Παναθηναϊκός

Από τη μια τον καταλαβαίνω τον Σπανούλη, έχει παιδί να θρέψει και χρειάζεται χρήματα. Απο την άλλη όμως τι να πάει να κάνει εκεί? Θα τον κράξουνε και αυτοί αλλα και οι βάζελοι. Ας τον πάρει κανένα τηλέφωνο ο Νικόλας να του πεί να μην κάνει τις ίδιες μαλ…ίες…

Έγω πάντως είχα χαρεί όταν διαβάσα αρχικά ότι θα μείνει, σχέδον το ίδιο όσο και με Ζοτς. Λάθος γιατί Ομπραντοβιτς είναι ένας, παιχτές θα βρεί και άλλους. Ίσως βέβαια να το λέω αυτό γιατί από τότε έχει αρχίσει και τα γυρίζει το παλληκάρι…

Δικαίωμα του είναι του Σπανούλη και του κάθε Σπανούλη να επιλέξει ότι επιθυμεί και θεωρεί καλύτερο για το επαγγελματικό του μέλλον. Όμως αυτό που λες φίλε, ότι έχει παιδί να θρέψει, ε, ήμαρτον. Με τα 2εκ δλδ δεν μπορεί να το θρέψει και θέλει τα 2,5;; (τυχαία αναφέρω τα νούμερα, δεν έχω ασχοληθεί με την υπόθεση και δεν ξέρω τι ακριβώς του δίνει ο ένας και τι ο άλλος, αλλά κάπου εκεί είναι φαντάζομαι). Εγώ, τότε που έχω να θρέψω 2 - ζωή να χουνε - και δεν πρόκειται να βγάλω σε 5 ζωές όσα βγάζει ο Σπανούλης το χρόνο, τι πρέπει να κάνω;;
Τα λέω όλα αυτά γιατί νομίζω ότι όταν συζήτάμε από κάποια ποσά και πάνω … το διάλυμα είναι κορεσμένο.
Κάποιος που παίρνει 800 ευρώ και του προσφέρεται δουλειά με 1200, είναι πράγματι ευκαιρία ζωής γι’ αυτόν. Κάποιος που παίρνει 2εκ το χρόνο, τι 1,8 τι 2 τι 2,4.
Δεν θέλω βέβαια να πω μ’ αυτά ότι πρέπει ο Σπανούλης να διαλέξει αυτόν που του δίνει λιγότερα. Το συμφέρον του είναι προφανώς εκεί που θα πάρει τα περισσότερα. Αλλά επειδή επί της ουσίας το οικονομικό του πρόβλημα έχει λυθεί (όχι μόνο το δικό του, αλλά και των εγγονών του) έχει την δυνατότητα να κάνει αυτό που γουστάρει (όποιο κι αν είναι αυτό για τον Σπανούλη. Μπορεί να είναι ο οσφπ δεν το ξέρω) και αυτό θα του έλεγα - αν ήμουν φίλος του και τα λέγαμε - να κάνει. Να κάνει αυτό που πραγματικά γουστάρει, ακριβώς επειδή έχει την δυνατότητα να το κάνει. Αν έπαιρνε κάπου 800 ευρώ και του έδιναν κάπου αλλού 1200, θα ήταν υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να πάει στην νέα δουλειά ακόμα κι αν του άρεσε η παλιά περισσότερο.
Τέτοια προβλήματα όμως δεν έχει και δεν θα έπρεπε να έχει ο κάθε Σπανούλης, καθώς όπως είπα, από ένα σημείο και μετά το διάλυμα είναι κορεσμένο.
Ας έχει την υγεία του και ας πάει να παίζει και να ευχαριστιέται το μπασκετάκι του εκεί που επιθυμεί. Εγώ με τέτοια κριτήρια θα διάλεγα στην θέση του (ή έτσι νομίζω επειδή δεν είμαι στην θέση του).

Εγώ πάντως θεωρώ, ότι θα μείνει, και θα μείνουμε άλλη μια φορά με την γλύκα:):!:

εχει πολυ σωστη αποψη ο jim…ετσι ειναι…

δεν ξερω παντως, πλεον αν μεινει μπορει να μην ειναι το ιδιο…ουτε για τον Σπανουλη ουτε γι τον ΠΑΟ…

Πέρα από το οικονομικό όμως και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, ο Σπανούλης φέτος στον ΠΑΟ αντιμετώπισε τεράστια γκρίνια λόγω των κακής πορείας της ομάδας μέχρι τουλάχιστον το τέλος των 16 της Ευρωλίγκας. Εν μέρει δικαιολογημένα αφού σε πολλά ματς ήταν άφαντος.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι και ο Διαμαντίδης πχ έκανε ίσως χειρότερη σεζόν απ’ τον Σπανούλη και μάλιστα χωρίς να έχει τραβήξει και το κουπί που τράβηξε παίζοντας σχεδόν μόνος του ο Kill Bill στο ευρωμπάσκετ. Γενικά, μου φαίνεται βγαίνει προς τα έξω ένα κλίμα ότι ο Διαμαντίδης είναι ο σούπερ παίκτης όλων των εποχών και το αγαπημένο παιδί στην ΚΑΕ, ενώ ο Σπανούλης αντιμετωπίστηκε με πολύ περισσότερη κριτική και καχυποψία.

Όπως και νάχει, νομίζω είναι είναι μάλλον βέβαια η μετακίνηση σε μας (αν μπορώ να αποκωδικοποιήσω σωστά τα ρεπορτάζ των μπασκετικών δημοσιογράφων) και πιστεύω ότι από αυτή χάνουν και οι τρεις εμπλεκόμενοι (Σπανούλης, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Ο Σπανούλης γιατί θα παίζει πλέον με το άγχος να αποδείξει ότι έκανε τη σωστή επιλογή, ο ΟΣΦΠ γιατί πιθανότατα θα περιμένει από αυτόν να κάνει ότι έκανε και στον ΠΑΟ (χωρίς όμως να έχει την επί χρόνια καλοκουρδισμένη μηχανή του ΠΑΟ) και ο ΠΑΟ γιατί έχασε έναν πολύ καλό παίκτη που ταίριαξε τέλεια στο σύστημα του Ομπράντοβιτς.

Όλα στο γήπεδο όμως.

Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να τον έχουν πειράξει αρκετά πράγματα στον ΠΑΟ και να θέλει να πάει στον ΟΣΦΠ. Μαζί του. Εγώ (και στην ουσία δεν έγραψα αποκλειστικά για την περίπτωση Σπανούλη) απλά κατέθεσα την άποψη ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να σταθμίσει περισσότερο το θέλω του από τα οικονομικά, διότι αυτά επί της ουσίας είναι εξασφαλισμένα. Αν τώρα το “θέλω” δίνει και περισσότερα λεφτά, ακόμα καλύτερα. Και η πίτα και ο σκύλος.

Το ξεκαθαρίζω διότι δεν θέλω να βγει ως νόημα του προηγούμενου ποστ του ότι ο Σπανούλης πρέπει να μείνει στον ΠΑΟ. Το γούστο του έγραψα ότι πρέπει να κάνει, όποιο κι αν είναι αυτό.

Πάντως θέλω να πω και κάτι άλλο.

Όσο κι αν μας φαίνεται περιέργο εμάς που βγάζουμε ας πούμε 1000 ευρώ το μήνα το γεγονός ότι αθλητές πχ που βγάζουν 2 εκ το χρόνο κοιτάνε να πάρουν ακόμα περισσότερα, δυστυχώς έτσι είναι. Και 2 εκ να παίρνει κάποιος, τα έξτρα 400 χιλ. δύσκολα μπορεί να τα αρνηθεί.

Καλό είναι που εμείς σκεφτόμαστε πιο ρομαντικά για τις ομάδες μας κτλ, αλλά σκέψου ότι στην υπόθεση Σπανούλη (και κάθε Σπανούλη) εμπλέκονται και μανατζερς (που μια χαρά μερίδια έχουν να παίρνουν και αυτοί :wink:) και τα πράγματα πλέον ακολουθούν όλο και περισσότερο τον ορθολογικό δρόμο. Όχι πάντα όμως και αυτό είναι εξαιρετικά παρήγορο, αλλά και πολύ ενδιαφέρον φιλοσοφικά γιατί πάει κόντρα σε μια γενική θεώρηση που έχει επιβληθεί, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι ορθολογικό ον.

Βγαίνω βέβαια πολύ οφ-τόπικ τώρα οπότε επανέρχομαι και λέω “ΤΖΙΓΚΕΡ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΕ!”.

Ναι, αν συνεχίσουμε θα βγούμε εντελώς οφτόπικ. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις σε κανέναν να πετάξει 400χιλ, ακόμα κι αν έχει εκατομμύρια. Απλά τέτοιοι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα (ας το δούμε έστω και σαν δυνατότητα) να πάνε κόντρα στην επιβεβλημένη θεώρηση που αναφέρεις, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης ας πούμε.
Τέλοσπάντων, ας μην γράψουμε και φιλοσοφικό σύγγραμμα για …την επιλογή του Σπανούλη.

Ωραία η επαναφορά σου ον-τόπικ. Εμ, βέβαια, έτσι που τα χουν κάνει, δεν είναι παρά βούτυρο στο ψωμί ενός γαύρου. ΤΖΙΓΓΕΡ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΕ :lol:

Χωρίς να έχω καμία προσωπολατρεία προς κανέναν.
PANATHINAIKOS UBER ALLES .
Αλλά, δικαιώμά του είναι να πάει όπου θέλει ο Σπανούλης , αυτό δεν διαγράφει όμως τους τίτλους που πήρε με την φανέλα του ΠΑΟ (δεν θα τους έπαιρνε με άλλη ομάδα) ,
ούτε την διευκόλυνση που έγινε στο συμβόλαιο του για να πάει στο ΝΒΑ και μετά στην επιστροφή του και τρίτο
δυστυχώς γι’ αυτόν φέτος υπάρχει και το παράδειγμα του Σαλπιγγίδη όπου αρνήθηκε τα λεφτά του ΠΑΟ (πολλά περισσότερα απο του ΠΑΟΚ) ,συν το C.L. ,συν κάποιος τίτλος (ίσως ?) για να παέι στην ομάδα που γουστάρει.

γιατι να φερθει ετσι στον παναθηναικο που του εωσε την ευκαιρια να παιξει κ nba… απο την αλλη δεν βλεπει τι εγινε πχ με το νικοπολιδη? κ τωρα θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα καθε φορα που θα’ρχεται στο οακα…
ελπιζω αυτη η σκεψη να τον κρατησει στον παο γιατι εχει αρκετα χρονια μπασκετ ακομα κ θα ακουσει πολλα…

δεν αντεχω να το βλεπω καθε μερα στις εφημεριδες : o σαριεγκι ανανεωνει για 2 χρονια…
#-o#-o#-o

Τωρα μπορουμε να κοιμομαστε ησυχοι :lol:

Ελπιζω να καλυφθει το κενο!

Συμφώνησαν Πέκοβιτς και Γουλβς

Τριετές συμβόλαιο με τους Γουλβς έναντι 13 εκ. $ υπέγραψε ο Πέκοβιτς σύμφωνα με το ESPN

http://sport.gr.msn.com/article.aspx?cp-documentid=153993151

Αρκετή ένταση είχε η συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. «Πούλα γιατί δεν σε θέλει ο κόσμος», του είπαν οι φίλαθλοι. «Θέλω να πουλήσω, αλλά δεν έχω πρόταση», απάντησε ο «Τζίγκερ». Διαβάστε στο sday.gr τι ειπώθηκε στο ραντεβού.

Η συνάντηση (η δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες) του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού είχε αρκετή ένταση. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πήγαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις απόψεις τους στο ραντεβού με τον μεγαλομέτοχο, γι? αυτό και κατά διαστήματα οι τόνοι ανέβηκαν.

Κατ? αρχάς, να αναφέρουμε τα εξής

Ο Βαρδινογιάννης υποστήριξε ότι πουλάει την ΠΑΕ, αλλά δεν έχει στα χέρια του πρόταση

Δεσμεύτηκε να βρεθεί Πρόεδρος κύρους (μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας) και λαϊκής αποδοχής

Δεσμεύτηκε, επίσης, να συνεχιστεί η πολυμετοχικότητα, καθώς «το παλιό μοντέλο έχει πεθάνει δεν πρόκειται να γυρίσουμε στο παρελθόν»

· Για την αγοραπωλησία υποστήριξε ότι υπάρχει τίμημα και δεν μπορεί να πέσει ο πήχης κάτω από τον ΟΣΦΠ, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερες προοπτικές. Εξάλλου τα λεφτά δεν θα πάνε στην τσέπη κανενός θα δοθούν στον Ερασιτέχνη και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

«Πουλάω, αλλά δεν έχω πρόταση»

Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να πουλήσει το μερίδιό του, αλλά δεν υπάρχει καμία πρόταση. Διαβάστε τι ειπώθηκε:

ΟΠΑΔΟΙ: «Πούλα! Δεν καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος δεν σε θέλει άλλο. Δεν σε θέλουμε άλλο. Πρέπει να πουλήσεις. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση».

ΤΖΙΓΚΕΡ: «Θέλω να πουλήσω. Δεν έχω, όμως, πρόταση στα χέρια μου. Δεν έγινε ποτέ καμία πρόταση ενώ εγώ έχω ξεκάθαρα τοποθετηθεί. Αλλά δεν δέχομαι να βάζουμε χαμηλότερα τον πήχη από τον Ολυμπιακό! Όλα τα υπόλοιπα, περί ορκωτών λογιστών, είναι προσχηματικά από την πλευρά του Βγενοπουλου. Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής. Δεν υπήρξε ποτέ ευθύς στις τοποθετήσεις του. Λειτουργούσε υπόγεια. Υπήρξε ομόφωνη αποδοχή της ΑΜΚ, δέχτηκαν όλοι οι μέτοχοι την αποτίμηση για να καταλήξουν στην αύξηση των 15 εκ. Ευρώ. Υπήρχε ήδη έλεγχος συμβάσεων από την Grand Thorton και ο Πατέρας που έτσι και αλλιώς θα έβαζε Πρόεδρο ο Βγενοπουλος έτρεχε το μαγαζί δύο χρόνια. Αρα υπήρχε γνώση».

Ο «Τζίγκερ» επανέλαβε ότι σκοπός του είναι πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο και πως αν συμβεί αυτό: «Δεν θα βάλω τα λεφτά στην τσέπη. Ισχύει η δέσμευσή μου. Τα λεφτά θα πάνε στον Ερασιτέχνη και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες».

«Ο νέος πρόεδρος δεν θα είναι γλάστρα»

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει στο θέμα του προέδρου.

ΤΖΙΓΚΕΡ: «Η συνάντηση της Τρίτης στο σπίτι του Νίκα ήταν προσχηματική από την στιγμή που επέμενε στα ονόματα του Θανάση Κανελλόπουλου και του Γιάννη Κόντη ονόματα που ειδικά το πρώτο θα ήταν αδύνατο να γίνει αποδεκτό με βάση την προϊστορία του. Ο νέος Πρόεδρος δεν θα είναι γλάστρα!! Το παλιό μοντέλο έχει πεθάνει και δεν θα γυρίσουμε πίσω. Ο νέος Πρόεδρος θα είναι άνθρωπος με κύρος που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος του Παναθηναϊκού. Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να βοηθηθεί από όλους. ακόμα και από τον Ν. Πατέρα ο οποίος πέτυχε κάποια πράγματα στον Παναθηναϊκό και αυτή την γνώση θα μπορούσε να την μεταφέρει στον επόμενο πρόεδρο. Γιατί να μην επιστρέψει ο Ν. Πατέρας στο Δ.Σ. εφόσον ο Πρόεδρος είναι άνθρωπος κύρους, σωστός που θα φτάσει ψηλά τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά μου έχω εξαντλήσει κάθε υπομονή και όλα τα περιθώρια με το θέμα επιστροφής του Ν. Πατέρα»

Αφού οι οπαδοί του είπαν ξανά ότι πρέπει να πουλήσει το μερίδιό του και του τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Κόκκαλης έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται ξανά στο παρασκήνιο. Τι θα κάνεις; Δεν έχεις ανθρώπους για κάτι τέτοιο». Ο «Τζίγκερ» απάντησε: «Το ξέρω. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα προσπαθήσω». Στη συνέχεια τόνισε: «Μην πολεμάτε την πολυμετοχικότητα. Αυτοί που έφυγαν ήταν φευγάτοι. Να έχετε υπομονή θα γίνουν οι σωστές κινήσεις σε όλα τα επίπεδα υπάρχει η πολυμετοχικότητα (Γιαννακόπουλος, Δάβαρης, Πολέμης, Βαρδινογιάννης, Νίκας) και είναι εδώ δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω στο παλιό μοντέλο διοίκησης από την στιγμή που έγινε η πολυμετοχικότητα».

«Βοηθήστε την ομάδα»

Ο Βαρδινογιάννης ζήτησε από τους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα και να είναι κοντά σ? αυτήν. «Εχω κάνει λάθη στο παρελθόν και τα αναγνωρίζω. Δεν μπορώ να πω κάτι αντίθετο. Αν, όμως, δείτε ότι φέτος κάνουμε σωστές κινήσεις θέλω να μας στηρίξετε», τόνισε και πρόσθεσε: «Εσείς έχετε στο μυαλό σας το καλό του Παναθηναϊκό. Εχετε τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα, να έχετε καθαρό μυαλό και να βοηθήσετε την ομάδα. Είστε καλοί συνομιλητές γιατί εσείς πραγματικά νοιάζεστε για το καλό του Παναθηναϊκού. Κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος μην προεξοφλείτε καταστάσεις».

• Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ αναφέρθηκαν και στο θέμα της Deloitte, μιλώντας… έξω από τα δόντια. Επίσης, η φράση “σας τα συγχωρώ όλα”, δεν ειπώθηκε στο ραντεβού με τον “Φορέα”.
  • Στη συνάντηση το “παρών” έδωσε και ο Νίκος Βαρδινογιάννης.

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=14097&catid=9

και δεν ειχα τι να διαβασω

Μπορεί τα διοικητικά να είναι ένα μπάχαλο, αλλά από άποψη μεταγραφών μέχρι τώρα είμαστε καλά.

Έφυγε ο Σάλπι και ήρθε ο Γκοβού. Όποιος δε θεωρεί ότι πήραμε κάτι καλύτερο πρέπει σε παράλληλη αναμετάδοση να προτιμά το Ιωνικός - Προοδευτική, παρά το Λυών - Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φερνάντεζ φαίνεται να είναι ένας αξιόπιστος 2ος keeper, ενώ ο Ιωαννίδης πέραν από το ότι είναι στα πουλέν του Νιόπλια πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να είναι χειρότερος από τον Δάρλα.

Αν κλείσει και ο Μπορντόν το roster είναι μια χαρά, εκτός και αν γίνουν πωλήσεις σε θέσεις που θα πρέπει να αναπληρωθούν (π.χ. Λέτο).

• 1 κεντρικο χαφ οπως και δηποτε, ιδιαιτερα με το δεδομενο οτι Κατσουρανης, Ζ. Σιλβα, Καραγκουνης ειναι πανω απο 30 και ενα χρονο μεγαλυτεροι απο περσι!

το μπασκετ του Παναθηναικου διαλυεται…
δυστυχως τα δεδομενα ειναι τελειως αποκαρδιοτικα…
ας ελπισουμε να αλλαξουνε τα πραμματα τις επομενες ημερες…

Πράγματι κάτι τέτοιο φαίνεται στον ορίζοντα. Αλλαγή στάσης 180 μοιρών. Καμιά προσπάθεια να μείνουν παίχτες απαραίτητοι ή να αναπληρωθούν. Να δούμε τι θα γίνει τελικά, αλλά τα σημάδια είναι τουλάχιστον ανησυχητικά.

μαλλον εχω χασει κατι ε???
για πειτε παιδες…:wink:

Πουλανε συνεχεια παικτες και δεν αγοραζουν τιποτα.Αυτο.

Οσο ο ΖΟΤΣ κάθεται στον πάγκο ,δεν ανησυχώ.

Πάντως ωραία τα κατάφεραν στην μπάλα :
να φτιάχνουμε απο τις καλύτερες επιθέσεις και μία αξιόλογη άμυνα ,να έιμαστε νταμπλούχοι και να μην το χαιρόμαστε.
Αλλάξτε ΟΛΟΙ μυαλά ,ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν ήταν , είναι και δεν θα γίνει ποτέ επιχείρηση , Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ.