Μισός Αγρίνιος μισός Αττικός (Νέα Ιωνία) εδώ, δηλαδή το μόνο που με πιάνει είναι το μόνο Offspring!!
Μίσος ταξικό
Διορθώθηκε
Το βλέπω ρε αλεπουδιάρη
Αν το πάμε έτσι, οι πρόγονοι της μαμάς μου ήσαν Αρβανίτες και ήρθαν από στερεά Ελλάδα και του πατέρα μου Έλληνες του (Ευξ.) Πόντου που ζούσαν στα παράλια της
πριν μετοικήσουν στη βόρεια Ελλάδα.
Δεν είδα τι έγραψες, καρδούλα
Στους περισσότερους χάρτες η Αττική είναι μέσα στη Στερεά και αυτή.
Εγώ έχω τρεις καταγωγες (Πελοποννήσο, Ήπειρο και Στερεά) αλλά υπερίσχυσε η Πελοπόννησος λόγω 50% καταγωγής (τα άλλα από 25% και τα αγαπάω εξίσου αλλά δεν γινόταν να τα βάλω όλα)
Πώς δε γίνεται, έχεις δώσει πολλαπλή επιλογή.
Εγώ δεν πάω πάρα πολύ πίσω. Κανείς παππούς/γιαγιά δεν γεννήθηκε Αθήνα, ούτε καν Ελλάδα βασικά όπως την ξέρουμε σήμερα (αν δεν κάνω κάποιο γιγάντιο λάθος). Αμφότερα σόγια έχουν προσφυγικές καταβολές. Οι ρίζες εκεί είναι και δεν είναι και τόσο παλιά, αν δούμε την μεγαλύτερη εικόνα.
Αν σκεφτόμαστε την καταγωγή μέχρι τους γονείς μας, τότε οκ, είμαι γένημμα θρέμμα Αιγαλεάρα, αλλά δεν το βλέπω ακριβώς έτσι προσωπικά.
Εβαλα μέχρι 2 επιλογές ομως και αν το αλλάξω τώρα νομίζω θα χαθούν οι ψήφοι
Την επόμενη πες να έρθω, δίπλα είμαι
Μου αρέσει να λέω από τα παράλια του Εύξεινου Πόντου (σημερινή Γεωργία), δίνω και έναν εξωτικό αέρα στη συζήτηση.
Δυστυχώς, μάλλον, δεν κατάγομαι από το εξωτερικό, οι πρόγονοί μου ήσαν Έλληνες (Αρβανίτες, Πόντιοι), και μέχρι και οι γονείς των παππούδων μου γεννήθηκαν Κορινθία και Πέλλα, αντίστοιχα, όπου και έζησαν όλη τους τη ζωή, και έπειτα συνέχισαν την “παράδοση” τα παιδιά τους.
Ειναι λιγο δυσκολο καποιος να ορισει την καταγωγη, με βαση τις συνεχεις μετακινησεις, το ποσο πισω γνωριζει κτλ. Και σιγουρα και το συναισθηματικο κομματι, με το που αισθανεται περισσοτερο δεσιμο.
Αν παμε παρα πολυ πισω, με βαση τα επιστημονικα δεδομενα θα επρεπε να υπηρχε μια επιλογη μονο and we are all offspring (see what I did there?)
Fun fact, πριν κάνα δυο χρόνια βγήκε μια επιστημονική μελέτη από Γερμανία που υποστήριζε ότι ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ η καταγωγή του σύγχρονου ανθρώπου να μην είναι τελικά από την Αφρική, γιατί λέει βρήκαν σε ευρωπαϊκό έδαφος κάτι ανθρώπινα οστά or something που χρονολογήθηκαν παλιότερα από την περίοδο της ιστορικής μετακίνησης πληθυσμών από Αφρική προς Μέση Ανατολή.
Φυσικά δεν το βλέπω να περπατάει πολύ αυτή η άποψη, γιατί σίγουρα θα θεωρηθεί “ευρωκεντρική” και - ανομολόγητα - ρατσιστική.
Δεν βοηθάει και ο τόπος προέλευσης.
ποσοστό Πελοποννήσου μεγαλύτερο και από του κούλη μας
πως σας γλεντάμε έτσι…
Εγώ του χρόνου πάλι
Δεν έχω φάει ποτέ, αλλά μάλλον αυτό που βλέπουν τα ματάκια μου, είναι μακαρόνια με στακοβούτυρο.
Προτιμώ την στάκα σκέτη.