Παναθηναϊκός

Δεν βαρεθήκατε τoν παπά πoυ σας πoυλάει o Χεζoνια ακoμα;

1 Like

Δε γνωρίζω γα ποιον λόγο έβαλε και τους ΘΜΑ στην κουβέντα μαζί με τον Μπαρτζώκα αλλά, φαντάζομαι, θεώρησε ότι, ως επικεφαλείς του τμήματος, δίνουν το στίγμα στον οπαδικό τύπο αλλά και στην ομάδα.

Για τον Μπαρτζώκα δε χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Του είχε πει για “τις προσλαμβάνουσες που έχει ο κάθε παίκτης από την εφηβική του ηλικία”, τις δηλώσεις για “μεταγραφές βόμβες” που δεν αποδίδουν, τις αγκαλιές με Τσουκαλά όταν αυτός βρίζει τον Σλούκα κτλ. Πέραν δλδ από το πως τον αντιμετώπισε στο περίφημο ραντεβού του καλοκαιριού.

Πάντως, ειλικρινά το λέω, αν του Μπαρτζώκα δεν του έκανε ο Σλούκας αγωνιστικά, το σέβομαι ως απόφαση. Δεν έχω θέμα δλδ, απλά αποδείχτηκε 100% λανθασμένη. Δεν κατάλαβα, επίσης, για ποιον λόγο στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα είπε ότι ο Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει “για τη Φενέρ” ενώ, ούτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ο Σλούκας έφυγε επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο του.

Να θυμίσω επίσης τις δηλώσεις Μπαρτζώκα, 12 μήνες πριν, περί του ότι “ο ΠΑΟ είναι ικανοποιημένος να χτυπάει τα παιχνίδια” όταν και είχε πάρει το 2ο συνεχόμενο Νταμπλ απέναντι σε παίκτες όπως ο Κασελάκης, ο Σαντ Ρος (το '21) και ο Γκουντάιτις και Μποχωρίδης (ακόμα κι ο… ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς ήταν στο περσινό ρόστερ!) του ΄22.

12 μήνες μετά, ο Μπαρτζώκας είναι ο μοναδικός προπονητής παγκοσμίως που έχασε 3 φορές από την ίδια ομάδα μέσα σε 5 μέρες. Αντίθετα, ο Σλούκας έκανε, στα 34 του, την καλύτερη σεζόν (σε ατομικά στατιστικά), στην καριέρα του, πήρε 2 MVP τελικών που έκριναν τις 2 μεγαλύτερες κούπες, οδήγησε τον αιώνιο αντίπαλο σε Ευρωλίγκα (μετά από 12 χρονιές χωρίς καν Φ4) και σε reverse sweep στο πρωτάθλημα μετά από… δυναστεία 2 χρόνων του ΟΣΦΠ. Κι όλα αυτά, έχοντας σταθερά 18.000 κόσμο κάθε αγωνιστική, να φωνάζει το όνομά του… Και με 3 εκατομμύρια παραπάνω στην τσέπη… Το αποκαλείς και νέμεση, ε; Προσωπικά, είχα πει σε φίλους μου (πολύ πριν το Φ4) ότι ο Σλούκας αξίζει κάθε σεντ ολόκληρου του συμβολαίου του, αν ο ΠΑΟ πάρει την Ευρωλίγκα κάποιο από αυτά τα 3 χρόνια.

Επομένως ευχαριστούμε βαθιά τον σκακιστή και τους υπόλοιπους δηλητηριασμένους (από ποιον άραγε;) πρώην συμπαίκτες του που ξύπνησαν την ομάδα και τη βοήθησαν στην ανατροπή… ειδικά αυτός ο Κάναν, ποτέ δεν κατάλαβα από που προέκυψε αυτή η “γλώσσα” που βγάζει. Δλδ, να είσαι ο Σπανούλης, ο Ρούντι, ο Λάρκιν ξερωγώ, να καταλάβω κάποια αλαζονεία ή trash talking στον αντίπαλο. Ως Κάνααν… τι; Ποια είναι τα διαπιστευτήριά σου; Πας και λες στον Σλούκα για χρήματα… φίλε μου, ο Σλούκας έβαλε σχεδον 60π στα 2 ματς που έκριναν τίτλους, όταν εσύ αστόχησες σε 2 ξεμαρκάριστα τρίποντα για να πάρεις το ματς. Σου αρκεί αυτό ως λόγος που παίρνει 2εκατ παραπάνω από σενα; Όσο για τον Θωμά από το Τέξας που αγάπησε την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια και για αυτό δικαιούται να πάρει ιθαγένεια με επιστολή (λογικά τυχαίο όλο αυτό με τη διοίκηση Λιόλιου), δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια ειρωνική αντιμετώπιση από διεθνή προς άλλον διεθνή παίκτη.

Τέσπα, ο πήχης του Κυπελλούχου Ελλάδος είχε επιβεβαιωθεί ήδη από τους διοικούντες του στις ομαδικές φωτογραφίες με τα (προσχεδιασμένα) μπλουζάκια (και τα 3 δάκτυλά) εκείνη τη βραδιά που χόρτασε η Ευρώπη μπάσκετ στη Βαρκελώνη.

Στα του ΠΑΟ, δυστυχώς η φετινή χρονιά είναι αδύνατο να επαναληφθεί. Αδύνατο! Ο πήχης μπήκε τόσο ψηλά ήδη από την πρώτη χρονιά, που κάθε σεζόν αυτού του ρόστερ, πιθανότατα θα χάνει στη σύγκριση μαζί της. Γι’ αυτό πρέπει ήδη να συνειδητοποιήσουμε ότι ο στόχος είναι ο ΠΑΟ να γίνει (ξανά) ελκυστικός προορισμός για μεγάλους παίκτες, να έχει κορμό, να έχει σταθερά ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο και το κυριότερο, να συνεχίσει να παίζει αυτό το ωραίο μπάσκετ που είδαμε φέτος.

Εγώ δεν το βλέπω να γίνονται πολλές διορθωτικές κινήσεις. Νομίζω ότι ο Άταμαν θα θέλει να κρατήσει τη χημεία της ομάδας-παρέας που ταίριαξε τόσο καλά. Δλδ πχ ο Χουάντσο θα μείνει (αν το θέλει κι ίδιος). Κι αφού μένει κι ο Ντίνος, δεν ξέρω αν θα κινηθούμε για επιπλέον 4αρι (αν κι ακούγεται για Ντάνιελ Τέις, που παίζει και Σέντερ όμως, άρα καλύπτουμε το κενό Μπαλτσερόφσκι).

Αρχικά νόμιζα ότι θα μείνει κι ο Βιλντόζα αλλά, η διαχείρισή του στους τελικούς, σημαίνει ότι αποχωρεί. Ακούγεται για Λορέντζο Μπράουν αλλά με προβληματίζουν λίγο οι ηλικίες (Μπράουν 32, Τέις 32, Σλούκας 34).

Για Πουαριέ, Χεζόνια και Μίσιτς (για φέτος έστω) δεν ισχύει… Και μην ξεχνάμε και τον κίνδυνο να φύγει ο Ναν μέχρι 15/07…

4 Likes

Στον @jonkyr οριακα δεν του μιλαμε στον πληθυντικο ρε.

2 Likes

Ναι προσωπικά τον βαρέθηκα.
Και δεν πιστεύω ότι θα έρθει, λένε τώρα ότι ψάχνεται για NBA.
Νομίζω πάντως ότι αν πραγματικά τον ήθελε ο ΠΑΟ θα τον είχε πάρει ήδη μετά το ναυάγιο με Μπαρτσελόνα.
Το ότι δεν ακούγεται κάτι σημαίνει ότι δεν πολυκαίγεται ο Αταμάν…
Πολύ καλός παίκτης αναμφίβολα αλλά και πολύ μπέρδεμα ο τύπος…στην Ισπανία έκανε τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να μην θέλουν να τον βλέπουν.

Λορέντζο Μπράουν μεγάλη μεταγραφή αν γίνει. Μακάρι.

1 Like

Θα πάρουμε σίγουρα σέντερ.
Και δεν θα είναι απλά για δεύτερος του Λεσόρ, πάμε για κάτι πολυ καλό.

1 Like

Απομονώνω μονο αυτο το κομματι και σου απανταω φιλε μου. Οι κακες γλωσσες λενε οτι καποιοι ξενοι, πολυ πιθανο ο ενας απο αυτους να ειναι ο Κανααν, ειχαν θεμα με τη συμπεριφορα του Σλουκα περσι. Επισης, ο ιδιος ο Γουοκαπ καποια στιγμη φετος σε συνεντευξη αφησε να εννοοηθει οτι ο Σλουκας ηταν ξενερωμενος ηδη απο περσι. Οποτε ειναι πολυ πιθανο οι αντιδρασεις αυτες απο μερους των Κανααν - Γουοκαπ (τις οποιες εγω ως οπαδος του ΟΣΦΠ τις βρισκω δικαιολογημενες) να ειναι και αποτελεσμα κακων σχεσεων που προυπηρχαν και οχι αποκλειστικα εξαιτιας της μετακινησης.
Τελος παντων, κακως το εθιξα το θεμα με τον Σλουκα. Ειναι το δικο σας θρεντ και δε θελω να κουραζω. Οπαδοι ειμαστε και ο καθενας το βλεπει με τα δικα του γυαλια οποτε το κλεινω εδω.
ΥΓ. Μιας και ειμαστε στο θρεντ σας παντως, κατ’εμε οι πιο επιδραστικοι παιχτες σας για φετος ηταν πρωτα οι Ναν - Γκραντ - Λεσορτ (βαλτε οποια σειρα θελετε) και επειτα ο Σλουκας.

2 Likes

Κουβέντα κάνουμε ρε συ, αδιάφορο σε ποιο θρεντ είμαστε. Πράγματι, φέτος στον Παναθηναϊκό ήταν και ο Ναν και ο Λεσόρ και ο σταθερότατος όλη τη χρονιά Γκραντ που βγήκανε μπροστά και πρωταγωνίστησαν, όμως ήταν και ο Σλούκας. Το τελείωμα που έκανε στα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας ήταν τρομακτικό (αυτός και ο Ναν ήταν οι καλύτεροι), στα ματς με τη Μακάμπι ήταν σχεδόν σε όλα καταπληκτικός, στο F4 ήταν εκπληκτικός στον τελικό, στους τελικούς στην Ελλάδα έκανε μερικά ματς που ήταν απίστευτα. Στο τέλος αυτά μένουν, οι εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια, και από τέτοιες φέτος ο Σλούκας έκανε αναλογικά πάρα πολλές. Και επειδή είναι και Έλληνας, αυτό μεγεθύνεται και λίγο παραπάνω. Πάντως η αλήθεια είναι ότι με τις φετινές του εμφανίσεις και τα φετινά του επιτεύγματα έδειξε ότι οι Αγγελόπουλοι και ο Μπαρτζώκας δεν έκαναν καλά που δεν τον κρατήσανε, έχει ζουμί ακόμα ο Σλούκας και έχει και την προσωπικότητα να βγει μπροστά. Τις δηλώσεις του πάντως μετά τον πέμπτο τελικό τις θεωρώ υπερβολικές και αχρείαστες. Απάντησες μέσα στο γήπεδο, δε χρειάζεται τίποτα άλλο, όλα τα υπόλοιπα εννοούνται. Γενικώς σε αυτούς τους απίθανους τελικούς από ποιότητα και σασπένς, οι πιο “λίγοι” αποδείχτηκαν οι πρωταγωνιστές τους. Παίχτες και παράγοντες κυρίως.

EDIT: παρεμπιπτόντως, επειδή εγώ ανέφερα πρώτος τον Νικοπολίδη, έβριζα και ακόμα βρίζω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τη συμπεριφορά της απέναντί του. Απλώς ο Νικοπολίδης τελείωσε για μένα τη μέρα που έκανε τα καραγκιοζιλίκια με τα γάντια στον επόπτη επειδή νόμιζε ότι τον αδικήσανε σε ένα από τα πρώτα ματς που έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Τόσα χρόνια τον γαμούσε η παράγκα και δεν έλεγε τίποτα, όταν έγινε κομμάτι της, έγινε κανονικός γενίτσαρος. Να πάει να γαμηθεί :grinning:

7 Likes

Λοιπόν, PAO BC, 2023-2024 BC

Ίσως, δεν έχει νόημα να επαναλάβω (σωστά) πράγματα που έχουν ειπωθεί ως τώρα για την ομάδα, αλλά κάποια είναι αδύνατο να μην ειπωθούν εκ νέου:

Όπως η (όχι αρεστή σε όλους με τον τρόπο που την εκφράζει) winning mentality του Αταμάν. Ή ο τρόπος διαχείρισης του ρόστερ του (κλειστό rotation, αργή προσαρμογή σε παιχνίδια κλπ) για τον οποίο άκουγε κριτική όλη τη χρονιά. Ο τύπος έμοιαζε να παίρνει ρίσκα όλη τη χρονιά και του βγήκαν όλα. Πιθανόν να είχε και τύχη, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για τύχη. Μιλάμε για ικανότητα. Στο management; Who cares really?

Να μην ειπωθεί εκ νέου το πόσο clutch παίκτης είναι ο Σλούκας και πόσο μπροστά βγήκε στα πολύ μεγάλα ματς. Ή για το πόσο αποδεκτός έγινε ανάμεσα στους συμπαίκτες του ως πρώτος μεταξύ ίσων;

Ή το πόσο διαστημικός φαίνεται ο Ναν όταν ζεσταίνεται και παίρνει μπρος στα ματς. Υπάρχουν φορές που ένιωθα ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοιο παίκτη.

Να μην επαναλάβουμε το πόσο αδιανόητο είναι αυτό που έκανε ο Λεσόρ, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε τις απαραίτητες ανάσες να πάρει;

Ή για το πόσο πλήρης ήταν η χρονιά του Γκραντ σε τόσους πολλούς τομείς; Και πόσο εκεί ήταν στο φινάλε (f4 και τελικούς) κάνοντας τα πάντα. Ακόμα περισσότερο, όταν όλοι οι παραπάνω στερεύανε είτε από δυνάμεις, είτε από έμπνευση.

Και εδώ έρχεται το πρώτο point: Δεν θυμάμαι συχνά ομάδες που να έχουν τέσσερεις υποψήφιους MVP, που όποιον και να επιλέξει κάποιος δεν μπορεί να του πει κανείς τίποτα. Σχεδόν αδιανόητο…

Και γίνεται πιο αδιανόητο αν σκεφτεί κάποιος ότι στο πρώτο μισό της περιόδου, μαζί με τον Γκραντ, οι δυο καλύτεροι παίκτες της ομάδας ήταν ο Γκριγκόνις και ο Μήτογλου, οι οποίοι δεν είναι στην παραπάνω κουβέντα! Ο πρώτος βγάζοντας 35 λεπτά μ.ο. σε θέση που έπαιζε πρώτη φορά και με τρομερή δουλειά σε τομείς που δεν γράφει απαραίτητα η στατιστική και ο δεύτερος παίζοντας το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του μετά από 1,5 χρόνο απουσίας. Και για όσους λένε για καθίζηση του Μάριους, ας δούν ξανά πχ τον 4ο τελικό με τον Ολυμπιακό, και πόσες εξτρά πάσες του στην περιφέρεια κατέληξαν σε τρίποντο.

Για τον Χουάντσο μπορεί να πει ο καθένας ό,τι θέλει. Ναι, περιμέναμε να τα στάζει από παντού και είχε 25% στα τρίποντα. Αλλά, όποιος δεν βλέπει μόνο τρίποντα και καρφώματα όταν παρακολουθεί μπάσκετ, μπορεί και να είδε μερικά ματς στα οποία έδωσε masterclass μικρών πραγμάτων που κάνουν τη διαφορά. Spacing, βοήθειες, hustle (χα!) plays. Του χρόνου αν έρθουν και τα τρίποντα, τι θα γίνει δηλαδή; Και είναι τρελή τυπάρα (θα επανέλθουμε σε αυτό).

Ο Παπαπέτρου έδωσε ψυχή, όταν κανείς δεν είχε μείνει να πιστεύει σε αυτόν. Ακόμα κι ο ίδιος είχε αρχίσει να χάνει την πίστη του. Αλλά, αυτά που έκανε στα playoff (και στη συνέχεια) είναι ένα τεράστιο redemption και ταυτόχρονα ένα restart που του άξιζε.

Ο Καλαϊτζάκης αξίζει respect, o Αντετοκούμπο μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα αλλά αξίζει να τον έχεις στην ομάδα, κι ο Μωραϊτης αν συνεχίσει έτσι θα βρει τη θέση του. Ο Μαντζούκας χρειάζεται μάλλον χρόνο κάπου…

Ο Μπαλτσερόφσκι πιστεύω μπορεί να έρθει όπως πρέπει σε κάνα δυο χρόνια, κι ο Βιλντόζα απλά δεν ταίριαξε σαν χαρακτήρας με την υπόλοιπη ομάδα. Έχει τρομερά προσόντα, αλλά έδειξε να μην γίνεται μέρος της παρέας…

Κι εδώ είναι το δεύτερο point, που το έχουν αναφέρει κατά καιρούς πολλοί παίκτες: οι παίκτες έγιναν παρέα. Κι αυτοί που έπαιζαν πολύ και αυτοί που έπαιζαν λίγο. Πόσο χαιρόμουν κάθε φορά τον Χουάντσο με τον Γκραντ να είναι εκεί, σε αγώνες του γυναικείου μπάσκετ και άλλων αθλημάτων της ομάδας. Ακόμα και τα πλάνα από τα αποδυτήρια έλεγαν πολλά. Ή δείτε την αντίδραση του πάγκου στο κάρφωμα του Γκραντ στον 5ο τελικό, σε σημείο που οι παλμοί είναι στον Θεό. Οι παίκτες γουστάρουν που είναι εκεί. Κι αυτό πρέπει να παραμείνει αναλλοίωτο και του χρόνου.

Όπως και να έχει, μας έκαναν να ανυπομονούμε για τις Πέμπτες και τις Παρασκευές ξανά (ή και τις Τρίτες και Τετάρτες). Το μόνο που θα λείψει είναι εκείνος ο ωραίος τύπος που ήταν παρών στην ομάδα στα περισσότερα ευρωπαϊκά από οποιονδήποτε άλλο.

Γιατί, για κάποιο λόγο να πιστεύουμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Πραγματικά, πως γίνεται αυτό;

10 Likes

Όχι ρε, δεν κουράζεις… το αντίθετο, μια χαρά τα λες. Αυτό που λες για «ξενερωμένο Σλούκα» δεν το ήξερα αν και, κάτι θυμάμαι τώρα που το λες, ότι έλεγαν ότι δεν πήγαινε στους πανηγυρισμούς μαζι με την υπόλοιπη ομάδα στις νίκες.

Βέβαια, μην ξεχνάμε πως αποκαλούσε τον Σλούκα η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού (Τιτίκα και… πουτσούλα) στη 2η θητεία του. Υποθέτω οτι οι ΑΦΟΙ υποσχέθηκαν στον Σλούκα τη «θέση» του Σπανούλη για να γυρίσει από Φενέρ ενώ η όλη φάση εξελίχτηκε πολύ διαφορετικά με τον Μπαρτζωκα. Εξ ου και το ξενέρωμα.

Να δούμε τώρα αν θα επιστρέψει ο μοναδικός σταρ παίχτης ο οποίος δε θέλει την μπάλα στα χέρια του (Σασα) ή αν ο Μπαρτζωκας θα βάλει νερό στο κρασί του και θα πάει να πάρει, για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση Σπανούλη (με τον οποίο είναι γνωστό ότι είχε θέμα) κάποιον σταρ με απαιτήσεις για τον ρόλο του.

Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο Χεζονια για ΠΑΟ. Ο Μάριο θα μείνει στη Ρεάλ.

1 Like

Από την άνοιξη του 2021 (τελευταία χρονιά Σπανούλη) είχε αρχίσει τις μουρμούρες καθώς έβλεπε πως ο Μπαρτζώκας δεν ψάχνει αντι-Σπανούλη και έχτιζε ομάδα που θα αξιοποιούσε και τον Βεζένκοφ. Ο Σλούκας είχε βάλει ένα τρομερό buzzer beater στην Τουρκία στα προημιτελικά πέρσι και μετά από αυτό μουρμουρούσε γιατί δεν παίζει παραπάνω και δε τον έχουμε ηγέτη (βέβαια είχε πετάξει και ο Βεζένκοφ κάτι τριποντάρες σε εκεινο το ματς και δε μπορούσε να γκρινιάξει παραπάνω). Όταν είδε πως και χωρίς Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός θα παίζει με γρήγορες πάσες και κίνηση, τότε έφυγε και πήγε σε ομάδα με διπλάσιο budget. Επαγγελματίας είναι και καλά έκανε. Ο Ολυμπιακός με το budget που είχε, μόνο με τον τρόπο του Μπαρτζώκα μπορούσε να συνεχίσει. Κατά τα άλλα, όντως η εξέδρα ποτέ δε τον αγάπησε. Ίσως γιατί δεν ξεχνούσε πως έφυγε το 2015 από τον Ολυμπιακό και όλο το παρασκήνιο τότε.

Σε κάθε περίπτωση μόνο καλό για το ελληνικό μπάσκετ είναι το ότι ο ΠΑΟ πάλι είναι δυνατός γιατί είχε καταντήσει πολύ βαρετό το πράγμα και οι Αγγελόπουλοι συμβιβάζονταν με τις συμμετοχές σε F4. Σημαντικό για τον ΠΑΟ ήταν και η υπόθεση του ΟΑΚΑ και ωραίο θα ήταν κάτι παρόμοιο να γίνει με το ΣΕΦ. Φέτος όλη η Ευρώπη μιλάει για αυτούς τους τελικούς και πολλά μπράβο σε ΠΑΟ γιατί είναι μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ και της αρκεί μια χρονιά για να πάει από το 0 στο 100.

4 Likes

Πως το είδε όμως; Αφού η αποχώρησή του έγινε ταυτόχρονα με του Σάσα. Εγώ πιθανολογώ ότι δεν τον ενδιέφερε το πως θα παίξει η ομάδα, αλλά το ότι δεν τον έχρισε η ομάδα/προπονητης ως τον παίκτη που θα έχει το τιμόνι και θα παίρνει τις αποφάσεις στα κρίσιμα λεπτά. Μην ξεχνάς ότι ο Σλούκας τελείωσε κάποια κρίσιμα ματς στον πάγκο πέρσι.

Επίσης το «και πήγε σε ομάδα με διπλάσιο budget» είναι, φαντάζομαι, δικό σου σχόλιο κι όχι ο λόγος που ο Σλούκας ήρθε στον ΠΑΟ.

Καταρχήν δεν είχαμε διπλάσιο μπάτζετ, αυτό είναι ψευδές κι απλά δημιουργεί εντυπώσεις.

Κατά δεύτερον, τη στιγμή που υπέγραψε ο Σλούκας, δεν είχαν ανακοινωθεί ούτε ο Χουάντσο (2ος πιο ακριβός) ούτε προφανώς ο Ναν (3ος πιο ακριβός παίκτης του ρόστερ) άρα τα μπάτζετ ήταν παραπλήσια.

Επίσης, δε μου φαίνεται μεμπτό να θες να πας σε μια ομάδα (ως ηγέτης μάλιστα) που θα επενδύσει λεφτά τη χρόνια αυτή. Μην ξεχνάς τις αποτυχημένες προσπάθειες του Μπαρτζωκα να πάρει Ευρωλίγκα και τα καντήλια που ρίχνει στους παίκτες του (ειδικά οι Έλληνες, καταλαβαίνουν και τι λέει). Αντίθετα, βρίσκω λογικό να θες να παίξεις για έναν κοουτς που δίνει ελευθερίες στο ατομικό ταλέντο των παιχτών του κι έχει φέρει πρώτη στην Ευρωλίγκα την ομάδα που κοουτσάρει, 4 φορές τα τελευταία 5 χρόνια. Κι όλα αυτά ενώ θα έπαιρνε 10εκατ ευρώ στα 33 του!

Ε καλά, οκ, 2 χρονιές πήραν πρωτάθλημα, όχι 10! Πολύ εύκολα βαριέστε κι εσείς ρε παιδάκι μου! :stuck_out_tongue: Επίσης το επιχείρημα αυτό εγώ το μεταφράζω κι ως «Ε το σημαντικό είναι να Τερματίζουμε πάνω από τον αιώνιο κι όχι να κοιτάμε τι κάνουν τα άλλα μεγάλα κλαμπ».

Μεγάλη ομάδα = πήρε τον πολυνίκη κοουτς της τελευταίας 5ετιας, τον καλύτερο έλληνα γκαρντ, τον MVP του περσινού Eurocup, τον καλύτερο Σέντερ της περσινής χρονιάς, τον MVP του προηγούμενου τελικού Ευρωμπάσκετ, τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο αμερικανό ever κτλ. Ε δεν το λες και μαγική συνταγή. Πιο πολύ ως χαμηλού ρίσκου επένδυση την αποκαλείς.

1 Like

Στο τελευταίο δεν θα συμφωνήσω πλήρως. Πάντα θα υπάρχει η Αρμάνι ως κύριο αντιπαράδειγμα ή η Εφές των 2 τελευταίων ετών.

Το κλειδί βρίσκεται στα αποδυτήρια και το πως καταφέρνεις να κάνεις τους παίκτες να νιώσουν καλά μέσα σε αυτά

Είτε κάνεις τους σταρ να νιώσουν καλά (σε σημείο που ένας Χουάντσο να παίζει σε ομάδα χωρίς ένα επιθετικό σύστημα για αυτόν και παίρνοντας 3-4 σουτ ανά ματς και πάλι να γουστάρεις), είτε δίνοντας σε παίκτες πιο ρολίστες μια υπεραξία μέσα από το σύνολο (κάτι που κάνει εξαιρετικά ο Μπαρτζώκας κι ο Ολυμπιακός, για αυτό και μέρος των δικών τους επιτυχιών τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα καλά αποδυτήρια θεωρώ).

1 Like

Επειδή καλό είναι να στηρίζουμε αυτά που λέμε, έχεις κάποια υποστηρικτικά metrics για τα παραπάνω;

Δυστυχώς η ερασιτεχνική ευρωλίγκα δεν έχει advanced stats για να τα βλέπαμε άμεσα, αλλά επειδή εμείς οι ολυμπιακοί μάλλον έχουμε δει αγώνες της ομάδας μας παραπάνω από εσάς (και το αντίστροφο ισχύει φυσικά) ο Σλούκας είχε κατεξοχήν τη μπάλα στα χέρια του και σχεδόν πάντα τελείωνε τα κρίσιμα ματς.

Έχω την εντυπωση μάλιστα (αλλά εδώ θα το ξέρετε καλύτερα εσείς, καθώς ΠΑΟ είδα μόνο πολύ διάσπαρτα) ότι με τον Ναν μέσα, παίζει να πήρε και λιγότερες μπάλες στα κρίσιμα σε σχέση με πέρσι και η βασική διαφορά ήταν ο τρόπος που χρησιμοπούταν τόσο ως προς τον χρόνο συμμετοχής, όσο και ως προς το πολύ πιο ελεύθερο rotation, καθώς αυτό που έβγαινε από τα κόκκινα ρεπορτάζ ήταν ότι σώνει και καλά έπρεπε να μπει με τη 2nd unit την οποία δεν είχε και σε πολλή εκτίμηση και θεωρούσε ότι αδικούταν το δικό του παιχνίδι.

3 Likes

Ο Σλούκας θέλει την ευθύνη της απόφασης. Δεν έχει σημασία πάντα αν θα πάρει αυτός το σουτ ή ο Ναν (πχ στο παιχνίδι στο Μιλάνο που δείχνει iso και δίνει την μπάλα στον αμερικανό) ή ο οποιαδήποτε άλλος. Θέλει όμως, όταν είναι στο παρκέ, να αποφασίσει αυτός για το σύστημα, το σουτ, την πάσα.

Τώρα για τα advanced metrics, νομίζω απάντησες μόνος σου στην επόμενη πρότασή σου.

ΥΓ: Μιας κι αναφέρθηκε, κι όχι ότι έχει και καμία φοβερή σημασία, έτυχε φέτος και είδα όλα τα ευρωπαϊκά ματς του κυπελλούχου Ελλάδος.

Τα περσινά τα είδες όμως;

Το άρθρο είναι μια κλασική, ασαφής ρεπορταζιακή “άποψη”, δεν έχει να προσφέρει κάτι ουστιαστικό στη σχετική ανάλυση.

Εγώ δεν απάντησα κάτι για τα advanced stats, τελος πάντων βγήκαν μερικά αριθμάκια στο σπορτ24 που επιβεβαιώνουν πάνω-κάτω αυτά που είδαμε πέρσι όλη τη χρονιά, αλλά ό,τι θέλει να πιστεύει ο καθένας, κανένα πρόβλημα.

1 Like

Λες και μας διάβαζε ο Τσιμπος (που είναι ο μοναδικός που ξέρει λίγο μπάσκετ σε αυτό το σάιτ) και ανέβασε πριν λίγο κάποια advanced stats του Σλούκα που ψάχναμε, σε σύγκριση με πέρσι.

Δλδ usage, efficiency κτλ.

Η σύγκριση του Σλούκα με πέρσι και τα αίτια της εκτόξευσης του (infographic) https://www.sdna.gr/mpasket/1208259_i-sygkrisi-toy-sloyka-me-persi-kai-ta-aitia-tis-ektoxeysis-toy-infographic

1 Like

Επιγραμματικά και δίχως υποστηρίζω πως έχω απόλυτο δίκιο.

• O Ολυμπιακός έβαλε τον Πήτερς να παίζει τον ρόλο του Βεζένκοφ. Ο Πήτερς δεν είχε πάρει τα λεπτά συμμετοχής που του αναλογούσαν βάση βιογραφικού και εμένα μου ήταν προφανές πως θα ήταν ο αντι-Βεζένκοφ και ο Μπαρτζώκας το πήγαινε προς τα εκεί. Αλλά ήταν δική μου εκτίμηση τότε και στο μυαλό μου και πιστεύω το έβλεπε και ο Σλούκας πως η βασική πεντάδα θα είναι πάλι δίχως αυτόν, με πολλή κίνηση στην επίθεση και σκληρή άμυνα.
  • Υποθέτω πως ο Ολυμπιακός φέτος είχε γύρω στα 12-14 εκατομμύρια και ο ΠΑΟ 20-25 (μερικά ίσως και κάτω από το τραπέζι όπως παλιότερες χρονιές). Και σε αυτά του Ολυμπιακού βάζω τον Πετρούσεφ ο οποίος πήρε τα λεφτά που δεν πήρε ο Σλούκας.
  • Δεν το είπα αρνητικά το ότι πήγε σε ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ. Καλό είναι. Θες να παίζεις σε ομάδα που υπάρχουν επενδύσεις και μέλλον. Μπορεί τα λεφτά να μην είχαν ξοδευτεί όπως λες αλλά ο Γιαννακόπουλος τα έταξε και μάλλον τον έπεισε και σίγουρα τα ξόδεψε. Οι Αγγελόπουλοι δε νομίζω να του έταξαν μεγάλες μεταγραφές και να τις ακύρωσαν μετά γιατί δεν υπέγραψε. Ο Ολυμπιακός είχε 2 κενά να καλύψει και το κάλυψε το ένα με τον Πετρούσεφ και τα υπόλοιπα με ρολίστες.
  • Είναι σημαντικό να τερματίζουμε πάνω και από τον αιώνιο. Όπως και για τον ΠΑΟ είναι σημαντικό να τερματίζει και πάνω από εμάς. Δεν κατάλαβα ποιο το point. Για εμένα είχε καταντήσει βαρετό με τον Ολυμπιακό στην Α2 ή με τον ΠΑΟ σε επίπεδο Α2.
  • Τεράστιο ρίσκο είχε η κίνηση. Πριν λίγες εβδομάδες ο Αταμάν έλεγε πως θα φύγει αν δεν προκρινόταν ο ΠΑΟ στο F4, υπήρχε κίνδυνος implosion, οι μισές μεταγραφές δε θα είχαν βγάλει τα λεφτά τους μόνο με το πρωτάθλημα και πάντα παίκτες ακριβοί μπορούν να τραυματιστούν καίγοντας μια ολόκληρη χρονιά (βλ. Ματσιγιάουσκας). Μαζί με την εφορία μιλάμε για 35+ εκατομμύρια στον φετινό ΠΑΟ από τα περσινά 10 εκατομμύρια που είχε. To exposure ρίσκου που είχε ο ΠΑΟ φέτος μόνο μικρό δεν ήταν

Επίσης, για την ιστορία: πέρσι στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Σλούκας πήρε (πάλι) το τελευταίο σουτ του τότε Ολυμπιακού. Το έχασε. Αλλά τότε δε βγήκε να φωνάζει “ποιος” ή “ο Μπαρτζώκας φτάιει που με είχε μόνο 24 λεπτά και δε με σέβεται”. Εκεί βγηκε και είπε “χάσαμε” ενώ στα υπόλοιπα λέει “κέρδισα” και “απέδειξα” :slight_smile:

Παίξτε ρε γατάκια Κέλτες με την Πανάθα να δούμε ποιος είναι ο πρωταθλητής κόσμου! :grinning: :shamrock:

3 Likes

Έκλεισε κι ο Λορέντζο (τι λες τώρα; )

Με Σλούκα, Γκραντ, Ναν, Μπράουν και Γκριγκόνις (+ Μωραΐτη) νομίζω ότι έχουμε μια καλούτσικη περιφέρεια. :smiley:

5 Likes

Εντάξει, θα το παλέψουμε :grinning:

Σπουδαία μεταγραφή, ουσίας.
Εμπειρότατος, ικανότατος, σοβαρός παίκτης.
Μπράβο!