Παναθηναϊκός

Nαι ρε παιδι μου αυτο εννοω. Αλλα οποιος παει να παιξει 4-4-2 ο ενας επιθετικος γινεται και “δεκαρι” ωστε να δημιουργει κιολλας…

Καλά τι γκολάρα έβαλε χθες ο κάτσουρανης! Τύχη ξετύχη γάμησε

Παρόμοιο εντωμεταξύ έβαλε προχθές κι ένας παίκτης της μπόκα απ’ τα 40 μέτρα…

Κατα τ’ άλλα πολλοι ευχαριστημένοι πρέπει να’ μαστε (κυρίως απ το δεύτερο ημίχρονο) και επιτέλους να πάρουμε μπρος και να ρίχνουμε πολλά γκολάκια, γιατί μέχρι χθες μόνο ό εργοτέλης το κανε συστηματικά!)

Ναι, εκτός εάν οι 4 χαφ είναι σε ρόμβο, οπότε αυτός που είναι στην κορυφή του ρόμβου είναι ουσιαστικά το 10αρι με 2 φορ μπροστά του. Πολλές παραλαγές μπορεί να έχεις…

Γουστάρω που επιτέλους κάποιοι μιλανε και για ποδόσφαιρο και όχι μόνο για διαιτησία/παρασκήνιο και καφενειακό χαβαλέ.

Το 4-4-2 με την τετράδα του κέντρου στην ευθεία είναι όντως πλέον ψιλονεκρό. Γενικά πλέον το να παίζεις με εξτρέμ αποκλειστικά πάνω στη γραμμή είναι έγκλημα γιατί αν σε πρεσσάρει καλά ο αντίπλαος και έχει και 2 γρήγορα χαφ στο κέντρο σε διέλυσε. Μπορείς να παίξεις ρόβο με έναν κόφτη μπροστά από τα στόπερ δυο χαφ που να τρέχουν και να πασάρουν καλά και ένα δεκάρι/κρυφό φορ. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, θες ακραία μπακ σφαίρες, με τρομερή φυσική κατάσταση που να έχουν το πάνω-κάτω για την πλάκα τους.

Σε κάθε περίπτωση κοιτάς τι παίκτες έχεις στην ομάδα σου και προσαρμόζεις ανάλογα το σύστημα.

Μέχρι το 8 στα 8 καλά θα πάτε, στο 9το πίκρα:):!:

Ακριβώς έτσι.
Βέβαια, στα θεωρητικά τουλάχιστον εύκολα παιχνίδια του ελληνικού πρωτ και ειδικά μέσα στο ΟΑΚΑ καλύτερα με χαφ με επιθετικές αρετές (κι ας μην έχεις τα σπουδαία μπακ) παρά να κολλάς με ομάδες που παίζουν κλειστά. Τυχερος είναι ο ΠΑΟ που σκόραρε στο 45+ και το άγχος έφυγε, αλλιώς μπορεί να έμπλεκε. Μόλις μπήκε ο Νίνης η ομάδα έγινε πιο παραγωγική.

Σχετικά με Ίβανσιτς που διάβασα πιο πριν,είναι δανεικός.Με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Για το χθεσινό ματσάκι,όχι πολλά,χάλια πρώτο ημίχρονο,όμορφα πράγματα στο β’ και επιτέλους ο Σισέ έβαλε τα γκολ που ξέρει να βάζει με σουτ πάνω στην κίνηση.
Άντε να δούμε τη συνέχεια.

εμενα μου αρεσει το κλασικο 4-4-2 με ακραια χαφ.αυτα τα χαφ βεβαια πρεπει να μαρκαρουν τους αντιπαλους μπακ ωστε να μην ανεβαινουν και επισης να εχουν την δυνατοτητα πλαγιοκοπησης και πασας στην καρδια της αμυνας.γενικα μου αρεσει το παιχνιδι απο τα ακρα γιαυτο μου αρεσει και το κλασικο 4-4-2.αντιθετως ο ρομβος δε μου πολυαρεσει γιατι ουσιαστικα καταργεις τα ακραια χαφ(αρα και το παιχνιδι απο τα ακρα εκτος αν εχεις μπακ-χαφ παιχταραδες) και παιζεις με μπακ-χαφ.

Ναι, κάποτε ήταν αποτελεσματικό και θεαματικό αυτό το σύστημα. Αλλα πλέον, με τα αθλητικά προσόντα να έχουν αναπτυχθεί πολύ, μια ομάδα με 4-3-3 που έχει δυνατά και γρήγορα χαφ με καλή πάσα, σου παίρνει το κέντρο για πλάκα και σε κόβει στα δύο.

ακομα συνεχιζω να πιστευω οτι το κλασικο 4-4-2 ειναι καλυτερο.στο 4-3-3 πρεπει τα 3 χαφ του κεντρου να μαρκαρουν και να εχουν καλη καθετη μπαλια γιατι ουσιαστικα στην καθετη μπαλια στηριζεσαι στο 4-3-3.βασικα το θεμα δεν ειναι πιο ειναι το καλυτερο(αυτο ειναι εντελως υποκειμενικο)το θεμα ειναι το τι παικτες εχει μια ομαδα και ποιος τροπος παιχνιδιου αρεσει στον καθενα.

Δεν είναι και τόσο υποκειμενικό γιατί σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες παίζουν παραλλαγή του 4-3-3, μεταξύ τους και κάποιοι άλλοτε φανατικοί υποστηρικτές του 4-4-2 (πχ. Φέργκιουσον). Χαφ που μαρκάρουν και έχουν καλή κάθετη πάσα βρίσκεις εύκολα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πολύ πιο εύκολα από εξτρέμ με ταχύτητα, ντρίμπλα και καλή σέντρα, αν και το πρόβλημα είναι περισσότερο στον άξονα (3 χαφ κατά κανόνα κερδίζουν τα 2).

ΥΓ. Δεν ξέρω γιατί τα συζητάμε αυτά στο Thread του ΠΑΟ, πάω να ανοίξω καινούριο.

:lol::lol:

Σύμφωνα με σουηδικά δημοσιεύματα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Νίλσον, δεν βρισκόταν στα αρχικά πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ολλανδός τεχνικός μη γνωρίζοντας την ακριβή ηλικία του πίστευε ότι ήταν 34 ετών και ως εκ τούτου ακατάλληλος για την ομάδα του.

Αυτή την απίστευτη εξήγηση, για τη μη χρησιμοποίηση του, έδωσε ο ίδιος ο Σουηδός αμυντικός μιλώντας σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους. «Είναι ένας 34χρονος που δείχνει εξαντλημένος», ήταν το επιχείρημα που προέβαλε ο Ολλανδός τεχνικός σύμφωνα με τον Νίλσον.

Μάλιστα για να επανέλθει στο βασικό σχήμα χρειάστηκε να παρέμβει η διοίκηση του “τριφυλλιού” η οποία ενημέρωσε τον Τεν Κάτε ότι ο Νίλσον ήταν 30 ετών και ξαφνικά άρχισε να παίζει σε κάθε παιχνίδι!

από σπορ-φμ.

Ο Τεν Κάτε είναι ο Αλέφαντος της Ολλανδίας (μόνο που αυτός ξέρει και λίγη τακτική) :lol:

Μπαααα απλα θα τα ειχε τσουξει λιγο παραπανω…

καλα δε παιζει να ειναι αληθεια αυτο8O8O8O
εχει τετοιο προπονητη ο βαζελος??μπορουσε να κανει το πιο απλο,να ριξει μια ματια στο δελτιο του παικτη…

Αντε, καλοροιζικο,να μας ζησει!!:smiley:

Ειδες που τελικα γινεται και γηπεδο χωρις εμπορικο?:-k
Κοιτα να δεις ρε παιδι μου κατι πραγματα…

παντως ετσι οπως το βλεπω στην μακετα θα ειναι και γαμω τα γηπεδα!!!

ποια μακέτα? δώστε κάνα λινκ.

To έργο αυτο είναι ΜΑΚΕΤΟ?
που έλεγε και ο Σημίτης…