Ρε, βλέπαμε το ματς με τον αδερφό μου, ο οποίος πλέον είναι αρκετά ψύχραιμος στις αντιδράσεις του την ώρα του αγώνα, όπως κι εγώ άλλωστε - ίσως επειδή όπου να 'ναι πατάει κι αυτός τα δεύτερα -άντα, ή ίσως λόγω γενικότερης οριακής παραίτησης στα του Παναθηναϊκού όπως θα σχολίαζε κάποιος κακεντρεχής.
Κάποια στιγμή όμως με αυτόν τον Καμαρά δεν άντεξε και άρχισε να ουρλιάζει:
ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΡΕ ΜΛΚ! ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ!
Και ακολούθησε κι άλλο υβρεολόγιο συνδυασμένο με αυταπάτες ότι αν τον είχες μπροστά σου τον τύπο θα μπορούσες να του ρίξεις και ξύλο, που όμως εγώ εγκρίνω σαφώς το κίνητρο πίσω από την αυταπάτη, κ.λπ.
Βέβαια, για να είμαστε ιστορικά και ερμηνευτικά ορθοί, θα πρέπει να διασαφηνίσουμε ότι “βαζελάκια” είναι αυτοί που έφεραν έναν τεράστιο Παναθηναϊκό (τον ίδιο Παναθηναϊκό που τους έκανε οπαδούς του, αλλά επέλεξαν να τον διαλύσουν, και όψιμα τον επικαλούνται κιόλας σαν μέτρο σύγκρισης με τα πρόσφατα χρόνια/μιλάμε για τον ορισμό του οξύμωρου του πράγματος) σε αυτήν την κατάσταση, ώστε να τον διαχειρίζεται ένας “καρκίνος”. Όποιος νιώθει ότι ανήκει εκεί, καλώς κάνει. Δεν μπορούμε οι υπόλοιποι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.
Ρε δεν είναι εξάρι, φαίνεται αυτό. Το παλικάρι νομίζει ότι είναι ο Αντρές Ινιέστα ξέρω γω. Το μυαλό του και μια λίρα αλλά τέλος πάντων. Μπάλα ξέρει, δε λέω, αλλά αν δεν προσπαθήσει έστω λίγο και στο αμυντικό κομμάτι έχει να φάει πολλή γιούχα στην Ελλάδα, στο διαφαινόμενα σύντομο πέρασμά του.
Επειδή παίζουμε με τις λέξεις και οι διαφορές μας είναι δομικές αναφορικά με το πώς προσεγγίζουμε τα “γιατί” και “πώς” της πρόσφατης ιστορίας του Παναθηναϊκού, θα πω ότι για φέτος, τουλάχιστον, εγώ θεωρώ κάλλιστα ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι το Πρωτάθλημα. Προφανώς, η όλη “έκρηξη” του @GRACCHUS_BABEUF εστιάζει στο ότι θεωρεί πως με αυτό που βλέπει έως τώρα δεν έχουμε ελπίδες απέναντι στην ΑΕΚ π.χ. ή στον γαύρο (όπως θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά). Αλλά γράφω:
Τυφλός δεν είμαι, αλλά δεν επιλέγω να κλείσω και το ένα μάτι επίτηδες. Εγώ σημειώνω ότι αυτή η εμμονή με το πρωτάθλημα δεν πρέπει να “τρώει” προπονητές (θυμηθείτε ποια ομάδα σας φέρνει στον νου αυτή η τακτική;), απ’ όπου κι αν προέρχεται το “φάγωμα” (διοίκηση ή/και κόσμο). Ειδικά, όταν πρόκειται για μία εντελώς νέα ομάδα, με νέο προπονητή.
Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα θα δείξει κι εδώ θα είμαστε να συζητάμε και να διαφωνούμε, καλή ώρα όπως σήμερα, που ενώ είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε,η φάση φαντάζει Μεγάλη Παρασκευή, γιατί έτσι πρέπει την τελευταία εικοσαετία και βάλε.
Αδερφέ μου Black League εγώ μια φορά δεν έχω εμμονή με το πρωτάθλημα. Έχω συνηθίσει πια να μην το παίρνω! (α ρε εγκληματίες…) Μία εμμονή έχω: να φύγει ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ από τη διοίκηση. Που ΟΚ όλοι λένε ότι όντως θα πουλήσει όταν γίνει το γήπεδο, απλά με έχει πιάσει ανυπομονησία πλέον. Τέλος πάντων. Ας γίνει αυτό το βασικό και μετά κάνουμε συζήτηση και για πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, σε εκλιπαρώ να μην έχεις ελπίδες. Θα σου μαυρίσουν την ψυχή (πάλι) και είναι κρίμα.
Ελπίζω μόνο να μη λες τα ίδια σε 5-10 χρόνια (με την υπόθεση ότι θα πουλήσει ο Αλαφούζος), γιατί τότε πρέπει να κάνουμε άλλη συζήτηση (η οποία, δυστυχώς, αφορά πολύ σημαντική μερίδα του κόσμου που “αγαπάει” την ομάδα).
Αγαπητέ μου, αν και απέφευγα να το αναφέρω, θα σου πω (αν και παίζει να στο είπα και από κοντά και να μην το συγκράτησες) ότι εγώ φέτος πήρα διαρκείας (για τον όποιον λόγο), επομένως, φαντάσου ότι όλη αυτή τη “μαυρίλα” που χαρακτηρίζεις εσύ την βλέπω από την πρώτη γραμμή!
Όσο για το άλλο που λες: εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι όποιος είναι εναντίον της τάδε διοίκησης πρέπει να θεωρείται με κάποιον τρόπο υπεύθυνος για τη δείνα επόμενη διοίκηση. Και για να είμαι εντελώς ξεκάθαρος, αυτό θα ισχύει για τη διοίκηση που θα αντικαταστήσει την τωρινή (όταν με το καλό γίνει αυτό) στον ίδιο βαθμό που ίσχυε για τις προηγούμενες διοικήσεις και την τωρινή που τις αντικατέστησε.
Διευκρινίζω δε ότι τοποθετούμαι στη βάση της υπόθεσης ότι εμείς εδώ ΔΕΝ είμαστε Θύρα 13. Καλά, μπορεί κάνα δυο να είναι ή να ήταν κάποτε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν είμαστε. Που αυτό σημαίνει ότι είτε κάποτε λέγαμε ΝΑ ΦΥΓΕΙ/ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ είτε ήμασταν επιφυλακτικοί απέναντι σε όλες τις “μερίδες” γιατί “περίεργα πράγματα συμβαίνουν” (yours truly), απλά εκφράζαμε την άποψή μας γι’ αυτό που βλέπαμε να πηγαίνει στραβά στην ομάδα και θέλαμε μια αλλαγή.
Κοντολογίς, όχι, δεν θεωρώ ότι αν δεν αντέχει κάποιος τη διοίκηση Αλαφούζου αυτό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να συνυπολογιστεί με τη γνώμη που είχε για τους Βαρδινογιανναίους ή για την πολυμετοχικότητα ή για οτιδήποτε. Εγώ απλά είμαι Παναθηναϊκός, δεν είμαι με κανέναν επιχειρηματία, και όταν βλέπω ότι η εκάστοτε διοίκηση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ομάδας, απλά το λέω.
Οκ και οι Ολλανδοι ειναι καλοί, φαίνεται η κλάση τους και (ευτυχως) ατομικά κόβουν στο τσακ αρκετες φασεις, ομαδικά σαν αμυνα ακόμα δεν βλέπω να παιζουν καλα… και κλατάρουν και στο τελος και οι δύο…
Για Καμαρα συμφωνω με όλους. Κι εγω εχτες σε καποια φαση ουρλιαξα γιατι με είχε εκνευρίσει που ΜΟΝΟ κοιταγε…
Θεωρητικά Ντεσερς και Λιβάι θα βοηθήσουν πολύ, τωρα ο Ραστοντερ μαλλον αχρειαστος ειναι, θα προτιμουσα 4ος επιθετικός να ειναι ενας 18χρονος μικρός μας (Νέμπης) οπως και 5ος αμυντικός μας (Λάβδας) και 2-3ος τερματοφυλακας (Κότσαρης-Γείτονας) και 2ο αριστερο μπακ (ας πουμε Ζαγαρίτης) και αλλαγή στα χαφ ενας μικρός μαζι με Κοντουρη (Μπινιάρης) για να εχεις και γηγενείς και για να πάρουν παιχνίδια αυτα τα παιδια…
Δεν εχουν και πολύ νόημα να παιρνεις αμφιβολους και ακριβους ξένους για αλλαγή σαν τον Κριστιανσεν, τον Κανγκουα, τον Τσάβες, τον Ραστοντερ, τον Παντοβιτς, τον Σισσοκο κοκ γιατι στο τελος δεν μπορείς ουτε να τους δηλώσεις… μονο 17 ξενοι χωράνε στις λίστες… εμεις εχουμε 18 ηδη (+ Ιγκανσον, Σισσοκο που δεν τους μετράω) και θελουμε αλλους 2-3 απο ότι καταλαβα… αρα πρακτικά βλεπω και μεταγραφή εκατομμυρίων ετσι οπως το πανε να ειναι εκτός ευρωπαικής λίστας
Σε όλα όσα γράφεις, εγώ θα πω ότι εν προκειμένω για τον Παναθηναϊκό, χωριό που φαίνεται, κολα(λαφ)ούζο δεν θέλει, συνήθως.
Σιγά την πολυτάραχη και σύνθετη ιστορία του ιδιοκτησιακού του Παναθηναϊκού. Στην ηλικία μας, όλοι ξέρουμε τι έγινε από το 2008 και μετά. Δεν λέω πώς το ερμηνεύει και ασπάζεται ο καθένας: λέω τα γεγονότα αυτά καθεαυτά (αυτά που βγήκαν τουλάχιστον δημοσίως), όπως τα βιώσαμε, καθώς και τις απόψεις της κάθε πλευράς, ή τότε ή εκ των υστέρων. Το ζήτημα είναι που και που να μπορούμε ψύχραιμα να ερμηνεύουμε τις καταστάσεις εκ των υστέρων και αν κάτι μας «κλωτσάει», ε… ας το παραδεχτούμε τουλάχιστον στον εαυτό μας, αν δεν θέλουμε να το κάνουμε δημόσια.
Προσωπικά, δεν υπήρξα ποτέ οργανωμένος, αν και νομίζω ότι είναι πασιφανές αυτό.
Τέλος, το ζήτημα των «συμφερόντων» της ομάδας είναι αρκετά πολύ-επίπεδο, ιδιαίτερα δε αν μιλάμε και για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Υποθέτω ότι για άλλον τα συμφέροντα αφορούν την κατάκτηση τίτλων παντί κόστι (ήτοι βάζοντας τα χέρια στα σκατά, για να το θέσουμε και με ιστορικούς όρους), για άλλον το να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο, για άλλον το να έχει ένα ωραίο γήπεδο και υπηρεσίες σε αυτό, για άλλον όλα τα παραπάνω και πάει λέγοντας.
Ο Καμαρά είναι παλτουδάκι
Ο Ραστόντερ ζακετούλα (φθηνότερος γαρ)
Ο Κρίστιανσεν σαπάκι
Ο Πένια τροχονόμος
Ο Νίστρουπ μυρωδιάς
Στα σοβαρά τώρα.
Ειλικρινά δε καταλαβαίνω τη λογική πίσω από τις κινήσεις της ομάδας.
Παίρνουμε παίκτες με εκατομμύρια που θα μείνουν πάγκο γιατί απλά δε χωράνε όλοι
Ακυρώνουμε όλους τους Έλληνες που πήραμε με μεταγραφές ξένων που τουλάχιστον στη θεωρία είναι πάνω από αυτούς στην ιεραρχία.
Αγοράζουμε παίκτες που ακόμα δεν είναι έτοιμοι γιατί προέρχονταν από τραυματισμούς και καταλήξαμε να παίζουμε προκριματικά Ευρώπης με έναν ακραίο μπακ.
Έχουμε 5 (πέντε) σέντερ φορ!!!
Οκτάρι δεν έχουμε και πουλάμε το μοναδικό που καλύπτει τη θέση τρεις μέρες πριν τη ρεβάνς που θα αποφασίσει το αν θα παίξουμε Ευρώπη ή όχι.
Λέω το μοναδικό για τον Κοντούρη μέχρι τώρα ο Νίστρουπ δεν το έβλεπε και τον έβαλε μόνο και μόνο γιατί δεν είχε άλλον.
Όλα αυτά εμένα μου κάνουν ως προβλήματα που πηγάζουν από τη διοίκηση.
Moral of the story: τα παπάρια μας θα πάρουμε και φέτος. Κάθε χρόνο χάνω το ενδιαφέρον μου για τον ποδοσφαιρικό ΠαναθηναΙκό όλο και νωρίτερα.
Παιδια αληθεια εγω δεν μπορω να μιλησω ουτε για Νιστρουπ, ουτε για αγωνιστικο ουτε για τιποτα.
Οταν το στημενο σιχαμα εδιωξε τον Ιβαν γιατι με μπατζετ το 1/5 απο το σημερινο εχασε το Πρωταθλημα με εναν βαθμο (και οπως το εχασε), και τα επομενα χρονια αλλαξε 5 προπονητες, εντελως διαφορετικης φιλοσοφιας τι λογικη να βρεις? Οταν (λεει πως) πεταει δεκαδες εκατομμυρια που δεν προκυπτει απο πουθενα οτι τα αξιζουν οι παικτες, μονο για να βγαζουν λεφτα οι μανατζαρεοι για τι μιλαμε?
Ο Παναθηναικος δεν κινειται με ποδοσφαιρικη λογικη και δεν λειτουργει σαν ποδοσφαιρικη ομαδα γιατι προφανως ο ιδιοκτητης της δεν ενδιαφερεται να τον λειτουργησει ετσι. Τι συμφεροντα εξυπηρετει η πως “βγαζει λεφτα” αυτο το μαγαζι δυστυχως δεν το γνωριζω, αλλα αυτα που βλεπουμε την τελευταια πενταετια δεν εχουν καμια σχεση με αθλητικη ομαδα. Σε αυτο το πλαισιο λοιπον η οποια εννοια “υπομονης και στηριξης” απλα δεν υπαρχει. Δεν εχουμε καμια υπομονη γιατι (ακομα και αν παραβλεψουμε τα 15 χρονια χωρις Πρωταθλημα) δεν υπαρχει καμια προοπτικη. Ακομα και αν καταλαθως παει να φτιαχτει κατι καλο, ο ιδιοκτητης θα το σαμποταρει γιατι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (η δεν τον ενδιαφερει καν σαν προοπτικη) αυτη η ομαδα να παρει Πρωταθλημα. Υπομονη ως προς τι λοιπον?
Επι Τζιγγερ ακομα ναι, τον βριζαμε γιατι εκανε μαλακιες, αλλα δεν προεκυπτε απο καπου οτι σαμποταρε σκοπιμα την προοπτικη της ομαδας. Τον βριζαμε και ειχαμε χασει την υπομονη μας, αλλα θα μπορουσε να υπαρξει κουβεντα οτι “οκ ρε παιδια, να δουμε τι θα γινει φετος”. Με το καραφλο μιασμα δεν μπορει, συγγνωμη.
Μετά το αναμενόμενο κι ευχάριστο αυτό Παναθηναϊκό διάλειμμα αλληλοσπαραγμού, και για όσους ενδιαφέρονται, όχι και η καλύτερη των κληρώσεων στην League Phase, θα πω εγώ.