Δε γνωρίζω γα ποιον λόγο έβαλε και τους ΘΜΑ στην κουβέντα μαζί με τον Μπαρτζώκα αλλά, φαντάζομαι, θεώρησε ότι, ως επικεφαλείς του τμήματος, δίνουν το στίγμα στον οπαδικό τύπο αλλά και στην ομάδα.
Για τον Μπαρτζώκα δε χρειάζεται να τα αναλύσουμε. Του είχε πει για “τις προσλαμβάνουσες που έχει ο κάθε παίκτης από την εφηβική του ηλικία”, τις δηλώσεις για “μεταγραφές βόμβες” που δεν αποδίδουν, τις αγκαλιές με Τσουκαλά όταν αυτός βρίζει τον Σλούκα κτλ. Πέραν δλδ από το πως τον αντιμετώπισε στο περίφημο ραντεβού του καλοκαιριού.
Πάντως, ειλικρινά το λέω, αν του Μπαρτζώκα δεν του έκανε ο Σλούκας αγωνιστικά, το σέβομαι ως απόφαση. Δεν έχω θέμα δλδ, απλά αποδείχτηκε 100% λανθασμένη. Δεν κατάλαβα, επίσης, για ποιον λόγο στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα είπε ότι ο Σλούκας αποφάσισε να αποχωρήσει “για τη Φενέρ” ενώ, ούτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ο Σλούκας έφυγε επειδή δεν ήταν ικανοποιημένος με τον ρόλο του.
Να θυμίσω επίσης τις δηλώσεις Μπαρτζώκα, 12 μήνες πριν, περί του ότι “ο ΠΑΟ είναι ικανοποιημένος να χτυπάει τα παιχνίδια” όταν και είχε πάρει το 2ο συνεχόμενο Νταμπλ απέναντι σε παίκτες όπως ο Κασελάκης, ο Σαντ Ρος (το '21) και ο Γκουντάιτις και Μποχωρίδης (ακόμα κι ο… ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς ήταν στο περσινό ρόστερ!) του ΄22.
12 μήνες μετά, ο Μπαρτζώκας είναι ο μοναδικός προπονητής παγκοσμίως που έχασε 3 φορές από την ίδια ομάδα μέσα σε 5 μέρες. Αντίθετα, ο Σλούκας έκανε, στα 34 του, την καλύτερη σεζόν (σε ατομικά στατιστικά), στην καριέρα του, πήρε 2 MVP τελικών που έκριναν τις 2 μεγαλύτερες κούπες, οδήγησε τον αιώνιο αντίπαλο σε Ευρωλίγκα (μετά από 12 χρονιές χωρίς καν Φ4) και σε reverse sweep στο πρωτάθλημα μετά από… δυναστεία 2 χρόνων του ΟΣΦΠ. Κι όλα αυτά, έχοντας σταθερά 18.000 κόσμο κάθε αγωνιστική, να φωνάζει το όνομά του… Και με 3 εκατομμύρια παραπάνω στην τσέπη… Το αποκαλείς και νέμεση, ε; Προσωπικά, είχα πει σε φίλους μου (πολύ πριν το Φ4) ότι ο Σλούκας αξίζει κάθε σεντ ολόκληρου του συμβολαίου του, αν ο ΠΑΟ πάρει την Ευρωλίγκα κάποιο από αυτά τα 3 χρόνια.
Επομένως ευχαριστούμε βαθιά τον σκακιστή και τους υπόλοιπους δηλητηριασμένους (από ποιον άραγε;) πρώην συμπαίκτες του που ξύπνησαν την ομάδα και τη βοήθησαν στην ανατροπή… ειδικά αυτός ο Κάναν, ποτέ δεν κατάλαβα από που προέκυψε αυτή η “γλώσσα” που βγάζει. Δλδ, να είσαι ο Σπανούλης, ο Ρούντι, ο Λάρκιν ξερωγώ, να καταλάβω κάποια αλαζονεία ή trash talking στον αντίπαλο. Ως Κάνααν… τι; Ποια είναι τα διαπιστευτήριά σου; Πας και λες στον Σλούκα για χρήματα… φίλε μου, ο Σλούκας έβαλε σχεδον 60π στα 2 ματς που έκριναν τίτλους, όταν εσύ αστόχησες σε 2 ξεμαρκάριστα τρίποντα για να πάρεις το ματς. Σου αρκεί αυτό ως λόγος που παίρνει 2εκατ παραπάνω από σενα; Όσο για τον Θωμά από το Τέξας που αγάπησε την Ελλάδα μέσα σε 2 χρόνια και για αυτό δικαιούται να πάρει ιθαγένεια με επιστολή (λογικά τυχαίο όλο αυτό με τη διοίκηση Λιόλιου), δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια ειρωνική αντιμετώπιση από διεθνή προς άλλον διεθνή παίκτη.
Τέσπα, ο πήχης του Κυπελλούχου Ελλάδος είχε επιβεβαιωθεί ήδη από τους διοικούντες του στις ομαδικές φωτογραφίες με τα (προσχεδιασμένα) μπλουζάκια (και τα 3 δάκτυλά) εκείνη τη βραδιά που χόρτασε η Ευρώπη μπάσκετ στη Βαρκελώνη.
Στα του ΠΑΟ, δυστυχώς η φετινή χρονιά είναι αδύνατο να επαναληφθεί. Αδύνατο! Ο πήχης μπήκε τόσο ψηλά ήδη από την πρώτη χρονιά, που κάθε σεζόν αυτού του ρόστερ, πιθανότατα θα χάνει στη σύγκριση μαζί της. Γι’ αυτό πρέπει ήδη να συνειδητοποιήσουμε ότι ο στόχος είναι ο ΠΑΟ να γίνει (ξανά) ελκυστικός προορισμός για μεγάλους παίκτες, να έχει κορμό, να έχει σταθερά ένα σχεδόν γεμάτο γήπεδο και το κυριότερο, να συνεχίσει να παίζει αυτό το ωραίο μπάσκετ που είδαμε φέτος.
Εγώ δεν το βλέπω να γίνονται πολλές διορθωτικές κινήσεις. Νομίζω ότι ο Άταμαν θα θέλει να κρατήσει τη χημεία της ομάδας-παρέας που ταίριαξε τόσο καλά. Δλδ πχ ο Χουάντσο θα μείνει (αν το θέλει κι ίδιος). Κι αφού μένει κι ο Ντίνος, δεν ξέρω αν θα κινηθούμε για επιπλέον 4αρι (αν κι ακούγεται για Ντάνιελ Τέις, που παίζει και Σέντερ όμως, άρα καλύπτουμε το κενό Μπαλτσερόφσκι).
Αρχικά νόμιζα ότι θα μείνει κι ο Βιλντόζα αλλά, η διαχείρισή του στους τελικούς, σημαίνει ότι αποχωρεί. Ακούγεται για Λορέντζο Μπράουν αλλά με προβληματίζουν λίγο οι ηλικίες (Μπράουν 32, Τέις 32, Σλούκας 34).
Για Πουαριέ, Χεζόνια και Μίσιτς (για φέτος έστω) δεν ισχύει… Και μην ξεχνάμε και τον κίνδυνο να φύγει ο Ναν μέχρι 15/07…