Παναθηναϊκός

Την κοπριά την είχαν ρίξει ακριβώς επειδή το γήπεδο ήταν εντελώς παγωμένο.

Κατά τ’ άλλα σωστά τα γράφεις.

Επίσης, υπάρχει νομίζω ένας “εμπειρικός” κανόνας στους διαιτητές, που λέει πως εφόσον τουλάχιστον τα 2/3 του γηπέδου είναι σε καλή κατάσταση, τότε ξεκινούν τον αγώνα κανονικά. Όπως κι αν έχει, η χαζομάρα ανήκει σε όποιον αποφάσισε ματς στα Γιάννενα βραδιάτικα. Δηλαδή τι περίμεναν; Να γίνει ματς 19:30 το βράδυ του Γενάρη και να έχουν ανθίσει κακτάκια στην άκρη του γηπέδου από τον θερμαινόμενο τάπητα των Ζωσιμάδων; Βέβαια, αν γινόταν πιο νωρίς το ματς, τότε ο ΠΑΟ θα έβγαζε ανακοινώσεις για τις λακούβες που θα είχε το γήπεδο! :lol:

βρε karvou ειλικρινα γινεσαι γραφικος. Αλλα υπαρχουν καλυτερες δηλωσεις… το διδαξαμε ηθος, την γελοια απαντηση τωω κυκλων του Ολυμπιακου, τα παραπονα απο τον Σαββα για την διαιτησια στο παιχνιδι με τον Λεβαδειακο και οχι μονο…

Γενικά, με τον Σάββα, τον Γόντικα και τον Φερέιρα θα κάνουμε κοιλιακούς από το γέλιο. Τώρα, αν εσείς δεν έχετε χιούμορ και δεν γελάτε ούτε με αυτούς, είναι δικό σας πρόβλημα drenie. Not mine.

Εχεις ξεχασει την προεδραρα σου…
Και με τον Φερειρα μαλλον κλαιτε. Αλλα βλεπω οτι συνεχιζεις να προσπαθεις να κανεις καποια αποτυχημενα αστεια…

Και εγω να μην καταλαβαινω το μεγαλο σας πνευμα ΟΚ , αλλα το ειπαμε το ξαναειπαμε.

Οποτε θες να μιλησουμε και λιγο για ποδοσφαιρο εδω ειμαστε. Γιατι δεν θυμαμαι καποιο παιδι απο εσας εκανε σχολιο οτι δεν μιλησαμε καθολου για τα χθεσινα. Εγιναν σχολια πανω στο παιχνιδι αλλα συνεχιστηκε το κορυφαιο χιουμορ.

Και για να μην παρεξηγηθω… δεν λεω οτι εχουμε ομαδαρα αλλα οτι ο Παναθηναικος εξακολουθει και ειναι ανταγωνιστικος ακομα και σε αυτο το πρωταθλημα που εχουμε και με αυτη την ομαδα ειναι μεγαλη υποθεση. Αυτο μαλλον προκαλει και το τοσο αστειο πνευμα το δικο σου αλλα και μερικων αλλων.

O Μαρινάκης για αυτό έφερε πίσω τον Σάββα drenie. Για να μην μιλάει αυτός και γελάμε μαζί του και τις μεθυσμένες ατάκες του. Από εκεί και πέρα, εγώ για ποδόσφαιρο μιλάω ακόμη. Επαναλαμβάνω, δεν φταίω εγώ αν δε σου αρέσει που στο ποστ μου που οι 4 γραμμές μιλάνε για το ματς και την διοργανώτρια αρχή εσύ κολλάς στην μία που κάνω χαβαλέ για την ανακοίνωση του ΠΑΟ για τον πάγο, ενώ χθες παιζόταν ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα ματς του πρωταθλήματος. :roll:

Εγω λεω παλι καλα που εβγαλαν το ειδικο μηχανημα αλλιως μπορει καποιος να χτυπαγε σοβαρα.

Γιατί είναι περιέργο που ο Παναθηναϊκός είναι ανταγωνιστικός?

Την απώλεια του Σισέ την αναπληρώνει ο Λέτο (με διαφορετικό τρόπο και μέσα από διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αλλά την αναπληρώνει) ενώ και ο Ζέκα μπορεί να μην είναι παγκόσμιας κλάσης αλλά το κενό του έτσι κι αλλιώς μετριότατου περσινού Ζιλμπέρτο μια χαρά το γεμίζει μέχρι στιγμής. Επίσης παίκτης σαν τον Κουίνσι πέρσι δεν υπήρχε (πρόπερσι υπήρχε ο διαφορετικός Σαλπιγγίδης) και ο Καπίνο βγήκε πολύ ανώτερος του υπερτιμημένου Τζόρβα (με Τζόρβα φέτος ο ΠΑΟ θα είχε ίσως και 6 βαθμούς λιγότερους).

Βάλε και ότι έχετε καλύτερο προπονητή από τα προηγούμενα χρόνια.

ποιο ειδικό μηχάνημα; :lol:

λέει στην μετάδοση περιμένουν το μηχάνημα και βγήκαν με το όχημα που μεταφέρουν τους τραυματίες και πάταγαν για να σπάσει ο πάγος. Και μετά πέρναγαν με βούρτσες και έσπρωχναν έξω τα σπασμένα κομμάτια. :lol:

Ειρωνία ε; Κοτζάμ χωράφι έχουμε στις Ζωσιμάδες και τρακτέρ ακόμη να αγοράσουμε! :lol::lol:

(αν έριχναν αλάτι θα έφτιαχνε ή δεν επιτρέπεται;)

θα έβγαζε τη λευκή τεκίλα και λεμονάκι ο Κλέιτον και τότε ήταν που δεν θα γινόταν παιχνίδι με τίποτα…

Μάλλον εννοεί σε σχέση με το πως έδειχνε στο ξεκινημα της χρονιάς με τους δύο ευρω-αποκλεισμούς (που βέβαια του “ελάφρυναν” όπως φαίνεται το φορτίο). Εγώ όπως τις έβλεπα τότε τις ομάδες, έλεγα να σου θυμίσω πως ο ΠΑΟΚ θα τον βάλει από κάτω.
Και η αλήθεια είναι αυτό που γράφεις στο τέλος: Πως ο Φερέιρα αξίζει τα εύσημα για το πως τον συμμάζεψε από εκείνη την κατάσταση του Αυγούστου.

:lol::lol: Λείπει και ο Ζιλμπέρτο φέτος που ήταν καλός παρτενέρ σε αυτά!

Και εγώ το έβλεπα πιθανό και μπορεί να γινόταν, αν του Φερέιρα δεν του είχε βγει το κολπο με την επίθεση χωρίς συγκεκριμένες θέσεις. Αν το είχε εφαρμόσει και στην προετοιμασία τώρα ο ΠΑΟ θα είχε σίγουρα τη συμμετοχή στο Europa. Παρολαυτά, ναι το ότι παίζει μόνο Κυριακές είναι ένα συν, όπως ήταν και για εμάς πέρσι (που από άποψης ρόστερ δεν είχαμε και τοοοόσο καλύτερο).

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα πρόσωπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια με τις 2 μεγάλες απώλειες να έχουν τρόπον τινά καλυφθεί και με 2 νέες προσθήκες (Καπίνο, Κουίνσι) να δίνουν περισσότερα από τους προκατόχους τους (Τζόρβα, Γκοβού).

Επομένως δεν καταλαβαίνω, σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί είναι τόσο τρομερό που ο Παναθηναϊκός είναι γερά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Expectations λέω εγώ. Τεράστιο πράγμα. Και κάνω και παραλληλισμούς με τη μουσική μερικές φορές.

Βλέποντας το καλοκαιρινό αξιοθρήνητο πρόσωπο της ομάδας, κανείς δεν ήλπιζε πως θα είχε το σθένος να κηνυγήσει πράγματα. Ο πήχης χαμήλωσε.

Επίσης, δεν το περίμεναν και οι αντίπαλοι το σύστημα που σκαρφίστηκε ο Φερέιρα. Βάζει φορ και αμέσως η ομάδα κατεβαίνει 1 ταχύτητα (με τον Τοτσέ 2).

Έμαθε στον Σιμάο να δίνει τη μπάλα με την μία, βρήκε θέση και έδωσε κίνητρο στον Κλέιτον, έκανε φορ τον Λέτο, δεν έχει πρόβλημα να βάλει παιδιά 16-17 χρονών (Καπίνο-Μαυρία-Φουρλάνο) σε ματς ή σημεία που τα πράγματα είναι δύσκολα και έφερε παίκτες σχεδόν τζάμπα που του βγήκαν (Κουίνσι - Ζέκα). Το να γίνουν όλα αυτά ταυτόχρονα είναι ένα μικρό θαύμα. Αν συνυπολογιστούν οι μόνιμοι τραυματισμοί (Νίνης - Λάζαρος θα παίξουν του χρόνουν πλέον) γίνεται ακόμα πιο απίστευτο.

Όπως και το ότι για 2-3 μήνες έπαιξε την καλύτερη μπάλα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Η εξήγηση που δίνω είναι γιατί τον άφησαν να δουλέψει και κανείς δεν περίμενε τίποτα άλλο από αυτόν από το να κάνει τη δουλειά του.

Οι αντίπαλοι υποτίμησαν τον ΠΑΟ και νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τον κερδίσουν στο ΟΑΚΑ και έφευγαν με 3 γκολ, ενώ παρασκηνιακά θεώρησαν πως κανείς δεν χρειάζεται να σπαταλάει σφαίρες σε έναν “πεθαμένο”.

Όταν πήραν χαμπάρι τι γίνεται, οι αντίπαλοι παίζουν πλέον προσπαθώντας να κλείσουν πιο καλά τον Λέτο και τον Κουίνσι, που σε όλο τον πρώτο γύρο είχαν τρελαθεί στις κούρσες και ο Σάββας γύρισε, οπότε και τα μικρά κόζια ξεκίνησαν να τα παίρνουν κάτι Παναιτωλικοί και Γιάννενα.

Ανεξάρτητα, αν στο τέλος καθορίζουν αποτέλεσμα ή όχι, όταν χτες ο Κλέιτον παίρνει στο 5ο λεπτό κίτρινη στο κέντρο παγωμένου γηπέδου για “βουτιά-θέατρο” καταλαβαίνεις ότι ο διαιτητής δεν είναι ακριβώς φίλα προσκείμενος.

Αν ο ΠΑΟ πάρει πρωτάθλημα θα είναι τρομερή επιτυχία μόνο των ποδοσφαιριστών του και του προπονητικού team του. Αν δεν το πάρει, απλά θα οδηγηθεί σε μια πορεία ακόμα μεγαλύτερης συρρίκνωσης στην οποία έχει μπει από πέρσι. Κανείς στη διοίκηση δε θα σκάσει για τα λεφτά που δεν έβαλε…

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει να χάσει, γιατί ο Μαρινάκης έχει βάλει λεφτά τα οποία θέλει να πάρει πίσω. Κι αν δεν βγει CL (απευθείας ως πρωταθλητής) δύσκολα θα τα πάρει.

Το πράγμα έχει αρχίσει και σοβαρεύει όμως τώρα, γιατί ο ΠΑΟ δεν είναι τόσο εύκολη λεία όσο υπολόγιζαν…

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. Στο βαθμό που μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με την περσινή ενδεκάδα του Φερέιρα ναι ο Λέτο αντικαθιστά το Σισέ και όντως πολύ καλά. Ο Ζιλμπέρτο ήταν (και) πέρυσι πολύ καλός, διαφωνώ εδώ. Παρόλα αυτά, αν θες να πεις ότι κάποιος τον έχει αντικαταστήσει αυτός είναι ο Σιμάο, και όχι ο Ζέκα, που με έχει κάνει φέτος να δαγκώσω τη γλώσσα μου με τόσα που του έχω σούρει. Ο Ζέκα έχει αντικαταστήσει τον Γκοβού τυπικά και ο Κουίνσι τον (περσινό ) Λέτο (ή ανάποδα ανάλογα σε ποια πλευρά παίζουν) Επίσης τη δουλειά που έκανε πέρυσι ο Κατσουράνης την κάνει φέτος ο Κλέιτον (με διαφορετικά χαρακτηριστικά σαφώς) και ο Κατσουράνης κάνει τη δουλειά του Νίνη που είναι πιο ορθολογικό αφού πέρυσι ο Φερέιρα έβαζε το Νίνη στους πρώτους 3 του 4-3-3.

Γενικά ο φετινός ΠΑΟ είναι πιο ορθολογικός παρότι παίζει χωρίς καθαρό επιθετικό. Και φυσικά έχει δεξλί χαφ ενώ περάσαμε πέρυσι όλη τη χρονιά χωρίς.

Αμάν! Τον είδες μία φορά στο Half Note και ενώ στον επόμενο αγώνα δεν έπαιζε και του έβγαλες το όνομα. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι αντίστοιχο για αυτόν.

Όλοι οι παίκτες όμως που αναφέρατε, Καπίνο, Καρνέζη, Κουίνσι, Μαυρίας, Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Μαρίνος, ακόμη και ο Φουρλάνος θα πω εγώ είναι είτε προσωπικές επιλογές του ίδιου του Φερέιρα είτε προσωπικά του στοιχήματα. Οποιοσδήποτε άλλος προπονητής μετά την άεκ κύπελλο πέρσυ και Περιστέρι φέτος θα είχε στείλει τον Καρνέζη, αυτός όμως τον πίστεψε. Ένας Φερέιρα που ήταν υπό διωγμόν, το επιτάσσανε και οι φυλλάδες εξάλλου, αλλά που λεφτά για αποδέσμευση συμβολαίου. Οπότε απογύμνωσαν την ομάδα και τον άφησαν να φάει τα μούτρα του. Τα έφαγε, στην Ευρώπη αυγουστιάτικα όπου τον απόκλεισαν κάτι μπακαλιάροι αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ο άνθρωπος είναι πραγματικά ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και αν κάνει και κάποιες παραπάνω δηλώσεις τελευταία, το κάνει πιστευω διότι είδε ότι δεν υπάρχει διοίκηση σοβαρή και είπε να αναλάβει αυτός δράση, εξάλλου παρά να μιλάει ο Τσάκας ας μιλάει αυτός, κακώς λέω εγώ. Φανταστείτε μονάχα να του παίρνανε και όλους όσους ήθελε οι οποίοι δεν είναι και κάτι το απλησίαστο (φιάσκο Κάστρο πχ). Τώρα για Βύντρα, Σπυρόπουλο και κάνα δυο άλλους, δεν μπορεί να κάνει τίποτα ούτε αυτός, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο Ρούντολφ ας πούμε που του φορτώσανε είναι εισήγηση Μαλεζάνι στο φίλο του το Τζίγγερ. Κοινώς πήρε ένα ρόστερ γι το πούτσο καβάλα και το έκανε ένα ομοιογενές σύνολο με παίχτες που ξέρουν τι θέλουν και αυτός πως να το πάρει. Μοναδική άσχημη στιγμή αν εξαιρέσουμε την Ευρώπη του Αυγούστου ο αποκλεσμός στο κύπελλο. Περιμένουμε το επόμενο θαύμα με ποιον παίκτη θα είναι.

Ναι έχεις δίκιο, εγώ πιο πολύ αναφέρθηκα στο Ζέκα ως το πρόσωπο που αντικατέστηκε στην ενδεκάδα τον Ζιλμπέρτο. Σαφώς και δεν κάνουν την ίδια δουλειά, αν και ο Ζέκα τυπικά ξεκινάει ως αμυντικό χαφ αλλα στην ουσία βγαίνει στα πλάγια για να καλύψει τον αντίστοιχο ακραίο (Λέτο κυρίως) που έχει πάρει θέση φορ στην περιοχή.

Σωστά και αυτά που λες για μετατόπιση Κατσουράνη και είσοδο Κλέιτον (που όμως ξεκινά θεωρητικά από μπροστά και μέσα στον αγώνα γυρίζει πιο πίσω).

Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον ΠΑΟ τον είδα κυρίως στα τρία ντέρμπι στη σειρά, δεν ξέρω αν στα τελευταία παιχνίδια έχει αλλάξει κάτι στην προσέγγισή του.

Αυτό που ήθελα να πω πάντως είναι ότι παρά το κακό ευρωπαϊκό ξεκίνημα (που μάλισταδεν φάνηκε από τον επίσημο Παναθηναϊκό να έχουν καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα), υλικό υπήρχε για να διεκδικήσει τον τίτλο κι έτσι γίνεται.

Τώρα αν οι εφημερίδες κορόιδευαν τον Ζέκα και τον Κουίνσι πριν τους δουν και αν πάλι οι εφημερίδες παρουσίαζαν ως υπερμεταγραφή τον Γέστε δε σημαίνει ότι όποιος σκαμπάζει λίγο από μπάλα έπρεπε να χάψει το παραμύθι περί διαστημικής διαφοράς.

Τώρα τα υπόλοιπα περί του ότι “άφησαν τον ΠΑΟ λάσκα γιατί τον περίμεναν εύκολη λεία, αλλά τώρα που είδαν ότι το πράγμα στραβώνει, έφεραν πίσω την παράγκα” μόνο μειδίαμα μπορούν να προκαλέσουν.

μειδίασε όσο θέλεις.

αλλά κι ο Σάββας δε θα γύρναγε αν δεν υπήρχε λόγος και η αντιμετώπιση των διαιτητών δε θα άλλαζε.

σε παραπέμπω και στο σημερινό άρθρο του (σίγουρα όχι Παναθηναϊκού) Καίσαρη στο sport24.

Αν θέλουμε να τα συνοψίσουμε όλα σε μία φράση θα έλεγα ότι ενώ, ούτως ή άλλως, η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν και πέρυσι τόσο μεγάλη όσο παρουσιαζόταν, ο Ολυμπιακός παρά τις πολλές του μεταγραφές ουσιαστικά δεν πήρε τίποτα από τους νέους παίκτες του ενώ ο ΠΑΟ βελτιώθηκε σημαντικά.

Ε, αν σε αυτό προσθέσουμε την έλλειψη ευρωπαϊκών παιχνιδιών, την αρχική υποτίμηση από τους αντιπάλους του (εντός γηπέδου εννοώ) και την εσωτερική φιλοσοφία από την αρχή του πρωταθλήματος ότι για να πάρουμε βαθμούς θα πρέπει να φτύσουμε αίμα γιατί δεν είμαστε και τόσο καλύτεροι ακόμα και από τον χειρότερο αντίπαλο (σε αντίθεση με την αλαζονία του Ολυμπιακού ότι θα κερδίζουν πριν σφυρίξει ο διαιτητής), προκύπτει η ισχνή διαφορά αυτής της στιγμής.

Και εμεις ειχαμε 1 κλασικη ευκαιρια στο πρωτο και αλλες 3 στο δευτερο.Για το γηπεδο δεν ειπε κανενας οτι ηταν μονο για εμας παγωμενο αλλα οτι ηταν επικινδυνο για την σωματικη ακεραιοτητα των παικτων.