Παναθηναϊκός

Όσο κι αν συχνά γελάμε με τους “καθηγητές διαιτησίας” στο ποδόσφαιρο, μέσα από τις εξηγήσεις τους συχνά έχουμε καταλάβει και έχουμε μάθει κανονισμούς που δεν ξέραμε. Ή ερμηνείες κανονισμών ή ακόμα και οδηγίες για να καταλαβαίνεις πράγματα (πχ ότι αν το χέρι του αμυντικού δεν ακολουθεί το σώμα του επιθετικού σε ένα σπρώξιμο, δε δικαιολογείται αρκετή δύναμη για πτώση).

Νομίζω είναι καιρός να γίνει κάτι ανάλογο και στο μπάσκετ, ειδικά τώρα που το youtube δεν έχει χρονικούς περιορισμούς για να αναλυθούν όσες φάσεις χρειάζεται. Υπό αυτή την έννοια (και όχι μόνο) μου άρεσε η εκπομπή του Λάζαρου.

1 Like

Τι ώρα έρχεται αεροδρόμιο ο Βαλαντσιούνας, ξέρει κανείς;

Αντε να τελειώνουμε και με αυτό.

Ευτυχώς γλιτώσαμε από την αργοκουρούτα που θα μας στερούσε σίγουρα το 8ο.

Ήταν εξαρχής πολύ δύσκολο , δεν πέτυχε, προχωράμε. Τέτοιους παίχτες θέλουμε να χτυπάει η ομάδα κι ας μην έρχονται κάποιες φορές

1 Like

Πήγε ο λιόλιος και έβαλε το σούπερ μιλκοκαπ με το που γυρνάει η ομάδα από το τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος που γίνεται στην Αυστραλία, ενώ το ξέρει δύο μήνες τώρα. Καλώς δεν κατεβαίνει η ομάδα και κακώς συνεχίζουν οι παίχτες του Παναθηναϊκού να πηγαίνουν στην εθνική του λιόλιου και του σπανούλη.

Δεν περίμενα να το πω ποτέ αλλά ο μεγαλύτερος μάγκας του καλοκαιριού είναι ο Παπαγιάννης.

2 Likes

Ας ελπίσουμε ότι τελικά δεν θα πάνε. Και να σκουζουν οι Παπαδογιάννηδες και λοιποί που νοιάζονται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Σε άλλα νέα, ο Πελίστρι θα χρειαστεί απ’ ότι φαινεται γύρω στις 20 φάσεις για να βάλει ένα γκολ.
Απίστευτο πόσο ανίκανη είναι αυτή η ομάδα να βάλει τη μπαλα στα δίχτυα.

1 Like

Αυτό το super cup δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουν, πρέπει να είσαι εντελώς καμενος για να ασχοληθείς.
Τέλος πάντων. Μιας και δυστυχώς χάλασε του Λιθουανού ψηλού, και κρατήσαμε και τον Τούρκο για τριτο, είμαι πολύ περίεργος να δω ποιος θα είναι.
Πάντως αν ήμουν στη DPG και είχα τη διάθεση και το χρήμα για να τρολαρω, θα αγόραζα μεσούσης της χρονιάς ολόκληρο το ρόστερ του Προμηθέα, να δω τι αντιμετώπιση θα είχαμε στους τελικούς, απ’ τη διαιτησία.

Στα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ, έχω πατήσει από επιλογή δύο φορές στο γήπεδο, από τότε που πήρε ο ακατανόμαστος την ομάδα. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ σοβαρά. Απορώ πως παραμυθιασαν τον κόσμο και πήγαν τόσες χιλιάδες. Να δουν τι;
Δεν μπαίνει η μπάλα λέει στα δίχτυα, ωραία πάρε παίχτες να μπορούν να τη βάλουν. Εχει βάλει και τον Παπαjim να κάνει τον τεχνικό διευθυντή παναθεμα τούς.

1 Like

1 Like

Είναι φοεβρό, αν όχι και αηδιαστικό πόσο πουλάει η μιζέρια στον Παναθηναϊκό. Με το που θα βρεθεί ευκαιρία, όλοι θα αρχίσουν να ξεσκίζουν όλο τον οργανισμό δεξιά και αριστερά.Το τι πανηγύρι γίνεται από χθες, είναι φοβερό.

Η (πιστεύω) ψύχραιμη δική μου θέση είναι η εξής:
Πάιξαμε σαφώς καλύτερα, σε δύο παιχνίδια, από μία ομάδα από την οποία δεν ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να είμαστε καλύτεροι. Μάλιστα παίξαμε καλύτερα επιβάλοντας το παιχνίδι μας, υπήρχε πλάνο και σχέδιο και βγήκε στο χορτάρι. Αυτό δείχνει και καλή προετοιμασία και ικανή ομάδα (παίκτες + προπονητή).

Γιατί αποκλειστήκαμε; Γιατί έχουμε και συγκεκριμένες αδυναμίες. Το παιχνίδι μας είναι τέτοιο που αποσκοπεί να βγάλει τους εξτρέμ σε θέση είτε για εκτέλεση είτε για ασίστ. Δεν κάνουμε παιχνίδι από το κέντρο για να ταίσουμε έτσι τον σεντερ φορ μας ή να βγει σε θέση βολής το 10άρι μας. Αυτό ισχύει κυρίως γιατί δεν έχουμε 8άρι να κουβαλάει την μπάλα ή 10κάρι να κατεβαίνει πολύ χαμηλά χωρίς να χάνεται. Κανένα από τα δύο δεν είναι πρόβλημα, αν τα εξτρέμ έχουν σωστές τελικές αποφάσεις. Τα δικά μας δεν πολυέχουν. Ο Πελίστρι ούτε σε εκτέλεση ούτε σε ασίστ, ο Τζούρισιτς σε εκτέλσεη έχει, σε ασίστ όχι.

Ο άλλος λόγος που χάσαμε είναι πως η άμυνά μας έχει το αντίθετο πρόβλημα. Μπορεί να φάει γκολ με λίγες φάσεις. Εδώ το πρόβλημα είναι πιο προσωπικό και ψυχολογικό. Από τη μία ο Ντραγκόφσκι ξεκάθαρα δεν είναι αυτός που ήταν και δεν εννοώ ότι τρώει περισσότερα γκολ από όσα “θα έπρεπε”, δεν τρώει όμως και λιγότερα. Από την άλλη υπάρχει έλλειψη καθαρού μυαλού στην απομάκρυνση της μπάλας, στο πώς “καθαρίζουν” οι φάσεις. Παρότι το δίδυμο Τουμπά - Μπράουν μου άρεσε στο πως κινείται στο χώρο, μέσα στη μικρή περιοχή δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Πώς μπορεί να έρθει η βελτίωση; Με το να αποκτήσουμε και παιχνίδι από το κέντρο ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα όπλα που έχουμε κι εκεί. Αυτό θα λυθεί λογικά με μεταγραφή 10αριού ή 8αριού ή και των δύο. Με δουλειά στις τελικές αποφάσεις στις προπονήσεις και καλύτερο δέσιμο των τριών της επίθεσης. Και με ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο και από τους παίκτες και τον προπονητή. Επί Γιοβάνοβιτς κάναμε άπειρες νίκες στο 90+ γιατί δεν αλλάξαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, δεν μας έπιασε πανικός, επιμέναμε και σκοράραμε. Από τον Τερίμ και μετά υπάρχει ένας πανικός, αν στραβώσει το παιχνίδι νομίζπουμε ότι πρέπει να το κάνουμε “ώπα” μπας και κερδίσουμε. Αυτός ο πανικός περνάει και στους παίκτες και τις αποφάσεις τους. Επίσης να σταματήσουμε να τρώμε παίκτες. Φαίνεται να έχουμε καλή ομάδα, ας τους αφήσουμε να παίξουν.

Είμαι πιο αισιόδοξος φέτος από πέρυσι, τουλάχιστον για το ελληνικό πρωτάθλημα

2 Likes

Και αναρωτηθηκα εκεινη την ωρα αν το ειδα μονο εγω!

1 Like

Πέρσι πήρε το καλύτερο που μπορούσε ο Παναθηναϊκός, πόσο πιο αισιόδοξος είσαι;

Η μοναδική μεταγραφή που χρειαζόμαστε είναι να πάρει τον πούλο ξέρεις ποιος…

4 Likes

Η συζήτηση για τον Αλαφούζο έχει παλιώσει, δεν έχει νόημα να την κάνουμε. Αυτός είναι, με αυτόν πάμε. Τι να κάνουμε, σταματήσουμε να μιλάμε για το τι βλέπουμε στο χορτάρι μέχρι να φύγει;.

Κατά τα άλλα, πέρυσι πήρε κάτι καλύτερο από αυτό που κανονικά μπορούσε, αν θες τη γνώμη μου. Απλά το δείγμα μέχρι τώρα είναι ότι φέτος θα μπορούμε πολύ περισσότερα. Δεν ξέρω αν θα τα πάρουμε φυσικά και δεν ξέρω πού φτάνει αυτό το “περισσότερα”.

15 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και πάει με μαθηματική ακρίβεια για τα 16 και βλέπουμε, ανύπαρκτος στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια, 3-4ος τις περισσότερες χρονιές στην Σουπερλίγδα. “Μίζερος” κόσμος…

Κάναμε ευκαιρίες όμως, παίξαμε καλά. Και αποκλείστηκαμε με καθαρό σκορ από μια ομάδα κάτω του μετρίου.

Την ομάδα την κάναμε εμείς κάτω του μετρίου. Αν είναι ή όχι από μόνη της θα φανεί στη συνέχεια.

Όσο για εμάς, στην αρχή της χρονιάς αυτό που μετράει είναι τι ποδόσφαιρο παίζεις. Αυτό θα σου δείξει πώς θα πάει το μέλλον, όχι το τι έκανες τα προηγούμενα χρόνια. Αλλιώς ας μην ξανακατέβουμε στο πρωτάθλημα, αφού δεν κερδίσαμε τους δύο πρώτους αγώνες, όλα είναι καταδικασμένα. Όπως είπα, η μιζέρια πουλάει. Αν ήμασταν στο τέλος της χρονιάς, θα μπορούσαμε να μιλάμε για αποτελέσματα

2 Likes

Πείτε κανά stream ρε σεις να δω τα τσόφλια :slightly_smiling_face:

defendersportstreams

1 Like

Ωραίος, ευχαριστώ! :slightly_smiling_face:

1 Like

Γίνεται δουλίτσα, αλλά θέλει και δουλίτσα ακόμα.

Θα μείνω πιστός σε αυτό που έλεγα πέρυσι όταν ο Βιτόρια είχε ένα καλό σερι νικών. Σημασία σε μεγάλη διάρκεια έχει το τι δείχνει το χορτάρι, περισσότερο από το τι δείχνει το αποτέλεσμα. Πέρυσι νικούσε και δεν έπειθε. Φέτος δε νικάει αλλά φαίνεται να υπάρχει σωστό πλάνο που αποδίδει. Και με την Ρέητζερς (μετά από εμάς έριξε 3 - η “κάτω του μέτριου” αυτή ομάδα) και με τη Σαχτάρ (κι αυτή “κάτω του μέτριου” - είχε ρίξει 4 πριν από εμάς) ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Χθες ήμασταν ακόμα καλύτεροι αμυντικά, αν βρουν ακόμα περισσότερο χημεία οι 4 στην άμυνα, σε ομάδες που παίζουν με χώρο και κίνηση δε θα έχουμε προβλήματα - δεν ξέρω τι θα γίνει με πολύ δυνατά κορμιά και άμυνα σε κλειστό χώρο). Επίσης στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ βγάλαμε και φάσεις από ανάπτυξη, όχι μόνο από πίεση και κλέψιμο.

Από την άλλη, χθες όλος ο άξονας ήταν προβληματικός από μέση και μπροστά. Σφιντέρσκι κακός, Τετέ ακόμα χειρότερος (έχει να κάνει καλό παιχνίδι κανα εξάμηνο), Μαξίμοβιτς λίγα πράγματα. Ελπίζω όσοι μειώνουν Ιωαννίδη και Μπακασέτα χθες να είδαν ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, οι εναλλακτικές είναι χειρότερες.

Και φυσικά μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Επιμένω ότι με τον τρόπο που παίζουμε πρέπει να σκοράρουν οι εξτρέμ μας, δεν παίζουμε καθόλου από άξονα και δεν ξέρω αν θα αλλάξει αυτό με τις μεταγραφές, νομίζω έτσι θέλει ο Βιτόρια να παίζουμε. Και πάλι ο Πελίστρι πολύ καλός, και πάλι από ουσία τίποτα.

3 Likes