Παναθηναϊκός

κριμα για την ομαδα που επεσε σε διαιτητες πουλημενους η ασχετους
αδικια τελειως!!!

δεν θα την μαθουμε φετος την τσσκα αλλα καποια στιγμη αυτο το αστειο πρεπει να τελειωσει… ντροπη κ αισχος, με μπατιστ λιγο καλυτερο θα κερδιζαμε κ τους ξεφτιλισμενους… στο διαλο…

Οσο και να μην γουσταρεις μια ομαδα,η σφαγη σε ενοχλει ρε πουστη.Κριμα για τον ανωτερο ΠΑΟ.
edit:μπασκετικα τον ΠΑΟ τον παω καργα.Εχω κανει κατι πανηγυρια σε τελικους final 4… :stuck_out_tongue:

Τι να λέμε τώρα, έκανε λάθη ο ΠΑΟ έκανε και η ΤΣΣΚΑ.
Γενικά ήταν ματς με πολλά λάθη και στην κόψη του ξυραφιού.

Αλλά όταν στο τέλος δίνει ανάποδα την επαναφορά με τον ΠΑΟ στο +1, δεν σφυρίζει παράβαση στον Τεοντοσιτς που έρχεται απ’ έξω και δίνει το +1 στην ΤΣΣΚΑ και δεν δίνει τα βήματα του ίδιου μια φάση αργότερα για ποια λάθη να μιλήσουμε. Συν δυο τρία φάουλ για βολές που κατάπιαν.

όταν σου λεω τα ίδια για την αελ όμως, μου λες να μην ασχολούμαι με τους διαιτητές. :stuck_out_tongue:

Λάθη-ξελάθη… κέρδισε ο καλύτερος τουλάχιστον :stuck_out_tongue:
Κρίμα που δεν θα δούμε τελικό CSKA - Barcelona :roll:

Κρίμα όντως,τι να κάνουμε:(

Τα φαλτσοσφυρίγματα ήταν ορατά και στον πλέον άσχετο θεατή - δεν το συζητάμε αυτό. Fumble από Shved, η μπάλα στην CSKA. Επαναφορά Teodosic από βασική, βαβά. Τρία (3) βήματα από Teodosic και πάλι, πάλι βαβά. Όλα αυτά στο τελευταίο δίλεπτο - στο υπόλοιπο ματς είχαν απλά αρκεστεί στο να ανέχονται το υπέρμετρο ξύλο των Ρώσων. Πάει αυτό, δε λέω τίποτα άλλο γιατί συγχύζομαι.

Η CSKA είχε δύο εμφανή προβλήματα. Το ένα ήταν στη θέση 5, όπου ο Krstic ήταν απλά μια τρύπα στην άμυνα λόγω τραυματισμού και ο ΠΑΟ το διάβασε. Το πρόβλημα φτιάχτηκε στη δεύτερη περίοδο όταν η CSKA συνειδητοποίησε τον αντίπαλο και έκανε το αυτονόητο - δηλαδή κάλυπτε το pick’n’roll αντί να αφήνει τον σακατεμένο Krstic έρμαιο (δεν εχω δει στη ζωή μου πιο αργό hedge/recovery). Το άλλο πρόβλημα της ήταν η αλαζονεία της που επίσης διορθώθηκε στα μισά του ημιχρόνου, όταν κινδύνεψε να ρεζιλευτεί με το πόσο χαλαρά μπήκε στο ματς. Από κει και πέρα, τα γνωστά. Ο παρτσακλός “μα γιατί με βάζεις άσο, δεν έχω φίλους μόνο εχθρούς” Teodosic, ο “κάντε μου χώρο να διαβώ” Shved και ο “πάλι όλα τα λεφτά” Kirilenko. Και πολύ, ΜΑ ΠΟΛΥ ξύλο, που από τόσο αθλητικούς παίκτες κατάντησε επικίνδυνο σε μια δόση.

Ο δε ΠΑΟ ξεκίνησε κάνοντας ακριβώς ό,τι έπρεπε. Χτύπησε στο pick n roll, και όταν αυτό έκλεισε έβγαλε καλές έξτρα πάσες. Στη συνέχεια όμως δεν μπορούσε να ακολουθήσει στο physical. Μοιραία, τα rebounds άρχισαν να χάνονται, οι περιστροφές και βοήθειες της CSKA να συνέρχονται και στην επίθεση να σφίγγουν οι κώλοι, ειδικά με Batiste/Μήτσο σε κακή μέρα (το 1/9 τρ. του 3D και τα 33% δίποντα-6 λάθη του Batiste αρκούν ως εικόνα). Στην άμυνα παρέμεινε συγκεντρωμένος όμως και τους έκανε το βίο αβίωτο. Ο Sato έτρεξε overplay τον ΑΚ, ο τίμιος βίκινγκ Καϊμακό ήταν ο μόνος που απάνταγε στο μπουνίδι. Καλάθης off, Βουγιούκας κατάφερε το ακατόρθωτο (4 φάουλ σε 03:58 ), Logan ωσεί παρόν, Smith ούτε δευτερόλεπτο. Όλη η χρονιά σε μικρογραφία δηλαδή, πλην 3D-Mike. Χαρακτηριστικό είναι το θόλωμα του Μήτσου στην τελευταία επίθεση, αλλά και τα νωθρά box out του Batiste. Γενικά δεν είδα κάτι αξιομνημόνευτο από πλευράς τακτικής (για τον φίλο μου τον Floydized το λέω αυτό), ίσως μόνο κάποια ζώνη να έκοβε λίγο αυτά τα γαμημένα γιουρούσια από Shved/Kirilenko, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Κι όμως ακόμα κι έτσι, έχω την αίσθηση (και ειλικρινά μακάρι να με διαψεύσει ο γαύρος) ότι κανένας άλλος δε θα μπορούσε να μπλοκάρει την πάνοπλη CSKA όπως ο ΠΑΟ - ΑΥΤΟΣ ο ΠΑΟ. Γιατί ο περυσινός ΠΑΟ (δεν πάω καν πιο πίσω σε πληρότητα roster) θα την είχε πατήσει κάτω ακόμα και με άλλα δέκα ανάποδα σφυρίγματα, plain and simple.

προσωπικα δεν διαφωνω, αλλα ευχομαι να διαψευστουμε και οι δυο την κυριακη. οντως εμεις δεν εχουμε απαντησεις σε κρστιτς και κιριλενκο. πιο πολυ λογω κορμιων και ταχυτητας το λεω. ειχατε ευκαιρια αλλα οντως κανανε λαθη τα κορακια. τον μπατιστ γιατι τον ειχε μεσα? εκανε πολλα λαθη.

Ενταξει ειδικα προς το τελος χρειαζεσαι τον καλυτερο σου ψηλο μεσα .Ο Βουγιουκας ηταν φορτωμενος με τεσσερα φαουλ και ο Μαριτς απλα δεν μπορουσε το παιδι

Sent from my iPhone using Tapatalk

samis είμαι πολύ σοβαρός στο ότι θέλω να διαψευστώ, απλά θεωρώ ακατόρθωτο (ακόμα και για μια καλή αμυντική ομάδα όπως ο γαύρος) να ξαναμείνει η CSKA στο 65άρι.

Κι αν σας φύγει στο σκοράρισμα, θα δούμε νουμεράδα όπως και στην κανονική περίοδο, αυτό φοβάμαι.

Ενηγουέη, αυτά στο άλλο θρεντ. Για Batiste εννοείται ότι τον έχεις μέσα - οι περιορισμένες λύσεις που έλεγα πριν σημαίνουν ότι ζεις και πεθαίνεις με αυτές. Με Βουγιούκα εντός ματς και ακουμπώντας τη μπάλα λίγο σε αυτόν ίσως βλέπαμε κάτι διαφορετικό, αλλά για αυτό φρόντισε ο ίδιος και τα άνισα off ball σφυρίγματα. Όταν ο εκφωνητής είπε ότι ο Ιαν έχει 4 φάουλ, έκοβα τα αρχίδια μου από σιγουριά ότι έκανε λάθος και εννοούσε 4 ομαδικά για ΠΑΟ.

Nameless ωραίος για την ανάλυση8)

Ένα τεράστιο “γιατί” στην τελευταία επίθεση,Δωστε την στον Σαρας ρε μαλάκες.Ο οποίος παρεμπίπτοντος έδειξε πόσο κορυφαίος παίκτης είναι…

Πάντως σε αυτήν την ΤΣΣΚΑ παίζει κυρίως το φυσικό ταλέντο σε αντίθεση με τις προηγούμενες ομάδες της.Καταρχάς ο Καζλάουσκας είναι ύπνος βαθύς και στην συνέχεια απλώς κάνει κάποια πικ ψηλά και συγχρόνως κάποια κοψίματα και σκρην χαμηλά.

Το όλο θέμα είναι με τις ανανεώσεις που κάνει και γενικότερα με το πόσο δυνατή είναι μέσα στο παρκέ.Και εκεί ποντάρω ότι ο Ολυμπιακός,όντως μία ομάδα με τεράστια ενέργεια-αν ολα πανε καλα-μπορεί να την χτυπήσει,σε αντίθεση με τον ΠΑΟ που ήταν τελείως στατικός ώρες ώρες.

Δηλαδή δεν είναι τόσο μία ομάδα ρομποτ,μία μηχανή όπως επί Παπαλουκά π.χ. κτλ.Είναι περισσότερο μία ομάδα που βασίζεται αρχικά στις ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ικανότητες των παικτών της.
Ενα θέμα για τον Ολυμπιακό είναι πως θα βγουν τα ματς απ και αν θα αντέξει το ξύλο στην ρακέτα,κάτι που το είδαμε και με τον ΠΑΟ,όπου οι ψηλοί κουράστηκαν και χρεώθηκαν με φάουλ.
Αλλά εγώ σημειώνω.Όπως και ο Ζοτς που είναι γατόπαρδος,έτσι και ο Ντούντα είναι γάτα και ίσως πιάσει τον Καζλάουσκας στον ύπνο βάζοντας καμία δυάδα ψηλών Χαινς-Ντόρσι ή και τπτ αλλο.

Λίγο που είδα τον ΠΑΟ,η γάτα ο Ζοτς έπαιζε με ένα φτερό χαμηλά στα φτερά και οι άλλοι τα έχαναν λίγο όταν γινόταν πικ στην πλευρά,διότι έτρεχαν να καλύψουν.

Τέλος πάντων,ήταν που δεν θα έλεγα πολλά:lol:

Ντάξει εγώ δεν ξέρω τόσα για μπάσκετ όσα οι φίλοι μου ο Floydized και ο Nameless Dead, αλλά με τα ποστ τους συμφωνώ απόλυτα, εξ’ όσων ΝΟΜΙΖΩ ότι καταλαβαίνω τουλάχιστον. :stuck_out_tongue:
Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το ματς ήταν προφανώς και για μένα οργής, για να μην πω ακραίες/παροξυσμικές. Εδώ σκεφτείτε ότι ήμουν θαλαμοφύλακας, με πήρε τηλέφωνο μια σειρά μου (και φιλαράκι κιόλας) γαύρος, ενώ ήταν περίπολο, για να μου πει ένα απλό “άντε γειά”, κι εγώ βγήκα έξω και τον έβριζα ΟΥΡΛΙΑΖΟΝΤΑΣ, πρέπει να με άκουσε όλη η Κως. Και ΟΚ, αισθάνομαι αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ότι όταν ανέβει το ποστ πολλοί θα σκεφτούν “και τί μας νοιάζει πώς είδες εσύ το ματς ρε φαντάρε”, απλά θέλω να δείξω το εξής απλό: πολλήηηηη οργή για τη διαιτησία και φουλ σκασμένος για την ήττα, τις πρώτες ώρες μετά το ματς.
Αυτές τις δυο μέρες που ακολούθησαν το είδα λίγο πιο ψύχραιμα το θέμα πάντως. Ντάξει, όπως έγραψε ήδη κάποιος φορουμίτης, δε θυμάμαι ποιός τώρα, σόρι, δε μάθαμε προχτές πόση αδυναμία έχουν στην ΤΣΣΚΑ (όπως και στη Μπαρτσελόνα βεβαίως-βεβαίως) τα “κεφάλια” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εδώ πριν από τρία χρόνια στον τελικό του Βερολίνου οι τότε διαιτητές πήγαν να τους δώσουν το ευρωπαϊκό με το έτσι θέλω, τότε βέβαια δεν τους πέρασε, γιατί να μην το κάνουν και φέτος. Άλλο είναι το θέμα: ότι ΤΟΤΕ ΔΕΝ τους πέρασε, φέτος τους πέρασε. Εγώ προβληματίστηκα. Έχει απόλυτο δίκιο ο Nameless Dead, ο ΠΑΟ των προηγούμενων χρόνων απέναντι σε τέτοια και ακόμα χειρότερη διαιτησία απλά θα γελούσε περιφρονητικά και στο τέλος θα ολοκλήρωνε ένα ακόμα χαστούκι μεγαλοπρεπούς τσαμπουκά και “δεν καταλαβαίνουμε εμείς από κοράκια” attitude. Το ίδιο έκανε και πέρυσι στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα για τους 8, όταν και πάλι οι διαιτητές σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασώσουν την έτερη χαϊδεμένη της Ευρωλίγκα, χωρίς επιτυχία.

Φέτος όμως, η Πανάθα απλά… υπέκυψε.
Σχεδόν σοκαρίστηκα όταν, την επόμενη του ημιτελικού, χτες δηλαδή, και με καθαρό μυαλό πλέον, συνειδητοποίησα ότι ναι, καλά όλα αυτά, περί σφαγής κτλ., αλλά το ματς τελείωσε 66-64 ενώ στο δίλεπτο πριν το τέλος (αν θυμάμαι καλά) το σκορ ήταν… 60-64. Δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Ή μάλλον, προφανώς και γίνονται, απλά εμείς συγκεκριμένα οι Παναθηναϊκοί αλλιώς τα είχαμε συνηθίσει. Καλά για το σκάλωμα της τελευταίας επίθεσης δεν έχω και πολλά να γράψω. Εγώ αυτό που περίμενα ήταν να δω αν θα έμπαινε ή όχι το τελευταίο σουτ (για την ιστορία, κάτι μου έλεγε ότι δε θα μπαινε). Όταν πέρασαν τα 8 δεύτερα και το γαμίδι το σουτ δεν έγινε ποτέ είχα μείνει μαλάκας.

Κακά τα ψέματα, η ομάδα φέτος ό,τι μπορούσε το δωσε. Το ότι με το ρόστερ που έχουμε χάσαμε στο τσακ την πρόκριση σε έναν ακόμα τελικό, και μάλιστα με διαιτησία 10-90, για να μην πω 0-100, δε μας κάνει καλύτερη ομάδα από την φετινή ΤΣΣΚΑ, απλά μας προσδίδει μια ηθική ανωτερότητα και μια κρυφή ικανοποίηση και παράλληλα ενισχύει το μίσος απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, που προσωπικά εύχομαι να φάει από τον Ολυμπιακό μια ΠΟΥΤΣΑ από δω μέχρι τη Μόσχα, μέχρι την Πόλη, μέχρι όπου θέλετε, έτσι για το γαμώτο, για να σταλεί ένα μήνυμα ότι δεν αρκεί να είσαι η καλύτερη ομάδα, πρέπει να το αποδεικνύεις και στο παρκέ και να μην έχεις όλο το σύστημα για δεκανίκι σου.

Αυτή την παρ’ ολίγο υπέρβαση κρατάω από την παρουσία της ομάδας σ’ αυτό το φάιναλ φορ (ποιός μικρός τελικός, λολ), το ότι για άλλη μια φορά δηλαδή τους κάναμε τουλάχιστον να χεστούν πάνω τους μην και δεν ευοδωθούν τα γαμωσχέδιά τους, συν την ικανοποίηση του να βλέπω όλους ανεξαιρέτως τους φίλους μου Ολυμπιακούς να λένε “ρε ντάξει τί σφαγή ήταν αυτή, εσείς έπρεπε να περάσετε”. Και μην ξεχάσω βέβαια και μια ολίγον τί “κλάην μάην” διάθεση που με διακατέχει από χτες. Μάγκες μη χαλιέστε. Έξι έχουμε, ε. Και μάλιστα τα τρία απ’ αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ε, δεν πήραμε ένα ακόμα, έστω κι αν μας το κλέψανε. Σιγά.

Κι αν τελικά φτάσει αυτή η μεγάλη ομάδα στο τέλος της, αν δηλαδή φύγει ο Ζοτς, φύγουν οι Γιαννακόπουλοι, φύγει ο Διαμαντίδης, ο Σάρας και δεν ξέρω κι εγώ ποιός άλλος, ας μην τα βάψουμε και μαύρα, λέω εγώ, αντίθετα ας αναλογιστούμε τί κάναμε τα τελευταία 13 χρόνια και πόσα χρόνια θα χρειαστούν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι για να ζήσουν έστω ένα μέρος αυτού του μεγαλείου. Να πούμε λοιπόν ένα “goodbye and thanx for all the fish”, να υποκλιθούμε με σεβασμό και να κοιτάξουμε το μέλλον.

Πολυ σωστος ρε μαγκα πολυ σωστος!!!

Συμφωνω κι εγω!!
δεν ηρθε το τελος του κοσμου.Καποια στιγμη θα φευγανε.
Θα βρεθει ενας καλος προπονητης και θα χτισει την ομαδα ξανα με οσους μεινουν
γιατι θα μεινουν αρκετοι καλοι παιχτες.

Σημείο 1ο: Ασφαλώς και δε βάφει κανένας τίποτα μαύρο. Μήπως καλομάθαμε λίγο; Τώρα που καταλάγιασε η δικαιολογημένη μας οργή για τα σφυρίγματα, η ΤΣΣΚΑ ήταν μια καλύτερη ομάδα, ασχέτως του τρόπου, το αποτέλεσμα είναι το φυσιολογικό. Το 2005 η -διαστημική, τότε- Μακάμπι μας είχε κεράσει 91 πόντους στον ημιτελικό - ποιος τα έβαψε μαύρα; 2007, καλησπέρα Αθήνα, είμαστε ο πληρέστερος ΠΑΟ έβερ. Ηρεμία. Έχουμε τελικούς μπροστά μας, και όλα μπορεί να συμβούν πια (ως πιθανότητα, όχι ως απαισιοδοξία). Αν μας έμαθε ο Ζοτς κάτι τόσα χρόνια, είναι το “κάθε φορά το επόμενο” ματς" ".

Σημείο 2ο - σλάητλυ οφφτοπικ αλλά στο άλλο θρεντ τον παίζουνε: Με έναν ελάχιστα σοβαρότερο προπονητή η ΤΣΣΚΑ θα γελούσε υστερικά σε αυτό το F4. Μα το Δία, λέω χαζός είμαι που δε βλέπω κάτι αξιομνημόνευτο στην τακτική της; Ο Ντούντα θα κάνει κόλπα και ελπίζω να του βγούνε - αν και το δίδυμο αυτών των δύο ψηλών το φοβάμαι πολύ ρε Floydized, και γενικά τη γραμμή ψηλών. Αν τραβήξει ο Dorsey όλα γίνονται αλλά με τόσο ξύλο που θα πρέπει να παίξει πίσω, θα έχει κουράγια και μπροστά; Δύσκολα, πολύ δύσκολα. Η όλη φάση μου θυμίζει το F4 του '10, όταν ο γαύρος ίδρωσε να περάσει την Παρτιζάν και στον τελικό ήταν και χειρότερη ομάδα, και κλαταρισμένος.

ειναι πολυ σωστο αυτο που λες για την τακτικη της τσσκα. οντως ο καζλαουσκας εινα λιγο υπνος και απο λιγο ο ζοτς να του παιρνε το πορτοφολι, αλλα οκ οι παιχτες της τσσκα ειναι καλυτεροι αυτη τη χρονικη στιγμη απο ολους. προσωπικα δεν βλεπω λυσεις στους ψηλους μας. δεν μπορει καποιος να παιξει τον κρστιτς η τον κιριλενκο κι αν φορτωθει γρηγορα με φαουλ ο ντορσει την κατσαμε. πρεπει να βοηθησουνε ολοι. παντως υπαρχει διαφορα με το 2010, εχουμε αλλο προπονητη που δεν χαμπαριαζει και ειμαστε πιο ομαδα. ιδωμεν.

Ο Κρστιτς παντως βρισκεται σε πολυ κακη κατασταση και στον ημιτελικο φανηκε.Δεν εχει ξεπερασει τον τραυματισμο και διαβαζα σημερα πως εβαζε παγο σε τρια διαφορετικα σημεια στην πρωινη προπονηση.

True αλλά τον καμουφλάρουν καλά τα τέρατα που έχει στο 4.