Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ακριβώς αυτό που ευχήθηκα. Εμφανίστηκε η ομάδα του μισο-μηδεν. Μεγάλη κατοχή, πολλή κυκλοφορία της μπάλας, ελάχιστες ευκαιρίες αλλά διαρκής απειλή και απόλυτη ασφυξία στον αντίπαλο.
Μέγιστη ξενερα. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί για μια ακατανόητη οπισθοχώρηση στο πρώτο, όταν έχουμε μπει με το μαχαίρι στα δόντια, βρεθήκαμε με δύο τεμάχια μέσα σε δύο λεπτά. Το δεύτερο ημίχρονο είναι σίγουρα στις έως τώρα τοπ εμφανίσεις της χρονιάς. Πολύ κρίμα που τελειώνει μόνο με 3-2 το παιχνίδι. Επίσης, επιμένω ότι α) οι παίκτες μοιάζουν να επιλέγουν παιχνίδια, και β) ο Σιωπης έχει βουλώσει χιλιάδες στόματα κι εκθέτει πολλούς πρωτοκλασάτους. Τέλος, το είπα πριν κάποιες ημέρες σε μια συζήτηση που είχα και το αναφέρω κι εδώ: αν μείνουμε έξω από (αυτήν) τη Φιορεντίνα είναι αποτυχία.
Αν θυμαμαι καλα, τον τελευταιο μηνα ειχαμε 8 θλασεις. Οι παιχτες ειναι καμμενοι και γι’ αυτο φυσικα δε φερει καμια ευθυνη ο κυριος Ιωαννης που και το καλοκαιρι και τον Δεκεμβρη εκανε ολες σχεδον τις μεταγραφες το τελευταιο πενθημερο. Ο χρονος δεν ηταν πολυτιμος, σιγα, επειδη παιζουν απο Ιουλιο τα κωλοπαιδα;
Εγώ λέω τη δική μου άποψη, εσύ τη δική σου. Όλα καλά.
Μεγάλη νίκη απόψε για τον Επτάστερο, λογικά πλέον κλειδώνουμε την 6αδα και πάμε για την 4αδα.
Τρομερός Μήτογλου, αυτόν τον Ντίνο θέλουμε να βλέπουμε.
Το κάρφωμα του Κεντρικ πάνω στον Ταβαρες είναι η φάση του ματς.
Συνεχίζουμε γερά.
Εντάξει μην το παρατραβάμε…
Άλλοι εϊναι αυτοί που κάνουν αυτή την δουλειά σε όλες τις ομάδες, όσον αφορά την φυσική κατάσταση των παικτών, μην τα ρίξουμε και εκεί στον κυρ Ιωάννη.
Ωραίο βράδυ απόψε!
Στη μπάλα, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα φάνηκε σα να είχε μπει αδιάβαστη στο αμυντικό κομμάτι και αποδείχθηκε πολύ λάθος η επιλογή του Κώτσιρα. Τίμιος και καταλαβαίνω γιατί μπορεί να επιλέχθηκε αλλά χρειαζόταν η ταχύτητα του Βαγιαννίδη που αποδείχθηκε απαραίτητη. Στο δεύτερο ήταν σαν να κατάλαβαν τι έκαναν λάθος και στήθηκαν πάρα πολύ καλύτερα, με αποτέλεσμα να μην κάνει φάση η Φιορεντίνα ουσιαστικά, όταν στο πρώτο ημίχρονο κάθε κατεβασιά μύριζε γκολ.
Στο μπάσκετ, φτάσαμε στο σημείο χωρίς σέντερ ουσιαστικά να κερδίζουμε σβηστά την Ρεάλ. Πολλοί κάνανε αρκετά. Γκραντ, Χουάντσο, Ντίνος κυρίως. Ο Ναν σα να βαριόταν, έπαιζε περισσότερο για να βγάλει κάνα highlight (έβγαλε 2 καλά είναι).
Πόσο Παναθηναικό…
Μάλλον είχε αέρα χθες στο Μαρούσι;;; Ήρεμα ρωτάω!
Γιατί η αύρα του κυρίου Ιωάννη έφτασε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και έδωσε φτερά στην ομάδα να πατήσει κάτι Μούσα κ σια που θεωρούσαν εαυτούς καλύτερους από τον πρωταθλητή
Ειλικρινά, παίζει να ήταν και το πρώτο ματς που, το μόνο για το οποίο αγωνιούσα, ήταν η τελική διαφορά. Φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο πως θα πήγαινε… το μόνο κακό ότι ο Ναν το έριξε στον χαβαλέ ενώ αν ήταν συγκεντρωμένος στο υπόλοιπο ματς, όπως ήταν στο 1ο, τότε η διαφορά θα έγραφε 20+. Τουλάχιστον.
Ήθελα να δω πως θα αντιδράσουμε σε αυτό το ματς γιατί, όπως έχω πει κανα 2 φορές εδώ μέσα, χωρίς Λεσόρ και Γιουρτσεβεν, μόνο τον Ταβαρες και τους Φαλ/Μιλουτινοφ φοβάμαι. Στις υπόλοιπες θέσεις, έχουμε τους παίκτες να ματσάρουν τον οποιοδήποτε. Τελικά το περάσαμε κι αυτό το τεστ μόνο με Γκέιμπριελ και Ντινο, αποδεικνύοντας ότι έχουμε τρόπους να νικήσουμε ακόμα κι αν ο αντίπαλος ψηλός κυριαρχήσει.
Μένει μόνο το επόμενο ματς στο ΣΕΦ για να δούμε αν μπορούμε να το κάνουμε και σε εχθρικές συνθήκες. Προσομοίωση τελικού Φ4 θα είναι την επόμενη Παρασκευή. Θα πέφτουν κορμιά ενώ, πρακτικά, μια ήττα δεν επηρεάζει βαθμολογικά κανέναν. Το λέω αυτό γιατί, αν απλά συνεχίσουμε στο χθεσινό αγωνιστικό επίπεδο, το πλεονέκτημα δε χάνεται.
Και πρέπει να αναλογιστούμε, ποιες ήταν και οι σκέψεις μας όταν είχε τραυματιστεί ο Λεσόρ. Προσωπικά, δεν το πίστευα ότι θα ήμασταν στην πρώτη 4αδα τόσες αγωνιστικές μετά. Ο πρώτος άθλος είναι πολύ κοντά. Και θεωρούσα το πλεονέκτημα πιο μεγάλο κατόρθωμα από την πρόκριση στο Φ4 γιατί με πλεονέκτημα, ελάχιστες ομάδες θα μπορούσαν να μας πετάξουν έξω (γαύρος, Παρτιζάν, Ρεάλ για μένα).
ΥΓ: Πόσο ηδονικό να βλέπεις τον Ναν ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ να προσπαθεί να βγάλει φάσεις πάνω στον Ταβαρες όταν φοβούνται να πάνε πάνω του ακόμα και σεντερς αντίπαλων ομάδων
Edit: Κάτι που σκεφτόμουν χθες βλέποντας, ανεβασμένους πια, τους Χουάντσο κι Οσμάν: Σκεφτείτε πεντάδα τόσο επιθετικά αλλά κι αμυντικά με Γκραντ (Σλούκα), Ναν, Οσμάν, Χουάντσο και Λεσόρ υγιή…
Δεν ορίζουν την λίγκα οι ψηλοί. Η Ρεάλ έχει μόνο ένα σοβαρό pg το οποίο μπορεί να περάσει τη μπάλα καλά στη ρακέτα. Και Πατ Γιούιν να έχεις, χωρίς κοντούς δεν πας πουθενά. Εγώ εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί φοβάστε για το πλεονέκτημα. Αν στο 1-2-3 είναι Ολυμπιακός-Φενέρ-Μονακό ποιος θα έρθει 4ος; Η Μπάγερν; Εκτός αν νομίζετε ότι μόνο ο ΠΑΟ θα κάνει 2-3 ήττες και οι άλλοι μόνο θα κερδίζουν
Η Ρεάλ πάντως είναι σκιά του εαυτού της φέτος, μια κορεσμένη ομάδα.
Δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν μείνει εκτός 10αδας και πλέι ιν.
Έφυγαν Γιαμπουσέλε, Πουαριέ, Ρούντι και ήρθαν οι απατεώνες Καρούμπα και Φελίζ
Λείπει και ο Ντεκ που είναι παιδί για όλες τις δουλειές, ο Ταβάρες μέτριος
Παίζει και ο κορεσμός που λες… αν δεν φορούσαν και τις φανέλες αυτές θα έκαναν παρέα στη Μπασκόνια και στη Βιλερμπάν στη βαθμολογία
Ο Ντεκ πραγματικά είναι μεγάλη απώλεια.
Θα μπορούσε να λέει και 25’ αντί για 45’
Το γυρίσατε σε μπάσκετ κι εγώ φέτος ομολογώ περιμένω τα πλεη οφφ κατευθείαν να ασχοληθώ. Νιώθω τόσο γεμάτος από τα περσινά που η ρεγκιουλαρ σηζον δε μου δίνει την ένταση που θέλω.
Σε ποδοσφαιρικά θέματα πάντως, μακάρι να κατάλαβε ο Βιτόρια ότι του συγκεκριμένου ρόστερ του ταιριαζει πολύ περισσότερο το 4-2-3-1 από το 4-3-3 που παίζει και μάλιστα με τον τρόπο που το παίζει μέχρι τώρα. Ειδικά αν ξαναμπεί ο Μπακασετας στην εξίσωση. Πιστεύω πως στο κέντρο αξίζει να δοκιμάσει σε μια τέτοια διάταξη Αραο και Σιωπή μαζί, σε αυτή την περίπτωση απαραιτήτως με Ουναι μπροστά τους για να μπορεί κάποιος να ανεβάζει την μπάλα στο κέντρο. Στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και γενικά όπου θα πρέπει να ματσαρουμε ομάδες με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι, μου φαίνεται καλή λύση.
Και το Μαξίμοβιτς - Αραο είναι καλό δίδυμο (δίπλα όμως, όχι ο ένας μπροστά ο άλλος πίσω) και το Τσεριν - Σιωπης αλλά σε παιχνίδια με μικρότερης δυναμικότητας αντιπάλους, που δεν έχουν απομείνει πλέον.
Καθόμουν κάποια στιγμή σ’ ένα κενό μου κι έβλεπα τα στιγμιότυπα από το χθεσινό σας παιχνίδι. Παίζει να είναι, ίσως, η πιο απολαυστική νίκη σας που έχω δει. Κυριολεκτικά, χθες πετούσατε. Και Ναν και Χουάντσο. Ήσασταν αυτοί που είστε στα καλύτερά σας.
Επίσης, σε κάποια στιγμή που είδα χαμογελαστό τον αξύριστο Άταμαν, μου θύμισε τον μουστακαλή λοχαγό απ’ τους γενναίους της Σαμοθράκης και που στο τέλος πετάει την ατάκα “ρε ψαρούκλες, με συγκινήσατε!”. Κάτι τέτοιο θα είπε και ο δικός σας.
Το μείον σας ήταν κάτω από τη ρακέτα. Με κάθε ειλικρίνεια, οι Ισπανοί κάναν επίδειξη καρφωμάτων. Ένα μικρό γλέντι, ας πούμε. Αλλά είπαμε, χθες κεντούσατε και ήσασταν άπιαστοι.
με 3/26 τρίποντα όσα καρφώματα και να κάνεις…
Κρατάει λίγο από χούντα, αλλά κατά βάθος είναι καλός άνθρωπος.
Κατά τα άλλα, ένα άγαλμα στο Τζεριανγκράντ.-
Προφανώς! Γι αυτό και οι τελευταίες 4-5 πρωταθλήτριες ξερωγω, είχαν κορυφαία επιθετικά ταλέντα σε guards. Ναν/Σλουκας (Γκραντ), Λάρκιν/Μίσιτς (Ελάιτζα), Σέρχιο/Μούσα (Γιουλ), Ντε Κολό/Σέρχιο (Χίγκινς). Αν το δεις ψύχραιμα, η ομάδα σας που έχασε τον τελικό με Ρεάλ είχε μόνο έναν: τον Σλούκα (κι αυτόν με ελαφρώς μικρότερη ελευθερία κινήσεων). Οι άλλοι 2 ήταν ο Γουόκαπ κι ο Κάναν. Δλδ όχι ελίτ.
Πλέον το έχουμε κλειδώσει. Αν δεις στο τοπικ της ΕΛ 2024-25, εγώ θεωρούσα κλειδί τη νίκη επί της Ρεάλ. Αλλα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μου δίνει πια η εικόνα της ομάδας.
Δεν ξέρω αν έχεις δει όλα τα παιχνίδια μας αλλά μέχρι τέλη 2024 είχαμε πολύ κακό πρόσωπο με σκαμπανεβάσματα και χαλαρή αμυντική λειτουργία. Ρώτα και τον @pao1979 να δεις τι καντήλια είχε ρίξει μέχρι να μπει Φλεβάρης . Σε εκείνη τη συγκυρία, έπεσε ο τραυματισμός του Λεσόρ που είναι τρομερά επιδραστικός σε άμυνα κι επίθεση (και μετά αυτός του Γιουρτσεβεν). Ε, σε αυτή τη συγκυρία δεν είχα καθόλου σίγουρο ότι η ομάδα θα αντέξει να πάρει το πλεονέκτημα (ήμασταν και πιο χαμηλά στην κατάταξη τότε). Κι ο Λεσόρ δεν είναι απλά ένας συνηθισμένος ψηλός για τη λίγκα ε;
Ε, χαμογελάει κι αυτός γιατί για άλλη μια χρονιά μάλλον το γλίτωσε το τομάρι του ο μυρωδιάς. Κωλοφαρδία είναι, κάποια στιγμή θα εξαντληθεί κι αυτή .
Άσχετο, αλλά στην αρχή της χρονιάς έλεγα σε φίλους ότι θεωρώ δύσκολο να γεμίζει το ΟΑΚΑ με τέτοιες τιμές στα εισιτήρια (αν και τελικά μειώνονται κάμποσο με τις συνεχείς προσφορές). Τελικά διαψεύστηκα. Ο ΜΟ εισιτηρίων φέτος είναι πλέον 17χιλ όπως βλέπω στη Wikipedia…