A καλά, εισαί θεούλης έτσι? Τι φάση την είδες ΟΛΟΚΛΗΡΗ? Η απόμονωσες ένα ξεκάρφοτο στιγμιότυπο? Κάνει σέντρα ο Σπυρόπουλος, αποκρούει ο Ελευθερόπουλος και ο Σισε από κανονικότατη θέση ντριμπλάρει και σκοράρει…αντε γεια…επίσης η σέντρα η αρχική δεν γίνεται προς τον Σισέ για να πεις ότι στιγμιαία βρέθηκε σε θέση οφσαιντ και επηρέασε τη φάση…
Επίσης αγαπητέ Elmarad, σε όλα τα site που έχω ψάξει σε Γιάννενα και Αθήνα, η δήλωση του Ανδράλα “μου είπαν πως ήταν πέναλτι” δεν υπάρχει. Sportdog, pathfinder, gianninasports όλοι έχουν ως δηλώσεις Ανδράλα τη δικαιολογημένη ειρωνία του προς το διαιτητή που σου έκανα bold. Μπορείς να μου δώσεις το λινκ του site που τις έγραψε αυτές τις δηλώσεις;
Επίσης, κάνε μου μια χάρη. Πήγαινε στα στατιστικά του πρωταθλήματος και πες μου στη λίστα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες κίτρινες, ποια είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν εμφανίζεται ποδοσφαιριστής της σε αυτή τη λίστα;
Επίσης, κρατώντας στην άκρη του μυαλού σου την έρευνα της ΟΥΕΦΑ για τα ευρωπαϊκά ματς, με βάση την οποία οι Έλληνες διαιτητές δίνουν τις περισσότερες κίτρινες στους γηπεδούχους στα ευρωπαϊκά ματς, εξήγησε μου πως γίνεται ο ΠΑΟ να τελείωσε το χθεσινό ματς δίχως κίτρινη και ενώ προηγουμένως ο Σπυρόπουλος φρόντισε να μας σακατέψει τον Μπουχάν που προκαλούσε προβλήματα. Μπας και είχαμε μη Έλληνα διαιτητή;
Για τα επεισόδια δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Ο σχολιασμός σου ή ήταν “αγνός” ή ήταν ενός ανθρώπου που ποτέ του δεν έχει υπάρξει σε εξέδρα μαζί με τους Blue Vayeros σε ματς της Αττικής. Υποθέτω στο φόρουμ του Blue Vayeros λένε ψέματα τα παιδιά. Διόλου απίθανο, αν σκεφτείς πως εμείς υποστηρίζουμε ΠΑΣ κι όχι ΠΑΟ για να είμαστε αγνοί και ειλικρινείς…
Εντιτ: Είδα την απάντηση σου από πάνω. Οκ, δεν ξέρεις ποδόσφαιρο, μπορείς να μην απαντήσεις καν στα παραπάνω…
Απο sport.gr:
“Με κρατάει ο Σιμάο, τον κρατάω κι εγώ. Αυτά γίνονται αλλά ο διαιτητής το σφύριξε εύκολα και φάνηκε να το ευχαριστήθηκε. Ψαχνόταν από το πρώτο μέρος, μου είχε κάνει πολλές παρατηρήσεις. Από ότι μου είπαν πάντως, ήταν πέναλτι”, δήλωσε ο Ανδράλας.
Ολά τα άλλα που γράφεις είναι γενικότητες ή τουλάχιστον ασύνδετες παρατηρήσεις που τις ερμηνεύεις εσύ με όποιο τρόπο θες…
:lol: :lol: :lol:
Βλέπω πάντως μια τάση των γαύρων να ψάχνουν στατιστικά, κίτρινες, κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί, πέναλτι, οφ σάιντ, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που τους λέγανε τα ίδια πράγματα, έβαζαν τα γέλια και φώναζαν “πάλι την καραμέλα πιπιλάτε;”.
Τί έγινε ρε παιδιά;
Εγώ πάλι βλέπω μια τάση των βάζελων που τόσα χρόνια ψάχνανε στατιστικά, κίτρινες, κόκκινες, πράσινες, πορτοκαλί, πέναλτι, οφ σάιντ, φέτος όταν τους τα λένε να βάζουν τα γέλια και να φωνάζουν “πάλι με τη διαιτησία ασχολείστε?”.
Τι έγινε ρε παιδιά?
Αστο Jim Rotten…από τη πρώτη αγωνιστική και την “ευκολία με την οποία σήκωσε το σημαιάκι του οφσαιντ ο επόπτης” (που δεν τους ρώτησε δηλαδη πρώτα) ψάχνονται…όταν έχεις καλομάθει τόσα χρόνια…
Έμαθες εσύ τον κανονισμό του οφσάηντ ή ακόμα?
Κρισπ, όσο αφορά εμένα, την έχω πει πολλές φορές την άποψη μου. Όταν η διαιτησία καθορίζει μια σειρά από αποτελέσματα μιας ομάδας, αλλιώνει και το πρωτάθλημα. Όποια ομάδα κι αν είναι αυτή, ακόμα και αν παίζει καλύτερα από τους υπόλοιπους…
Δες και αυτό:
Τόσο χρόνια λέγατε για τις διαιτησίες, ότι όποιος έχει ομάδα νικάει και τον διαιτητή. Όταν σας λέγανε ότι ο Θρασύβουλος, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ, ο Εργοτέλης κτλ δεν έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν και τον ΟΣΦΠ και τον διαιτητή, μια υπερπροσπάθεια κάνουν όταν παίζουν με τους μεγάλους μήπως και πάρουν κάτι και ο διαιτητής δεν τους αφήνει, το στρίβατε…
Τώρα ο Κάρβου λέει (και πολύ σωστά) ότι ο ΠΑΣ δεν μπορεί να κερδίσει και τον ΠΑΟ και τη διαιτησία. Χαίρω πολύ…
Ωραία, οπότε αν πάει έτσι μέχρι το τέλος του το πρωτάθλημα φέτος και το πάρετε, θα περιμένω να βγεις και να κράξεις όσους βάζελους το πανηγύρισαν διότι θα είναι αλλοιωμένο. Σωστά? 8)
Δεν ξέρω τι εννοείς εδώ, ποτέ δεν θα έλεγα ότι ο ΠΑΣ, ο Λεβαδειακός και ο Θρασύβουλος έπρεπε να έχουν ομάδα να κερδίσουν και τον διαιτητή.
Μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟ αναφέρομαι σε κάθε ποστ μου.
Όχι, μπορείτε να με διαφωτίσετε κύριε Βαρούχα? Η μπαλία σε πρώτο χρόνο δεν γίνεται προς τον Σισέ (οπότε ο έπόπτης αφήνει τη φάση να εξελιχθεί). Πριν κάν γίνει η κοντρα του Ελευθερόπουλου ο Σισέ έχει καλυπτεί από τους αμυντικούς του Πας. Η κόντρα τον ευνοεί και σκοράρει. Έπρεπε να σφυρίξει οφσαίντ?
Να σε διαφωτίσω λοιπόν.
Παίκτης που βρίσκεται σε αντικανονική θέση όταν γίνεται το σουτ και γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα είναι offside.
ΟΚ, τώρα?
Ψιλά γράμματα όμως, δεν είναι κάτι οφθαλμοφανές για να πεις ότι έχει πρόθεση να αδικήσει ο επόπτης. Και το πέναλτι συζητήσιμο είναι για μένα. Άμα θες το δίνεις άμα θες δεν το δίνεις και δεν σου λέει και κανείς τίποτα. Το αστείο είναι ότι οι ίδιες φάσεις παλιότερα βαφτίζονταν “ΠΑΡΑΓΚΑ”.
Σωστά. Ήδη το έχω πει από το ματς με τον Άρη. Κάποια πράγματα φέτος δεν μ’ αρέσουν. Κι όλο και πληθαίνουν…
Δεν παίζεται το πρωτάθλημα στα ματς οσφπ - παο. 3 χρόνια είχατε να μας κερδίσετε στο πρωτάθλημα, μέχρι το φετινό 2-0 και όμως το πήρατε και με μεγάλη διαφορά.
Και τα χρόνια που φώναζε ο παο για διαιτησία, δεν ήταν (ή τουλάχιστον δεν ήταν μόνο) για τα ντέρμπι, αλλά γιατί κυριώς η διαιτησία βοηθούσε τον οσφπ όταν σκάλωνε με ομάδες τύπου ΠΑΣ.
Μόνιμο επιχείρημα σας ήταν ότι όταν έχεις ομάδα νικάς και τη διαιτησία. Εγώ πήγαινα ας πούμε στα Γιάννενα, έδινε ένα πέναλτι στον πασ ανύπαρκτο (άσχετα που το έπιασε ο νικοπολίδης - ναι τότε φορούσε πράσινα), μαχητικός ο πας κόλησα στο 0-0. Πήγες εσύ, σε έσπρωξε πέρασες. 2 βαθμοί.
Το ίδιο έγινε φέτος από την ανάποδη. Πήγες Γιάννενα, ο διαιτητής 50/50, πήρε ο ΠΑΣ το χ.
Εμένα με βοήθησε να ξεκολλήσω (μην κοιτάς το 4-0, αν πάει στο 65 και δεν έχεις ανοίξει το σκορ τα πράγματα μπορεί να γίνουν σκούρα) νίκησα, 2 βαθμοί.
Βλέπεις;;;
Δεν νομίζω φίλε κρισπ ότι αυτές οι φάσεις βαφτιζόνταν παράγκα. Ανύπαρκτα πέναλτυ σε κάτι 79’ και βάλε που έδιναν νίκες με 1-0 κ.τ.λ. βαφτιζόντουσαν έτσι.
Υπάρχει τεράστια διαφορά…
O Oλυμπιακός φέτος έχει τη διαιτησία που πάντα ήθελα να είχε. Τα τελευταία χρόνια έπαιρνε τα πρωταθλήματα με 10+ βαθμούς διαφορά από το Γενάρη (εξαίρεση η χρονιά του Λεμονή) αλλά τα κουκούτσια που μας έδιναν επειδή είμαστε ο Ολυμπιακός, με τσίτωναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Φέτος που πάει να παιχτεί στο νήμα, πολύ χαίρομαι που ο Ντούντου είναι 2ος σε κίτρινες, παίκτες μας σακατεύονται από τάκλιν αντιπάλων που δε τιμωρούνται, φάουλ εκτός περιοχής δεν κερδίζουμε, έχουμε κερδίσει ένα πέναλτι και μας έχουν (κακώς) ακυρωθεί γκολ που θα μας έδιναν βαθμούς. Ακόμα και με την ΑΕΚ, βαθιά μέσα μου, θα ήθελα ο διαιτητής να είχε δώσει πέναλτι στο Μέλμπεργκ έτσι ώστε να μην υπάρχει κανείς που να μπορεί να μας κατηγορήσει για κάτι.
Ο Ολυμπιακός φέτος, αν πάρει το πρωτάθλημα, θα έχει πάρει το πιο αντρίκιο, γλυκό και in your face πρωτάθλημα των τελευταίων 20 χρόνων.
Τώρα για τις διαιτησίες που έχει δεχθεί η άλλη μου ομάδα ο ΠΑΣ, δε θέλω να γκρινιάξω εδώ. Θα τα μαζέψω όλα σύντομα και θα τα κάνω στο τόπικ της ομάδας μου. Το μόνο που ξέρω είναι πως όλοι οι Έλληνες οπαδοί, ακόμη κι αν λένε “ομάδες σαν τον ΠΑΣ κοσμούν τα ελληνικά γήπεδα”, βαθιά μέσα τους προτιμούν Θρασύβουλους και Λεβαδειακούς που χαρίζουν ματς και δε γκρινιάζουν. Εμείς πλέον έχουμε συνηθίσει να είμαστε κλασμένοι από όσους κόβουν το καρπούζι. Ώρες ώρες δεν ξέρουμε τι μυρίζει περισσότερο. Η λίμνη μας ή κλανιά τους…
:lol:
Ωραίο ποστ καρβου. Ναι, συμφωνώ σε όλα όσα λες. Ήδη είναι μάγκας για μένα ο οσφπ, που είναι πρώτος με τόσους τραυματισμούς (ούτε σε πόλεμο). Παρ όλα αυτά έχει αντέξει και έχει παίξει και συμπαθητική μπάλα σε κάποια ματς.
Τώρα, όσο αφορά την διαιτησία. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ειδικά μετά το 0-1, είχα αγχωθεί πολύ. Όχι τόσο για το ματς, αλλά για την διαιτησία. Σκέφτηκα: Αυτό είναι κομβικό ματς, να πας στο Καραισκάκη με +4. Αν όντως υπάρχει παρασκήνιο, θα σφάξει τώρα τον Αστέρα. Ανακουφίστηκα που δεν έγινε. (μάλιστα δεν δώθηκε και πένταλτι στον Βύντρα). Χθες όμως, ανησύχισα πάλι…
Για να δούμε… τι θα δούμε, μέχρι το τέλος…
Αντε να πω κι εγώ την άποψή μου για τη διαιτησία.
Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και σπανιότερα η ΑΕΚ έπιαρναν πάντα κάποια σφυρίγματα, αυτά που λέμε “των μεγάλων”. Μου αρέσει; Όχι. Έχουν δικαίωμα οι “μικροί” να διαμαρτύρονται; Και πάλι όχι γιατί συνήθως τα ίδια έχουν κάνει αυτοί στη Β’ Εθνική και γιατί επίσης πάντα δένονται στο άρμα κάποιου μεγάλου που αν είναι και ο κυρίαρχος της διαιτησίας τους δίνει και αυτούς μία αβάντα σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους. Μέχρι να δω κάποια διάθεση για αλλαγή σκηνικού εγώ δε λυπάμαι κανέναν ΠΑΣ ή καμία Καλαμαριά. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δε βλέπω και τι γίνεται.
Πάμε τώρα στα των δύο διεκδικητών.
Όντως φέτος για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ο ΠΑΟ παίρνει αυτά τα σφυρίγματα των “μεγάλων”. Αυτό φυσικά ξενίζει μία γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τέτοια σφυρίγματα να έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Δεν έχει υπάρξει πάντως κάποια φάση κράχτης (που να θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) που να ευνοεί απροκάλυπτα τον ΠΑΟ. Απλώς συνήθως η αμφιβολία είναι υπέρ του ενώ θυμάμαι και περιπτώσεις να έχει αδικηθεί. Επιπλέον στις εποχές τις παράγκας δεν έπαιρνε απλώς σφυρίγματα ο Ολυμπιακος. Έχω δει ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος ή η Παναχαϊκή να τους συμπεριφέρονται οι διαιτητές σαν να είναι η Ρεαλ όταν έπαιζαν με τον ΠΑΟ. Φέτος δε βλέπω κάτι αντίστοιχο προς τον ΟΣΦΠ.
Εν ολίγοις νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα παίζεται επί ίσοις όροις ανάμεσα στους δύο και για αυτό θα το χαρεί, και μαγκιά του, όποιος το πάρει.
Έτσι, επί ίσοις όροις φέτος.
Μόνο φέτος και το 2004 φυσικά.
Καταλαβαίνεις πως αυτά τα λες ενώ για χρόνια η παράγκα ήταν στα χέρια του ΠΑΟ; Με αυτή τη λογική, κακώς γκρινιάζεις που όπως λες κάποτε ομάδες σα την Παναχαϊκή είχαν διαιτησία λες και είναι Ρεάλ…
Καρβου,cry me a river.