Πω μαλάκες η στιγμή που το βάζει ο Μλάντε και απλώνεται σιγή στο Βελοντρόμ…
Οκ πάω έξω τώρα να περπατήσω κάνα χιλιόμετρο να πέσουν λιγο οι σφυγμοί απο τους 500.
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΝΑΘΑ!
Να πουμε αλλη μια φορα ποσο απαραιτητο ηταν το var. ΟΛΕΣ οι αποφασεις που πηρε συμβουλευομενος το, ηταν σωστες και κρισιμες.
Λοιπον, το βαζω χτες, τρωμε το πρωτο πριν ανοιξει καν το στρημ, κατηφορα το γηπεδο, τρωμε και το δευτερο στην εκπνοη, λεω οκ, θα φαμε 5, γαμα το. Βαραει ειδοποιηση απο το flashscore 3-0, λε αγαμησου κλεινω και τις ειδοποιησεις. Ριχνω μια κλεφτη στο 95’, βλεπω 2-0 με 5 λεπτα καθυστηρησεις. Αντε λεω, οκ παλι καλα, τουλαχιστον πεσαμε τιμητικα και πεφτω για υπνο σχετικα ικανοποιημενος που δεν φαγαμε 5.
Και ξυπναω σημερα το πρωι και βλεπω αυτα που βλεπω.
ΜΕΓΑΛΕ ΙΒΑΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!
Ρε Ιωαννιδη αγορι μου. Πεναλτι στο Γ στο 99’? Δηλαδη για τι ψυχραιμια μιλαμε ρε ανθρωπε?
Μπρινιολι οκ, σταθερα ανοιωθη λατρεια.
Τεραστια υπερβαση να αποκλεισεις ομαδα με 300 μυρια μπατζετ που φτιαχτηκε για να κοντραρει την Παρι, δεν εχω λογια. Με την Μπραγκα ΔΕΝ ειμαστε φαβορι, η ομαδα ΗΔΗ ειναι επιτυχημενη, ααααν ερθει κατι αλλο θα ειναι μπονους.
Σεντονι ρε, 13 χρονια μετα.
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ το μέγεθος της ξενέρας που πρέπει να έχεις φάει.
Ασε σου λεω δεν την παλευω με τιποτα.
3 ωρες τωρα βλεπω βιντεακια με χαιλαιτς και αντιδρασεις. Αν δεν απολυθω σημερα δεν θα απολυθω ποτε.
Πολυ το ευχαρηστηθηκα το χτεσινο… Ο Γιοβανοβιτς ειναι μεγαλο respect… ποδοσφαιρανθρωπος που μονο σεβαμο εκμπεμπει… και δεν ειμαι καν παναθηναικος… Διαβασα σημερα και τις δηλωσεις του προπονοτητη της Μαρσειγ , και το χαιρομαι ακομα παραπανω
Μετά τις χθεσινές “ψύχραιμες” τοποθετήσεις, ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα πράγματα.
Κατ’ αρχάς, το πρώτο ματς ήταν το Α και το… Ψ της πρόκρισης, κι εξηγούμαι.
Μπαίνεις σ’ ένα γήπεδο-φωτιά, που βράζει, με 60.000 κόσμο, όσος δηλαδή είναι αθροιστικά για όλες τις αγωνιστικές της Superleague ο αντίστοιχος των αντιπάλων που σε φιλοξενούν. Και το γήπεδο είναι κατηφόρα από το 2’, όταν και τρως το πρώτο. Μία ομάδα (τον Παναθηναϊκό εννοώ) χωρίς αντίστοιχες εικόνες κι εμπειρία, πράττει το αναμενόμενο. Κάθεται και περιμένει το μοιραίο. Και με κάποιον μαγικό τρόπο (όλοι, μα όλοι οι Θεοί της υφηλίου μαζί μας χθες/να το σημειώσουμε αυτό) κρατάς το 1-0 μέχρι το 45’ και είσαι ακόμη ολοκληρωτικά μέσα στο κόλπο. Και το τρως στο 45’+, μακράν δηλαδή στο χειρότερο σημείο που μπορείς να το φας. Όλα τα πόδια κομμένα.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από το Β’ ημίχρονο και πώς μπορούσε ν’ αλλάξει η κατάσταση. Και τρως και το τρίτο, αλλά ευτυχώς που υπάρχει το VAR (ν’ αγιάσει αυτός ο άνθρωπος που το πρότεινε και βρήκαμε επιτέλους την υγειά μας) και δεν τελειώνει το ζήτημα από το 55’. Και μετά, ως διά μαγείας (λέγε με και Ιβάν) η ομάδα ανεβαίνει. Και οι Μάγκνουσον (νέος Καλιτζάκης στο σώσιμο στη γραμμή) και Γέντβαϊ (ειδικά αυτός/πώς σεληνιάστηκε έτσι στο δεύτερο, ρε;) κάνουν το ματς της ζωής τους, όταν στο πρώτο δεν ήξεραν πού πατούσαν και πού βρίσκονταν. Και μπαίνουν και οι “μυρωδιάδες” Μπερνάρ και Παλάσιος (Βέρμπιτς και Τζούρι σχεδόν ανύπαρκτοι χθες), οι οποίοι τόσα και τόσα έχουν ακούσει (ειδικά ο δεύτερος) και το ματς κατηφορίζει στην πλευρά των Γάλλων. Χωρίς υπερβολή, η εμφάνισή μας από το 60’ και μετά ήταν βγαλμένη από τις ενδοξότερες μέρες του παρελθόντος. Μία γαμημένη του Παλάσιος, δεύτερη γαμημένη στον Γέντβαϊ, τρίτη στον Μαντσίνι, ε, ρε πούστη μου, έπρεπε…
Τώρα, όσον αφορά τον ΦΩΤΑΡΑ, το έχω ξαναγράψει ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα αυτή η παικτούρα να μην είναι βασικός. Καλός και άγιος ο Σπόραρ (ειδικά για να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό με καλαμιά από το 0,5 μέτρο), αλλά γενικά δεν βλέπει ούτε με κιάλια το επίπεδο του Ιωαννίδη. Το πόση ψυχή θέλει για να πάρεις την μπάλα να την στήσεις σε σχεδόν νεκρό χρόνο και να εκτελέσεις ΑΥΤΟ το πέναλτι, δεν χρειάζεται να εξηγηθεί περαιτέρω θαρρώ.
Επίσης, κάπου εδώ να πω και για τον Βαγιαννίδη, ο οποίος αν ρίξει ακόμη περισσότερη δουλειά και διορθώσει κάποιες δικαιολογούμενες παρορμήσεις, πάει για τοπ επίπεδο.
Στην παράταση, όλοι λέγαμε ΟΚ και να μείνουμε έξω μετά από αυτό το έπος, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην σκεφτόταν ότι… έρχεται. Και ας είναι καλά και πάλι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το VAR.
Πριν την κατακλείδα, να (ξανα)πω πόσο τεράστια μαλακία θεωρώ εγώ την κατάργηση του εκτός έδρας γκολ. Και η απόδειξη είναι ματς σαν το χθεσινό. ΟΚ, κατανοώ ότι το προϊόν γίνεται πιο ελκυστικό (άρα και προσοδοφόρο) με περισσότερες παρατάσεις, πέναλτι, σασπένς κ.λπ. και ότι για τους τοπ συλλόγους το να σκοράρουν σε μία άλλη έδρα είναι πλέον και λίγο walk in the park, αλλά, ρε γαμώτη μου, υπάρχουν ακόμη έστω και λίγες μάχες Δαβίδ έναντι Γολιάθ, όπως η χθεσινή, όπου το εκτός έδρας γκολ (που είναι αποτέλεσμα τιτάνιας προσπάθειας) αξίζει να επιβραβεύεται (ή αντίστοιχα να “τιμωρείται” η “μεγάλη” ομάδα που δεν τελειώνει, ως αναμένεται, το πανηγύρι). Για το VAR τα είπαμε, οι περισσότερες αλλαγές, ΟΚ, λογικό λόγω των πάρα πολλών παιχνιδιών πλέον. Στην τελική, η “έμπνευση” του Μαρθελίνο μπορεί να μας έκανε και καλό τελικά.
Για τα πέναλτι, εγώ θα το πω και ας με θεωρήσετε μετά Χριστόν προφήτη… Όλοι το είχαμε πιστέψει πλέον. Πριν εκτελέσει πρώτος ο Φωτάρας και πριν το πιάσει ο τρελο-Ιταλός (συγκλονιστικός χθες, ακόμη και αν ήταν εξαιρετικά ασταθής στο Α’, γεγονός λογικό, βέβαια, με τέτοια πίεση που έτρωγε). Κι εφόσον οι Θεοί ήταν εκεί, δεν υπήρχε περίπτωση να μη μπει και του κοκκινοτρίχη.
Εκτέλεση και πανηγυρισμός Μλαντέ (και σιωπή 60.000 ατόμων) έχουν ήδη μπει στους τοίχους της Λεωφόρου, ως μία από τις πιο iconic στιγμές του συλλόγου.
Στην ουσία τώρα…
Ναι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ματς του συλλόγου τα τελευταία 20 χρόνια (καμία Ρόμα ή οτιδήποτε άλλο). Όσοι είμαστε μεγαλύτεροι από 35, χθες πήγαμε νοητά σε όποιο σημείο των τελευταίων 50+ ετών μας έχει σημαδέψει. Και ναι. Η στέρηση των τελευταίων (πολλών και βασανιστικών) ετών είναι μεγάλη. Και ναι. Δικαιούμαστε να το πανηγυρίζουμε όσο δεν πάει, διότι κακά τα ψέμματα, τα πράγματα δεν είναι όπως πριν 20 χρόνια.
Κι αυτό διότι οι αποστάσεις έχουν γίνει χαοτικές πλέον, επομένως, το να βρεθεί μία ελληνική ομάδα στους ομίλους του ChL, μπορεί να θεωρηθεί και ως “πορεία” από μόνο του, αξιολογώντας και τις κληρώσεις. Αν (μακάρι όλα τα μακάρι) περάσουμε την Μπράγκα (που πάλι είμαστε αουτσάιντερ) εγώ θεωρώ πως έχουμε κάνει ήδη ευρωπαϊκή πορεία στη φετινή σεζόν, καθώς -στο μυαλό μου- 6 ματς με Ντνίπρο, Μαρσέιγ (6 φορές μεγαλύτερη αξία) και Μπράγκα (2,5 φορές μεγαλύτερη αξία) ισοδυναμούν με το να έχουμε περάσει από ομίλους ChL, επιπέδου 20+ ετών πριν.
Καλοί οι ρομαντισμοί, αλλά πλέον, εν πολλοίς, μπαλίτσα παίζει το χρήμα στο τοπ επίπεδο. Έχοντας πει αυτό, βέβαια, η φανέλα μίλησε, το DNA δεν διαγράφεται και άλλα όμορφα . Ας το χαρούμε όσο δεν πάει και ας γίνουμε και “γραφικοί”. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, μετά από τόση πίκρα και μιζέρια όλα αυτά τα χρόνια. Τεράστια η χθεσινή βραδιά και ορόσημο στην ιστορία μας.
Με συγκίνησες βρε μπαγάσα
Σιγα το πιο ελκυστικο προϊον. Μιλαμε για νοκ αουτ αγωνες. Δηλαδη το να αποφασιστουν στα πεναλτυ ειναι πιο δικαιο απο το εκτος εδρας γκολ; Το να παιχτει παραταση στην εδρα του ενος ειναι πιο δικαιο; Παπαρια. Η καταργηση του εκτος εδρας γκολ κατα κανονα ευνοει τον ισχυρο και γι’ αυτο εγινε.
Συμφωνώ σε όλα.
Καταρχας με το που βαρας πρωτος, εχεις περιπου 60%. Ουτε καν αυτο δεν ειναι δικαιο , ευτυχως που ετυχε σε εμας.
Παρεμπιπτοντως, πεναλτυ απο εμας εκτελεσαν μονο παιχτες που μπηκαν αλλαγη.
Όταν το πρώτο ματς γίνεται στην έδρα σου, ως ανίσχυρος, και ο ισχυρός σου πετάει 1 ή 2 γκολ, πως πας στην έδρα του μετά με τα εκτος έδρας γκολ?
Ειπα “κατα κανονα” . Μια περιπτωση σαν τη χτεσινη ειναι αρκετα τυπικη. Δεν εχω υποψη μου καποια καταμετρηση που να λεει ποσες φορες περασε ο ισχυρος και ποσες ο ανισχυρος στην περιπτωση που “εφαρμοστηκε” ο οανονας του εκτος εδρας γκολ, αλλα διαισθητικα πιστευω οτι η καταργηση του εγινε για να καλυψει τους μεγαλους. Θα ηταν ενδιαφερον ενα τετοιο στατιστικο παντως, θα το ψαξω.
Για αυτο που εγραψα για τα πεναλτυ υπαρχει στατιστικο παντως.
Και εμενα η γνωμη μου δεν ειναι πως ντε και καλα ευνοειται ο ισχυρος, ασε που οι ομαδες που παιζουν εντος υποχρεωνονταν να παιζουν επιφυλακτικα γιατι το εκτος εδρας γκολ ηταν καταστροφη, τωρα ανοιγονται και βλεπουμε καλυτερο ματς.
Δεν ξέρω για στατιστικά, σίγουρα το χθεσινο εκτός έδρας γκολ συνέφερε τον Παναθηναικό, αλλά από την άλλη, όταν παίζεις με έναν (θεωρητικά έστω) πιο ισχυρό από σένα, είναι πιο πιθανό να σου βάλει γκολ στην έδρα σου, οπότε θεωρητικά πάντα, τον πίνεις. Εμένα μου φαίνεται πιο δίκαιο το γκολ να μετράει σαν γκολ και όχι σαν 2γκολο (περίπου).
Τώρα οκ, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, αλλά αν είχες στην έδρα σου την City με 3-2 και πήγαινες στην έδρα της με 2-1, τον έπινες. Πόσο δίκαιο ήταν αυτό?
Αρα συμφωνουμε.
Γκοοολ!!
Είδα παίζει ο Παναθηναϊκός σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ, βάζω το mega (σήμερα έμαθα πως βγήκε από τη nova κιόλας) και ακούω φωνή εκφωνητή, μα το θεό φλασιά κατευθείαν 20 χρόνια πριν εκτός με το Αμβούργο, ο ίδιος δεν έκανε την περιγραφή?
Αν λες τον Κατσαρό, νομίζω κι εγώ ότι είχε σπικάρει και εκείνο