Ναι γιατι ο Γκοντζος δεν ηταν ποτε Παναθηναικος, Βαρδινογιαννικος ηταν, απο τοτε που εφυγε ο αγαπημενος του το γυρισε σε σκληρη αντιπολιτευση, γνωστα αυτα.
Το ξερεις οτι την τελευταια διετια ο Αλαφοπυζος εχει δωσει πολλαπλασια λεφτα σε σχεση με την Πολυμετοχικοτητα ε? Το ξερεις οτι η Πολυμετοχικοτητα απετυχε επειδη καποιος τραβηξε το χαλι και το προτζεκτ εμεινε απλα με το ανοιγμα το οποιο εγινε χρεος. Για να το παρομοιασω, ο Αλαφουζος (ας πουμε καλοπιστα) εχει κανει μια τεραστια επενδυση αυτα τα δυο χρονια που αποσκοπει να την καλυψει ειτε με πωλησεις παικτων, ειτε με τιτλους και πορειες που θα φερουν τηλεοπτικα, ειτε με διαρκειας (το ρεκορ των 30 χιλιαδων της Πολυμετοχικοτητας δεν θα σπασει ποτε), ε σκεψου τωρα να βρεθει ενας φουφουτος αυριο, να βαλει τις εφημεριδες του να τον πολεμανε απο το πρωι μεχρι το βραδυ ωστε να φυγει και να μεινει η ομαδα με μια τρυπα ΝΑ, η οποια φυσικα δεν θα κλεισει ποτε. Αυτο ακριβως εγινε το 2011.
Κατσε ρε, απο την μια λες οτι ηθελες να μεινει ο Μπενιτεθ (σωστα! Καλως κακος, δεν κρινεται ενας ρημαδοπροπονητης μεσα σε ενα εξαμηνο ειδικα οταν εχεις στησει ολο το προτζεκτ πανω του) και μετα λες ο σχεδιασμος πετυχε. Πως πετυχε αφου εδιωξε τον προπονητη τελικα και τους μισους παικτες, κατι χανω εδω.
Για τα περι Βαρδινογιαννηδων, ειναι γνωστο οτι σε μεριδα οργανωμενων κυριαρχει η θεωρια συνομωσιας οτι αυτοι ειναι πισω απο τον Αλαφουζο και κινουν τα νηματα ωστε να μας καταστρεψουν σαν εκδικηση για το Συλαλητηριο. Μαλακιες θα πω, αλλα απο εκει πηγαζει ολο αυτο.
Η πολυμετοχικότητα απέτυχε διότι ο κύριος εμπνευστής της χρησιμοποίησε την ομάδα ως όχημα για να κάνει τα πολιτικά του power games και για άλλες επιδιώξεις. Έδωσε ένα νταμπλ το οποίο όλοι πανηγυρίσαμε (και όλοι είχαμε αγνές προθέσεις και πλήρη ενθουσιασμό στην αρχή για το project), υποθηκεύοντας, ωστόσο, το μέλλον του συλλόγου με αδιανόητες σπατάλες, τις οποίες ελέγχεται αν έπρεπε να καλύψει εν συνεχεία ο Τζιγγερ, τον οποίο ήδη από πενταετίας+ τον περνούσε εν χορώ καθημερινά όλος ο χώρος των οργανωμένων. Επίσης, οποίος ήθελε έβγαινε μπροστά κι έπαιρνε τον Παναθηναϊκό μόνος του, όταν λακισε ο άλλος. Τόσο απλά κι ωραία. Απλά, υπήρχε το απίστευτο έλλειμμα, το γήπεδο ναυάγησε (άλλη αμαρτωλή ιστορία εδώ, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τελικά ποιος έβαλε δυναμίτη στη φάση) και η χώρα έμπαινε με τα τσαρούχια σε φάση ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Και για να λέμε την αλήθεια, ο μόνος που είπε όλη τη δική του εκδοχή (αληθινή ή ψεύτικη) ήταν ο Τζιγγερ. Ο Νικόλας (καλός και χρυσός, αλλά όχι άμοιρος ευθυνών/μάλλον τον πήρε στον λαιμό του ο μακαρίτης) αναφέρεται κάπως γενικά και αόριστα στην όλη φάση, σαν να ήταν ένα ιστορικό project. Επίσης, η δική μου η αίσθηση είναι ότι μέχρι και ο αείμνηστος Παύλος άφησε να εννοηθεί ότι παρασύρθηκε κι έκανε λάθος. Ο Παύλος, ε; Που είχε πάντα τον καημό της “κλοπής” του τμήματος από τον Καπετάνιο.
Επί του Μπενίτεθ, αυτό που λέει ο Παντελής. Η ομάδα σχεδιάστηκε βάσει όσων είπε, ήτοι σχεδόν μιας νέας ενδεκάδας παικτών ενός επιπέδου πάνω. Ψάξε λίγο και την ανάλυσή μου κατά το περασμένο καλοκαίρι επί του θέματος.
Ας το αφησουμε εδω, γιατι εδω και αν δεν υπαρχει κοινο σημειο. Ο ρολος του ΔΠΓ ειναι εξαιρετικα βρωμικος παντως (πανω σε αυτο που λες για τον Παυλο στο τελος) και ας μεινουμε εκει.
Στο τελευταιο που λες, αμα αναγνωριζουμε οτι καλα ειπε ο Ραφα οτι επρεπε να φυγει η μιση ομαδα (δεν ειμαι πολυ υπερ, δεν πιστευω οτι φτιαχνονται ετσι ομαδες εκτος αν μιλαμε για σχεδιο πενταετιας+) τοτε ειναι ακομα μεγαλυτερη η παρανοια του Αλαφουζου. Και τον Ραφα εδιωξε και τελικα αυτο που του ζητησε εκανε. Καμια λογικη.
Εγώ το έχω πει εξ αρχής ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε, αλλά εσείς επιμένετε και είστε και πολλοί κι εγώ μόνος μου!
Επί της δεύτερης παραγράφου, δεν υπάρχει κάτι που να διαφωνώ. Επαναλαμβάνω, πάντως, ότι γνώμη μου είναι ότι για να φύγει ο Αλαφούζος θα πρέπει η ομάδα, εκτός του γηπέδου και της οικονομικής εξυγίανσης, να βγάζει και μια αγωνιστική υγεία με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Α, επίσης, πρέπει να υπάρχει και κάποιος (ή κάποια) που να ενδιαφέρεται να αγοράσει!
Τα σέβη μου προς όλους κι εδώ θα είμαστε να τα λέμε και να φαγωθούμε κι άλλο.
Οκ, μικρό το κακό. Πρακτικά χάνει το ματς με Καλαμάτα μόνο, μετά υπάρχει η διακοπή 2 εβδομάδων και υπάρχει καλή πιθανότητα να είναι έτοιμος και να παίξει με γαύρο στις 11/10.
Επίσης και στο Conference νομίζω δεν έχουμε κάποιο παιχνίδι μέχρι τότε.
Κρίμα που είμαστε τόσο επιλεκτικοί οπαδοι και με το ζόρι μαζευουμε 20 χιλιαρικα (αντε να ήταν λίγο παραπανω προχτες) στο ΟΑΚΑ. Θα μπορούσε υπό συνθηκες ο ΠΑΟ φέτος (με τοσες μεταγραφες, πλανο, σχεδιασμό και στοχους) να εχει πανω απο 35 σε καθε ματς… να θυμίζει πολυμετοχικότητα ή τα καλα (στο ΟΑΚΑ) της ΑΕΚ.
Κι εγω την Κυριακή (θελω να πηγαίνω με παιδι) δεν μπορεσα λόγω ώρας κυρίως καθως αν γυρνάς σπίτι στις 12 το παιδι έχει σχολείο την Δευτερα…
Κραζω κι εμενα οπότε, αν και ήδη εχω παει σε 3 ματς, αλλά ξερω οτι τιμές, αποσταση, αχανες σταδιο, gov, πληρωμή online, εξοδα και στο μπάσκετ, καφριλικια οργανωμένων (πρεπει να είμαστε παγκόσμιο φαίνομενο με οργανωμένους στην θ1 , στην θ5 και στην θ17…) δεν βοηθάνε τον κόσμο να πηγαίνει τόσο συχνά και τόσο ευκολα… ειναι ζορι πλεον να πρεπει να δινεις φτηνά 30 και 40 ευρω να δεις ματς… δηλαδη στα ευρωπαικα στο πεταλο και στην γωνία θα δίνουμε 40 και 50 ρε κυρ γιαννη γτπ σου;;;
Και να κανω και παραπονο που δεν εχει σε τοσο μεγαλο σταδιο παιδική εξεδρα ο ΠΑΟ, να δίνει το παιδί μισή τιμή εστω! Σίγουρα θα προσέλκυε επιπλέον κόσμο!
Απορω γενικά γιατι να μην εχεις πεταλα και πανω διαζωμα γωνίες τιμες τύπου 15 ευρω ολη τη χρονια… προτιμάς να ειναι αδεια απο το να ειναι φτηνά και γεματα… ε;
Τα υπόλοιπα που λες για τις τιμές, τα ακούω, αλλά αν δεν έχεις διαρκείας και με την προϋπόθεση ότι και με αυτό πας συνεχώς, ναι, δεν συμφέρει πολύ. Πάντως, υπήρχαν πακέτα οικογενειακά στα διαρκείας που συνέφεραν αρκετά, αν μπορούσε κανείς να ακολουθήσει τη δέσμευση του να πηγαίνει συνέχεια.
Εγώ, ας πούμε, που πήγα μέχρι και στο φιλικό της Λεωφόρου, με καμια δεκαριά+ ματς ακόμη (που πρακτικά είναι τα ευρωπαϊκά και τα ντέρμπι/σημαντικά παιχνίδια, σε μεγάλο βαθμό), βγαίνω αρκετά καλά γι’ αυτό που πλήρωσα. Αν, δε, κάποιος χτυπούσε και τα τελευταία φτηνά που βγήκαν στα 280, αυτό ήταν καλό deal, με δεδομένους, πάντα, τους περιορισμούς των αποστάσεων στο Στάδιο.
Φυσικά, η μεγαλύτερη αλήθεια είναι το σκότωμα της έναρξης στις 21:30. Εγώ που σηκώνομαι αξημερωτα, με πεθαίνει την επομένη.
Γαμω τις ωρες ειναι το 17.30 τις Κυριακες, ακομη και για τους αθηνεζους. Μπορεις να παρεις το παιδι σου στο γηπεδο, μπορεις να γυρισεις χαλαρα στο σπιτι σου και να ετοιμαστεις για μια νεα εβδομαδα ρουτινας, κλπ. Για Σαββατο ειναι λιγο διαφορετικα, καθως ακομη πολλα καταστηματα ειναι ανοιχτα ή εχουν κλεισει 2 ωρες νωριτερα, ομως για οσους ειναι απο επαρχια ειναι και γαμω. Κατι χανεις, κατι κερδιζεις.
Ναι ρε, το ιδιο λεμε. Απλως το Σαββατο υποτιθεται οτι ειναι πιο χαλαρο, αρα το βραδινο παιχνιδι μπορει να θεωρηθει και ενα ειδος σαββατιατικης διασκεδασης. Το βραδινο της Κυριακης αντιθετα μπορει να θεωρηθει αχρειαστη ταλαιπωρια. Ουτε καν να σκεφτω και ταξιδι στην επαρχια μετα…
Θεωρώ ότι δεν μας κάνει καλό η διακοπή, βάσει και του τι βλέπουμε από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, ακόμη κι αν είναι στο τηγάνι, αν είχαμε την άλλη εβδομάδα το ντέρμπι, νομίζω πως θα ήμασταν ξεκάθαρα φαβορί, σύμφωνα με την εικόνα στο γήπεδο. Όπως και να 'χει, λίγο μπλαζέ απόψε η εμφάνιση και κάπως βαριεστημένοι οι περισσότεροι, αλλά στο τέλος της ημέρας νομίζω ότι θα το παίρναμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το παιχνίδι. Πολύ καλή εκκίνηση και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι και καλύτερα τον Οκτώβριο, που δεδομένα όλοι οι απέναντι θα έχουν δουλευτεί πολύ.
Αυτή η εμμονή του Νιστρουπ να βάζει στο 60 όλους τους σέντερ φορ μαζί δεν έχει δουλέψει ούτε μια φορά, κόβει την ομάδα στα δύο και αντί να την κάνει υποτίθεται επιθετική και να μη γυρίσει πίσω, την κάνει να χάνει τον έλεγχο και να κινδυνεύει.
Όταν προηγουμαστε, χαφ θέλουμε. Να κρατήσουν μπάλα, να τη γυρίσουν με υπομονή, να φτιάξουν αν κάτσει καμμία ευκαιρία και αν δεν κάτσει, τουλάχιστον να έχουμε τον έλεγχο.
Την πατήσαμε και στην Ευρώπη έτσι, ελπίζω να μάθει κάποια στιγμή.
Κατά τα άλλα, πόσο σημαντικος έχει γίνει ο Ταμπορδα για την ομάδα. Ποιος να το έλεγε.
Είδα ξανά κανονικό μπάσκετ που είχα ξεχάσει με τον γελοίο που είχαμε στον πάγκο.
Άμυνα, σοβαρότητα, πάθος.
Και όλα αυτά με 5 βαρβάτες απουσίες. Ούτε μία ούτε δύο, πέντε. Ο Ρόγκα ουσιαστικά ήταν εκτός απόψε.
Άντε να γυρίσουν σιγά σιγά να δούμε την ομάδα όπως πρέπει.