Εμείς περισσότερο και λιγότερο ο Ολυμπιακός θα κοιτάξουμε να προφυλάξουμε παίκτες.
Καλό το γόητρο, αλλά έρχεται 10ημερο φωτιά στην EL και δεν θέλει κανείς ούτε κούραση, ούτε να ρισκάρει τραυματισμούς και υποτροπές.
Εμείς περισσότερο και λιγότερο ο Ολυμπιακός θα κοιτάξουμε να προφυλάξουμε παίκτες.
Καλό το γόητρο, αλλά έρχεται 10ημερο φωτιά στην EL και δεν θέλει κανείς ούτε κούραση, ούτε να ρισκάρει τραυματισμούς και υποτροπές.
This topic is temporarily closed for at least 4 hours due to a large number of community flags.
This topic was automatically opened after 8 days.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά βλέπω να καταφέρνουν τα τρολακια τον στόχο τους και ο άλλος να στέλνει τον Μπενίτεθ στο τέλος της σεζόν για να πάρει το οποίο ρίσκο πάλι από την αρχή (Λέτο ή άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί και δεν θέλω ούτε καν να τ’ αναφέρω). Τον Μπενίτεθ που με ομάδα άλλων έκανε πορεία πρωταθλητισμού βαθμολογικά (εννοώ ότι ήταν ανταγωνιστικός εν συγκρίσει με την υπόλοιπη τριάδα) απ’ όταν ανέλαβε. Ελπίζω να πρυτανεύσει μια κάποια λογική στο τέλος της ημέρας, γιατί πάμε για μεγάλο πισωγυρισμα, ειδικά όταν ακούγεται ότι θα πέσει μια καράβια από φράγκα για μεταγραφές και θα γίνει ουσιαστικό ξεκαθάρισμα όσον αφορά στα παράσιτα του ρόστερ.
Το θρεντ σας έχει μεταφερθεί στο Παναθηναϊκός #2, φίλε!
Το νήμα εδώ έχει ανοίξει κανονικά, άρα, δεν βρίσκω τον λόγο να γράφω αλλού πλέον. Εδώ είναι όλο το ιστορικό.
Το είπα απλώς γιατί δεν ήξερα αν το είχες αντιληφθεί, ότι θέλετε.
Αν ο κυριος Ιωαννης διωξει τον Μπενιτεθ το καλοκαιρι, εχω διαβασει οτι πρεπει να του δωσει 6 εκατομμυρια αποζημιωση. Θα ειναι αλλη μια επιτυχημενη κινηση προς την τελικη δοξα!
Ο κύριος Ιωάννης έχει αποδείξει πλειστακις στο παρελθόν ότι προκειμένου να ακολουθήσει τις φωνές (της απόλυτης αχρηστίας) που ακούει μέσα στο κεφάλι του, δεν φείδεται εξόδων. Αμ πως!
Για πείτε λοιπόν, να μείνει ή να φύγει ο Μπενίτεθ;
Γενικώς η άποψη μου είναι ότι ανάμεσα στα πολλά που θέλει ο Παναθηναϊκός είναι και η σταθερότητα. Πρώτη φορά όμως νιώθω ότι σταθερότητα δεν είναι να μείνει ο προπονητής αλλά να φύγει. Η αίσθηση μου είναι ότι για πρώτη φορά φαίνεται να υπάρχει ένα πλάνο στην ομάδα το οποίο όμως ο Μπενίτεθ δε θέλει να υπηρετήσει.
Από την άλλη φυσικά δεν μπορώ να βγάλω άχρηστο τον Μπενίτεθ, θα είναι κρίμα να μην τον δούμε να στήνει δική του ομάδα. Και συγκεκριμενα χθες, παρότι ήμασταν φυσικά κακοί, δεν ήμασταν χειρότεροι από τον Ολυμπιακό στα πράγματα που ένας προπονητής μπορεί να ελέγξει (ούτε και καλύτεροι φυσικά).
Όμως έχω αλλεργία με προπονητές που δικαιολογούνται για το τι βλέπουμε στο γήπεδο με πρόφαση τους ποδοσφαιριστές. Άπειρα τα παράδειγματα των προπονητών που βελτίωσαν ομάδες, βελτίωσαν παίκτες που δεν ήταν δικοί τους και σταδιακά έκαναν τις κρίσιμες προσθήκες. Ο Μπενίτεθ φαίνεται να κρύβεται μόνιμα πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν έχει παίκτες.
Κλίνω λοιπόν προς το να φύγει και να προχωρήσουμε το πλάνο παρά να μείνει και να αλλάξουμε. Το καλύτερο θα ήταν να μείνει και να υπηρετήσει το πλάνο, όχι από ανάγκη αλλά επειδή το πιστεύει. Δεν το βλέπω όμως αυτό.
Υ.Γ. Α ρε Ιβάν…
Δεν εχω την παραμικρη ιδεα για το τι γινεται στα ενδοτερα, αλλα αν ο προπονητης π.χ. απαιτει παικτες που το μπατζετ ξεπερναει αυτο της ομαδας ή θετει ορους που δεν μπορει να υπηρετησει η ομαδα, ειναι λογικο να μην μπορει/πρεπει να μεινει. Επισης, προπονητες σαν τον Ραφα εχουν παντα συνεργασιες με μανατζερ, οποτε -παλι κανω υποθεση εργασιας- δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ζηταει συγκεκριμενους παικτες.
Δεν είναι θέμα μπάτζετ από ό,τι έχω καταλάβει, ίσα ίσα ο Αλ Αφούζ είναι σε μοουντ “το αφεντικό τρελάθηκε” εδώ και καιρό. Είναι περισσότερο γύρω από την πολιτική του συλλόγου που υποτίθεται ότι ήταν ελληνοποίηση και εξέλιξη νέων και ξένων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών ταυτόχρονα με τον πρωταθλητισμό.
Οπότε μάλλον φαίνεται να είναι όροι/κατέυθυνση που θέτει η ομάδα και που έχει ήδη επενδύσει πάνω σε αυτούς (Αντίνο/Γιάγκουσιτς/Τετέη/Παντελίδης/Κοντούρης/Κάτρης/Τσάπρας κτλ) και δεν μπορεί/θέλει/πιστεύει ο προπονητής
Εγώ, ακριβώς λόγω αυτού, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της παραμονής του.
Και για να τα λέμε κι όλα, η λύση Λέτο (που ας υποθέσουμε ότι είναι αυτή που προκρίνεται), έρχεται όποτε να 'ναι, διότι είναι περισσότερο μια λύση ψυχολογίας και άλλης λογικής, παρά εγνωσμένης προπονητικής αξίας. Φυσικά, δεν μηδενίζω τον πολυ-αγαπημένο Σέμπα, αλλά δεν είναι δα ότι έχει δείξει κάτι τόσο πια τεράστιο, ώστε να πρέπει να του δώσουμε τα κλειδιά. Κι αυτό, χωρίς να υποτιμώ ότι την καλύτερη μπάλα των 30 τελευταίων ετών, η ομάδα την έπαιξε με στρατιώτες της στο τιμόνι (βλ. Κυράστα και Ρότσα), αλλά είναι η εποχή πια τέτοια;
Πάνω απ’ όλα το καλό του συλλόγου, δεν λέω, αλλά το θεωρώ αμαρτία να κριθεί ο Μπενίτεθ, χωρίς να έχει στήσει μια ομάδα, όπως την θέλει και την οραματίζεται και όχι με τα ράβε-ξήλωνε του Ιανουαρίου.
Συμφωνώ γενικά αλλά μόνο αν αυτο δε συνεπάγεται νέα αλλαγή στρατηγικής
Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο Μπενίτεθ ζήτησε λέει 11 μεταγραφές για βασικούς παίκτες και από τους τωρινούς να μείνουν μόνο Ερνάντεθ και Σισοκό. Εντάξει, όλοι το λέμε ότι ο σημερινός Παναθηναϊκός πάσχει τραγικά από έλλειψη ποιότητας, αλλά αυτός κάπου το γάμησε και ψόφησε έτσι;
Εγώ διάβασα ότι ζήτησε να μείνουν αυτοί οι δύο και να μη φύγουν, όχι να μείνουν αποκλειστικά αυτοί (το οποίο μού φαίνεται εντελώς εκτός πραγματικότητας). Όπως και να ‘χει, φαίνεται ότι είναι ήδη με το 1,5 πόδι εκτός ομάδας, αν κρίνουμε απ’ όσα βγαίνουν σήμερα, άρα, πάμε πάλι φτου και από την αρχή.
Πιο λογικό αυτό όντως. Τρόπος του λέγειν δηλαδή - τι να μείνει ο Σισοκό μωρέ! Τόσο “συνταξιούχο” παίκτη στον Παναθηναϊκό έχω να δω από εποχές Εσιέν. Μπροστά του ακόμα και ο Ρενάτο Σάντσεζ μοιάζει μαχίμι.
Σε γενικές γραμμές, θα συμφωνήσω με τον @plex27, αναφορικά με την ανάλυσή/πρόβλεψή του για τη σειρά με τη Βαλένθια.
Αφήνοντας στην άκρη το χθεσινό παιχνίδι (απέναντι σε μία ομάδα που εδώ και καιρό επιβιώνει υπό ειδικές συνθήκες) και το γεγονός ότι βγήκαν κάποιοι που εδώ και καιρό είναι σχεδόν άφαντοι (Σορτς περισσότερο, Φαρίντ λιγότερο), προβληματίζει ιδαίτερα το γεγονός ότι σχεδόν όλο το ρόστερ φέτος είναι σε φάση “όποιος βγει σε κάθε ματς”. Αυτή η έλλειψη σταθερότητας, απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει μπετόν-αρμέ φέτος, πιο πολύ με μειονέκτημα μοιάζει, παρά με έναν αστάθμητο παράγοντα υπέρ μας.
Το μόνο που κρατάω σαν επιφύλαξη είναι αν η Βαλένθια έχει το “ειδικό βάρος” για να αποκλείσει σε μία σειρά POs των Παναθηναϊκό, κρατώντας στο μυαλό ότι άλλο η κανονική σεζόν και άλλο τα ματς δίχως αύριο.
Νομίζω ότι οδηγός μας για να περάσουμε και να πάμε στο F4 είναι η σειρά προ δεκαπενταετίας με την Μπαρτσελόνα. Μοιάζει πολύ η συνθήκη. Να θυμίσω ότι τότε είχαμε κάνει σχεδόν τέλεια παιχνίδια και θα μπορούσαμε μέχρι και “σκούπα”. Ας ευχηθούμε να το ξαναζήσουμε αυτό.
Μακάρι, αλλά τότε είχαμε άλλον στο τιμόνι ![]()
Λέτε σήμερα να μάθαμε τον επόμενο προπονητή μας;