Διακοπές!

Δεν ξέρω αν είναι τόσο θελκτική όσο οι παραπάνω φωτογραφίες (Λίμνη Πλαστήρα μαγικό μέρος btw), αλλά αυτή τη θέα και αυτά τα χρώματα δεν τα αλλάζω με τίποτα. Κάπου Β.Εύβοια.

7 Likes

Αφού ξεμειναμε στην Αθήνα είπαμε να αποφύγουμε την κοσμοπλημμύρα της παραλίας και πήγαμε Λίμνη Μπελέτσι. Ησυχία και δροσιά! Από τα καλύτερους πρωινους καφέδες!

8 Likes

Πολύ ωραία η τεχνητή λίμνη εκεί και πολύ ωραία και η διαδρομή αν πήγατε από Τατοϊου (ανάκτορα, Κατσιμίδι, Ιπποκράτειο Πολιτεία κτλ). Αγαπημένη διαδρομή και για ποδήλατο, εστω και αν ενα μεγάλο κομμάτι έχει καει πλέον, ο @morgoth σίγουρα γνωρίζει

5 Likes

Καλά με τα καμένα σε πιάνει η ψυχή σου όσες φορές και να περάσεις. Αλλά η ηρεμία όταν φτάνεις επάνω σε αποζημιώνει. Ήταν κάτι το διαφορετικό από το να σάπιζα σε μία παραλία, το ευχαριστήθηκα.

4 Likes

Παράσταση στο θέατρο Επίδαυρου (Ελένη του Ευριπίδη) και γιορτή αγροτουρισμού χτες και προχτές στην παλιά Επίδαυρο. Σήμερα, ένεκα της ημέρας, οι πρώτες μπύρες στο χωριό ανοίχτηκαν π.μ. και θα συνεχίστουν μέχρι το απόγευμα/βράδυ που θα τις διαδεχτούν τα τσίπουρα.

Επίσης, ειναι απο τα χωριά που κάνουν Πάσχα πολλές φορές το χρόνο. Κατά τις 8-9 το βράδυ θα είναι έτοιμα

14 Likes

Το κομμάτι από βασιλικά δεν το έχω ξανανέβει από τότε, όλο μέχρι το κατσημιδι είναι κάρβουνο. Ευτυχώς από πίσω δεν κάηκε (ακόμα) οπότε πλέον την ανάβαση την κάνω από Μαλακάσα - σφενδαλη και κατεβαίνω από την καμένη πλευρά, δεν τα βλέπω για πολύ ώρα.

Η λίμνη Μπελέτσι πρέπει να την γλίτωσε πραγματικά στο τσακ. Αν δεις στην κορυφή της απέναντι πλαγιάς έχει κάποια δέντρα καμένα, πραγματικά πρέπει να σώθηκε εντελώς οριακά…

2 Likes

Κάνε βουτιά την ώρα του ηλιοβασιλέματος στην βοτσαλοτή ακτή στο χωριό Χρόνια, ακριβώς κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων. Θα με θυμηθείς…

3 Likes

Μιλάς για το χωριό μου :slight_smile:

Τρίτος φορουμίτης που ξέρει τα λημέρια μου, ας κανονίσουμε το επόμενο καλοκαίρι μια μάζωξη εκεί πάνω :stuck_out_tongue:

3 Likes

Εγώ πηγαίνω είτε από γέφυρα Βαρυμπόμπης-> Ερυθραίας-> Τατοϊου είτε από μέσα από το Κρυονέρι (έχει ένα μονοπάτι μισό χωματόδρομο μισό άσφαλτο με μπάρα που απαγορεύονται τα αυτόκινητα και σε 5 χλμ περίπου βγαίνει στα ανάκτορα)

Και από τις δύο πλευρές καταλήγω Τατοϊου λίγο πριν το Κατσιμίδι.

Και από τις δύο πλευρές σχεδόν όλη η διαδρομή μέχρι τα ανάκτορα είναι καμμένη, και από εκεί και μετά μέχρι το Μπελέτσι ευτυχώς τα καμμένα είναι λίγα.

Φοβερής ομορφιάς και οι δύο διαδρομές μέχρι πέρυσι τον Ιούλιο.

Ευτυχώς μας έχει μείνει η πλευρά της Πάρνηθας από το τελεφερίκ και μετά Ξένια και η κυκλική (με must διάλειμμα στη Μόλα και ενίοτε και Μπάφι), δεν έχει καει σχεδόν τίποτα από εκεί, πήγα πολλές φορές φέτος ανάμεσα σε Φεβρουαρίο και Μάιο.

Βγήκαμε λίγο οφ τοπικ, αλλά σε αυτά τα μέρη αισθάνεσαι πως είσαι διακοπές ακόμα και εντός Αττικής!

2 Likes

Τέλη Αυγούστου θα ξανακατέβω Εύβοια για τον γάμο δύο φίλων μου. Γενικά, θα είμαστε κάθε μέρα στη γύρα από ‘δω και από ‘κει, αλλά εάν περάσουμε από τα λημέρια σου (θα τους πείσω για απογευματινή βουτιά σ’ εκείνο το σημείο), θα φωνάξω δυνατά "Martian βγες έξω ν’ αναμετρηθούμε και να σε πω ποιος είναι ο καλύτερος tech/thrash δίσκος πριν μάθουν να περπατάνε οι Watchtower με το “Control and Resistance” (σιγά μην το πω όλο αυτό, αλλά οκ).

1 Like

Απ’οτι καταλαβαινω εσυ ανεβαινεις με ΜΤΒ σωστα? Εγω ειμαι με κουρσα οποτε η πισω μερια που λεω μου αρεσει, ωραια ασφαλτινη αναβαση, στα Βασιλικα μεσα δεν ειχα μπει ποτε μιας και δεν εχω ΜΤΒ και δυστυχως δεν θα εχω την ευκαιρια να το κανω στο μελλον.

Η αλλη μερια της Παρνηθας ειναι οντως μαγεια, οσο υπαρχει ακομα. Εχω κατεβει Μολα (η συνηθης διαδρομη ειναι μεχρι πανω στον πυργο του ΟΤΕ) αλλα δεν εχω κανει ολη την κυκλικη γιατι απ’οτι μου εχουν πει εχει σημεια που ο δρομος ειναι τοσο διαλυμενος που αν εισαι με κουρσα πρεπει να το σπρωξεις. Σκοπευω παντως να μετατρεψω το παλιο μου κουρσακι σε gravel συντομα οποτε θα τα εξερευνησω αυτα τα μερη ελπιζω.

Για να ειμαστε και οντοπικ ετοιμαζομαι μεθαυριο για Γιαννενα, τραινο μεχρι Καλαμπακα και απο εκει Γιαννενα ποδηλατικα μεσω του Αυχενα της Καταρας, μια διαδρομη που την ζαχαεωνω χρονια τωρα. Στα Γιαννενα σκοπευω να παω στο Μπαρος με εναν φιλο απο εκει, ισως και προς Ζαγορι καποια αλλη μερα. Ειχα παει περσυ Τζουμερκα, πραγματικα απιθανα τοπια και αναβασεις, ονειρικα μερη για ποδηλατο.

3 Likes

Είμαι με ένα trekking, δεκαετίας, μπαίνει σε χωματόδρομο (αν δεν είναι πολύ χάλια), είναι παλιό/σχετικά φτηνό/σκληρό καρύδι οπότε δεν με πειράζει μπαίνω παντού. Στην άσφαλτο είναι σαφώς πιο αργό από κούρσα βέβαια. Στα άμεσα πλάνα μου αν συνεχίσω να κάνω διάδρομες (κάνω ποδήλατο τακτικά μόλις 1.5 χρόνο) να πάρω και μια κούρσα.

Η κυκλική έχει φαγωμενη άσφαλτο/χώμα σε πολλα σημεία, αλλά είναι μεγάλης ομορφιάς διαδρομή. (Btw πόσο όμορφο είναι το δάσος εκεί γύρω από τη Μόλα, λες και είσαι στο lord of the rings γαμω)

Φανταστικό

2 Likes

Η πισω μερια ειναι τρομερη οντως, εχω κατεβει μεχρι την πηγη στον Αγιο Πετρο και πραγματικα το δασος ειναι αλλο πραγμα απο εκει τι να λεμε.

Ανεβαινεις εκει πανω με το Τρεκκινγκ ρε? Πολυ ωραιος, οπωσδηποτε προχωρα σε κουρσακι θα παθεις πλακα.

2 Likes

Από τελεφερίκ μέχρι Ξενια μου βγαίνει λιγο η γλώσσα αλλά οκ πλέον με 1-2 μικρά διαλειμματα και μια χαλαρή ταχύτητα πχ 10-12χλμ/ώρα τα καταφέρνω. Με κούρσα θα είναι αλλη φάση, είμαι σίγουρος (και αμα χάσω κι εγώ κάνα κιλό είμαι σχεδόν 100 για ποδηλάτης εντελώς υπέρβαρος :smiley: )

Ανέβασε φωτο από Γιάννενα όταν πας αν θες :slight_smile:

2 Likes

Θεμα χρονου ειναι τα κιλα κρινοντας απο τα ενδιαφεροντα σου :smiley:

Εγω οταν πηρα την κουρσα στα ιδια με εσενα ημουν και λιγο πιο πανω, ειχα χασει ηδη καμια 30αρια κιλα απο διαιτα αλλα με “εφτιαξε” τοσο το κουρσακι που απο εκει και μετα ξεφυγε εντελως το πραμα.

Εννοειται οτι δεν ειχα τολμησει καν να σκεφτω να ανεβω εκει πανω με το τρεκινγκ που ειχα πριν, πολυ δυνατος!

3 Likes

Παλιοζωη

14 Likes

Επιτέλους κάποιος συνεχιστής μου

7 Likes

Με το ποδήλατο στις πηγές Λάδωνα.

Περπάτημα προς την Παναγία Ελεούσα στη Βλαχέρνα Αρκαδίας.

19 Likes

Φιλιά από δροσερά Εξάρχεια

20 Likes

Φιλια απο Πατησιων

17 Likes