Αν με αυτό το χάλι είμαστε μόνο 5 πόντους πίσω ελπιζω για το καλύτερο
Το λες και κατόρθωμα ότι χάνουμε με 5 μόνο πόντους με την εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.
Ζωντανος ειναι με -5. Νταξ!
Νομίζω ότι ο Μακ Κολουμ μας τελείωσε…
Δεν μπορούσα να φανταστώ πιο κακό ματς από την ομάδα απόψε
Ο Ρατζα ειναι διπλα του ;
Τι να θυμάται άραγε και να έχει αυτό το ύφος;
Ναν και μετά το χάος…Ε δεν γίνεται έτσι ρε παιδιά, κύριε Αταμάν.
Περισυ είχαμε Λεσορ και Σλούκα.
Φέτος δεν είχαμε Λεσορ και είχαμε.τον φετινό Σλούκα. Σε καμία περίπτωση δεν δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε το ματς,.δικαιότατα χάσαμε.
Λίγο ντροπή σε όσους “Παναθηναϊκούς” εδώ μέσα που το μελημα τους ήταν να ποστάρουν τον ξεφτίλα ιδιοκτήτη και προεδρο πιο πάνω και να μην ασχολούνται με την ομάδα στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς, να γράψουν κάτι έτσι για το γαμώτο.
Αλλά κατά τ’αλλα σας χαλάω εγώ και η “γκρίνια” μου.
Παναθηναϊκός κατά τ’αλλα το νήμα…
Δεν χρειάζεται να το κάνει κανείς πενηνταράκια το παιχνίδι. Η ομάδα είτε πήγε στο F4 με υπέρμετρο άγχος για να διατηρήσει τον τίτλο, είτε τόσο άνετη και cool (καθότι εννοείται ότι κανείς δεν θα της πει τίποτα που δεν θα το πάρει / δεν ήταν το φαβορί / δεν είχε το άγχος του να αποδείξει κάτι) που πέρασε στο άκρο του να γίνει σχετικά εύκολη λεία για όποια ομάδα μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια. Δεν ξέρω τι από τα δύο ισχύει, πάντως, η σημερινή νωθρή, «κλειδωμένη» και κάπως μπλαζέ εμφάνιση δείχνει περισσότερο κάποιο ζήτημα νοοτροπίας και αντιμετώπισης του F4, παρά κάτι άλλο.
Το ότι στο πρώτο ημίχρονο, με αυτή την εμφάνιση διατηρηθήκαμε στο -5 έδειχνε ότι διορθώνοντας τις κραυγαλέες αδυναμίες στο Β’, θα μπορούσαμε πολύ άνετα να πάμε τελικό. Και δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να τις διακρίνει κανείς: Αργές περιστροφές που έδωσαν ένα σκασμό ελεύθερα περιφερειακά σουτ, εν γένει νωθρή και στα όρια του αδιάφορου άμυνα, δεύτερες επιθέσεις των Τούρκων που μας σκότωσαν, εντελώς μονοδιάστατες επιθέσεις, με ηρωισμούς και πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα στο παρά 1’’ και ανάγκη να βγει τουλάχιστον ένας ακόμη επιθετικά, εκτός από τους διακριθέντες. Κάποια πράγματα βελτιώθηκαν ανά διαστήματα στο Β’, αλλά ήταν ξεκάθαρα εκλάμψεις που πολύ λίγο μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορεί να γυρίσει το ματς. Άλλα πράγματα δεν βγήκαν ποτέ, επομένως, όταν η Φενέρ έβαλε και τα «σκοτωμένα», δείγμα ότι η ψυχολογία της ήταν «δεν φεύγουμε από εδώ χωρίς τη νίκη», όλα έλαβαν τέλος.
Περίεργη χρονιά. Ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι το F4 ήταν το ταβάνι, αλλά όταν μιλάμε για 2 παιχνίδια, τότε επιδέχεται κριτική η ομάδα.
Μπράβο σε Οσμάν και Ναν. Ο Γκραντ ομολογώ ότι προσπάθησε, αλλά στο δικό μου ζύγι ήταν αρνητικός, λόγω του πολύ αργού κι εγκλωβιστικού/χαοτικού δημιουργικού του παιχνιδιού.
Anyway, κακή και στενάχωρη εξέλιξη, αλλά προχωράμε.
Τι ωραίος άνθρωπος που είναι ο Σάρας. Μακάρι να έρθει κάποια στιγμή στην ομάδα της καρδιάς του και δε με νοιάζει καν αν είναι χειρότερος ή καλύτερος του Αταμάν, είναι άνθρωπος που θέλω να βλέπω στον πάγκο της ομάδας μου.
Κατά τα άλλα λόγω ταξιδιού το παιχνίδι δεν το είδα οπότε σχόλια πολλά δεν έχω, συνολικά πάντως ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν η ομάδα με το μομεντουμ στο Φ4. Δεν πειράζει, ούτε ο Ομπράντοβιτς δεν πήρε μπακ του μπακ.
Πιστεύω πάντως ότι ο κύκλος που άνοιξε πέρυσι δεν έχει κλείσει ακόμα, ο κορμός υπάρχει, οι επιτυχίες θα έρθουν. Αντίθετα με τους απέναντι που πιστεύω ότι έκλεισαν έναν κύκλο και θα ζοριστουν να ανοίξουν τον επόμενο λόγω έλλειψης (ελληνικού) κορμού. Οι αναγκαστικές προσθήκες κάτι μητρου-λονγκ, Ντόρσεϊ και Γουοκαπ είναι μάλλον βαρίδια και είμαι περίεργος πως θα είναι η επόμενη μέρα. Έλληνες παίκτες πολλοί ή καλοί δεν υπάρχουν. Βάλε και τον Παπανικολάου που δεν μπορεί να παίζει για παντα. Μου θυμίζει τις δικές μας εποχές Καλάθη.
Και λέγοντας Καλάθη, παρότι για τους λόγους που εξήγησα γενικά στηρίζω Σάρας, πιστεύω ότι ο Καλάθης αξίζει ένα τρόπαιο πλέον. Είναι από τους μεγάλους αδικημένους μαζί με τον Τζέημς. Παίκτες που σε τόσες κατηγορίες κυριαρχούν ή έχουν κυριαρχήσει, με συμμετοχές σε πλεη οφφ και φάιναλ φορ αλλά χωρίς τρόπαιο (ο Καλάθης έχει ένα με εμάς στα νιάτα του νομίζω). Ίσως είναι το δίκαιο αποτέλεσμα
Μόνος σου αναίρεσες αυτό που λες για τον Νικ Όντως έχει σηκώσει ευρωπαϊκό, με μας, επί Ζοτς.
Όσο για τον Τζέιμς, ισχύει ότι αξίζει να το σηκώσει κι αυτός κάποτε, αλλά νομίζω ότι στην παρούσα φάση θα προτιμήσω να χαρεί ο Σάρας.
Συμφωνώ σε όλα με μόνη σημείωση ότι όταν το σήκωσε ο Καλάθης ήταν άγουρος παίκτης ακόμα. Μέχρι και μαλλιά είχε. Την καλή του περίοδο, όταν ήταν ένας πραγματικά σημαντικός παίκτης, δεν την εξαργύρωσε ποτέ
Μια χαρά χρονιά είχε κάνει ο Καλάθης το 2011. Προσωπικά, την θεωρώ την πρώτη του μεγάλη χρονιά. Και δεν ήταν τόσο τα νούμερά του, όσο το πόσο κομβικός ήταν μέσα στο παιχνίδι και πάρα πολύ ώριμος. Στη σειρά με την Μπαρτσελόνα ήταν από αυτούς που έλαμψαν. Στη δε Ελλάδα άφησε ένα highlight για τους αιώνες (ελπίζω να θυμάμαι σωστά και να είναι από εκείνη τη σειρά η φάση):
Τέλος πάντων, το αναλύσαμε παραπάνω από όσο χρειάζεται. Το 2011 ήταν το αουτσάιντερ, ο άσος στο μανίκι του Ομπράντοβιτς, ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στα πλεη οφ ενώ δεν το περίμενε κανείς. Έτσι τουλάχιστον τον έχω καταχωρήσει εγώ στο μυαλό μου. Έγινε μεγαλύτερος παίκτης στη συνέχεια χωρίς να πετύχει κάτι ανάλογο πέρα από προσωπικές διακρίσεις
Λάθη στον σχεδιασμό και ατυχία έπαιξαν ρόλο για την φετινή αποτυχία. Ακόμα και αυτό που λένε κάποιοι ότι ήταν υπέρβαση που πήγαμε φ4 φέτος δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά γενικά.
Η ατυχία είναι προφανής. Ματίας Λεσορ λέγεται. Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντική ήταν η απουσία του, χθες αυτός που είδαμε ήταν το 1/5 του και είναι απόλυτα λογικό. Γκριγκονις η δεύτερη ατυχία αλλά για να τα λέμε όλα και ο Οσμάν μας έχει βγει και ο Μάριους στα τελευταία ματς περισυ σε φ4 και τελικούς επαιξε ελάχιστα.
Το μεγάλο λάθος ήταν αυτό που έγινε με τους ψηλούς φέτος. Το καλοκαίρι υπήρχαν κάμποσες επιλογές και καταλήξαμε στον Γιουρτζεβεν…στην διάρκεια ξεμείναμε από ψηλούς και αντί να πάμε για κάτι δυνατό εκεί που πάλι υπήρχαν επιλογές (όπως ο Ταις πχ που πήγε Μονακό) καταλήξαμε στον Πλάις. Οκ από τον Γκάμπριελ δεν έχω παράπονο, ότι μπορεί κάνει αλλά έχει ξεκάθαρο ταβάνι.
Από εκεί και πέρα.
Μπράουν, Γιουρτζεβεν έχουν χαιρετήσει ήδη.
Ειδικά ο πρώτος είναι ότι χειρότερο θυμάμαι στα 30+ χρόνια που βλέπω τον μπασκετικό ΠΑΟ.
Απίστευτος τουρίστας…προκλητικός μέχρι αηδίας.
Ο δεύτερος, απλά λίγος. Ξέρει μπάσκετ αλλά δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.
Σλούκας τραγικός. Όλη την χρονιά και χθες το τερμάτισε, ανύπαρκτος. Ας πάρει από τώρα σύνταξη και να μην περιμένει άλλη μια χρονιά.
Ο Μάριους δυστυχώς φεύγει, το πρόβλημα στη μέση του είναι αρκετά σοβαρό απ’ οτι φάνηκε.
Παπαπέτρου στο καλό, δεν υπάρχει τίποτα πια να περιμένουμε από αυτόν.
Ρογκαβοπουλος, Μισιτς, Σορτς είναι παίκτες που πρέπει να μας απασχολήσουν. Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι βέβαια και εννοείται ότι αυτο το καλοκαίρι πας και παίρνεις ψηλό και αφήνεις τα πειράματα και τις σαχλαμάρες για τις ισορροπίες κτλ…
Τελικοί τώρα, 50/50 εννοείται., δεν υπάρχει πλεονέκτημα έδρας σε αυτά τα ματς. Αν τους πάρουμε θα τελειώσουμε ήρεμα την χρονιά τουλάχιστον.
3-0, ο Ολυμπιακός ξεψύχησε
Δεν το πιστεύω
Κι εγώ θα πω ότι δε βλέπω πως ο ολυμπιακός μπορεί να αντιδράσει στους ελληνικούς τελικούς, με κίνδυνο να εκτεθώ βέβαια.
Γκος είναι με το ενάμιση πόδι στη Ζαλγκίρις, Ράιτ και με τα δύο (άλλωστε είναι το τελευταίο του ματς απόψε καθώς δε θα δηλωθεί μάλλον στην τελική επτάδα ξένων της Α1). Μητρου, Ντόρσεϊ δεν υπολογίζονται, Πίτερς έκανε ξεκάθαρα παράπονα ότι, 2 χρονιές βοηθάει όσο μπορεί και Φ4 δεν παίρνει λεπτά συμμετοχής…
Βέβαια, κι από την πλευρά μας έχουμε παίκτες που δεν υπολογίζονται. Μπραουν θα φύγει, αλλά δεν παίζει πολύ. Το συμβόλαιο του Γιουρτσβεν δε θα ανανεωθεί, αλλά έχει γυρίσει ο Λεσόρ.
Και Μισιτς και Σορτς δε γίνεται. Αν ο Σορτς δεν καταλήξει στο Μέμφις του πρώην προπονητή του, μάλλον έρχεται σε ΠΑΟ. Ο Σλούκας ολοκληρώνει την καριέρα του το 2026 κι έκλεισε και Τολιοπουλος.
Προσωπικά προτιμώ Σορτς για πολλούς λόγους. Πρώτον, 27 ο αμερικανός, 31 ο Σέρβος. Δεύτερον, τίγκα πεινασμένος ο κοντός, με 2 ΕΛ, ολυμπιακά μετάλλια και ΝΒΑ ο Βασίλιε.
Να έρθει Αθήνα ένας «φτασμένος» Σέρβος; Καλά θα πάει αυτό… Ο TJ φαίνεται τίγκα θρήσκος (δείτε δηλώσεις που κάνει μετά από κάθε αγώνα) και πιο προσηλωμένος σε αυτή τη χρονική περίοδο. Βέβαια, χαμηλότερο ταβάνι από τον peak Μισιτς αλλά… δεν ξέρω, νομίζω Ναν - Σορτς θα τα βρουν καλύτερα μεταξύ τους.
Τι ξεψύχησε ρε παιδιά, τι είναι αυτά που λέμε τώρα…
Τι είναι ο ΟΣΦΠ,.καμία ομαδουλα της πλάκας που βαράει διάλυση έτσι εύκολα;
Προφανώς και θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια στους τελικούς για να πάρει το πρωτάθλημα και να σώσει την χρονιά.
Επίσης…απέναντι του θα έχει μια ομάδα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της; Την είδαμε προχθές…ή στη σειρά με την Εφες.
Και εμείς έχουμε θέματα, και εμείς έχουμε παίκτες που έχουν φύγει ήδη.και για εμάς θα είναι σημαντικό.να πάρουμε το πρωτάθλημα και θα υπάρχει άγχος.
Και αν τα πράγματα αρχίσουν να στραβώνουν θα υπάρχει και μίρλα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
50/50, τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.