτισσα λοιπόν.

Για Θεσσαλία θυμόμουν.

1 Like

Δεν αντεξα

3 Likes

Δύσκολο πράγμα η καταγωγή για να έχεις 2 ψήφους μόνο

Ο Πατέρας μου είναι από το Παναιτωλιο Αιτωλοακαρνανίας, χωριό έξω από το Αγρίνιο, τα επόμενα είναι χωριά της Τριχωνίδας. Μέχρι προπάππου επιβεβαιωμένα Παναιτώλιο :stuck_out_tongue:. Η γιαγιά από Πυρσόγιαννη, χωριό της Κόνιτσας

Η μάνα μου γεννήθηκε Φρανκφούρτη. Ο Παππούς από τη Χώρα Μεσσηνίας, η γιαγιά από Μεσολόγγι αλλά προπάππους και προγιαγιά από Κέρκυρα και μετεγκατασταθηκαν εκεί . Η γιαγιά της γιαγιάς μου από Μάλτα

Μέχρι εκεί ξέρω

Go figure

Ψήφισα Στερεά Ελλάδα. Καλύπτει Αγρίνιο και Αθήνα όπου είμαι και γέννημα θρέμμα

11 Likes

Αβόρανη εδώ ο δικός μου κύρης, guilty as charged, ήμαστε γείτονες :stuck_out_tongue:

(Bέβαια από τότε που «έφυγαν» παππούς κ γιαγιά, καμιά δεκαριά χρόνια δλδ, δεν πάμε καθόλου πλέον - και καλύτερα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου η εμπειρία «Αγρίνιο και πέριξ» από μικρός, ούτε καν του πατέρα μου δηλαδή που υιοθέτησε όλα τα κρητικά στοιχεία σε χρόνο dt άπαξ και κατέβηκε Ηράκλειο μόνιμα για να παντρευτεί την μητέρα μου πριν 40κάτι χρόνια)

6 Likes

Γι αυτό έβαλα εξωτερικό😏

3 Likes

Έχει πολύ ωραίο προβατάκι η Αβόρανη. Και τιμές που αρχικά νομίζεις ότι σε κοροϊδεύει :stuck_out_tongue:

Κατά τ’ άλλα ναι , μόνο για να δω την θεία μου έχω λόγους να πάω εκεί στα μέρη

1 Like

Παππούς γεννηθείς στη Σμύρνη
Γιαγιά γεννηθείσα στην Αθήνα από Σμυρνιούς γονείς (που ήρθαν το '22, ξεχωριστά και ξαναβρέθηκαν τυχαία)

Παππούς γεννηθείς στον Μώλο Φθιώτιδας
Γιαγιά γεννηθείσα στο Πήλιο (νομίζω Πορταριά)

Πατέρας Βόλο, μάνα Αθήνα.

Επειδή όμως δεν έχω πάει ποτέ σε κανένα από αυτά τα μέρη, μιας και δεν υπήρχε ποτέ κάποιο σπίτι, δηλώνω περήφανος Κυψελιώτης και συμπληρωματικά “εισαγόμενος” Ερμιονίτης.

16 Likes

Σας βλέπω όλους να κρατάτε από χίλια μέρη κι εμένα παππούδες-γιαγιαδες όλοι από το ίδιο χωριό (Ορεινής Ναυπακτίας) και τη Ναύπακτο.
That’s it.

10 Likes