Στην πολιτική δεν έχουμε κάτι να ψειρίσουμε. Ο Σύριζα δεν είναι αρκούντως αριστερό κόμμα. Άρα ο Μητσοτάκης είναι η καλύτερη επιλογή.
Ντάξει τόσο πρέσινγκ δεν έχουμε δεί πολλές φορές στην Ελλάδα, εμένα προσωπικά πάντως μου αρέσει αυτό που βλέπω, αλλά ως εκεί. Αν το συνεχίσει και του χρόνου έτσι και το συνδυάσει λίγο καλύτερα με δημιουργία, τότε θα είναι απόλαυση.
Από την άλλη ακόμα και έπαρση να υπάρχει, τι σχέση πρέπει να έχει ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε δυνάμεις πλέον για να παίξει πιο σοβαρά με εμάς? Ετσι χτίστηκε η ομάδα του, κλάταρε μετά από σας, είμασταν τυχεροί γιατί δεν χρειάστηκε να δώσουμε 100% πριν από το παίχνιδι με σας. Αλλά όχι ότι παίξαμε και φιλικό. Του Γιόνσον λίγο ακόμα και θα του κόβανε την μπάλα.
Το επιχείρημα είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δε μας έχει δώσει αφορμές, ενδείξεις και αποδείξεις ότι στο παρασκήνιο παίζεται μεγαλύτερη μπάλα από ότι στο προσκήνιο; Και πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη γιατί η μπάλα παίζεται στις 4 γραμμές του γηπέδου;
Λυπάμαι, αλλά οι στρατηγικές και οι ελιγμοί των ιδιοκτητών των ομάδων μας είναι πολύ ανώτερες από αυτές των προπονητών που η καθεμία έχει. Και τα αποτελέσματα διαμορφώνονται κατά το ήμισυ σε αυτόν τον χώρο. Κανένα σενάριο δεν είναι τόσο ακραίο ώστε να μην το συνυπολογίζουμε. Η εμφάνιση των ελληνικών ομάδων στο γήπεδο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του εκάστοτε προέδρου για να πετύχει παρασκηνιακά αυτό που θέλει. Και όχι το αντίστροφο. Πείτε με ρομαντικό (χα!) αλλά έτσι νομίζω είναι τα πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια.
Μια χαρα μπαλα παιζετε, δεν ειπα το αντιθετο. Αλλο αυτο και αλλο η απαξιωση και η αισθηση οτι ειστε τοσο συντριπτικα καλυτεροι απο ολους τους αλλους (συμπεριλαμβανομενης και της ομαδα που τυγχαινει να ειναι απο πανω σας βαθμολογικα) που βλεπω σε πολλους ΑΕΚτζηδες γενικα.
Θα σε έλεγα, μπας και δικαιολογούσα το μουσικό σου γούστο με κάποιο τρόπο…
Α, και είναι 25…
35 είναι
Άντε επιτέλους να ειπωθούν τα προφανή γιατί εδώ και καιρό τρέχουμε πίσω από την ουρά μας σαν τα σκυλιά:
- Όποιος ΑΕΚτζής πιστεύει ότι η πορεία της ομάδας του προς το πρωτάθλημα είναι αποκλειστικά έργο Αλμέιδα και παικτών, και ότι δεν παίζει κανένα ρόλο η απόκτηση του παρασκηνιακού ελέγχου από τον Μελισσανίδη, είναι απλά αφελής.
- Το ίδιο συμβαίνει και με όποιον Παναθηναϊκό έχει την εντύπωση ότι η αλλαγή ηγεσίας στην ΕΠΟ δεν έχει καμία σύνδεση με τη γενικά καλή αντιμετώπιση που είχαμε φέτος από τη διαιτησία.
- Γενικά στην Ελλάδα για να πάρεις πρωτάθλημα πρέπει να είσαι δυνατός στο παρασκήνιο. Πάντα έτσι ήταν. Απλά η εποχή της παράγκας Κόκκαλη άφησε βαθιά τραύματα σε πολλούς από εμάς τους φίλους των υπόλοιπων ομάδων, με αποτέλεσμα πολλοί να πάνε στο άλλο “άκρο” (overcorrection το λες), και να υποστηρίζουν ότι η απάντηση στη φαταουλική νοοτροπία του Πειραιά είναι το “κανένα παρασκήνιο”. Όχι. Σε συνθήκες επαγγελματικού ποδοσφαίρου αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Το καλύτερο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι η επιστροφή στην προ-1997 κατάσταση: Όπου μια σειρά διοικήσεις ομάδων εναλλάσσονταν στον έλεγχο των διοικητικών δομών (πότε είχε το πάνω χέρι ο Νταϊφάς, πότε ο Βαρδινογιάννης, πότε ο Μελισσανίδης κ.ο.κ.), με αποτέλεσμα να ευνοούνται λίγο παραπάνω ή να αποφεύγουν κακές διαιτησίες κτλ, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν λίγο πολύ ισορροπημένη η κατάσταση, μόνο οι γαύροι κορόιδευαν τους εαυτούς τους ότι δεν παίρνουν πρωτάθλημα (όταν είχαν καμιά δεκαριά να πάρουν) επειδή τους σφάζουν (κοίτα σύμπτωση).
πάντα έπαιζε ρόλο το παρασκήνιο αλλά λέγονται και πράγματα που είναι υπερβολικά. δλδ να έρθει στημένος elite διαιτητής με καριέρα, γιατι; έπιασε την καλή στη super league και θυσιάζει τα ευρωπαϊκά ματς;
Επίσης οι 12 βαθμοί προβάδισμα του Παναθηναϊκού, δεν έγιναν 0 λόγω της διαιτησίας. Όση εύνοια και να είχε η ΑΕΚ, 12 βαθμοί δε μαζεύονται…
όπως και να έχει, συνεχίζω να πιστεύω ότι έχουν ευνοηθεί και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά επίσης έχουν και τις πιο σοβαρές ομάδες αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. ναι για το παρασκήνιο, αλλά έχουν κάνει και δουλειά ο Αλμέιδα και ο Γιοβάνιβιτς. και πραγματικά χαίρομαι και για τον χαρακτήρα αυτών των δύο προπονητών. δλδ αν είχαν το μπάχαλο του Ολυμπιακού θα χρειαζόταν ακραία πράγματα για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση.
Καμια ομαδα ποτε δεν εχει παρει Πρωταθλημα στην Ελλαδα χωρις να εχει το πανω χερι στο παρασκηνιο. Μεχρι και το Πρωταθλημα της Λαρισσας ειχε αυτα που ειχε απο πισω.
Φυσικα εννοειται οτι δεν ειναι ολα ισωμα και το οτι δεν ειναι καθε “δυνατος στο παρασκηνιο” το ιδιο πραγμα με το στησιμο παραγκας κτλ, να μην λεμε τα αυτονοητα.
Αυτο που λες στο τελος ειναι σωστο. Φετος για εμενα ειναι αρκετα μοιρασμενα τα σπορια επειδη ακριβως ειναι αρκετα μοιρασμενοι οι πολοι εξουσιας στους θεσμους και οντως ειναι το καλυτερο που μπορουμε να ελπιζουμε. Απο την στιγμη που δεν προκειται να καθαρισει ποτε ο χωρος μια “ισορροπια τρομου” ειναι το μονο ρεαλιστικο σεναριο, εκτος αν γινει κατι ριζοσπαστικο (σωθηκαμε).
Εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά αυτό δεν αφορά την τωρινή συζήτηση γιατί τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και μάλιστα έχω την αίσθηση ότι πολλοί θα κλονιστούν και δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστούν μια κατάσταση χωρίς τα “καλά” του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, βλ. τους ακριβούς παίκτες από το εξωτερικό, εμπορικού τύπου πολυτέλειες για τους έχοντες και κατέχοντες και πάει λέγοντας.
Ο λόγος που πολλοί από μας ασχολούμαστε ακόμα με το ελεεινό και τρισάθλιο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι προφανώς επειδή τη βρίσκουμε με τους χαλίφηδες και αντι-χαλίφηδες, τους οπαδικούς στρατούς και όλη αυτή την μπόχα, αλλά ακριβώς επειδή είμαστε ψυχικά συνδεδεμένοι με τη μόνη πτυχή της σημερινής κατάστασης που δεν θα σταματήσει να υπάρχει και στο μη-επαγγελματικό μέλλον: Τους συλλόγους, ως καθαυτό συλλόγους. Με τα ονόματά τους, τα σύμβολά τους, τα χρώματά τους.
Και κοίτα πως λες το ίδιο πράγμα για 2 ομάδες, όμως αφήνοντας να εννοηθεί από τις επιλογές λέξεων, ότι η ΑΕΚ εχει παρασκηνιακό έλεγχο(υποχθόνιο κλπ), αλλά ο ΠΑΟ είχε καλή αντιμετώπιση από την διαιτησία(όλα κουλ, μας σφυρίζουν όχι άσχημα).
Ναι, γιατί σόρι αλλά αυτή τη στιγμή αυτή είναι η πραγματικότητα, και όποιον (σοβαρό) συντάκτη διοικητικών του ποδοσφαίρου κι αν ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει: Ότι αυτή τη στιγμή την ΕΠΟ την ελέγχει ο Μελισσανίδης. Απλά δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσαν στο παρελθόν Κόκκαλης - Μαρινάκης (αυτό είναι ιδιάζον χαρακτηριστικό της ομάδας του Πειραιά), δηλαδή “όλα δικά μου”. Ο Μελισσανίδης έχει αφήσει και τον Παναθηναϊκό, προς το παρόν τουλάχιστον, να έχει μια καλή αντιμετώπιση, βλ. να μη σφάζεται. Είναι θέμα συμμαχιών (εννοείται εύθραυστων) για τη νομή στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν δύο λογικές σ’ αυτό, η μία είναι η λεβέντικη η πειραιώτικη που προανέφερα και η άλλη είναι το “ας προσέξω να μην τους στρέψω ΟΛΟΥΣ εναντίον μου”.
Η τελως παντων εχει αρκετη δυναμη ο αλλος πολος ωστε να κρατιεται μια ισορροπια. Οτι ο Μελισσανιδης ειναι ο δυνατος παικτης ισχυει, αλλα ισχυει επισης οτι η ΑΕΚ δεν εχει και καμια σκανδαλωδη ευνοια, η τελως παντων δεν μπορει να πει κανεις οτι ειανι εκει που ειναι λογω διαιτησιας, οπως και η δικια μου ομαδα το ιδιο δηλαδη. Σπορια και οι δυο παιρνουν, λιγα παραπανω ο ενας απο τον αλλον, δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια στο φετεινο Πρωταθλημα σο φαρ.
Είσαι άδικος, όχι και όλα δικά μας, μόλις ξεκινήσαμε να ελέγχουμε το μπάσκετ, αφήσαμε για λίγο το ποδόσφαιρο και το αντίστροφο είχαμε κάνει το '97.
Ναι όντως, με το μπαρδόν, έπρεπε να γίνω πιο σαφής. Εννοούσα: Στο ποδόσφαιρο.
Να γίνεσαι όμως, γιατί όπως βλέπεις εμείς είμαστε ευγενικοί ενώ θα μπορούσαμε να γαμάμε και να δέρνουμε παντού.
Α, δηλαδή ο Μαρινάκης απλά δεν ψήνεται ρε παιδί μου φέτος να μας γαμήσει όλους, κάνει διάλειμμα κι έτσι
Βολική δικαιολογία έτσι και χάσετε το πρωτάθλημα, βολικό αφήγημα έτσι και κερδίσετε το πρωτάθλημα εναντίων τεράτων.
Δεν ξέρω, μου φαίνεται ότι όλοι προσπαθούν να βρουν από που θα κατηγορήσουν τον άλλον και δεν κοιτάνε την καμπούρα τους.
Αν δεν είχατε κάνει κοιλιά τον Γενάρη, το πρωτάθλημα ήταν δικό σας, αν δεν είχαμε παίξει καλά αυτό το διάστημα, δεν θα είμασταν μαζί σας στην κορυφή.
Έχει και άλλες δουλειές ο άνθρωπος τι να κάνει.
Βλέπεις φαντάσματα όμως, εγώ ποτέ και πουθενά δεν καταφέρθηκα εναντίον της ΑΕΚ, ούτε είπα ότι αν πάρει το πρωτάθλημα θα είναι λόγω διαιτησίας και μόνο, ίσα ίσα που σας έδωσα τα εύσημα για την κηδεία που κάνατε στο γαύρο, και μάλιστα με τον τρόπο που έπρεπε, δηλαδή να κάνουν ντου, να βγάζουν ανακοινώσεις κλπ