Εύβοια?
Nope, κάτω απ τ’ αυλάκι.
Εντάξει, δεν πρόκειται ακριβώς για διακοπές, αλλά ταιριάζει καλύτερα εδώ η παραλία της Αλεξανδρούπολης με την Σαμοθράκη να διακρίνεται στο βάθος!
Και έλεγα που έχει πάει ο σατανάς.
Περιμένω εντυπώσεις από Μήδεια. Αποφάσισα να μην πάω λόγω τιμών στα εισιτήρια
Ενοσω αρχισε το Ισπανια-Σουηδικη Αραβια (sic):
Η νοσταλγια ηταν αναποφευκτη χθες στην Επιδαυρο. Ολα εμοιαζαν κινηματογραφκα, σαν remake παλιας ταινιας, με συγχρονα μεσα. Εξαιρετικη παραγωγη, η ΕΛΣ δεν κανει εκπτωσεις σε μεγαλες δουλειες, αλλα και παλι ηταν πανω απο τις προσδοκιες μου για ενα γεγονος εκτος Λυρικης. Σε καθε στιγμη δεν επαψα να σκεφτομαι “πώς να ηταν αραγε πριν 65 χρονια ολο αυτο εδω”; Αλλα κυριως “πώς θα ηταν αν ημουν εδω και ακουγα την Μαρια Καλλας”; Τρομερα σκηνικα, με σφραγιδα 2026. Παρα πολλοι συντελεστες, μπορει να ηταν και 100 ατομα στη σκηνη.
Η Επιδαυρος οπως ολοι ξερετε εχει μια μοναδικη αυρα, δεν ειναι τυχαιο οτι ακομη και η πιο κακη παρασταση εκει (που δεν γνωριζω ποια ειναι, απλως λεμε τωρα), παιρνει ποντους απλως λογω του χωρου. Στο context “ποτε, πού, τι” ήταν εξαιρετικές οι συνθήκες και μία πολύ ωραία παράσταση.
Εντυπωσιακη ερμηνεια απο την Αννα Πιροτσι ως Μηδεια, εκπληκτικη η Αλισα Κολοσοβα (που εχω παρακολουθησει και σε αλλες εμφανισεις της) ως Νερις. Μου αρεσε ο Ζαν Φρανσουα Μπορρας ως Ιασωνας, αλλα δεν συμφωνουν τα κοριτσια με τα οποια το συζητησα μετα. Και καπου εκει τελειωνουν τα ωραια.
Στα αρνητικά: δεν μου αρεσε καθολου η Δαναη Κοντορα ως Γλαυκη, αχρωμη και ανευρη, συγγνωμη κοπελια. Ο Τασης Χριστογιαννοπουλος ως Κρεων ειχε μια ΟΚ παρουσια, αλλα ουτε κρυο ουτε ζεστη. Φοβερη φωνη ο Γιαννης Σταματακης, αλλα μικρος ρολος ως επικεφαλης της φρουρας.
Ο χορος ηταν σε φαση οπου ενωνοταν η αρχαια τραγωδια, η οπερα και το μπαλετο, ομως το αποτελεσμα ηταν μαλλον κακο. Δυστυχως δεν μπορω να φανταστω πώς ηταν πριν 65 χρονια αυτη η παρασταση, για να εχω μετρο συγκρισης, αλλα βλεπε την πρωτη παραγραφο αυτου του κειμενου.
Κρινοντας εκ των υστερων, εδωσα 150 γιουρα για να δω αυτη την παρασταση απο τη θεση που φαινεται στις φωτο, μετανιωσα που δεν εδωσα και παραπανω για να ειμαι πιο κεντρο. Το συναισθημα φευγοντας ηταν στο συνολο του πολυ θετικο. Αν ομως η παρασταση ηταν στην Λυρικη ή σε καποιο θεατρο της Αθηνας, ειλικρινα θα ελεγα “ηταν οκ, παμε να δουμε κατι αλλο τωρα”.
Δεν ειμαι ειδικος, ουτε ειμαι ικανος να το υποτιμησω, απλως στο πλαισιο και με τις συνθηκες της συγκεκριμενης παραστασης, παιρνει δεκαδες ποντους απο αλλα σημεια. Χωρος, σκηνικο, νοσταλγια, βασικες φωνες, ολα ηταν υπεροχα. Αν αφαιρεσουμε τις ειδικες συνθηκες ομως, η ζυγαρια αλλαζει εντελως πλευρα.
Ωραία η ΕΖΑ, την προτιμούσα από τις ελληνικές, αλλά πρόσφατα διάβασα ότι εξαγοράστηκε από ισραηλινή εταιρεία και καλούσαν σε μποϊκοτάζ. Δεν ξέρω αν ισχύει όντως αυτό ![]()
Δεν εχω πολλές επιλογές εδώ η αληθεια είναι αλλά δεν το γνωριζα κιόλας
Αρχισαμε. Καλη διασκεδαση
Πες μας όμως και που είναι, μη μας ποστάρεις μόνο τα μαι ται.