Παναθηναϊκός

Moλις το διαβασα… Μαλακια. Ε ολο και καποιος θα αποκτηθει!

μεγαλη βραδυα η χθεσινη…ΣΚΟΡΑΡΕ ο ΤΖΙΜΠΡΙΛ!:stuck_out_tongue:

καιρος ηταν, τωρα ισως να μην παρετε καποιον να του δινει “παρε.βαλ’το” μπαλλιες!

είναι εμφανώς θέμα ψυχολογίας η κατάσταση του Σισέ.
Δεν υπάρχει λογικότερη εξήγηση όταν χάνει τέτοια τετ α τετ και βάζει γκολ σαν το 2ο χθεσινό.
Ο παίκτης υπάρχει και λέγεται Νίνης. Ο Γιώργαρος δικαιωματικά είναι στην 11άδα όποτε θέλει, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος Νίνης που έχουμε δει.

Και όταν έχεις αυτόν τον Κατσουράνη…

Πάντως, ο ΠΑΟ του 1ου ημιχρόνου είναι μακράν ο χειρότερος φετινός.

Ο Καντέ είναι πιο τίμιος από αυτό που νομίζαμε αλλά και πάλι χάνεις παίκτη στην ανάπτυξη όταν τον βάζεις αντί του Σπυρόπουλου ως αριστερό μπακ.

Φαίνεται να επέστρεψε ο Ρουκάβινα. Και αυτό είναι καλό.

Οπωσδήποτε πρέπει κάποιος να αποκτηθεί!

Έχεις απόλυτο δίκιο για τον Νίνη. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Τεν Κατε, αλλά για μένα πρέπει να βρεί στον μικρό θέση βασικού άμεσα. Εγώ έχω κάτι στο μυαλό μου, ειδικά σε ματς στην Ελλάδα (εκτός ντέρμπι). Κατσουράνης 6αρι, δεξιά Νίνης, αριστερά Λέτο, μπροστά από τον Κατσουρ ο Κάρα (κάτι σαν 8αρο 10καρο, να βοηθά και τον Κατσουρ). Αυτή θα είναι η τετράδα του κέντρου. Αλλά σιγά μην αφήσει έξω τον Σίλβα.
ΥΓ Αυτό που έγραψα παραπάνω, προυποθέτει καθαρό 4-4-2 (μπροστά Σισέ, Σάλπι).

Οχι οχι οχι… Δεν υπαρχει αυτο, δεν θελω να το δω…

Ο Τενκάτες για κάποιο λόγο δεν θέλει να παίξει 4-4-2 και προτιμά να χαραμίζει Σάλπι έξω δεξιά.

Ε γιατι δεν υπαρχει πια αυτο το συστημα ξερω γω…

Χτες το αμυντικό μας πρόβλημα είναι ότι τα αμυντικά μας χαφ έπαιζαν πολύ ψηλά και παράλληλα δεν είναι οι πιο δυνατοί παίκτες σε 1-1 μονομαχίες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έναν άξονα που έμοιαζε πολλές φορές με αεροδιάδρομο από τον οποίο προέκυψαν κάθετες πάσες και πολλά ελέυθερα σουτ.

από την άλλη το επιθετικό πρόβλημα που είχες ήταν ότι τα πλάγια μπακ σου και ιδιαίτερα ο Καντέ με το που έφταναν κέντρο κόλλαγαν. Ο Καντέ είναι συνεχώς μόνος και ο Λέτο έχει πάντα 2 παίκτες πάνω του. Τον Σπυρόπουλο δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν έτσι με τίποτα. Χάνεις έναν παίκτη στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ας μην μένουμε σε επιλογές. Το καλό είναι ότι αυτές υπάρχουν και η ομάδα συνεχώς κερδίζει παίκτες. Ας μπαίνει ο Νίνης στο 60’ κάθε φορά αν είναι να παίζει έτσι.

Πάντως χωρίς να είναι το πιο δύσκολο ή το πιο θεαματικό, το 2ο γκολ του Σισέ είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που περιμένουμε από αυτόν τον παίκτη.

Μια χαρά είναι το 4-4-2. Εξάλλου πρέπει να προσαρμόζει κανείς το σύστημα του στους παίχτες που έχει. Το 4-3-3 θέλει 2 σούπερ εξτρέμ. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο Λέτο μπορεί να είναι ο ένας, από αριστερά, από δεξιά τι γίνεται;; Βαπτίζουμε εξτρεμ τον Σάλπι και τον χαραμίζουμε.
Και μένα μ αρέσει το 4-3-3, αλλά να το παίζει η Μπαρτελόνα (η οποία παρεπιπτόντως είναι ουσιαστικά Ολλανδική ομάδα στον τρόπο που αγωνίζεται. Η καλύτερη Ολλανδική μάλιστα:lol: Παρακαταθήκη του Κρόιφ είναι αυτό.)

Ο Τεν Κάτε ως γνήσιος Ολλανδός εμμένει στο 4-3-3. Μόνο που για να παίξεις κάτι τέτοιο θέλει αμυντικά χαφ να δαγκώνουν, και 2 εξτέμ. Πραγματικά όμως εξτρέμ.

Σ αυτό η λύση λέγεται Σιμάο. Ο Σιμάο είναι κόφτης πραγματικός. Δεν βοηθάει στην ανάπτυξη, αλλά ας το κάνουν άλλοι αυτό (ο Λέτο, ο Νίνης, ο Κάρα, ο Κατσούρ).

Μα χανεις πολυ στον αξονα με το 4-4-2. Βεβαια με τον Ζιλμπερτο μεσα να περπαταει κατα κυριο λογο, δνε εχουμε ικανα χαφ, αλλα με το Σιμαο μεσα και το Νινη ειναι νομιζω το καλυτερο που θα μπορουσαμε να εχουμε. Στο 4-4-2 στους 2 κεντρικους ο ενας θα ναι πιο δημιουργικος και ο ενας κοφτης, αλλα μπορεις ευκολα να χασεις το κεντρο. Δε λεω με τη λαρισα μπορει να ναι ΟΚ αλλα σε ποιο δυσκολα ματς με την καμια ομως. αν δεις και τις ξενες ομαδες πλεον καμια δεν παιζει 4-4-2. Αλλα το 4-2-3-1 ή το 4-3-3 ή το 4-3-2-1 θελει γρηγορα χαφ που να “δαγκωνουν” κατι που δεν κανει ο ζιλμπερτο. Παντως, με την καμια πλεον δεν υπαρχει το 4-4-2 στο συγχρονο ποδοσφαιρο

4-4-2 εννοώ 4 χαφ. Οι περισσότερες ομάδες με 4 χαφ παίζουν.
Άλλο τώρα αν το λέμε πχ 4 - 1 - 3 - 2 για μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς την τοποθέτηση των παιχτών. Κατά τον ίδιο τρόπο που και το 4-3-2-1 δεν είναι τίποτα άλλο από 4-5-1. Απλά γράφοντας το 4-3-2-1 γίνεσαι σαφέστερος ως προς την τοποθέτηση των 5 χαφ.

Nαι ρε παιδι μου αυτο εννοω. Αλλα οποιος παει να παιξει 4-4-2 ο ενας επιθετικος γινεται και “δεκαρι” ωστε να δημιουργει κιολλας…

Καλά τι γκολάρα έβαλε χθες ο κάτσουρανης! Τύχη ξετύχη γάμησε

Παρόμοιο εντωμεταξύ έβαλε προχθές κι ένας παίκτης της μπόκα απ’ τα 40 μέτρα…

Κατα τ’ άλλα πολλοι ευχαριστημένοι πρέπει να’ μαστε (κυρίως απ το δεύτερο ημίχρονο) και επιτέλους να πάρουμε μπρος και να ρίχνουμε πολλά γκολάκια, γιατί μέχρι χθες μόνο ό εργοτέλης το κανε συστηματικά!)

Ναι, εκτός εάν οι 4 χαφ είναι σε ρόμβο, οπότε αυτός που είναι στην κορυφή του ρόμβου είναι ουσιαστικά το 10αρι με 2 φορ μπροστά του. Πολλές παραλαγές μπορεί να έχεις…

Γουστάρω που επιτέλους κάποιοι μιλανε και για ποδόσφαιρο και όχι μόνο για διαιτησία/παρασκήνιο και καφενειακό χαβαλέ.

Το 4-4-2 με την τετράδα του κέντρου στην ευθεία είναι όντως πλέον ψιλονεκρό. Γενικά πλέον το να παίζεις με εξτρέμ αποκλειστικά πάνω στη γραμμή είναι έγκλημα γιατί αν σε πρεσσάρει καλά ο αντίπλαος και έχει και 2 γρήγορα χαφ στο κέντρο σε διέλυσε. Μπορείς να παίξεις ρόβο με έναν κόφτη μπροστά από τα στόπερ δυο χαφ που να τρέχουν και να πασάρουν καλά και ένα δεκάρι/κρυφό φορ. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, θες ακραία μπακ σφαίρες, με τρομερή φυσική κατάσταση που να έχουν το πάνω-κάτω για την πλάκα τους.

Σε κάθε περίπτωση κοιτάς τι παίκτες έχεις στην ομάδα σου και προσαρμόζεις ανάλογα το σύστημα.

Μέχρι το 8 στα 8 καλά θα πάτε, στο 9το πίκρα:):!:

Ακριβώς έτσι.
Βέβαια, στα θεωρητικά τουλάχιστον εύκολα παιχνίδια του ελληνικού πρωτ και ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ καλύτερα με χαφ με επιθετικές αρετές (κι ας μην έχεις τα σπουδαία μπακ) παρά να κολλάς με ομάδες που παίζουν κλειστά. Τυχερος είναι ο ΠΑΟ που σκόραρε στο 45+ και το άγχος έφυγε, αλλιώς μπορεί να έμπλεκε. Μόλις μπήκε ο Νίνης η ομάδα έγινε πιο παραγωγική.

Σχετικά με Ίβανσιτς που διάβασα πιο πριν,είναι δανεικός.Με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Για το χθεσινό ματσάκι,όχι πολλά,χάλια πρώτο ημίχρονο,όμορφα πράγματα στο β’ και επιτέλους ο Σισέ έβαλε τα γκολ που ξέρει να βάζει με σουτ πάνω στην κίνηση.
Άντε να δούμε τη συνέχεια.

εμενα μου αρεσει το κλασικο 4-4-2 με ακραια χαφ.αυτα τα χαφ βεβαια πρεπει να μαρκαρουν τους αντιπαλους μπακ ωστε να μην ανεβαινουν και επισης να εχουν την δυνατοτητα πλαγιοκοπησης και πασας στην καρδια της αμυνας.γενικα μου αρεσει το παιχνιδι απο τα ακρα γιαυτο μου αρεσει και το κλασικο 4-4-2.αντιθετως ο ρομβος δε μου πολυαρεσει γιατι ουσιαστικα καταργεις τα ακραια χαφ(αρα και το παιχνιδι απο τα ακρα εκτος αν εχεις μπακ-χαφ παιχταραδες) και παιζεις με μπακ-χαφ.

Ναι, κάποτε ήταν αποτελεσματικό και θεαματικό αυτό το σύστημα. Αλλα πλέον, με τα αθλητικά προσόντα να έχουν αναπτυχθεί πολύ, μια ομάδα με 4-3-3 που έχει δυνατά και γρήγορα χαφ με καλή πάσα, σου παίρνει το κέντρο για πλάκα και σε κόβει στα δύο.