Παναθηναϊκός

Είναι διαφορετικοί ρε. Άσε που βάλανε 3! (τρομερό πέναλτυ πήρανε :joy::joy::joy::joy:)

Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ βγήκε προχτές και έκραξε την κυβέρνηση. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού που στα στούντιό του εκκολάπτονται οι επόμενοι βουλευτές (τους “δημοσιογράφους” του εννοώ), βγήκε και έκραξε την κυβέρνηση, το ξαναγράφω μήπως και το πιστέψω. Δε νομίζω ότι αντέχεται τόσος σουρεαλισμός :joy:.

2 Likes

Φωνάζει ο Μαρινάκης τώρα φωνάζει και ο Αλαφούζος.
Αυτή ειναι η χώρα που ζούμε ρε παιδιά, ο σουρεαλισμός είναι πολύ μικρή λέξη για να την περιγράψεις.

3 Likes

Με αφορμή πάντως τις βουτιές Κουλιεράκη για τις οποίες φυσικά δεν είχε τιποτα να πει ο Λουτσέσκου και το πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ (και φυσικά και τις δικές μας βουτιές μπας και πάρουμε κανένα πέναλτι να κερδίσουμε τη Λαμία) θέλω να πω ότι έχει πολύ πλάκα που κάθε μα κάθε φορά που κάποια ομάδα επικαλείται κάποιοα ηθική διαφορά και ηθικό πλεονέκτημα από τους αντιπάλους της, έρχεται πολύ σύντομα η ιστορία και το ποδόσφαιρο να τη διαψεύσει.

Εκτός φυσικά αν εννοούμε ηθικό πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό, το οποίο εντάξει, ισχύει πάντα και για όλους.

4 Likes

Είναι κι αυτός διαφορετικός.

Για γέλια. Γελούσα με τις διαμαρτυρίες για τα “πέναλτυ” που ζητήσαμε.

3 Likes

Σε άλλα νέα, διαπιστώνετε κι εσείς μία συντονισμένη επίθεση κατά του Αταμάν από “ανεξάρτητους” παναθηναικούς δημοσιογράφους; Δε λέω ότι πάιρνουν γραμμή από κάπου αλλά σα να έχει αρχίσει μία διαδικασία αποδόμησης;

1 Like

Για κάτι τέτοια, να κοιτάς τα άρθρα του Μπούκουρα στο SDNA.

Αυτός κάνει το αγροτικό του τώρα. Ο προηγούμενος έχει ήδη αναβαθμισμένο ρόλο ενώ ένας ακόμα παλιότερος είναι ήδη μέσα στην ΚΑΕ.

ахах

1 Like

(Και) αυτόν είδα. Επίσης όταν διαβάζω για παίκτες και αποδυτήρια, ένας μου έρχεται στο μυαλό ότι έχει τη δύναμη να αλλάξει προπονητή.

Για να πούμε του στραβού το δίκιο, πάντως, ανεξαρτήτως αν κάποιος δημοσιογράφος αποσκοπεί κάπου ή είναι σε υπηρεσία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γραφτεί και πράγματα που ισχύουν, ε;

Κι εγώ διάβασα τον Μπούκουρα… ΟΚ, κατανοώ τι λέτε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ορισμένες αλήθειες μέσα.

Όπως και να ‘χει, η χθεσινή ήττα αποτελεί αποτυχία, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και να λαμβάνουμε τα πάντα υπ’ όψιν, όπως ότι από την αρχή της χρονιάς δεν έχουμε βγάλει ένα ματς πλήρεις (κι έτοιμοι).

Ο χρόνος θα δείξει.

1 Like

Δεν υπάρχει κανένας ρεπόρτερ (γελαμε) ομάδας που να τον ενδιαφέρει η αλήθεια. Κανένας. Η αλήθεια είναι ένα εργαλείο (από τα πολλά) που έχουν για να περάσουν τα μηνύματα που θέλουν. Ανεξάρτητα λοιπόν αν λέει “αλήθεια” ή όχι, αυτή η ομοβροντία κατά του Αταμάν είναι ύποπτη. Τι ύποπτη δηλαδή, συμβαίνουν πράγματα στην ομάδα, είναι σαφές, και είμαι περίεργος που θα καταλήξουν.

1 Like

Καλά κι Άγια αυτά που αναφέρεις, δεν διαφωνώ κατά βάση, αλλά το γεγονός ότι θα χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα για τον όποιον σκοπό αναφέροντας πράγματα που είναι αντικειμενικά αληθινά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας βάλουν εμάς απέναντι, απλά και μόνο διότι “οι ρεπόρτερ αποσκοπούν κάπου”.

Μα δεν είμαι απέναντι από κάτι. Έχω δική μου άποψη και για τον Αταμάν και για τον Παναθηναΐκό, δεν περιμένω κανέναν δημοσιογράφω για να τη διαμορφώσω. Τα κείμενα (αυτών) των δημοσιογράφουν, για μένα, παρουσιάζουν ενδιαφέρον μόνο ως προς το να καταλάβεις ποια είναι η θέση της διοίκησης, τι θέλει να περάσει. Και αυτό σχολιάζω.

2 Likes

Μαζί σου. Κι εγώ από ενδιαφέρον τα διαβάζω.

Έχουμε μάτια και βλέπουμε και κρίνουμε (αν την κατέχουμε επαρκώς την σπυριάρα).

Προσωπικά, κρίνω ως αποτυχία την απώλεια του Κυπέλλου (όχι απαραίτητα εξ ολοκλήρου του Αταμάν, αλλά οι δηλώσεις του ήταν ατυχείς), αλλά υπάρχουν και ζητήματα, όπως το θέμα του ψηλού και του (no) rotation στο οποίο ελέγχεται ο coach. Βέβαια, σε αυτά συνυπολογίζω τα ζητήματα των συνεχόμενων τραυματισμών, όπως και το γεγονός ότι κάποιοι από το ψηλό ράφι δεν έχουν αποδώσει αυτά που αναμένονταν. Επίσης, ναι… Είναι η πρώτη χρονιά μιας νέας ομάδας και όλα τα συναφή.

Εννοείται πως στηρίζουμε όλο το team και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο, βάσει των προαναφερθέντων δεδομένων. Εννοώ ότι η φάση δεν είναι “Α… δώσαμε λεφτά φέτος, άρα, πρέπει να κάνουμε το Triple Crown”. Δεν λειτουργεί έτσι το σπορ και οι ομάδες.

4 Likes

Για τον Αταμάν μπορούμε να πούμε πολλά.

Από την μια για την κακή διαχείριση που κάνει με αποτέλεσμα 4-5 παίκτες να τραβούν ολο το κουπί και αυτό έχει συνέπειες. Η ομάδα είναι φανερά κουρασμένη το έδειξε και χθες. Δεν είχαμε ενέργεια.
Επίσης δεν λέει να ανοίξει το ρόστερ.
Χθες ο Λεσόρ έπαιζε μόνος του με 3 ψηλούς του Ολυμπιακού, ο Μπαλτσερόφσκι DNP…
Παίζει ο Καλαιτζάκης καλά, τον αφήνει εκτός στο επόμενο ματς. Ο Παπαπέτρου έχει γυρίσει καιρό τώρα αλλά ζήτημα είναι αν έχει βγάλει σύνολο 30 λεπτά.
Και η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπουμε κάποιο σοβαρό πλάνο στην επίθεση ακόμα.

Από την άλλη όμως…πήρε μια ομάδα εντελώς καινούρια το καλοκαίρι και αυτή τη στιγμή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι στην 6αδα στην Ευρωλίγκα και έχει κερδίσει τον ΟΣΦΠ 2 φορές στο πρωτάθλημα παίρνοντας το πλεονέκτημα έδρας.
Δεν είναι άσχημα όλα αυτά για μια ομάδα που υπάρχει ένα 4μηνο…σε συνδυασμό και με τις πολλές αναποδιές από την αρχή με τραυματισμους και απουσίες.

Είναι φανερό ότι έπρεπε να έχουμε κάνει διορθωτικές κινήσεις ειδικά στους ψηλούς εδώ και καιρό.
Το ότι δεν έχει γίνει κάποια μεταγραφή και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται πιθανότατα να οφείλεται περισσότερο στη διοίκηση και όχι στον Αταμάν. Αν πχ αυτός ζήτησε μεταγραφές αλλά ο Τράκης του είπε όχι.

1 Like

Εμένα πιο πολύ εντύπωση μου έκανε το άρθρο του Καλκαβούρα που μίλησε για χάσμα μεταξύ Αταμάν και παικτών. Η αιτιολόγηση του πως το παρατήρησε είναι γιατί δεν μπορεί να πει ότι τον πληροφόρησαν εκ των έσω επί αυτού. Και είναι σε μέσο που συνήθως παίρνει πληροφορίες κατευθείαν από παίκτες κι όχι από τη διοίκηση.

Για το θέμα του ψηλού, η όλη στάση και η διαχείριση του θέματος είναι πολύ περίεργη. Γιατί να μην αντικατασταθεί (με όποιο τρόπο) ο Πολωνός αν είναι να πηγαίνει από το ένα DNP στο άλλο; Δεν βγάζει νόημα. Κι από όσα μπορώ να γνωρίζω ο Ράιτ είχε προταθεί πρώτα στον ΠΑΟ και τον έκοψε ο Αταμάν.

Το χθεσινό δεν ήταν τόσο στενάχωρο επειδή χάσαμε. Ήταν γιατί οι παίκτες έμοιαζαν αδιάφοροι (εκτός του Ντίνου) και γιατί ενώ το έβλεπαν να έρχεται (βάσει απόδοσης εδώ και καιρό) δεν έκαναν τίποτα να το διορθώσουν. Είναι θέμα αποδυτηρίων ή θέμα υπεροψίας; Ή και τα 2; Ο τρόπος, όπως και να έχει, ενόχλησε.

Αντί να απαντήσω στον καθένα σας (αν και συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά όχι με όλα), θα γράψω και τη δικιά μου άποψη πάνω στο θέμα.

Καταρχήν, να ξεκινήσουμε με κάτι που παίρνουμε αρκετά ως δεδομένο αλλά δεν είναι: Τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας (στην πλειοψηφία έστω) στη φετινή σεζόν, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εξαιρέσεις στον κανόνα (στην Ευρωλίγκα) ότι οι πετυχημένες ομάδες χτίζονται σιγά σιγά, με κορμό και κακά αποτελέσματα στην αρχή.

Προσωπικά δε θυμάμαι καμία ομάδα να έχει βάλει 12 νέους παίκτες στο ρόστερ της, να έδιωξε 14, να άλλαξε κόουτς και να κάνει τέτοια regular season στην Ευρωλίγκα (βέβαια έχουμε ακόμα 10 αγώνες που ίσως σε φέρουν κι εκτός play offs). Ακόμα και η Εφές του Άταμαν είχε 2-3 παίκτες πριν την παραλάβει ο ίδιος (Ντάνστον και Σιμόν θυμάμαι σίγουρα).

Αυτό, για μένα, πιστώνεται κυρίως στον Άταμαν. Ακόμα κι αν οι παίκτες είναι εγνωσμένης αξίας, δεν είναι αυτονόητο ότι θα τους κάνεις να παίξουν καλά ως ομάδα, μέσα σε 3-4 μήνες (η σεζόν ξεκίνησε Οκτώβρη). Μην ξεχνάμε κυριαρχικές εμφανίσεις, ειδικά στο ΟΑΚΑ: Με Μιλάνο, με Μονακό… Εμφανίσεις που είχαμε απολύτως υπό έλεγχο όπως πχ με Παρτιζάν, με Εφές.

Για την κοιλιά της ομάδας: Νομίζω είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει μια κάμψη στην απόδοση οποιασδήποτε ομάδας μέσα στη σεζόν. Ιδανικά λίγο πριν ξεκινήσει η τελική ευθεία. Ε κι αυτό το σημείο είναι τώρα, δλδ 1 μήνα πριν ξεκινήσουν τα play offs.

Εγώ δεν αποκλείω ο Τούρκος να είχε υπολογίσει/ήξερε ότι η ομάδα θα είναι πεσμένη τον Φλεβάρη και να έκανε σκόπιμα αυτές τις δηλώσεις για να χαμηλώσει τον πήχη και να αποφορτίσει τους παίκτες. Μην ξεχνάτε ότι κάτι τέτοια mind games τα έκανε κι ο Ζοτς. Ο ισχυρισμός μου στηρίζεται και στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις δεν ταιριάζουν με τις υπόλοιπες δηλώσεις και νοοτροπία του Άταμαν περί κατάκτησης των πάντων, διαχρόνικα (δλδ σε όλες του τις ομάδες). Γι αυτό λέω ότι, έστω κι άκομψα, ήξερε πως δεν μπορούσε να πάρει παραπάνω physicality και συγκέντρωση από τους παίκτες του, αυτή τη στιγμή.

Θυμάστε βέβαια πόσο καλές regular season έχει κάνει ο γαύρος επί Μπαρτζώκα. Την πρώτη χρονιά του όμως, έκανε μεγάλη κοιλιά εκεί που δεν έπρεπε… τη δεύτερη τα πήγε λίγο καλύτερα αλλά η κούραση φάνηκε στο τέλος της σεζόν κατά γενική ομολογία. Ακόμα και το νικητήριο σουτ του Μίσιτς στον ημιτελικό, με το μαρκάρισμα του Βεζένκοφ. Πέρσι τα πήγε καλύτερα από ποτέ, βρήκε δλδ πως να δουλέψει στο peak τις προπονήσεις και τη διαχείριση μιας ομάδας που είχε ίδιο κορμό για 3+ χρόνια.
Αυτός ο παράγοντας των εργοδυναμικών με ένα καινούριο γκρουπ παικτών, μπορεί να έχει calibration μόνο μετά από μήνες/χρόνια δοκιμών κι όχι μετά από ένα γύρο μόνο, καθώς χρειάζεται μεγάλο στατιστικό δείγμα για τις επιδόσεις των αθλητών (και ιδανικά, ελάχιστοι τραυματισμοί).

Και μιας και είπα για τραυματισμούς, μας έχουν ταλαιπωρήσει αρκετά φέτος, γεγονός που επιδεινώνει και την καταπόνηση αυτών που παίζουν για να καλύψουν τους απόντες.

Όσον αφορά το rotation, ο Άταμαν είναι γνωστό ότι βασίζεται σε παίκτες που του δείχνουν προσπάθεια στην προπόνηση, ξέρουν τον ρόλο τους και δεν παρεκκλίνουν απ αυτόν. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι, αν χάσει την εμπιστοσύνη σε παίκτη του (πχ Μπαλτσερόφσκι), δύσκολα τον ξαναεμπιστεύεται χωρίς πρώτα να του έχει αποδείξει πράγματα.

Ο Παπαπέτρου για μένα έχει σίγουρα κακή νοοτροπία. Φαίνεται από τις κινήσεις του στο γήπεδο, δείτε πχ πως αντιδρά μετά από ένα χαμένο του ανάποδο λέι απ στον τελικό. Έχει χάσει τη θέση του (ως 2ο πια τριάρι) από τον Π Καλαϊτζάκη, και δίκαια. Ο Γκριγκόνις, ως βασικός, έχει το σουτ. Κι ο Άταμαν είχε πάντα 3 γκαρντ με σουτ στις ομάδες του (πχ Λάρκιν Μπομπουά και τριάρι Σιμόν). Θέλει φτερό με σουτ, κι ο Ιωάννης δεν είναι αξιόπιστος. Θα μπορούσε όμως να βοηθήσει στην άμυνα. Έλα όμως που ο Πάνος είναι καλύτερος απ αυτόν, εκεί. Διαφωνεί κανείς;
Άλλωστε, αν ήταν τόσο καλός, γιατί τον άφησε ο Ζοτς να φύγει φέτος το καλοκαίρι; Για μένα δίκαια είναι τώρα 2η αλλαγή. Αν δουλέψει και βρει πατήματα, προφανώς έχει το ταλέντο να πάρει τον χρόνο του Πάνου, που προσφέρει περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά τον Βιλντόζα, είμαι σίγουρος ότι ο Άταμαν δεν μπορεί την επιπολαιότητά του και τη μεγάλη του επιρρέπεια στα (αβίαστα) λάθη. Γι αυτό και παίρνει λίγο χρόνο-πράγμα που δεν του δίνει ρυθμό βέβαια.

Ο Σλούκας έβγαλε πολλούς τραυματισμους (το ξέραμε) και γι αυτό δεν έχει βρει ακόμα πολύ χρόνο.
Ο Χουάντσο δεν έχει δικαιώσει προσδοκίες επιθετικά.

Μάνι μάνι αυτοί είναι μια 5άδα (Σλούκας, Βιλντόζα, Πάπι, Χουάντσο, Μπαλτσερόφσκι → ο οποίος ξεκάθαρα δεν μπορεί να σταθεί σε τοπ επίπεδο ακόμα). Ε ο Πάνος παίζει κι ο Μαντζούκας ταλαιπωρήθηκε φέτος και δεν έχει βρει χρόνο.

Άρα μόνο με τον Βιλντόζα είναι ουσιαστικά άδικος κατ εμέ. Αφού δεν του κάνει, καλό θα ήταν να φύγει του χρόνου. Δε βλέπω μεγάλες αδικίες με το υπόλοιπο ρόστερ. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι η χρονιά θα βγει έτσι. Κατηγορηματικά, η ομάδα αυτή είναι καταδικασμένη να κάει από την κούραση σύντομα.
Αλλά έγινε μια τεράστια αλλαγή στο ρόστερ και κάποιοι παίκτες δε βγήκαν (Χουάντσο πχ) ενώ κάποιοι άλλοι ναι (πχ Γκραντ). Με 2-3 κινήσεις στοχευμένες του χρόνου πας για ακόμα καλύτερα πράγματα. Δε χρειάζεσαι πλέον αλλαγή 12 παικτών όπως πέρσι.

Ίσως καιγόμαστε τόσο πολύ για άμεση επιστροφή στα παλιά μεγαλεία, που ξεχνάμε να συγκρίνουμε με το άμεσο παρελθόν. Νομίζω ότι φυσιολογογικά υπάρχει μια κάμψη, 2-3 παίκτες από το ρόστερ δε βγήκαν… Η ομάδα και ο κόουτς θα βελτιώνονται χρονιά με τη χρονιά, είναι δύσκολο όμως να διορθώσεις αστοχίες τώρα. Θα είναι μεγάλο λάθος να ξηλωθούν τα πάντα πάλι και να φαγωθούμε.

6 Likes

Δε νομίζω κάποιος από εμάς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Αταμάν πάντως. Εγώ σίγουρα όχι. Και τα αποτελέσματα είναι καλά, και έχουμε δει εξαιρετικό μπάσκετ και έχει καταφέρει να φτιάξει γερή άμυνα με παίκτες που δε θα το περίμενες. Συμφωνώ και για το ντεφορμάρισμα, αν είναι να γίνει, τώρα είναι η σιτγμή.

Πρέπει φυσικά οπωσδήποτε να ανοίξει το ρόστερ αλλιώς θα σκάσουν οι παίκτες στα πλεη οφφ που θα έχουμε πολλά και μαζεμένα απαιτητικά παιχνίδια. Το άλλο του μεγάλο λάθος είναι το πώς χειρίζεται τον Ναν. Εϊναι εκνευριστικό αυτό το street basketball που παίζει και είναι και λιγότερο καλός σε αυτό από όσο ο ίδιος νομίζει. Δεν ξέρω καν γιατί συζητάμε να τον κρατήσουμε του χρόνου, πραγματικά.

Το θέμα είναι λοιπόν γιατί βγαίνουν αυτά τα δημοσιεύματα και αν κρύβεται κάποια δυσαρέκσεια από πίσω (πχ κάποιων Ελλήνων που έχουν ίσως απευθείας επικοινωνία με τη διοίκηση; λέω τώρα).

Κατά τα άλλα ή ήττα δεν με νοιάζει, όντως το κύπελλο ούτε θα φτιάξει ούτε θα χαλάσει τη χρονιά. Και μεταξύ μας, η διαφορά με τον γαύρο δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να τον κερδίσουμε 3 φορές παραπάνω μέσα στη χρονιά, οπότε καλύτερα οι νίκες να έρθουν εκεί που μετράνε. Από την άλλη όμως η εικόνα από κάποιο σημείο και μετά ήταν απογοητευτική και ο Αταμάν φαίνεται να μην είχε καν ιδέες να δοκιμάσει (πχ. Μήτογλου στο 5;)

2 Likes

Ναι αλλά αυτό λέω παραπάνω. Ότι ουσιαστικά δεν μπορούσε να το αλλάξει μέχρι στιγμής. Μακάρι να το κάνει τώρα ΑΝ ο Σλούκας δεν τραυματιστεί ξανά κι ανεβεί, ΑΝ ο Χουάντσο κάνει step up επιθετικά, ΑΝ ο Παπαπέτρου βάλει κάτω κεφάλι και δουλέψει κι ΑΝ λίγο μειώσει τα λάθη ο Βιλντοζα.

Στους 5 βασικούς, συν αυτούς τους 4 συν Καλαϊτζάκη συν Αντετοκουνμπο φαίνεται να στηρίζεται. Που είναι μάνι μάνι 11 παίκτες. Δε βλέπω να υπολογίζει πια σε Μπαλτσεροφσκι και Μαντζούκα αλλά αυτό ούτε μεγάλη απώλεια είναι ούτε μη παράλογο καθώς μιλάμε για τον 12ο και 13ο παίκτη του ρόστερ (και 14ος ο Μωραΐτης).

Απλά λέω ότι ίσως δίκαια δεν τους δίνει περισσότερο χρόνο κι αυτό γιατί είτε έχουν μειωμένη απόδοση είτε τραυματισμούς (είτε και τα 2), εκτός από τον Βιλντοζα που μάλλον αδικείται από το γεγονός ότι δεν ταιριαζει με τον συγκεκριμένο κοουτς.

Άρα καλά τα λέμε κι εμείς για άνοιγμα ροτεισιον αλλά δεν τον βοηθούν κι αυτοί.

Τι χάλι είναι αυτό (και) σήμερα…
Μόνο με τύχη θα γλυτώσουμε την παράταση, 20+ λεπτά ακόμα.

Edit: Πάνω που το έγραψα, για γέλια αυτή η ομάδα.

Πέρα πάντως από τακτικά λάθη, στήσιμο κτλ, υπάρχει και διαφορά στην ενέργεια, όρεξη, στο πείσμα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ξεκάθαρα πρώτοι στις μονομαχίες