Θα πεις ότι βγάζω μίρλα πάλι, αλλά αν οι Πάκσι, ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 και Χράντετς Κράλοβε μας έβγαλαν το λάδι και τις περάσαμε όλες στο ένα γκολ (και τις δύο από τις τρεις στην παράταση) δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι μπορεί να μας κάνει η Μπράιτον που εδώ και χρόνια σταθερά κάνει νίκες με μερικές από τις πλουσιότερες ομάδες στον κόσμο, ή η Φράιμπουργκ που μόλις λίγους μήνες πριν έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό.
Καλά και για τις υπόλοιπες η υπόνοια ότι “τις έχουμε” γελοία είναι στην παρούσα φάση.
Θέλει πάααααααρα πολλή βελτίωση για να σταθούμε φέτος ευρωπαϊκά.
Θεωρώ πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον 8 βαθμούς, άρα, βάζοντας σαν πιθανότητα τις 2 ήττες με Φράιμπουργκ και Μπράιτον, θέλουμε 3-4 αποτελέσματα, με τουλάχιστον 2-3 νίκες (αναλόγως του από πόσους από τους υπόλοιπους 4 δεν θα χάσουμε). Ακατόρθωτο δεν είναι, αλλά δύσκολο είναι σίγουρα.
Εγώ όχι. Δεν κατανοώ, όμως, τι θες να μου πεις. Ήταν ποτέ ο Παναθηναϊκός σε φάση “Παίρνουμε το πρωτάθλημα με κάθε κόστος και κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν και περνάει από το χέρι μας”;
Ο φίλος Παντελής λέει ότι όπως ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (αλλά όχι ο Ολυμπιακός το '20-'22 και το '25 που μοίραζε 4-5-6άρες δεξιά και αριστερά) πήραν καθαρά και ξάστερα πρωταθλήματα, θα μπορούσε να το κάνει και ο ΠΑΟ με έναν κάποιον σοβαρό σχεδιασμό τον οποίο όμως θεωρεί αδύνατο όσο υπάρχει Αλαφούζος.
Αυτό δεν έχει κάποια σχέση με το σημείο που έκανε quote, όμως. Εγώ αναφερόμουν σε αυτό που έλεγε ο Γράκχος περί συμφερόντων της ομάδος, το οποίο έχει πολλές πτυχές (και διαφορετικές) για τον καθένα.
Να μην διελυε την ομαδα που εφτασε στον βαθμο πχ. Λεω εγω τωρα. Αλλα κακοφορμισε η κατασταση, τι να κανεις…
Εντωμεταξυ να θυμισω οτι τον Μπενιτεθ (υποτιθεται πως) τον εδιωξε γιατι (υποτιθεται πως) του ειπε οτι θελει να διωξει 10 παικτες και τι πραγματα ειαι αυτα απαραδεκτο. Σας προκαλω να μετρησετε ποσοι παικτες εχουν φυγει απο περσυ που εδιωξε τον Μπενιτεθ.
Καμια λογικη, κανενας στοχος, κανενα σχεδιο, τιποτα απολυτως. Και ξεκαθαριζω δεν φταιει και δεν θελω να φυγει κανενας Νιστρουπ. Αλλα σε κανα τριμηνο θα φυγει, μαζι με καμια δεκαρια παικτες παλι. Και θα αναρωτιομαστε γιατι η ομαδα δεν παιζει και τι παθαινουν ολοι οσοι ερχονται στον Παναθηναικο και γινονται αχρηστοι ξαφνικα.
Ότι θέλει να πάρει 10 έμπειρους είπε, δεν ήταν το θέμα πόσοι θα φύγουν. Και να κρατήσει εκείνον τον γραφικό Ισπανό αριστερό Μπακ και τον Σισοκο κτλ. Υποτίθεται (και εν μέρει αποδεικνύεται) ότι δεν ήθελε να υποστηρίξει το πλάνο με νεότερους ταλαντούχους παίκτες με μεταπωλητικη αξία αλλά να πάει σε 30+ έμπειρους που θα του πάρουν άμεσα πρωτάθλημα.
Δεν ανέφερα τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού που λες όχι γιατί τα θεωρώ άδικα, αλλά γιατί δεν θέλησα να βάλω πολύ δύσκολα στον κύριο Ιωάννη. Δεν συγκρίνω τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό δεχόμενος ότι όταν μπήκε ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο μπροστά σχεδόν σε όλα. Οι άλλοι δύο δεν ήταν πιο μπροστά όμως, γι’ αυτό και έκανα τη συγκεκριμένη σύγκριση.
Γενικώς πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια είναι δίκαια τα πράγματα στο πρωτάθλημα, more or less. Ειδικά σε σχέση με αυτά που έχουμε δει στο παρελθόν.
Πέτυχα ένα même στο ίντερνετ που κοροιδευε μπακασετα (!). Ότι είναι άνεργος έγραφε , ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΠΑΟ.
Έληξε το συμβόλαιο του ή έγινε διακοπή ; Κρίμα για τον συμπαθή (και καλό θα πω) διεθνή παίκτη, αν και δεν ξέρω πως κ πόσο έπαιξε στον ΠΑΟ, δεν τον παρακολουθούσα .
Οπως πληρώνει ακόμα Σισσοκο και Παντοβιτς, οπως πλήρωνε (χωρίς να τους θέλει) για χρόνια Βιλένα, Περεζ, Λημνιο, Νικα, Μαξ, Τρουιγιε, Κλαινχαισλερ και δεν θυμάμαι πόσους… Το θεμα ειναι οτι δεν βαζει πωλητήριο όταν πρεπει και τους “πεταει” εκτός ομάδας τον Ιούλιο ή κάθε Ιούλιο και προφανως αυτοί αραζουν στα λεφτα τους (αν δεν βρουν κοροιδο να δίνει περισσότερα).Αν και φέτος ο Κοτσόλης (και αυτός χωρίς κερδός βεβαια) καταφερε και πουλησε ή δανεισε περιπτωσεις που δεν θελανε!!!
Εντωμεταξυ ο Μπακασετας ειναι αρχηγός Εθνικης, εχει ρεκορ συμμετοχων στους εν ενεργεία, ειναι παιχταρας, εχει πόδι για σουτ, κανει στημένα, πασαρει και σκοραρει, οκ ειναι αργός νταξ, αλλα αν δεν μοσχοπουλάς αυτόν… τοτε ποιον;
ειναι και 33 όμως και προέρχεται από χρονιές χωρίς μεγάλα επιτεύγματα… Ποιος να τον αγοράσει, μικρότερη ελληνική όμαδα ; Αν και (οπως έγραφα και στα της ΑΕΚ), ειναι απιστευτο ποσο σκληροι ειμαστε με τους Ελληνες, που διαβαζουν και εφημεριδες. Οσο και να αγαπουσε ο Μπακα τον ΠΑΟ, με αυτα που του έχουν σούρει, δεν μπορει να πει και αυτος “θα κατσω πανω στο συμβολαιό μου” ;
Αρκετά όμορφη η ομάδα για σεβαστό χρονικό διάστημα, αν και πάλι, όταν κάθισε, απειλήθηκε σε σημεία. Επίσης, έπρεπε ήδη να το είχε τελειώσει καθαρά από το πρώτο ημίχρονο. Πολύ καλό ντεμπούτο ο Κανγκουα, ενώ παίζει η τοπ “μεταγραφή” φέτος να είναι η επιστροφή του Ντεσερς.
Θα πούμε καμιά κουβέντα για Ουναΐ ή απλά είναι μια Τετάρτη;
Δεν ξέρω σε τι άλλες κινήσεις θα προχωρήσει η ομάδα (Αριστερό μπακ; Στόπερ; Εξάρι;), αλλά τώρα το να γίνει κουβέντα αν χρειαζόταν ο εν λόγω παικταράς, αν επιλεγεί ματς, αν θα χαλάσει τα αποδυτήρια, αν χωράει στην εντεκάδα κ.λπ., δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα δεν μου πάει η καρδιά.
Ανεξαρτήτως όλων των άλλων, αυτός ο παίκτης, σε αυτή την ηλικία και μετά από τέτοια διοργάνωση, το ότι έρχεται μόνο ως θετικό καταγράφεται, αν και ναι: όλα στο χορτάρι θα δείξουν κ.λπ. κ.λπ.