Παναθηναϊκός

Πέραν των όποιων αστείων, μιλάμε για τρομερό παίχτη.

Και για όσους αναφέρονται στο θέμα των πολλών παικτών στο ρόστερ, φέτος παίξαμε 82 ματς. Δεν γίνεται να μην έχεις 12 ετοιμοπόλεμους, γιατί νομοτελειακά θα λείπει κάποιος ή θα θέλει χρόνο επανένταξης κλπ. Εν τέλει, είναι θέμα προπονητή και του stuff να βρούνε τις ισορροπίες κι έχουν δείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Να δούμε και το 5αρι.

Μέχρι στιγμής η μεταγραφική περίοδος είναι σε φάση:

Στα σοβαρά τώρα, εγώ στη μεταγραφή αυτή βλέπω και μια προσπάθεια για να είμαστε οκ, αν φύγει ο Ναν για ΝΒΑ. Δλδ Λορέντζο για αντικαταστάτης Ναν.
Που δεν είναι ισάξιος βέβαια γιατί ούτε τέτοιος κιλερ είναι ούτε στην ηλικία του Ναν να παίζει τέτοια άμυνα και να είναι στο παρκέ για 32 λεπτά. Αλλά σίγουρα έχει μεγαλύτερη εμπειρία από αυτόν στο διάβασμα φάσεων και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Από την άλλη, αν μείνει κι ο Ναν… στο μόνο που θα γκρινιαξω είναι ότι φαίνεται ότι πάμε με στόχο την επανάληψη της περσινής χρονιάς με κάθε κόστος. Δλδ γραμμή περιφερειακών με σύντομη ημερομηνία λήξης (2 χειριστές 34 χρόνων). Τεσπα, ας δούμε τι γίνεται φέτος κι ανησυχούμε από του χρόνου.

Ο Λορέντζο πάντως είναι πόιντ γκαρντ, ο Ναν σούτινγκ.
Άσσος ο ένας, 2αρι ο άλλος.
Δεν νομίζω ότι ο Μπράουν αντικαθιστά τον Ναν αν τελικά φύγει.

Υ.γ προσευχές μέχρι τα μέσα Ιουλίου…δεν είναι το πιο πιθανό σενάριο αλλά φυσικά υφίσταται.

3 Likes

Ο Lorenzo αντικαθιστά τον Βιλντοζα ως 2ος άσσος. Ο Γκραντ κι ο Ναν έπαιζαν πέρσι κατά συνθήκη PG αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον Lorenzo ως προς το διάβασμα του παιχνιδιού και ειδικά το Pick n Roll.

Απλά λέω ότι, αν φύγει ο Ναν, δε νομίζω να πάμε σε άλλη ηχηρή μεταγραφή στη θέση του. Ο Λορέντζο θα είναι η φετινή ποιοτική προσθήκη στην περιφέρεια.

Όσο για ψηλό, ακούγεται και για Παπαγιαννη. Τα αρνητικά του, τα γνωρίζουμε όλοι.
Μην ξεχνάμε όμως ότι μας λύνει τα χέρια με το ελληνικό διαβατήριο, θα έχει πολλά εύκολα καλάθια στο ΠνΡ με Σλούκα και Λορέντζο κι επίσης ο Αταμαν παίζει με Σέντερ που έχουν σουτ (Σάνλι, Πλαις).

Παπαγιάννης μόνο στην περίπτωση που πάρουμε 3αρι.
Αλλιώς μακρυά, ξαναζεσταμένο φαγητό που το ξέρουμε πολύ καλα…

Αν πάρουμε παικταρά στο 3-4 τότε εκ των πραγμάτων ο Παπαγιάννης θα είναι ο 2ος σέντερ αφού θα έχουμε 7 ξένους.
Σε άλλη περίπτωση θα είναι απλά μια κακή επιλογή, αυτή είναι η γνώμη μου.

1 Like

Επειδή ακούω πολλούς να λένε για 3-4άρι, πώς πιστεύετε ότι χωράει στην ομάδα; Ο μόνος τρόπος που έβλεπα εγώ είναι να παίξει ο Γκριγκόνις περισσότερο στα γκαρντ, αλλά με Μπράουν αυτή η πιθανότητα δεν υπάρχει. Ποιος από Παπαπέτρου, Γκριγκο θα παίξει λιγότερο; Τι θα γίνει με Καλαιτζάκη που είναι και Έλληνας και πρέπει να αναπτυχθεί για να είναι στήριγμα και στο μέλλον; Δεν είμαι σίγουρος ότι αν μείνουν όσοι έχουμε πρέπει να πάρουμε 3άρι, και στα 4άρια με Μήτογλου και Χουάντσο επίσης δε βλέπω χώρο (και μάλιστα για “παικταρά” που θα παίζει πολλά λεπτά).

Στο μυαλό μου μία κίνηση θέλουμε, για σέντερ, είτε Παπαγιάννη, είτε άλλον. Μου αρέσει τι θα δίνει στην επίθεση ο Παπαγιάννης, μας λείπει, αλλά όχι όσο μας λείπει ένας δυνατός αμυντικά σέντερ - και ο Παπαγιάννης, πέρα από τις τάπες, αμυντικά δυνατός δεν έγινε ποτέ.

Αταμάν δεν είμαι βέβαια, δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει.

2 Likes

Θέλουμε δηλαδή ένα 5αρι που να είναι καλός στην άμυνα…

Summary

Αταμάν του μαν

1 Like

Συμφωνώ για το 3αρι, δε φαίνεται να χωράει πια. Αν γινόταν μια κίνηση εκεί, πιο πολύ στο 4-5αρι θα το έβλεπα. Δλδ, αντί για Παπαγιαννη να πάρεις έναν παίκτη που παίζει και τις 2 θέσεις με αξιοπρεπές σουτ. Ίσως γι’ αυτό ακούγεται του Ντανιελ Τάις που τα έχει όλα αυτά.

Μην ξεχνάμε και το εξής. Στα κρίσιμα ματς ο Αταμαν προτιμάει 3 κοντούς δλδ Σλούκα Γκραντ Ναν. Έτσι, αν και υστερούμε λίγο σε ύψος, έχουμε 3 καλούς χειριστές και, άνω του μετρίου, σουτέρ από περιφέρεια. Μαζι με Λεσορ, έχεις 4 απειλές για το καλάθι. Έτσι έπαιζε και στην Εφες με Λάρκιν/Μισιτς - Μπομπουα, Σιμον. Επομένως δε βλέπω τρίτο 3αρι πλην Γκριγκονις (που δεν είναι καν 3αρι), Ιωάννη, Καλαϊτζάκη. Λόγω σουτ και σβελτάδας στα πόδια, μπορεί να κατεβαίνει κι ο Χουάντσο στο 3.

Επομένως μια θέση πια απομένει (και ίσως ένα… κερασάκι), αυτή του 2ου σεντερ στην ιεραρχία.

Ο Παπαγιαννης είναι πολύ σοφτ στην άμυνα, αλλά εκεί μπορείς να ποντάρεις στον (επιρρεπή στα φάουλ) Αντετοκούμπο. Όπως είπα και πριν, ο Παπαγιαννης μπορεί να δώσει πολλά πράγματα που λείπουν στην ομάδα στην επίθεση.

Ο Αταμαν είναι λάτρης του spacing. Φανταστείτε Παπαγιαννη να απειλεί στο τρίποντο. Η αντίπαλη ρακέτα θα έχει άπλετο χώρο για τον Ναν, τον Σλούκα κτλ. Με τον Σλούκα και τον Λορεντζο να έχουν και το πικ εν ρολ και το σουτ στα σκρινς, θες έναν ψηλό που μπορεί είτε να καρφώσει μετά την πάσα είτε να μείνει έξω μετά το σκριν και να πάρει το σουτ. Ο Λεσορ είχε μόνο το πρώτο.

Μην ξεχνάτε ότι, πλέον, καμία ομάδα δε μένει στις καλοκαιρινές κινήσεις. Ίσως γίνουν προσθήκες τον χειμώνα. Η κίνηση Παπαγιαννη έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα. Διαβατήριο, δε θέλει προσαρμογή, χαμηλώνει την πίεση γιατί λογίζεται ως δεύτερος Σέντερ… τον Παπαγιαννη τον καλό τον έχουμε δει με Πιτινο. Ας μην κρίνουμε από πέρσι. Είμαι σίγουρος ότι ο Αταμαν μπορεί να του βγάλει έναν καλύτερο εαυτό.

Edit: δεν είναι κακό πάντως να έχουμε 1-2 παίκτες καβάτζα στο ρόστερ. Η χρονιά θα είναι μεγάλη και θα υπάρξουν σίγουρα τραυματισμοί. Πέρσι δεν έπαιξαν με τις εθνικές κι ο Σλούκας, κι ο Λεσορ κι ο Ντινος κι ο Αντετοκούμπο. Φέτος θα υπάρχει καταπόνηση κι από εκεί.

Προσωπικά μου αρέσει ο Παπαγιάννης, μην παρεξηγηθώ. Και σε κάθε περίπτωση, από φέτος μόνο βελτίωση θα είναι αφού ουσιαστικά δεν είχαμε τρίτο σέντερ. Απλά τονίζω ότι δεν είναι ισορροπημένος παίκτης και θα δώσει πολλά στην επίθεση αλλά θα στερήσει και πολλά στην άμυνα. Μαγκιά του Αταμαν βέβαια θα είναι να βρει τρόπο να τα καλύψει. Προβλέπω δίδυμα Λεσόρ - Μήτογλου και Παπαγιάννη Χουάντσο για να συμπληρώνονται.

Όλα αυτά, αν έρθει.

Λίγη καλοπροαίρετη πλάκα

Ο τζαβέλλας δήλωσε ότι “Τα τελευταία χρόνια δούλεψα αρκετά θέματα νοοτροπίας και διαχείρισης στα αποδυτήρια.”

Είναι γνωστό ότι για ήρεμα απόδυτήρια, παίρνεις Γιώργαρο. Σιδεροκέφαλος (διπλής)

1 Like

:laughing: :laughing: :laughing: Τι Τζαβέλλα ρε μαλάκες :laughing: :laughing: :laughing: έλεος

2 Likes

Τζαβελλα λεει ρε μαλακα.

Νταξει οκ, ο Αλαφουζος απλα θελει να μας καρκινιασει, δεν εχουν κανενα αλλο νοημα οι κινησεις του. Οσο ασχολουμαστε με αυτο το κωλοτμημα κακο στην υγεια μας κανουμε…

Το συγκεκριμενο νεο ειναι καταλληλο για ανακοινωση μονο για ακριβως 80 μερες πριν απο σημερα.

Όλα είναι πιθανά σε αυτή την ΠΑΕ… Όλα όμως.

Είναι λέει Παναθηναϊκός από μικρός.
Και εγώ επίσης, κάντε με διευθυντή.

2 Likes

Τι θα γίνει ρε πούστη μου μ’ αυτή τη σιχαμένη τάση να πηγαίνει ο τάδε σε μια ομάδα (ως οτιδήποτε) και ξαφνικά να “αποκαλύπτει” ότι την υποστήριζε από τα γεννοφάσκια του κ.λπ., λες και αυτό είναι το κριτήριο που θέτει ο κόσμος της ομάδας, όχι αν είναι καλός αυτός ο τάδε σ’ αυτό που έχει να κάνει αλλά “είναι δικό μας παιδί βρε;”.

ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ ρε τι ομάδα ήταν κάποτε ο καθένας, εμείς τίμιο έργο θέλουμε, κρατήστε τη γαμώγλωσσά σας μέσα στο γαμώστομά σας, γαμημένα γλειφτρόνια.

3 Likes

Εντωμεταξυ μιλαμε και για τον Τζαβελλα, απο τους πιο προκλητικους παικτες που εχουν περασει ξερω γω. Α οκ μωρε, που εκανε καραγκιοζηληκια και μας προκαλουσε τοσα χρονια, ηταν Παναθηναικος απο μικρος οποτε δεν τα εννοουσε.

ΑΛΦΖ ΠΔΦΛ ΨΦ ΓΤΧΣ

2 Likes

Και μια μεταγραφή ο Αλ Αφουζ… Ακόμα δεν ανακοίνωσε… Ούτε πώληση φυσικά

Άμα λάχει στο παίζει και τρελιτσα και σου λέει έχω τέσσερα εξτρεμ… Βερμπιτς, Αιτορ, Μαντσίνι, Λημνιό… πλήρης είμαι… Βάλε και Κυριοπουλο από Β.

Τι θες κεντρικό αμυντικό; Έχω Μαγκνουσον, Σενκεφελντ, Πάλμερ, Γεντβαι… Τι θες … πλήρης είμαι … Βάλε και Σιδερά, Φικάι από Β.

Κέντρο έχω Τσοκάι, Τρουιγιέ, Ζεκα, Μαξίμοβιτς, Μπακασετα, Βιλενα, Αραο, Τσεριν, Πέρεζ… Πλήρης είμαι… Βάλε και Φροκκου, Καλοσκαμη από Β.

Άντε δηλαδή να ανακοινώσει αριστερό μπακ που όντως έχει μόνο Μλαντένοβιτς, εκτός αν ανεβάσει κανά Μαρτίνη από Β… και τέρμα ανάλογα αν κάτσει ο Δρακοφσκι…

ΥΓ: ποπό όσο τους ξαναδιαβάζω από πάνω… 6-7 τους πούλαγα… με χαρά!!

1 Like

Θα ήθελα να πιστέψω ότι το σημερινό ήταν ένα καλό μάθημα για τον Αλαφούζο. Αλλά 12 χρόνια τώρα δεν έχει καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι, σιγά μην καταλάβει τώρα. Πλέον και ΕΠΟ και Superleague στα ίδια χέρια. Τουλάχιστον πέρυσι υπήρχε μία αντιπολίτευση

Το παλικάρι είναι η μεγαλύτερη ΕΠΕ που υπάρχει στο επιχειρηματικό γιγνεσθαι εβα. Θα αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο και δεν θα έχει πάρει ούτε μυρωδιά. Οχι μόνο για το ποδόσφαιρο, σε οτιδήποτε και αν καταπιάνεται.