Παναθηναϊκός

Τώρα δεν ξέρω αν αυτό ήταν περισσότερο συνέντευξη ή αμήχανο πρώτο ραντεβουδάκι, αλλά εξ όσων τον είχαμε δει, πίστευα ότι ήταν αργεντίνικο αλάνι έτοιμο για μανούρα κι αυτός κόβεται με την καρδιά ενός μαρουλιού (Rio Mare entered the chat).

Το ότι έχει γίνει εθισμός στον κόσμο και πάει για πολύ ψηλά στην κατάταξη των Αργεντινών που έχουν υπηρετήσει τη φανέλα (μιλάμε για τρελά ιστορικές Παναθηναϊκές μορφές) λέει από μόνο του πολλά για τον παικταρά.

Τέλος πάντων, έχουμε και ντέρμπι κορυφής σήμερα. ΧΑ ΧΑ ΧΑ! Ελπίζω να κλείσουμε με ηρεμία αυτόν τον κύκλο, στα εντός τουλάχιστον.

1 Like

Τι έπαθε ο Τσόχος στο γκολ; :smile:

Ταμπόρδα σε οργιώδη κατάσταση, καλό ξεκίνημα.

Υ.γ Τον μάτιασα…

Όμορφη μπαλιτσα και σήμερα, 3-0 και λίγα ήταν.
Αρχίζει να ζεσταίνει τον κόσμο η ομάδα και αυτό είναι το πιο θετικό.
Θα δούμε, χαμηλά η μπάλα.

λέτε να χρειαστεί να φάω το καπέλο μου σαν τον ρόμπαξ και τον σκρουτζ?
μακάρι!

Ότι δηλαδή δεν το τρως ήδη; :+1:

Η ομάδα σε κάθε ματς πάει από το καλό στο καλύτερο και ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Χθες, δε, ήταν για να την πιεις στο ποτήρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Σχεδόν κάθε φάση ήταν για πλεκτό.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε καλό φεγγάρι (σε σημείο που η διακοπή μάλλον κακό θα μας κάνει με το momentum που έχουμε), με πολλές επιλογές στο ρόστερ φέτος (προσωπικά, μετά τον ερχομό του νέου Μαροκινού, πιστεύω ότι πρέπει να έρθει κι ένας “καθαρός” κεντρικός αμυντικός για να είμαστε πλήρεις).

Βέβαια, επειδή “Παναθηναϊκός” είσαι, χθες που η πλειοψηφία απολάμβανε την εμφάνιση κάποιοι το είδαν ως καλή ευκαιρία να βρίζουν τον… Βαρδινογιάννη (Μα, ο Αλαφούζος δεν είναι μπροστινός του, ρε παίδες, όπως υποστηρίζετε; Μας μπερδέψατε!) και κάποιοι άλλοι να φτάσουν στο σημείο να τις παίζουν (την ώρα που η ομάδα ζωγράφιζε στο χόρτο), πιθανόν λόγω μιας υγιούς καζούρας που έγινε στον αιώνιο με το σύνθημα για τον Μεντιλίμπαρ (το οποίο πολύ βαριά το πήρε μάλλον και ο Καραπαπάς, κρίνοντας από τα παράλογα post του).

Όπως και να 'χει, προχωράμε και βλέπουμε.

Κανεις δεν εφαγε το καπελο του 14 Σεπτεμβριου :grinning:

1 Like

Μωρέ ναι, ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει.

Όπως είπα, θα δούμε πού θα βγάλει όλο αυτό. Όλη η χρονιά είναι μπροστά. Αλλά, τώρα, το να αρνείται κανείς ότι η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο φέτος, να με συμπαθάτε κιόλας, αλλά μόνο ως εμμονή μπορώ να το αποδεχτώ.

Επίσης, επειδή οι στραβές σίγουρα θα έρθουν, τότε να δούμε τα τι και πώς του κόσμου. Βασικά, όχι όλου του κόσμου, αλλά όσων πιστεύουν ότι η ομάδα τούς ανήκει, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο. Να μετρηθούμε κιόλας, ποιοι στηρίζουν αυτό το όμορφο σύνολο που δείχνει ότι έχει φτιαχτεί και ποιοι περιμένουν στημένοι στη γωνία.

Να βγάλουμε λες και ποσοστά πιστών και απίστων;
Να φτιάξουμε και ένα πρόγραμμα που να μετράει πόσο Παναθηναϊκός είναι κάποιος σε %;

1 Like

Κάν’ το εσύ όπως θες.

Εξάλλου, το know-how σίγουρα υπάρχει μέσα στις τάξεις των “ιδιοκτητών” της ομάδας.

Ας σταματήσουμε την μίρλα κι ας ευχαριστηθούμε, αν όχι την καλύτερη μπάλα που βλέπουμε από την ομάδα εδώ και χρόνια, τότε την ομάδα με τις καλύτερες προοκτικές εδώ και χρόνια.

Είναι ακόμα Σεπτέμβριος. Ούτε καν στο μέσο του. Τίποτα δεν κερδήθηκε τέτοια εποχή.

Επίσης, να θυμήσω ότι έναν μήνα πριν, εγώ δεν θυμάμαι να παίζουμε χειρότερα σε προκριματικά ευρώπης.

Υπάρχουν σημεία βελτίωσης, όπως η συγκέντρωση σε κάποια σημεία του αγώνα ή το να δέσει η αμυντική λειτουργία, αλλά βλέπουμε ωραία πράγματα και σε επίπεδο ταλέντου, και σε επίπεδο προετοιμασίας του αγώνα και σε επίπεδο νοοτροπίας. Και κυρίως αυτή η αίσθηση του να προσδοκάς για τον επόμενο αγώνα, πιστεύοντας ότι θα δεις και πάλι κάτι ωραίο…

1 Like

Οι “ιδιοκτήτες” της ομάδας μπορεί να μην έχουν άλλη υπομονή μετά από 16 χρόνια όπου η ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός κατάντησε να ειναι η 4η της Σουπερλιγδας και θέλου μονο πρωτάθλημα. Το έχεις σκεφτεί αυτό; Ή απλά σου αρκούν 3-4 καλές εμφανίσεις;

Το έγραψα πιο πάνω, η ομάδα ζεσταίνει τον κόσμο, αυτό αρκεί αυτή τη στιγμή. Δείχνει ότι έχει ποιότητα στο ροστερ. Τα υπόλοιπα στην πορεία όπου αν χρειαστεί θα πέσει και το κραξιμο, τα "δεν ξενερωνουμε ποτέ’ έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό.

“Να μετρηθούμε”…σοβαρά τώρα;

1 Like

Κοίτα να δεις: με αυτούς που μιλάω καθημερινά εγώ (στους οποίους, προφανώς, δεν περιλαμβάνεσαι) ξέρουν τι έχω πει αναφορικά με το φετινό πρωτάθλημα ή σχετικά με τις εμφανίσεις (ακόμη κι όταν έπεφτε το -αναμενόμενο βέβαια- κράξιμο προ μηνός). Άρα, το τι μου αρκεί και τι όχι, άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα, που έσπρωξα και τον οβολό μου φέτος, για να βρίσκομαι στα τσιμέντα του ΟΑΚΑ.

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα της υπομονής, για να την έχεις (όχι εσύ, απαραίτητα/γενικά μιλάω), θα πρέπει πρώτα να έχεις αναλογιστεί πόση ευθύνη φέρεις που η ομάδα κατάντησε 16 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Που δεν είναι μόνο πρωτάθλημα, αλλά το πόσο μίκρυνε ο σύλλογος, εν γένει. Άρα, ας κάνει ο καθένας αρχικά τον απολογισμό του για το πού στάθηκε στις κρίσιμες καμπές, μπας και ξενερώσει πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του.

Εγω παντως δεν φερω καμια απολυτως ευθυνη γιατι εγω, ευτυχως η δυστυχως, δεν παιρνω αποφασεις. Το εσυ φταις που εχουμε 2 Πρωταθληματα τα τελευταια 30 χρονια γιατι δεν στηριζεις αλητη ειναι λογικες Γκοντζικες και μου ανεβαζουν την πιεση, οποτε ας το αφησουμε εδω.

Δευτερον, το γεγονος οτι αυτη η ομαδα εχει καταντησει μαγαζακι των μανατζερ και δεν στελεχωνεται ορθολογικα (αν υποθεσουμε οτι ο ορθολογισμος εχει να κανει με το χτισιμο μιας ομαδας και οχι με το να γεμιζει η τσεπη του καραφλου σιχαματος και των μανατζαραιων) δεν σημαινει πως δεν μπορει να του τυχει μια χρονια να κανουν ολα κλικ, οπως του ετυχε του Μαρινακη (την λογικη του οποιου ακολουθει κατα γραμμα ο δικος μας) να παρει εναν προπονητη και να ευθυγραμμιστουν οι πλανητες και να το σηκωσει. Δεν δικαιωθηκε ξαφνικα ενα ιδιοφυες σχεδιο που λεει οτι με το να αλλαζουμε 2 προπονητες και 20 παικτες την χρονια χτιζουμε μια σοβαρη ομαδα, ετυχε. Μακαρι να του τυχει και του δικου μας του γελοιου και να σηκωσουμε ενα γαμω Πρωταθλημα επιτελους, η μεθοδος παλι θα ειναι εντελως λαθος, οποτε για ποιον λογο να μετανοιωσουμε εμεις που το επισημαινουμε, ειλικρινα δεν το καταλαβαινω. Εκτος αν το ονειρο του νεοβαζελου δεν ειναι να βλεπει επιτυχιες αλλα να γινουμε selling club και να πανηγυριζουμε Πρωταθληματα ισολογισμων, αν ειναι ετσι παω πασο.

Τριτον, ας χαλαρωσουμε λιγο, παιξαμε 4 ματς, τα 3 εντος και ευκολα (εκτος απο ΠΑΟΚ), καλα στοιχεια φαινονται, αλλα λιγο κρατει πριν κατακεραυνωσετε τους απιστους, εχει παρα πολυ δρομο ακομα. Να θυμισω οτι παρομοιο ευκολο προγραμμα (αν θυμαμαι με 8 εντος 5 εκτος στον πρωτο γυρο, κατι τετοιο) ειχαμε και την χρονια του Ιβαν που τον χειμωνα ημασταν στο +8 και μετα λεγανε οι σφουγγαριστρες του καραφλα οτι “εχασε την διαφορα”. Λιγο κατω την μπαλα.

Μακαρι να συνεχισει ετσι το πραγμα και να παμε ετσι μεχρι το τελος. Σκατα στον Αλαφουζο ειτε το παρουμε ειτε οχι και καλα ξεκουμπιδια.

6 Likes

Αλήθεια, πόσο τυχαία θεωρείτε την επιλογή του γηπέδου της Νίκαιας από πλευράς Καλαμάτας για το επόμενο ματς πρωταθλήματος;

Ο Κορυδαλλός της Προοδευτικής λογικά θα ήταν η επόμενη εναλλακτική.

Γνωστά αυτά :grinning:

Ω, βλέπω μπήκε ο Γκόντζος στη συζήτηση. Τι κρίμα, βέβαια, για κάποιους που μια μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας δεν ήταν ποτέ στο payroll του όποιου κινούσε/κινεί τα νήματα. Μάλλον το μείζον ζήτημα κάποιων ήταν αν τα έπαιρνε κάποιος άλλος περισσότερο ή γιατί δεν λαμβάνανε κι αυτοί ένα ξεροκόμματο για μεροκάματο. Βέβαια, υπήρξε κι άλλη εποχή που λησμονείται τεχνηέντως, όπου διάφοροι γυμνοσάλιαγκες κάνανε το άσπρο-μαύρο σε γεγονότα που ήταν ακόμη και την ώρα που λάμβαναν χώρα πασιφανή. Επίσης, το πώς γίνεται ο κόσμος να μην έχει καμία ευθύνη όταν θέτει στόχους κι επηρεάζει την κοινή γνώμη, τάσσεται καταφανώς υπέρ συγκεκριμένων μερών και κατά άλλων, δρα εναντίον του συμφέροντος της ομάδας (όταν, μάλιστα, τα πηγαίνει καλά) και άλλα πολλά, με ξεπερνά ως λογική. Επίσης, για να μη το μασκαρεύουμε, δεν έχουμε πρωτάθλημα τα τελευταία 16 έτη. Άλλη ιστορία το ένα κλάσμα, άλλη το 2 στα 30.

Εγώ να δεχτώ ότι πληρώνουμε υπεραξίες, ότι δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός, καμία λογική και όλα γίνονται στην τύχη, από κάποιον ευτυχή συνδυασμό πλανητών υπέρ της ομάδας (και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά και δεν το δέχομαι αυτό, αλλά πάμε παρακάτω). Ωραίο, λοιπόν, που όλοι παραδεχόμαστε ότι ακόμη κι έτσι, μακάρι να έρθει ένα πρωτάθλημα. Εξάλλου, εδώ ήρθε έτσι (με τα λεφτόδεντρα να κάνουν πάρτι) ακόμη και το τελευταίο, όταν, μάλιστα, είχαν πληρωθεί υπεραξίες για αστείους τυπάδες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν στην επίτευξη των στόχων, χωρίς να πολυ-ανοίξει μύτη.

Επίσης, το ποδόσφαιρο δεν είναι ερασιτεχνικό, έτσι; Καλές κι επιθυμητές οι επιτυχίες, αλλά αν κάποιος μας εξηγήσει κιόλας πως η ομάδα (ή η ανώνυμη εταιρεία, αν προτιμάτε) θα παρέμενε άμεσα ανταγωνιστική με ένα δυσθεόρατο οικονομικό άνοιγμα, σε μια περίοδο της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης για τη χώρα, με έναν πανάσχετο (από μπάλα) στο τιμόνι που απλά τού έμεινε ο Μουτζούρης στο χέρι, ας κάνει μια ανάλυση, να τη διαβάσουμε με ενδιαφέρον. Προσωπικά, θέλω και μια υγιή οικονομικά ομάδα, και να παίρνω τίτλους, και να αναδεικνύω και να πουλάω, αν χρειαστεί (δεν είμαστε Ισπανία εδώ, Ελλάδα είμαστε), και να παίζω μπαλάρα. Γι’ αυτό είμαι Παναθηναϊκός και όχι «νεοβάζελος» (αγνοώ ποιος τύπος οπαδού εμπίπτει στον ορισμό, αλλά όσο ζούμε, θα μαθαίνουμε).

Τέλος, κανείς εδώ μέσα δεν είπε ότι τελείωσε κάτι, ούτε ότι ο ΠΑΟ έχει «κλειδώσει» τον τίτλο, ούτε τίποτα. Γουστάρουμε (εγώ τουλάχιστον) αυτό που βλέπουμε, η ομάδα βελτιώνεται, το επίπεδο έχει ανέβει και ο Παναθηναϊκός που -εγώ τουλάχιστον- ξέρω δεν μπορεί ποτέ να είναι φοβικός στο να πει ότι πάει για Πρωτάθλημα, όταν, μάλιστα, αυτό φαίνεται ότι ίσως μπορεί να το υποστηρίξει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Αυτά τα ολίγα, φιλικά πάντα. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ και από μεριάς μου το τάισμα της θράκας του αλληλοσπαραγμού/της εσωστρέφειας/της μίρλας κλείνει εδώ.

Ο ιδιοκτήτης έχει όλη την ευθύνη.
Αυτός παίρνει τις αποφάσεις, αυτός έχει το ταμείο, αυτός βάζει και βγάζει πρόσωπα στην ομάδα. Στα χρόνια του έχουμε δει 4-5 “projects”, όλους αυτούς τους απίθανους προπονητές, τους διάφορους Νταμπίζες, έχει χαθεί ο λογαριασμός από προπονητές και τεχνικούς διευθυντές που έχουν αλλάξει, τον Ιβάν να φεύγει σε ένα απόγευμα, τους τόσους παίκτες χαμηλής ποιοτητας πού ήρθαν και έπαιξαν, το πόσο μικροί γίναμε στην Ευρώπη, την αδυναμία να προστατεύσει την ομάδα από τα κοράκια.
Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτόν για αυτά τα 16 χρόνια και οι αποφάσεις του και τα πεπραγμένα του θα κρίνουν αν θα υπάρξουν άλλα 16 στο μέλλον.

Μην μου ζητάς λοιπόν να αναλάβω κάτι για το οποίο δεν ευθύνομσι.
Έχω πάει στο γήπεδο, βλέπω την ομάδα και τους αγώνες, θέλω να κερδίζει.
Η ίδια η ομάδα θα μου δείξει αν αξίζει τον κόπο και την εμπιστοσύνη και αν θα ξαναπάω γήπεδο μετά από πολλά χρόνια.
Δεν θα στηρίζω σώνει και καλά ένα κακέκτυπο, έναν ΠΑΟ απαξιωμένο και 4ο.

Και αυτό δεν σημαίνει εσωστρέφεια, μια λέξη που μας αρέσει να την χρησιμοποιούμε συνέχεια, σημαίνει ότι απλά δεν αποδέχομαι σαν Παναθηναϊκος αυτή την κατάσταση.
Το να κρίνω και να κατακρίνω είναι δικαίωμα μου, ας αφήσουμε λοιπόν την καραμέλα της εσωστρέφειας.

1 Like

Θα προσπερασω το υπονοουμενο, απλα να πω οτι δεν ειμαι, δεν ημουν ουτε προκειται ποτε να γινω μελος συνδεσμου, επισης δεν υπονοησα οτι εισαι με την "πλευρα Γκοντζου, ειπα οτι αυτες ειναι επιχειρηματολογιες Γκοντζου, “Στηριξτε, Παλεψτε, Ματωστε”, “ο κακος κοσμος που δεν στηριζει το οραμα του πολυχρονεμενου” κτλ κτλ.

Το 0/16 ειναι 0%, το 2/30 ειναι 6,67% , το εκανα και καλυτερο, δεν καταλαβαινω το προβλημα.

Βλεπεις δηλαδη εσυ καποιο συγκροτημενο σχεδιο και λογικη την τελευταια τριετια? Ρε συ σηκωνω τα χερια ψηλα, ποσους τεχνικους διευθυντες εχει αλλαξει ο ηλιθιος? Τεχνικους διευθυντες ε, οχι παικτες οι προπονητες. Υποτιθεται πως ο ΤΔ ειναι το προσωπο που διασφαλιζει πως υπαρχει συνεχεια στον σχεδιασμο και την πορεια του τμηματος. Πως το υπερασπιζεσαι αυτο, ειλικρινα τραβαω τα μαλλια μου.

Για να μην μπω καν στην κουβεντα, οτι οποτε πηγε να γινει κατι καλο ο τυπος απλα τραβηξε το χαλι κατω απο τα ποδια της ομαδας. Επιτηδες? Επειδη ειναι τοσο συγκλονιστικα ανικανος? Δεν ξερω. Εγω τι βλεπω λεω.

Τα συγκινητικα για τον καημενο τον Αλαφουζο που ‘του εμεινε ο μουτζουρης στο χερι’ και δεν ειχε λεφτα ο καημενος οποτε πηγαμε να πεσουμε κατηγορια τα προσπερναω, δεν μπορω, αληθεια.
Αλλο φτιαχνω εναν κορμο παικτων και πουλαω (αμα χρειαστει οπως λες και εσυ) και αλλο πηγαινοφερνω απλα καραβιες παικτων για να ταιζω τους μανατζαραιους. Εχουν τεραστια διαφορα αυτα τα δυο και αν κανουμε πως δεν τα βλεπουμε εθελοτυφλουμε. Τιτλους παντως δεν βλεπω πως θα παρουμε, παιδια το ποδοσφαιρο δεν ειναι FM, θα φερω 15 παικτες αλλο προπονητη και αλλο ΤΔ και θα δεσουν και θα τα γαμησουμε ολα γιατι ειναι παικταραδες. Δεν χτιζονται ποτε και πουθενα ετσι οι ομαδες, το οτι παμε με το ζορι αυτο να το βαφτισουμε σχεδιασμο ειναι πραγματικα απιστευτο.

Προσωπικα δεν ειμαι φοβικος, disillusioned ειμαι, δεν περιμενω τιποτα απο το καραφλο σκουπιδι και πιστευω οτι ακομα και τυχει και παει να κανει κατι καλο η ομαδα θα την σαμποταρει. Μακαρι να μην γινει ετσι θα ξαναματαπω και να παμε με 32/32 μεχρι το τελος, εδω θα ειμαι να τρελαθω απο την χαρα μου, να πανηγυριζω και να φωναζω να εξαφανιστει.

(εγω δεν εχω διαθεση για κανεναν αλληλοσπαραγμο οπως λες, μπηκα μαλιστα χτες να πω 5 ωραια πραγματα που ειδα, αλλα επεσα πανω σε ενα υφακι “παρτε τα τωρα μιζεροι” επειδη κερδισαμε τον Παναιτωλικο και την Κηφισια. ΟΚ λιγο κρατει, αυτο μονο λεω. Ας παρουμε το Πρωταθλημα και πες οτι θες, αδικο θα εχεις αλλα δεν θα με ενδιαφερει κιολας, τοσο νωρις, ε δεν δικαιολογειται αυτη η αλαζονεια)

2 Likes

Με κίνδυνο να γίνω κουραστικός θα επαναλάβω ότι από τη μεριά των οπαδών μερίδιο ευθύνης για τα όσα έγιναν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία περίπου 20 χρόνια έχουν μόνο οι οργανωμένοι (που και για τους περισσότερους απ’ αυτούς μπορεί να ειπωθεί ότι απλά παρασύρθηκαν από τα κεφάλια της 13, χωρίς φυσικά αυτό να αναιρεί την άποψή μου ότι είναι εντελώς λάθος να γίνεσαι μέλος συνδέσμου οποιασδήποτε ομάδας) και όσοι από μας δεν ήμασταν ποτέ τέτοιοι αλλά απλά βλέπαμε τι συνέβαινε στην ομάδα επειδή είμαστε Παναθηναϊκοί από μικρά παιδιά, το μόνο που κάναμε ήταν να ασκούμε κριτική για όσα δεν μας άρεσαν / δεν μας κάλυπταν ως Παναθηναϊκούς, συνεπώς όχι δεν έχουμε καμία ευθύνη για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Ξαναλέω επίσης ότι μπορεί εδώ μέσα να γράφουν κάνα δυο άτομα που είναι ή κάποτε ήταν Θ13 αλλά προφανώς αυτό δεν χαρακτηρίζει τους περισσότερους συμφορουμίτες Παναθηναϊκούς.

Κατά τ’ άλλα, έχοντας ασκήσει σκληρή κριτική το προηγούμενο διάστημα στον προπονητή και σε ορισμένους παίκτες, η οποία δεν θεωρώ ότι ήταν άδικη με βάση αυτά που βλέπαμε, έχω να δηλώσω πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο καιρό και φυσικά να ευχηθώ να συνεχίσει έτσι, καθώς μόνο δεδομένο δεν είναι αυτό. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα φέτος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι για πολλούς λόγους δεν θα τα καταφέρουμε (εννοείται θα πετάξω τη σκούφια μου αν διαψευστώ), αλλά ακόμα και το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια παίζουμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο είναι μια καλή αρχή.

2 Likes

Και να θέλω ν’ αγιασω, δεν μπορώ.

Απαντώ στον @morgoth, λοιπόν, γιατί μάλλον δεν μ’ έχει διαβάσει πολύ και οι πολλές παρερμηνείες θα γίνουν σε λίγο “αλήθειες” που δεν με αφορούν.

Αρχικώς, έτσι για τη φιλολογική κουβέντα και το ενδιαφέρον του πράγματος, αν έχει κανείς πετύχει εσχάτως κείμενα του Γκοντζου, θα διαπιστώσει ότι η κριτική που ασκεί στην ομάδα είναι δριμεία, σε σύμπνοια με τη λογική ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός κ.λπ.

Πάμε λίγο στην ουσία τώρα: επειδή κοντεύω να βγω υπερασπιστής του Αλαφούζου εδώ μέσα, θα πω το εξής: μακάρι αύριο να ξεκουμπιστει. Ειλικρινά. Και δεκτά και αληθή όσα καταγράφονται περί των μυριάδων (αποτυχημένων) project, των ακατανόητων αλλαγών, των συνεχόμενων αλλαγών προπονητών και όλα τα υπόλοιπα. Αλλά η ομάδα κατέληξε σε αυτόν τον πανασχετο, εξαιτίας της λαίλαπας που άφησε πίσω η πολυμετοχικότητα. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και δεν την αλλάζω. Άρα, επειδή η ιστορία έχει συνέχεια και δεν είναι σκόρπιες ανεξάρτητες στιγμές, ο Αλαφούζος δεν μας προέκυψε εν μία νυκτί. Κάποιοι οδήγησαν την όλη κατάσταση στο να ζει και να αναπνέει ένας Παναθηναϊκός με αυτόν τον τύπο. Δεν θα αναλύσω περαιτέρω επί της πολυμετοχικότητας, τι προηγήθηκε αυτής κ.λπ. κ.λπ., γιατί δεν θα τελειώσουμε ούτε αύριο. Για την ιστορία και αν κανείς ανατρέξει στα γραπτά μου εδώ μέσα, εγώ μέχρι και τον Μπενίτεθ υποστήριζα να μείνει, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί είχε δίκιο σε ό,τι ζητούσε κι εντέλει ο σχεδιασμός το υλοποίησε και φαίνεται να πετυχαίνει! Τώρα αν οι επιλογές θεωρείται ότι είναι αποτέλεσμα συναστριας, κωλοφαρδιας ή ό,τι άλλο, λυπάμαι, αλλά διαφωνούμε.

Επίσης, αν εγώ θεωρουμαι ο εκκινητης της μιζέριας εδώ μέσα, επειδή απλά παρέθεσα τα όσα τραγελαφικά είδα κι άκουσα ως μάρτυρας χθες στο γήπεδο, ήτοι να χώνονται μπινελικια στον Βαρδινογιάννη και να πλακωνονται οι οργανωμένοι για τον οποίον λόγο (την ίδια ώρα που η ομάδα κεντούσε και όλοι δεν πιστεύαμε τι βλέπαμε), πάω πάσο.

Και κάπως το χάνω κιόλας στη λογική του ότι η διοίκηση έχει όλη την ευθύνη για τα αρνητικά (άρα, μάλλον και την αναγνώριση στα θετικά), γιατί υποθέτω ότι οι περισσότεροι γίναμε Παναθηναϊκοί επί της οικογένειας κι επικαλούμαστε τις μεγάλες στιγμές που θέλουμε να ξαναζήσουμε κατά τα χρόνια της δικής της διοίκησης, αλλά ταυτόχρονα “καρκίνους”, “ψοφο” κ.λπ. Δεν ξέρω πώς μπορούμε να πατάμε και στις δύο βάρκες.

Προφανώς, τα λέω πολύ συνοπτικά όλα και μέσω κινητού. Θεωρώ περιττό να (ξανα)πω ότι δεν είμαι ούτε απολογητής, ούτε υπερασπιστής κανενός και θεωρώ τον σύλλογο πάνω από το οποιοδήποτε πρόσωπο. Αλλά το να βλέπω ορισμένους να το παίζουν και ήρωες, όταν οι ίδιοι έβαλαν μπουρλότο στα θεμέλια του τμήματος, ε… κάπου πάει πολύ.

Τέλος πάντων. Στα σημαντικά, 20 ημέρες εκτός ο Ταμπορδα.