Barcelona - Sachtar : 2-3
Werder - Inter : 2-1
τι σου κανει το στοιχημα ε??? Θαυματα…
Barcelona - Sachtar : 2-3
Werder - Inter : 2-1
τι σου κανει το στοιχημα ε??? Θαυματα…
Με τετοια κ@λοφαρδια πια ολα παιζουν. Καθολου απιθανο… :lol:
ΨΩΡΑ
Η ψώρα είναι άκρως μεταδοτική νόσος .Οφείλεται στο άκαρι της ψώρας .Τα ακάρεα είναι μια ομάδα παρασίτων που ανήκουν στα αραχνίδια που είναι υποομάδα των αρθροπόδων. Το άκαρι της ψώρας έχει σχήμα ωοειδές , έχει 4 ζεύγη ποδιών και είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι. Ζει και πολλαπλασιάζεται μόνο στο ανθρώπινο δέρμα. Το θηλυκό ζει 4-6 εβδομάδες και γεννά 40-50 αυγά. Τα αυγά εκολλάπτονται μετά από 72-96 ώρες. Εκτός οργανισμού ζει μόνο 4-5 ημέρες.
Υπολογίζεται ότι περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι προσβάλλονται κάθε χρόνο από το άκαρι της ψώρας και νοσούν. Η ψώρα προσβάλλει όλες τις φυλές ,όλες τις κοινωνικές τάξεις σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Η ψώρα ξαπλώνεται γρήγορα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως σε στρατώνες, γηροκομεία, νοσοκομεία, νηπιαγωγεία κ.α.
Η ψώρα μεταδίδεται μέσω στενής φυσικής επαφής. Η νόσος μπορεί να μεταδοθεί με σεξουαλική επαφή όταν το ζευγάρι περάσει όλη την νύχτα μαζί. Σε άτομα της ίδιας οικογένειας μεταδίδεται από την στενή επαφή των μελών της οικογένειας . Μπορεί να μεταδοθεί στο σχολείο στα παιδιά που παίζουν , στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Στρατώνες, γηροκομεία ,χώροι που υπάρχει συνωστισμός μεταδίδεται επίσης εύκολα. Η νόσος μπορεί επίσης να μεταδοθεί με παρατεταμένη επαφή με μολυσμένα αντικείμενα όπως σεντόνια, έπιπλα, ενδύματα. Συνεπώς η ψώρα μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς άμεση δερματική επαφή. Η νόσος δεν μεταδίδεται από τις συνηθισμένες κοινωνικές επαφές ( χειραψία, σύντομο αγκάλιασμα ). Επίσης δεν μεταδίδεται από λεκάνη τουαλέττας.
Ατομα τα οποία έχουν εξασθενημένο ανοσολογικό σύστημα ( άτομα που παίρνουν φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα ή έχουν κάνει μεταμόσχευση οργάνων ) και ηλικιωμένα άτομα εμφανίζουν πιο σοβαρή μορφή ψώρας. Στην ψώρα αυτής της μορφής υπάρχουν εφελκίδες ( κρούστες ) στο δέρμα οι οποίες περιέχουν πάρα πολλά ακάρεα. Οι ασθενείς αυτοί αντιπροσωπεύουν μεγάλο κίνδυνο μόλυνσης για τα άτομα του περιβάλλοντος τους. (συγγενείς ,εργαζόμενοι )
Κάποιος που θα μολυνθεί από το άκαρι της ψώρας δεν εμφανίζει αμέσως συμπτώματα. Αν μολύνεται για πρώτη φορά τα συμπτώματα θα εμφανισθούν 4-6 εβδομάδες αργότερα. Αν όμως μολύνεται για δεύτερη ή περισσότερες φορές τα συμπτώματα θα εμφανισθούν σε 1- 4 ημέρες από την ημέρα της μόλυνσης.
ζήλια θηλυκό
- το συναίσθημα που νιώθει κάποιος, όταν επιθυμεί να αποκτήσει τα αντικείμενα ή τα χαρίσματα ή τις κοινωνικές συναναστροφές ενός άλλου προσώπου και το ανταγωνίζεται, θεωρώντας ότι τα αντίστοιχα δικά του είναι υποδεέστερα
- το συναίσθημα που νιώθει κάποιος, όταν επιθυμεί την αποκλειστικότητα της αγάπης ενός αγαπημένου προσώπου ή φοβάται ότι θα την χάσει
Από ψυχιατρικής άποψης η ζήλια ορίζεται ως αντίδραση οργής απέναντι σε αυτό που έχει ο άλλος και δεν έχουμε εμείς. Είναι η επιθυμία να αποκτήσουμε αυτό που ανήκει στον άλλο και να καταφέρουμε να ανήκει μόνο σε μας. Αυτή η αντίδραση μπορεί να φτάσει μέχρι τη ‘ καταστροφή’ αυτού που έχει ο άλλος. Αν έχουμε, δηλαδή, σκοπό να λερώσουμε, δήθεν από απροσεξία, το λευκό ταγιέρ της φίλης μας με μπλε μπογιά, επειδή θεωρούμε ότι είναι υπερβολικό γι αυτή, τότε βασανιζόμαστε από ζήλια
Εκφράσεις
* κάνω ζήλιες: δείχνω ζηλοτυπία, κάνω σκηνή
Συγγενικές λέξεις
* ζηλεμένος * ζηλευτός * ζηλεύω * ζηλιάρης * ζηλωτής
Eχουμε δηλαδη το εκρηκτικο διδυμο ζηλια - ψωρα.
[SIZE=“5”]ΣΚΑΣΜΟΣ[/SIZE].
Έπρεπε να νικήσουμε.
Πολλά μπράβο για άλλη μια φορά, από κει που ήταν όλα χαμένα ήρθαμε πρώτοι.
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα, υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα.
Γαύροι μπορείτε να σκάσετε από το κακό σας και να λέτε ΟΤΙ θέλετε.:p:lol:8)
Έπρεπε να περάσει η Ανόρθωση αντί της Βέρντερ.
η βρωμα του Barcelona - Sactar 2-3 φτανει μεχρι εδω…
Το αλλο δεν βρισκω το λογο να ειναι στημενο
Αν αυτο εννοεις φυσικα:)
Χο χο, καλό! Αλλά τι να ζηλέψεις, δεν άλλαξε κάτι, τα ίδια θα ακούμε πάλι (Ευρωπαίος μπλα μπλα μπλα), αλλά όταν παίζουμε μαζί…:roll:
Στην ευρωπη δεν στηνουν τους αγωνες… :roll: Ετσι, γιατι εχουμε τον θεο!!!
:lol::lol:
Οταν τελειωσε ο πρωτος γυρος ολοι μας ειχαν τελειωμενους…
Αλλα The Slave Becomes The Master!!
Ααααα ρε Παναθα μας γεμιζεις χαρα οταν θες. Κουβαλαμε πολλα χρονια πικρας.
Ουτε που καταλαβε ο βαζελος τι εγινε lol…:lol:
Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, ναι. Όντως. Ζηλεύω. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω το άστρο του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Ούτε τους παίκτες, ούτε τον προπονητή, ούτε τους προέδρους, ούτε τους φιλάθλους, ούτε τίποτα άλλο. Το άστρο. Αυτό.
ζηλια που σου λεωωω :lol: πλακα-πλακα πεταγονται παραπανω αλλοθρησκοι απο παναθηναικους στο τοπικ μας :roll:
μπραβο στην ομαδα μας λοιπον! ο σιμαο παλι καταπιε τα παντα στο κεντρο ,μας βλεπω να τον χανουμε σιγα-σιγα…
μολις γυρισα…αχ τι ικανοποιηση ειναι αυτη??απο τη μια ειμαι στους 16 καλυτερους της ευρωπης.απο την αλλη οι γαυροι το χουν δαγκωσει και δεν μπορουν αν κερδισουν ουτε τη μεταλιστ.θεε μου ποσα καλα μαζι???
τα γαυράκια έτοιμα να σκάσουν είναι…:lol::lol:
μπράβο στον παναθηναϊκό,τουλάχιστον έχουμε μια ομάδα στο CL,μόνο καλό για την ελλάδα είναι…
Now playing: Amon Amarth - Twilight of the Thunder God
via FoxyTunes
Sorry που θα σας ξενερωσω φιλοι ομοϊδεατες ομως εγω άλλα θελω να πω. ΟΚ, ειχα παρει εισιτηριο, πηγα χωρις πολυ διαθεση για γιορτη απ’οσα ειχαν προηγηθει, περασαμε και ηταν ωραια αλλα μεχρι εδω. Προσωπικα πιο πολυ νιωθω καλα απο καποια αλλα πραγματακια που ειδα και ειχα την αγωνια μηπως δεν τα δω…
RESPECT στη 13 για την ολιγολεπτη σιωπη στην εναρξη του αγωνα εις μνημην του παιδιου που χαθηκε. Χειριστη εντυπωση μου εκανε η σταση της ΟΥΕΦΑ που το θεωρησε περιττο να κρατηθει ενος λεπτου σιγη τη στιγμη που ολος ο κοσμος ηξερε τι εχει γινει. Αλλα ενταξει, η “γιορτη” αρχιζει, τα εκατομμυρια απο τους χορηγους πεφτουν, ποιος χεστηκε… ΝΤΡΟΠΗ.
Θεωρω “υγειες” το οτι ακουστηκαν καποια συνθηματα οσο και αν χαλασαν μερικους:
“Μπατσοι - Γουρουνια - Δολοφονοι” (πολλες φορες - ηταν και το πρωτο που ακουστηκε)
“Πουτ@ν@ς γιοι Αστυνομικοι”
“Η Τριφυλλαρα στους δεκαέξι για την παρτη σου Αλέξη!” (συνεχως στο τελος)
RESPECT και στους οπαδους της Ανορθωσης που επισης φωναξαν συνθημα κατα των ζωων της ΕΛΑΣ δειχνοντας πως δεν μενουν αμετοχοι σε ο,τι συμβαινει σε μια χωρα οπου δυστυχως πολλοι απο τους κατοικους της τους θεωρουν “εχθρους”…
Ενα μεγαλο μπραβο και για τα πολλα πανο που αναρτηθηκαν σχετικα με ολα αυτα τα γεγονοτα και ειναι οντως υγειες να προτιμας μια τετοια μερα να “σκεπασεις” τα οπαδικα πανο με καποια πιο σημαντικα…
Τελος κατι ισως ακομα πιο σημαντικο: Σημερα στο γηπεδο ουσιαστικα δεν υπηρχε αστυνομια. Μεσα στο γηπεδο ουτε για δειγμα και στον περιβαλλοντα χωρο αν υπηρχε ειχαν φροντισει τουλαχιστον να μην γινουν αντιληπτοι. Εγω τουλαχιστον δεν ειδα κανεναν (ειδικα ματατζη…) ενω ακομα και στην θυρα απο την οποια μπηκα δεν υπηρχε ουτε ενας μπατσος να κανει σωματικο ελεγχο στους επιδοξους “τρομοκρατες”. Αποτελεσμα? Περα απο το οτι ο κοσμος δεν προκληθηκε με την παρουσια τους, δεν εγινε το παραμικρο!! Ουτε φασαριες, ουτε επεισοδια, ουτε περασαν τιποτα οπλοπολιβολα μεσα στο γηπεδο. Τελικα δεν ειναι πολυ πιο ομορφη και ειρηνικη η ζωη μας χωρις αυτους? Μηπως ηταν εστω και μια πολυ μικρη αποδειξη οτι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν εχουν αναγκη απο ψυχοπαθη ζωα που εκτελουν εντολες και απειλουνε ωστε να συνυπαρξουν αρμονικα? Δεν βιαζομαι να βγαζω συμπερασματα αλλα προσωπικα αυτο που ειδα σημερα με κανει να αισιοδοξω. Αλλες φορες παιζαμε μπασκετ με τον Μακεδονικο στο ΟΑΚΑ και ηταν οι διμοιριες απέξω παραττεταγμενες λες και ειχαν μπει οι οχτροι στην Πολη… Μηπως τελικα καποιους τους συμφερει να μας πεισουν οτι τους χρειαζομαστε…?:-k
[SIZE=“7”]
ΝΟ JUSTICE - NO PEACE. G.13[/SIZE]
Αααα, δεν τους υποδεχτηκατε οπως τα πρωτοπαλικαρα του Σωκρατες??? :roll:
όλα τα λεφτά το σκηνικό με σηκωμένα τα κασκόλ στο τέλος.
δεν το βλέπεις κάθε μέρα.
αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στο τελειώματα το ματς θα ήταν γιορτή.
δεν παίξαμε καμια μπαλάρα, αλλά το ματσάκι βλεπόταν.
η Ανόρθωση δεν ανοίχτηκε σε κανένα σημείο.
τι μου άρεσε?
ότι τον Σιμάο δεν το περνάς με τίποτα, αν και δημιουργικά δεν βοήθησε.
ότι ο Ζιλμπέρτο ΚΑΘΕ φορά που μπορεί παίζει τη μπάλα με τη μια.
οι κάθετες πάσες και γενικά το touch του Κλεϊτον. Αν βελτιώσει κάποια πράγματα…
Το πάθος του Κάρα. Ηταν λίγο επιπόλαιος βέβαια πρέπει να πω κυρίως στην τελική προσπάθεια.
ο παλμός του φορέα. εκπληκτικός.
αυτά που δεν μου άρεσαν είναι μικρά που διορθώνονται και καλύπτονται από τη νίκη και την πρόκριση
ΠΡΩΤΟΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ.
Σε όμιλο CL.
με 1 βαθμό στις 3 πρώτες αγωνιστικές.
ΜΑΓΚΕΣ.
Πραγματικα καποιες ομαδες ειναι κωλοφαρδες παντως. Πολυ κωλοφαρδες.
Οταν ο Ολυμπιακος παλαιοτερα αποκλειοταν με 10 βαθμους στο ενεργητικο του…
…η ΙΝΤΕΡ περασε μονο με 8. Αδικη ζωη.
«Η πρόκριση του Παναθηναϊκού μού προκάλεσε έκπληξη. Όποια ομάδα κληρωθεί μαζί του στην επόμενη φάση, θα είναι η πιο τυχερή στη διοργάνωση. Μακάρι να περάσει και να παίξουμε ξανά μαζί του στους ‘8’. Σίγουρα θα νικήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ, Ζοζέ Μουρίνιο, που μίλησε με εξίσου σκληρά λόγια για την ομάδα του.
¶λλος ένα ζηλιάρης.
θα σταθω λιγο σαυτα που εγραψε ο thorgal.να επισημανω οτι δεν υπηρχαν πανο στους οργανωμενους ουτε σημαιες.ενα λεπτο σιγη κρατηθηκε.στο παιχνιδι με τη σπαρτακ ειχαν κρατηθει 10 λεπτα σιγη.
εγω στους οπαδους της ανορθωσης δεν δινω κανενα ρισπεκτ τη στιγμη που ημουν απο κατω τους και εφαγα τον καφε και τη χλεπα της ζωης μου.ζωα ειναι.(οχι ολοι)
οσον αφορα στους μπατσους,μην τα ισοπεδωνουμε ολα…οκ δεν καναν καναν σωματικο ελεγχο(εμενα με ρωτησαν απλα αμα εχω τπτ βαρυ πανω μου) ηταν διακριτικη η παρουσια τους,αλλα οχι οτι χωρις αυτους στο γηπεδο ειναι καλυτερα…γτ το παιχνιδι ηταν οπαδικα “αδιαφορο”.αμα παιζαμε με κανα γαυρο-αεκ-παοκ θα περναγε μεσα απο καδρονι μεχρι πιστολι.δεν ειμαστε ξαφνικα αγιοι οι οπαδοι και καφροι οι μπατσοι.
outshined αυτο με τα κασκολ το κανουμε καθε φορα μετα το 85’…“τον παο μου τον παο μου τον αγαπω…”