επίσης γιατι σήμερα γράφει ο Τσάρλυ ότι κουμάντο στον ΠΑΟ κάνει ο Κομπότης ;;
@mandrake - σωστα τα όσα γράφεις, αλλα να πουμε ότι και το ποδοσφαιρο της Παραγκας ήταν άλλο από το σημερινό. Και Ο Ντέμης κατέστρεψε την ομαδα που πηρε πρωτάθλημα, και το έχασε από τον Βάλνερ, γιατι ο κόσμος δεν είχε άλλη υπομονή. Κακώς; Κακώς κατ εμε. Αλλα έτσι ειμαστε οι Ελληνες φίλαθλοι όλοι. Πιστευω πχ πως ο Ολυμπιακος αν εχανε το περσινο πρωταθλημα, θα ειχε σοβαρα θεματα επισης (και αν δεν ειχε παρει το μιλκοκαπ)
Δεν είμαι σίγουρος που ακριβώς διαφωνούμε. Ακριβώς λόγω παράγκας θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε τι έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτή (και όλες) οι ομάδες και πόσο πιο σημαντικές ήταν οι επιτυχίες της. Και να μη καίμε ομάδες χωρίς λόγο και παίκτες που αποδεδειγμένα και ήταν εξαιρετικοί και πονούσαν τους συλλόγους τους. Αλλά τότε η προπαγάνδα είχε φτάσει σε άλλα επίπεδα, όσοι το έχουμε ζήσει ξέρουμε. Αν τώρα η πανσπερμία των ΜΜΕ δημιουργεί έκο τσεημπερς, τουλάχιστον ο καθένας επιλέγει το εκο τσεημπερ της ομάδας του. Τότε υπήρχε μόνο μία άποψη, η γαύρικη και όλοι χόρευαν αυτό το χορό. Μεγαλύτερο κατόρθωμα του Κόκκαλη κι από την παράγκα, ήταν αυτό.
Δεν κάνει δουλειά τύπου Γιαννάκης, δυστυχώς. Αν έκανε, θα είχαμε τη διαιτήσία που έχει ο Λεβαδειακός όποτε παίζει πλεη αουτ. Κάνει δουλειά Ριμπάλτα
Σόρι που πετάγομαι σαν βούρτσα, αλλά αυτό που σας παρέσυρε το μιντιακο σύστημα του 2000 για το ότι κάνατε πορείες για να φύγει η οικογένεια, κάπως πρέπει να το ξαναδείτε.
Αλήθεια, η αμνησία σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά την πολυμετοχικότητα, οφείλεται παλι στο μιντιακο σύστημα; Το παθαίνει και η ανιψιά μου αυτό, που είναι 6 χρόνων. Μήπως όλα τα παιδάκια σε αυτή την ηλικία παρασύρονται τελικά;
Τα παραπάνω είναι με καλή διάθεση, από έναν άνθρωπο που έζησε τα πέτρινα χρόνια του ολυμπιακού και έχει πει τις ίδιες μλκς, αντί να δει την πραγματικότητα. Η οποία ήταν αδυσώπητη και σχεδόν πάντα έφταιγε ο σύλλογος, η διοίκηση και οι οπαδοί, σπάνια κάποιος άλλος. Αλλά η ανακάλυψη scapegoat ειναι πιο βολική. Σας αφήνω, καλό απόγευμα.
Με εξίσου καλή διάθεση, η απάντηση σου είναι ό,τι να ναι.
Ισως δε διάβασες το θρεντ από την αρχή, αλλά ακριβώς αυτό λέμε. Ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι οπαδοί του παναθηναικού εδώ και 20 χρόνια και ότι ουσιαστικά αυτοί μας φόρεσαν τον Αλαφούζο. Το έγραψε ένας φίλος πιο πάνω και το συνέχισα εγώ. Το γιατί έγινε αυτό και από που επηρεάστηκαν οι οπαδοί συζητάμε και εκεί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το μιντιακό σύστημα. Το ίδιο που τώρα έχει γυρίσει το μπιφτέκι και μιλάει για panathinaikos και ακαδημίες ενώ τότε έλεγε ότι μετράνε μόνο οι τίτλοι και τα μεγάλα ονόματα του αεροδρομίου.
Φταίει μόνο αυτό; Όχι. Φταίει και ότι ο Βαρδινογιάννης δεν τάισε ποτέ όσο έπρεπε τους οργανωμένους, όχι όσο ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης πχ, ώστε να τους έχει στο πλευρό του. Φταίνε κι άλλα. Σίγουρα όμως δε φταίει ο Κυράστας και η ομαδάρα του, ο Μαρκαριάν και οι ομαδάρες του, ο Λυμπε, ο Μπασινάς, ο Καραγκούνης κτλ.
Δεν μας το αφησε η Πολυμετοχικοτητα. Η καταρρευση της πολυμετοχικοτητας εξαιτιας της οικογενειας (με την πολυτιμη βοηθεια του Τρακη) μας το αφησε. Αλλα ας μην τα σκαλιζουμε, ειλικρινα βαριεμαι τοσα χρονια τα ιδια.
Ωραία προσέγγιση. Με την ίδια λογική δε φταίει και ο Βαρδινογιάννης. Η κατάρρευση του Βαρδινογιάννη φταίει.
Η πολυμετοχικότητα ήταν μια ωραία ιδέα που αποδείχθηκε λάθος* κίνηση. Και ακόμα χειρότερα, ο ρόλος του Πατέρα στην παντοκρατορία του Μαρινάκη τα επόμενα χρόνια είναι σημαντικός.
*Να πούμε ότι και η συγκυρία ήταν κακή λόγω κρίσης κτλ. Έστω. Παραμένει ότι η πολυμετοχικότητα έβλαψε τον Παναθηναϊκό τελικά
Ναι μωρέ, άκου τι σου λένε. Ο Παναθηναϊκός τότε είχε 36,000 διαρκείας και τόσα σολντ άουτ, έκανε νίκες στην Ευρώπη , πούλαγε φανέλες αλλά άνοιξε τέτοια τρύπα σε δύο χρόνια που τον έχει διαλύσει άλλα 15. Γι’αυτό και πούλησε το Σισέ σε 70 δόσεις ,λες και ήταν πλυντήριο, την ίδια χρονιά που έκανε 50% αύξηση στο βαφτιστήρι του το Βύντρα.
Εκείνη την εποχή ήμουν σε κάθε αγωνα στο ΟΑΚΑ και αποκλείεται να πιστέψω ότι η πολυμετοχικότητα διέλυσε τον Παναθηναϊκό, απλά έφτιαξε έναν Παναθηναϊκό που ενοχλούσε τους μεγαλομετόχους του.
Στα τωρινά, δεν καταλαβαίνω την οργή για τον Παπαδημητρίου. Ο άνθρωπος κάνει πολύ καλά τη δουλειά που προσλήφθηκε να κάνει…
Με ολη την καλη διαθεση, θα απαντησω “α γεια σου, τα ιδια λεμε”. Τα ΜΜΕ ειναι scapegoat, σωστα… Ποσο χρονων ησουν και επηρεαστηκες; Κι αντε, εσυ ησουν 10-15 ξερωγω, οι ταγοι της 13 ποσο ηταν; 5;
Ενιγουει, για αρχη ας πω οτι διαβασα το νημα απο την αρχη, αν και δεν ξερω αν θα με πιστεψεις. Εν συνεχεια θα προσθεσω οτι δεν χρειαζεται να το κανω κιολας, διοτι ισως εσυ επρεπε να διαβασεις λιγο προσεκτικοτερα ο,τι εγραψα. Ενα ποστ μονο ηταν, δεν θα χρειαζοταν και αναδρομη σε προηγουμενα
Για φιναλε και αποχωρω για να μην σας πιανω χωρο και κοβω τη σκεψη σας, ας πουμε οτι κατι μπορει και να ψιλοξερω απο αυτη την 20ετια, για να μην σου πω την 30ετια στην οποια αναφερεσαι. Μπορει και παραπανω απο εσενα κι ας μην ειμαι Παναθηναϊκος
Αν δεν σκαλιζεις, δεν μαθαινεις. Και μερικες φορες κανει τον κοσμο να νομιζει οτι για ολα φταιει η οικογενεια, ενω ο Πατερας ηταν ο Αγιος Φανουρης. Σου δινω κρεντιτ ομως για την αναφορα στον Τρακη.
Επιμένω ότι δεν έχεις διαβάσει τα ποστ, αν το είχες κάνει θα έβλεπες ότι εξαίρεσα τον εαυτό μου, ούτε επηρεάστηκα, ούτε πίστεψα ποτέ στην πολυμετοχικότητα. Δεν είμαι ο μόνος, δεν διεκδικώ κάτι, αλλά σίγουρα δεν είμαι και πλειοψηφία. Όσο για το πόσο ήμουν τότε, ήμουν 31. Δεν ξέρω τι ακριβώς σου λέει αυτό, αλλά είδα ότι είχες μεγάλη ανάγκη να το μάθεις, οπότε ορίστε.
Κατά τα άλλα, αν θες πες μας ποιο είναι το πόιντ σου και όλα τα άλλα τα πολλά που ξέρεις από την 20ετια αλλά δε μας λες. Γιατί μέχρι τώρα μας έχεις πει τα εξής ένα (1).
Τα ΜΜΕ είναι scapegoat και για όλα φταίει ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του.
Μεγάλη σοφία! Εξαιρώντας το τι συνέβαινε εξωαγωνιστικά, φυσικά για όλα φταίει ο ευρύτερος Παναθηναϊκός. Η διοίκηση απέλυσε προπονητές, ο κόσμος έδιωξε διοικήσεις, ο κόσμος έβριζε παίκτες. Γιατί έγιναν αυτά όμως; Πέρα από τους δέκα που είχαν συμφέρον να το κάνουν, γιατί ακολούθησαν κι άλλοι; Ξύπνησαν μια μέρα; Είχαν δίκιο; Επηρεάστηκαν από κάπου; Αν ναι από που; Αυτή τη συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε. Αλλά προφανώς εσύ την έχεις την απάντηση αφού ξέρεις τόσα ακόμα κι αν δεν είσαι Παναθηναϊκό οπότε θα χαρώ να τη διαβσω και να τη μοιραστείς μαζί μας
Το εκανες λυσσα γενικως, αλλα ιτς οκ. Αντιλαμβανομαι τον εκνευρισμο σου για τα οσα συμβαινουν στην ομαδα, αλλα αν θελεις συζητηση ειναι καλο να μην βγαινεις επιθετικα. Δεν ειχα καμια απολυτως αναγκη να μαθω ποσο εισαι, αλλα ειμαι πλεον 100% σιγουρος οτι ουτε εσυ διαβασες τι εγραψα (btw ειμαστε συνομηλικοι).
Επισης ειδα οτι εσυ δεν ειχες την ιδια αποψη, ομως πηρες πιο προσωπικα απ’ ο,τι επρεπε το πρωτο μου μνμ, στο οποιο η αφορμη ηταν η προθεση σου να ριξεις στο μιντιακο συστημα του ολυμπιακου και του κοκκαλη τα δεινα του Παναθηναϊκου. Ισως εμφανιστηκα πιο ειρωνικος απο ο,τι επρεπε, αλλα ηταν σε μια αποπειρα αστειεισμου. Λαθος και απολογουμαι, αν και δεν βοηθησε ο τροπος με τον οποιο απαντησες απο εκει κι επειτα, ακομη και στο τελευταιο ποστ σου Δεν πειραζει και παλι φιλοι.
Παρ’ ολα αυτα, προχωραω. Δεν διεκδικω τον τιτλο του σοφου, αλλα προτασεις οπως αυτες
ειναι καφενειακου επιπεδου. Ξαφνικα ο εχθρος δεν ηταν απλως ο Ολυμπιακος και η παραγκα, αλλα και τα ΜΜΕ που… αληθεια, τι σας εκαναν;
Περιμενε να απαντησω με ερωτησεις, οπως εκανες κι εσυ:
Σας κοροϊδεψαν;
Σας ελεγαν οτι οι γκουμομπασιναδες δεν αξιζουν και το πιστεψατε;
Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να σε κοροϊδευαν (οχι εσενα, επειδη δεν παρασυρθηκες) οι ιδιοι οι διοικουντες την ομαδα σου;
Τι power struggle γινοταν εκεινη την εποχη στα εσωτερικα σας;
Τελικα ομως μηπως ειναι πιο βολικο να βρισκεις εξωτερικους εχθρους;
Γιατι επρεπε να ταϊστει η Θ13 και τι ρολο επαιξε (εδω θα βαλω το γενικοτερο οπαδικο συστημα, οχι μονο το πρασινο) απο τοτε εως και αυτη τη στιγμη, σε ΠΑΕ και Ερασιτεχνη;
Μηπως εκει βρεθει και κανενας πραγματικος ενοχος για τα οσα τραβατε;
Αν δεν καταλαβαινεις μονος σου το ποιντ μου, τοτε δεν μπορω να στο κανω λιανα αλλιως. Δεν σου αμφισβητησα την παραγκα, το συστημα του Κοκκαλη και του Μαρινακη, οτιδηποτε επιθυμεις να θεωρησεις οτι εκανε κακο στην ομαδα σου. Μαζι σου. Αλλα τα ΜΜΕ; Παρεσυραν τους Παναθηναϊκους; Σοβαρα τωρα; Πιο καθαρο ποιντ δεν εχω, συγγνωμη.
Υ.Σ.: Δεν θα σου πω ολα οσα ξερω απο την 20ετια, διοτι απλουστατα δεν ειναι συνταγη για πιτσα ή για γαλακτομπουρεκο, για να στη γραψω και να φαμε. Ειναι ενα τεραστιο παζλ, με πολλα κομματια. Ισως μια αλλη φορα, καπου αλλου, με αρκετο χρονο. Κατα τ’ αλλα, δεν κατεχει την απολυτη αληθεια οποιος ειναι οπαδος καποιας ομαδας (γελασα καθως εγραφα αυτο). Ουτε πρεπει να ειναι κανεις οπαδος μιας ομαδας για να γνωριζει πραγματα για αυτη την ομαδα. Ισως εκεινη τη φορα που θα τα πουμε, σου δειξω τους οικονομικους ελεγχους του 2013, τα audit reports και τα bond loan agreements που βλεπω τωρα στον υπολογιστη μου. Μετα μπορουμε να ψαξουμε ξανα για φαντασματα στα “μμε” και στο “γαυροσυστημα”.
Τεσπα, σας αφηνω να τα πειτε με την ησυχια σας, να μην φαινομαι και σαν intruder, δεν το θελω. Εγραψα το ποιντ μου, αρκετα. Καλο βραδυ.