Εκ των πραγμάτων, δεν γίνεται αυτό, διότι δεν ήρθαν στις ίδιες ηλικίες. Εξαρτάται πώς τα βλέπει ο καθένας τα πράγματα, βέβαια, αλλά για εμένα η φετινή χρονιά του Σλούκα αρκεί για να ισοφαρίσει το ζύγι των επιτυχιών (προσέξτε: εννοώ των τίτλων) του Σπανούλη. Επίσης, μιλάμε για παίκτη με 4 τίτλους Euroleague πλέον (και συνεισφορά σε όλους/δεν τον θυμάμαι για εντελώς παγκίτη κομπάρσο, ούτε το 12, ούτε το 13), με 3 διαφορετικές ομάδες. Το legacy του το αγωνιστικό είναι τεράστιο.
Βασικά, ό,τι (σου) λέει ο Παντελής. Τουλάχιστον για τη διετία 12-13 που την ψιλο-θυμάμαι, δεν είναι δα ότι κουβάλησε κι αυτός μόνος του. ΟΚ, ο τελικός του 13 είναι ο τελικός του 13, αλλά μου φαίνεται ότι παρα-υποτιμάς την ομάδα.
Ρε μάγκες, για καθίστε, όμως: Αφού ήμασταν μπουρδέλο, όπως λέγατε, στην αρχή της χρονιάς που μας κερδίσατε απανωτά. Το ίδιο (σχεδόν) ρόστερ είχαμε και τότε!
Κοίτα, προσωπικά, τοποθετήθηκα σχετικά ξεκάθαρα: Ο χαρακτήρας του Σλούκα δεν μου άρεσε ποτέ. Ομοίως και του Σπανούλη. Όταν μιλάει το έργο, τα υπόλοιπα είναι παντελώς αχρείαστα. Ωστόσο, δεν μπορώ να αφήσω το παρακάτω ασχολίαστο:
Σου θυμίζει κάτι; Houston, we have a problem…
Δηλαδή, μη παίρνουμε a priori τη θέση του παίκτη για ό,τι υποστηρίζει (δεν εξαιρώ τον Σλούκα), καθώς την πραγματικότητα δεν θα τη μάθουμε ποτέ. Στην ιστορία του Σπανούλη π.χ. από τη μεριά Ομπράντοβιτς/Ιτούδη ακούστηκε η δική τους εκδοχή, από τη μεριά Σπανούλή ακούστηκε (πιο πολύ υπαινίχθηκε) μία άλλη. Το τι πραγματικά έγινε, δεν θα το μάθουμε ποτέ (όπως και στην περίπτωση του Σλούκα), ασχέτως αν η πλειοψηφία των οπαδών ασπάζεται τη μεριά των παικτών, για ευνόητους λόγους.
Σε αυτό δεν διαφωνώ, γι’ αυτό κι έθεσα τη διάσταση του (διαθέσιμου) χρόνου, λόγω ηλικίας. Προσωπικά, αναφέρομαι αποκλειστικά στα μπασκετικά κατορθώματα των δύο κατά τις θητείες του στους “απέναντι”.
Υποθέτω ότι ξέρεις λεπτομέρειες και βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για το πώς έχουν τα πράγματα, ε; Δεν το λες αυτό απλά και μόνο επειδή είσαι οπαδός της ομάδας σου;
Ρε 'συ, με όλο το θάρρος, εδώ μιλάμε για επαγγελματίες παίκτες. Τι πάει να πει “δεν σεβάστηκε το ψωμί που έτρωγε”; Προσέφερε αγωνιστικά στην ομάδα σου; Αυτό πληρωνόταν να κάνει. Κι αυτό ισχύει και για τον Σπανούλη και τον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος προσέφερε στην ομάδα και τα υπόλοιπα είναι απλά λεπτομέρειες για τις οποίες οι ίδιοι οι παίκτες αποφάσισαν. Ο Σπανούλης π.χ. αποφάσισε να πάρει το ρίσκο να γίνει σημαία στον Ολυμπιακό και το κατάφερε. Ο Σλούκας, αν το καταφέρει αυτό στον Παναθηναϊκό (αν το βάλουμε σε όρους τίτλων, θεωρώ ότι αν σηκώσει άλλη μία Ευρωλίγκα πάει για απόσυρση η φανέλα του), πάλι μαγκιά του.
Καλά, αυτό δεν ισχύει με την καμία. Ούτε αυτό που γράφεις για τον Σλούκα, ούτε αυτό που γράφεις για τον Σπανούλη. Μη θυμίσουμε περιπτώσεις με αυτιά, γλώσσες και κοιτάγματα σε Ομπράντοβιτς τώρα. Που προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με το να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Σε άλλους περνάνε αυτά, σε άλλους όχι. Εγώ, ας πούμε, τονίζω παραπάνω ότι οι over the top πανηγυρισμοί/δηλώσεις και το trash talking δεν είναι κάτι στο οποίο αρέσκομαι, ακόμη κι αν προέρχονται από την ομάδα μου.
Μαν, με όλον τον σεβασμό, πολύ κακό σχόλιο. Στη θέση σου θα το έσβηνα. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.