Παναθηναϊκός

Τελικά, όντως είχε αρνητικό πρόσημο και συγκεκριμένα -1. Σε βραδιά με 6/7 δίποντα, 2/2 βολές, 4ρ, 1 μπλοκ, 1 κλέψιμο και μόνο 1 λάθος (και 1φ μόνο), το λες κι αντιπροσωπευτικό του πόσο κακός μπορεί να είναι ο συγκεκριμένος παίκτης αμυντικά.

Παράλληλα, ο Φαριντ με 0/2 δίποντα, 1/2 βολές, 9ρ, 1 μπλοκ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη (και 3 φάουλ) είχε +12, το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο μετά τον Σορτς.

Σε ένα ρόστερ με τόσο επιθετικό ταλέντο και στις 5 θέσεις (κι εν αναμονή Λεσόρ), πρέπει κάποιος (που ξέρει να κάνει επιτυχώς τα βασικά στην επίθεση) να είναι στην 5αδα για να παίξει άμυνα. Με αυτό το σκεπτικό, εγώ προτιμώ έναν Φαριντ παρά έναν Γιουρτσεβεν.

Από εκεί και πέρα, αν υπάρχει χρήμα και διάθεση από τον Τούρκο να κάτσει ως τρίτο-τέταρτος ψηλός (με την υπόθεση ότι ο Χολμς θα επανέλθει σε αυτό που τον είχαμε δει απέναντι στην ASVEL και την Εφες τον Οκτώβρη), εγώ δεν έχω θέμα να τον κρατήσουμε στο ρόστερ καθώς βγαίνουν συνεχώς τραυματισμοί, είναι πολυτέλεια να έχεις παίκτη αυτής της αξίας για 13ο παίκτη στο ρόστερ, και ενδεχόμενη μεταγραφή άλλου ψηλού θα χρειαζόταν μεγάλο χρόνο προσαρμογής.

1 Like

Όπως συνήθως μπορεί να γίνει με τη στατιστική, μπορούμε να απομονώσουμε δείκτες και να βγάλουμε κάποιον τον καλύτερο ή τον χειρότερο.

Φυσικά και έχει δόσεις αλήθειας, και προφανώς ο Ομέρ πρέπει να βελτιώσει (όσο μπορεί) την αμυντική του ικανότητα (όπως και η ομάδα να δει προσαρμογές σε δομικές του αδυναμίες), αλλά ο δείκτης τον αδικεί. Διότι, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο η ομάδα ήταν αλλού για αλλού και επιθετικά δεν υπήρχε σταθερή συνεισφορά από κανέναν άλλον.

Η ροή του ματς καθορίζει κάθε φορά αν είναι χρήσιμος και μετά άπτεται στην (κυρίως πνευματική) ετοιμότητά του.

Μα ηταν ξεκαθαρο χτες, πως μολις μπηκε ο Φαριντ ηρθε τουμπα το ματς, κυριως με την αμυντικη του συνεισφορα, ανελαβε επιθετικα ο Τσεντι και ο πολυ καλος χτες Ναν και το γυρισαμε.

Καλος παντως ο Ομερ, εχει τελειως διαφορετικα χαρακτηριστικα οποτε ειναι πολυ χρησιμος στο ροστερ, οταν θες καποια σχηματα με διαφορετικα χαρακτηριστικα, μια χαρα ειναι για ενα δεκαλεπτο, για βασικος δεν ειναι και αυτο ειναι το πακετο που φαγαμε περσυ. Αυτη η τριαδα ψηλων, αμα βρει λιγο τα πατηματα του ο Χολμς ειναι πολυ καλη.

Δεν απομόνωσα κανέναν δείκτη, γι αυτό άλλωστε και συμπεριέλαβα όλα τα (main) statistics του παίκτη, για να μην υπάρχει πάτημα στο ότι εξαφάνισα κάτι για να υπερτονισω το επιχείρημά μου. Εκτός κι αν έχεις υπ όψιν κάποιο advanced statistic που θα συνεισφέρει στην κουβέντα.

Ο δείκτης δεν τον αδικεί. Ο δείκτης αποτυπώνει (έστω και ατομικά) αυτό που σημαίνει, δλδ ότι με τον Ομέρ μέσα στο παρκέ τρώγαμε 1 παραπάνω πόντο από ότι βάζαμε. Κι αν κάποιος πει «ναι, αλλά μόνο με εξαιτίας του, είχαμε αυτό το μειονέκτημα;» Θα απαντήσω ότι μόνο ακόμα 2 παίκτες είχαν αρνητικό +/- χθες. Ο Χολμς (με τον οποίο δε συνυπήρξε ποτέ στην πεντάδα) κι ο Ρογκαβόπουλος.

Με όλα αυτά, δε θέλω να πω ούτε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ούτε ότι δεν είναι αξιόλογος επιθετικά ούτε - προφανώς - ότι με χαλάει ως 3ο πεντάρι. Αντ αυτού λέω ότι η παρουσία του στην πεντάδα σε ματς επιπέδου Euroleague (έστω με τις τοπ 10-12 ομάδες), είναι κατά 80-90% επιζήμια όσο καλό κι αν είναι το επιθετικό του παιχνίδι (που συνήθως είναι μέτριο). Κι ότι εγώ, καφενειακά πάντα, θα προτιμούσα ένα καλό αμυντικά πεντάρι στη θέση του για αυτά τα λίγα λεπτά που θα μπαίνει μέσα.

Συνφωνώ.

Συμφωνώ.

1 Like

Πολύ ωραία τα λέει εδώ ο κύριος.

Βάζω τα αποσπάσματα στα οποία θα έδινα εγώ έμφαση:

Με έναν ψηλό με έφεση στο σκοράρισμα όπως ο Χολμς ήδη στο ρόστερ του και γκαρντ οι οποίοι θέλουν συνεχώς τη μπάλα στα χέρια τους για να εκτελέσουν, ο Παναθηναϊκός πιθανόν χρειαζόταν έναν σέντερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά (…). Κάποιον που θα έμπαινε στο παρκέ για να κερδίσει τα λεπτά του από την άμυνα και δεν θα αισθανθεί απογοήτευση εάν ζητήσει μπάλες στην επίθεση και δεν τις πάρει (γιατί απλά δεν περισσεύουν).

Και

Η εικόνα του Ομέρ πέρυσι στην τελική ευθεία της σεζόν, είναι αλήθεια ότι “φόβισε” τον κόσμο του Παναθηναϊκού που ένιωσε ότι αυτό το αρκετά ταλαντούχο παιδί δεν έχει τη ψυχολογική βάση για να βγει μπροστά και να αποτελέσει “σταθερά”, την ώρα της κρίσεως. Εκεί που μια ομάδα με την πίεση που κουβαλούν οι πράσινοι, χρειάζεται προσωπικότητες που “χαμογελούν μπροστά στην καρμανιόλα” και δεν λογαριάζουν “ζωή” ‘η “θάνατο”.

Όσον αφορά τα νέα με τη γρίπη, θα δούμε σε τι κατάσταση θα γυρίσουν την Τρίτη (με Μαρούσι) οι νοσούντες, αλλά αν την περάσουν όπως την περνάνε κάποιοι (σε καλή φυσική κατάσταση) γνωστοί μου, μάλλον δε θα μπορούν να πάρουν τα πόδια τους για 2-3 μέρες. Αυτομάτως, αλλάζουν τα δεδομένα και για το ντέρμπι της Ευρωλίγκα την επόμενη Παρασκευή.

Ειδικά αν στην 8αδα των ασθενών είναι μέσα κάποιοι (ή όλοι) από Ναν, Όσμαν, Σλούκα, Γκραντ, Φαριντ, παίξτε σπίτια σε νίκη γαύρου…

εγώ πάλι δε φοβάμε τη γρίππη. το μαλάκα το γιανακόπουλο φοβάμε που από τι φαίνετε θα πάει γήπεδο. Κανείς δεν αποσυντονίζει την ομάδα, όσο αυτός με τις μαλακίες του.

Αστείο ότι το ματς με Μαρούσι θα γίνει την Τρίτη. Μιλάμε για μια πολύ μεταδοτική ασθένεια και με βαριά συμπτώματα.
Και απ’ οτι λένε κάποιοι περνούν την γρίπη με τέτοια.
Βέβαια δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον γιατί η ομάδα συναίνεσε σε αυτό.

Όσο για το ματς με γαύρο, ναι υπάρχει μια εβδομάδα καιρός αλλά αν η μισή ομάδα μέσα στην εβδομάδα είναι κλινήρης ή αναρρώνει, δεν υφίσταται το fair play.
Θα ήθελα να δω σε αυτή την περίπτωση την αντίδραση της Ευρωλίγκα αν ζητήσουμε αναβολή…

Εκτός δωδεκάδας σήμερα ο Φαρίντ κι ο Οσμάν (κι ο τραυματίας Σλούκας).

Άρα, πολύ πιθανόν αυτοί οι 2 να ήταν ανάμεσα στους 5 νοσούντες. Δλδ ο πιο φορμαρισμένος μας παίκτης κι ο μοναδικός αμυντικά αξιόπιστος ψηλός, δε θα είναι στο 100% την Παρασκευή. Κι ούτε ο Σλούκας θα είναι στο 100%, ακόμα κι αν είναι στη δωδεκάδα.

Ξηγημένα πράγματα, σας τα λέω για να μην έχουμε γκρίνιες Παρασκευή βράδυ :stuck_out_tongue:.

αν δυσκολευτείτε θα λούσουμε στην 4η

1 Like

Δεν χωρούσαν οι ξένοι, παίξαμε με 6.
Οπότε δεν είναι βέβαιο ότι αυτοί έχουν πρόβλημα.
Το θέμα είναι ο Σλούκας.

Υπάρχουν πολλά να πεις, αλλά αφού ισοφαρίσαμε… τεσπα. Φοβερή αστοχία σε αμαρκάριστα τρίποντα και νοοτροπία πάρτι στα πρώτα λεπτά, όταν ο γαύρος μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια (βλ. κάρφωμα Παπανικολάου!).

Κακή διαχείριση Μπαρτζωκα κατ έμε, έμεινε έξω ο άχαστος (παρά ένα σουτ) Ντόρσεϊ για να παίξει 10λ σχεδόν ο κακός Φουρνιέ. Στους ψηλούς, ευτυχώς ο Μιλουτίνοφ θέλει ανάσες και ο Χολ είναι 2 επίπεδα κάτω.

Καλό παιχνίδι Γιουρτσεβεν, έχει βοηθήσει πολύ με το σπάσιμο μπάλας στην επίθεση και - παράδοξα - και στην άμυνα (ίσως επειδή τα τεσαροπενταρια του γαύρου του ταιριάζουν σε ταχύτητες).

Ρογκα δεν είναι έκπληξη. Απλά απόψε του μπήκαν τα σουτ που δεν του έχουν μπει στα προηγούμενα ματς.

Φαριντ και Οσμάν εμφανώς όχι στο 100%.

Τελικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο ένα σουτ πρακτικά.

Ο Οσμαν έχασε τόσα αμαρκάριστα τρίποντα πχ.
Παρόλα αυτά, ήταν καλύτερος ο γαύρος απόψε.
Έτσι κι αλλιώς 5 χρόνια συνεχόμενα χάνουμε από τον γαύρο στην ΕΛ, τι πιο σύνηθες για απόψε. Προχωράμε.

ΥΓ: Καλή διαιτησία: 1 λάθος υπέρ μας με αντικανονικό τράβηγμα στεφάνης του Ρόγκα, κι ένα λάθος υπέρ γαύρου με φάουλ του Ντόρσεϊ που δόθηκε μπάλα εκτός από Ναν.

2 Likes

Ντροπή σε.ολους και πάνω απ’ όλα τον ανέγγιχτο Αταμαν. Συνεχίστε εσείς εδώ μεσα να τον γλύφετε δεν πειράζει…εγώ είμαι ο μιρλας και ο γκρινιάρης, εσείς είστε οι σωστοί.

0-5 στα χρόνια που ξαναγιναμε ΠΑΟ με τον γαύρο στην Ευρωλίγκα. Αφήνω εκτός το αδιάφορο φιλικό του τρίτου τελικού περισυ
Άθλια εμφάνιση, φοβικοι, κομπλεξικοι, χωρίς τσαγανό, φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο πως θα πάει.
Καμία δικαιολογία ΚΑΙ για το σημερινό.

Απόλυτη ξενερα για τον κόσμο απόψε.

Μην τσιτωνεις είπε ο Αταμάν ότι χάσατε λόγω διαιτησίας, άρα μπορείτε να το μετρήσετε ως νίκη.

Η “ήττα σαν νίκη” και η “διδακτική ήττα” γράφονταν χρόνια και χρόνια για να δικαιολογούν τον άτιτλο κοουτς μπι. Μη μπερδεύεστε

Βέβαια ότι ο Αταμάν έχει γίνει πελάτης του δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη ομάδα.
Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας θα τα σβήσει όλα αυτά.
Έναν ψηλό και γρήγορα!

E,πηραμε τον Γιουρτσεβεν…

Ακριβως οπως τα λες στην πρωτη παραγραφο, συμφωνουμε και σε κατι επιτελους.

Διιαφωνείς όμως στις υπόλοιπες ε;

Ναι.

Οποτε κερδιζουμε γαμια Αταμαν, βουλωσε στοματα. Οποτε χανουμε φταινε οι παικτες και η διοικηση. Ετσι για αντιβαρο.

1 Like

touche.