Στατιστικα παντως την τελευταια 15ετια πιο γρηγορα και αποτελεσματικα μειώθηκε η διαφορά ΠΑΟ-ΟΣΦΠ παρα η διαφορα ΠΑΟ-Ρεαλ. Τωρα τα περι στεναχωριας τα καταλαβαινω μεχρι ενος σημείου αλλα εχετε 7 τροπαια. Οποιον τον πηρε απο κατω ειναι αξιος της μοιρας του και αξιος καζουρας την οποια ο ιδιος εφερε στον εαυτο του. Το οτι πηραμε ευρωπαϊκό στην εδρα του αντιπαλου ειναι ενα ωραιο κερασάκι αλλα για ενα μετραει στην τελικη.
Αν κατι μου την σπαει και δεν δεχομαι με τιποτα ειναι να μιλαμε για κωλοφαρδια. Μια ομαδα που ειναι 5η σερι χρονια στο φ4 θα ειχε καποια στιγμή και την συγκυρία υπέρ της. Οταν βγαιναμε 1οι και παίζαμε με φενερ ηταν λογικοτερο δλδ; Και σε τελικη αναλυση κανενας δεν απαγορευσε στην μπαρτσελονα να κερδίσει την Μονακό ουτε στην Βαλένθια να κερδίσει την ρεαλ αλλα χάσανε μεσα στο γηπεδο απο ομαδες μη πλήρεις.
Το φαουλ του Φελιζ στον Φουρνιε πεντακαθαρο ειναι κανονικα και με τον νομο. Του Γουοκαπ θα μπορουσε να χαρακτηριστεί εύκολο ισως και υπερβολικο αλλα απ την αλλη ο Καμπατσο τον εχει παρει αγκαλια. Φαουλ καλης θέλησης αν ειναι αυτα τοτε του Καμπατσο οι 3 βολες που απλώνει το ποδι οσο δεν παει για να το κερδίσει τι ειναι δλδ;
Δεν εχεις παρακολουθήσει πολυ ολυμπιακο αλλα ειναι ξεκαθαρο; Πως γκενεν ατο;;; Ο Ολυμπιακός σιγουρα δεν ειχε εχθρική διαιτησία αυτο ειναι δεδομένο και σίγουρα ειχε στιγμές και ματς που ηταν και υπερ του αλλα στο σύνολο της χρονιας ειναι δίκαιος πρωταθλητής. Δεν ειχε διαφορετικη αντιμετώπιση απο ομαδες οπως η φενερ πχ. Και οπως σωστα λες στο μπασκετ την διαιτησια δυσκολα την κερδίζεις οποτε οτι ισχυει για μας φετος ισχυει και για τους προηγούμενους πρωταθλητες. Οτι δλδ η διαιτησία στην χειρότερη δεν ηταν εχθρικη.
Ε και στατιστικα την προηγουμένη 15ετια πλησιάσαμε τη Ρεάλ πιο γρήγορα από ο,τι μας πλησίαζε ο Όλυμπος. Δεν καταλαβαίνω τι λέει αυτό. Δεν είπα ότι θα φτάσουμε τη Ρεάλ ούτε ότι αποκλείεται να μας φτάσει ο Ολυμπιακός. Λέω ότι ο στόχος μας, αυτό που θα έπρεπε να κοιτάμε είναι η ΤΣΣΚΑ σε πρώτη φάση και η Ρεάλ ως μεγάλος στόχος. Προς τα μπροστά είναι πάντα οι στόχοι, όχι προς τα πίσω.
Είδες όμως ότι με επιβεβαιώνεις; Άρα είναι όντως ξεκάθαρο.
Αυτά τα περί δίκαιου πρωταθλητή λόγω της διάρκειας της χρονιάς τα ακούω λίγο βερεσε. Ναι ήταν η καλύτερη ομάδα όλη τη χρονιά. Μέχρι τώρα, όλα τα χρόνια, η καλύτερη ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς ΔΕΝ έπαιρνε το κύπελλο τελικά. Αυτό που μετράει είναι πως εμφανιζεσαι στα πλεη οφφ και το φ4.
Οτι δεν είχαμε εχθρική διαιτησια λεω απλα. Οτι είχε η φενερ πχ ειχε και ο ολυμπιακος φετος αρα γιατι ασχολούμαστε τοσο; Τελικα δεν μου ειπες οι 3 βολες στον Καμπατσο ηταν καλη θέληση η όχι;
Εγραψες ενα κατεβατό γενατο σπόντες για διαιτησία και κωλοφαρδια
Τωρα λες αυτο οποτε και εσυ επιβεβαιωνεις οτι λεω.
Η τυχη ευνοεί τους δυνατους ξαναλεω και οι υποθεσεις ειναι στην σφαιρα της φαντασιας οριακα. Μπορει με ταβαρες και λεν να κερδιζαμε 20 ποντους μπορει και να χαναμε δεν το ξερει κανενας μας αυτό. Η ιστορία εγραψε Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης και ο καθενας αναλογα το bias του σχολιαζει αναλογως
Τι να σου πω, μπορει να ειμαι αξιος της μοιρας μου, αλλα δεν θα το παιξω ανωτεριλα για να γλιτωσω το δουλεμα, απο χτες ειμαι πιο σκασμενος απ’οτι οταν αποκλειστηκαμε, οχι πως δεν το περιμενα βεβαια, 100% σιγουρος ημουν οτι θα γινει η μαλακια.
Καλα δεν λεω να ανοιξετε και σαμπανιες. Η ουσία ειναι οτι ενας τιτλος ειναι και για μενα προσωπικά δεν εχει κάποια ειδική βαρύτητα επειδη ηταν στο οακα εκτός απ το φιλικο δουλεμα που θα κανω στα φιλαρακια μου. Απλα μερικοι με το ποσο δεν ήθελαν να γινει αυτο εφεραν εξτρα καζουρα στο κεφαλι τους χθες αυτο λεω. Τα λεμε στους τελικους και its only basketball
Καλα ναι δεν θα πεθανουμε κιολας. Προσωπικα παντως δεν ξερω αν θα ασχοληθω με τους τελικους, περα απο το αγωνιστικο βαριεμαι αφορητα την περιραιουσα ατμοσφαιρα και την ακραια τοξικοτητα. Ασε που για σκουπα μας βλεπω, οποτε καλυτερα να προφυλαξω την ψυχικη μου υγεια.
Μια απ’ τα ίδια, απολύτως μηδέν ενδιαφέρον για τους τελικούς. Βασικά και πέρυσι αηδίασα τόσο πολύ με τις μαλακίες εκατέρωθεν (αλλά κυρίως των “δικών μας”, για να τα λέμε όλα) που ενώ αρχικά ήμουν ψημένος και έλεγα άντε τουλάχιστον να πάρουμε πάλι το πρωτάθλημα να σβήσει η πικρία από το Φ4, μετά ούτε ματιά δεν έριξα.
Κανένα ενδιαφέρον και εγώ.
Ξεφτιλίκια και τοξικότητα από την μια, ξενέρωμα γενικά από την άλλη.
Άλλωστε και αγωνιστικά να το δει κανείς, λογικα παμε για σκούπα από τον γαύρο.
Ωραία, εσύ λες δεν είχατε εχθρική, εγώ λέω είχατε φιλική, δε θα τα χαλάσουμε. Προφανώς κανείς ποτέ δε βλέπει φιλική διαιτησία για την ομάδα του. Σε προκαλώ να μου πεις μια φορά που να είχε φιλική διατησία ο Ολυμπιακός μέσα στα χρόνια για οποιοδήποτε άθλημα.
Όσο γαι τα υπόλοιπα, ξαναλέω, η κιαλύτερη όμαδα μέσα στη χρονιά είναι πάντα αυτή που παίρνει την πρώτη θέση. Την πήρατε άξια φέτος, την έχετε πάρει ακόμα πιο άξια (και με πολύ καλύτερο μπάσκετ) πολύ πρόσφατα επίσης. Πήρατε κούπα τότε; Όχι. Πήρε ποτέ άλλη ομάδα που ήταν στην πρώτη θέση (και άρα ήταν η καλύτερη μέσα στη χρονιά); Ποτέ μέχρι τώρα. Γιατί; Γιατί η κούπα κρίνεται στα πλεη οφφ και το φ4. Καλώς ή κακώς.
…στα οποία πλεή όφφ και φ4, πάιξατε δύο φορές με ομάδες που δε συμπλήρωναν 10άδα. Πες μου ειλικρινά, αν δεν το παίρνατε και φέτος, με αυτές τις (εξωγενείς) συνθήκες, δε θα έλεγες “τι σκατά άλλο πρέπει να γίνει;”. Ε, αυτές τις ευνοϊκές εξωγενείς συνθήκες λέμε κωλοφαρδία. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γινόταν αν έπαιζαν όσοι ήταν τραυματίες, φυσικά. Δε νομίζω να αρνέιται οποιοσδήποτε όμως ότι τόσο η Μονακό όσο και η Ρεάλ είχαν ένα απίστευτα δύσκολο έργο, Τι άλλο δηλαδή ορίζεται ως τύχη;
Όσο για το φάουλ στον Καμπάσο, ήταν πολύ ψηλά και πολύ “γεμάτη” η επαφή για να μην είναι φάουλ. Φάουλ καλής θέλησης θα ήταν να έδιναν το τρίποντο του Χεζόνια. Αυτά από εμένα, δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μακάρι να το είχε πάρει η Βαλένθια ή η Φενέρ, από τους δύο που έπαιξαν τελικό, δε θα χαρώ φυσικά για τον Ολυμπιακό, αλλά χαίρομαι που ο στόχος να φτάσουμε τη Ρεάλ στα τρόπαια είναι ακόμα δύσκολος αλλά ευφικτός. (μέχρι να γίνει το NBA Europe δηλαδή, και να ασχοληθούν σοβαρά με το μπάσκετ οι ευρωπαικές ποδοσφαιρικές ομάδες και μετά άντε να πιάσεις τις Ρεάλ του κόσμου τούτου)
Δεν είναι τύχη να πετύχεις την οποιαδήποτε Μονακό στην 8η θέση. Για να γίνει αυτό τερμάτισες πρώτος. Ατυχία είναι να πετύχεις στην 8η θέση μια ομάδα 4δας που για κάποιο λόγο γιόλαρε και έχασε θέσεις όπως η Φενέρ του Ιτούδη το 23.
Την ίδια Μονακό πέτυχε και ο ΠΑΟ στα πλέι-ιν και τότε παρουσιάστηκε και σαν turning point no65496.
Μα και σε τελικη αναλυση ξαναλεω ποιος φταει της Βαλένθια και της μπαρτσελονα που δεν κέρδισαν ομαδες που δεν συμπληρώνουν 10αδα για να παιξουν με μας.
Ειμαι της αποψης οτι ως ενα σημειο οριζεις την τύχη σου και με την 1η θεση μια φορα επρεπε να παίξουμε και με πιο αδυναμο αντιπαλο.
Προφανως για τα του ματς δεν θα συμφωνήσουμε ποτε οκ δεν εχω να πω κατι αλλο και γω αλλα κάποια στιγμη θα δικαιωνοταν κ αυτη η φουρνια του οσφπ. Ε εγινε φετος.
Δε νομίζω ότι συνενοούμαστε, δεν πειράζει. Άλλο η 8η θέση, άλλο να μη συμπληρώνεις ομάδα. όλοι οι 1οι με τους 8ους πάιζουν. Πόσες φορές παίζουν με αποδεκατισμένες ομάδες;
Σε αυτό συμφωνώ απολύτως. Για μένα μακράν το καλύτερο μπάσκετ που έχω δει να παίζει ο Ολυμπιακός ήταν η χρονιά που έφυγε μετά για ΝΒΑ ο Βενζέκοφ (αν θυμάμαι καλά). Εκείνη η ομάδα έπρεπε να είχε “δικαιωθεί”. Γενικώς, ρεαλιστικά, 5-6 ομάδες διεκδικούν σταθερά το κύπελλο μέσα στα χρόνια. Ε, θα πάρουν όλες από κάποια τρόπαια, πώς θα γίνει.
Προσπαθείς να μου πεις οτι ήμασταν κι εμείς κωλόφαρδοι; Με το μπάσκετ που παίξαμε φέτος, και λίγα λες. Δεν έχω ιδέα πως καταφέραμε να βγούμε μέσα στη 10άδα, δεν το αξίζαμε. 'Η λες για την Μπαρτσελόνα; Κι αυτoί κωλόφαρδοι ήταν, εννοείται. Γι αυτό και είναι τεράστια αποτυχία τους.