Υπάρχει μια κάποια θλίψη για αυτο που ειδαμε και σημερα.
αντεξες και το είδες ολο; μωρε μπραβο!!!
Θα την πω την “αμαρτία” μου, αλλά δεν την βρήκα και πολύ άσχημη την ομάδα στα 2 πρώτα παιχνίδια (εξαιρουμένου του Β’ ημιχρόνου του προηγούμενου) και ας ήταν η δυναμικότητα του αντιπάλου χαμηλή.
Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος για τα ματς με τον Άγιαξ.
Πάντως είναι αδιανόητο το γιατί δεν καλύπτονται (ή καθυστερούν, σε κάθε περίπτωση) τα χτυπητά κενά που υπάρχουν σε συγκεκριμένες θέσεις του ρόστερ. Δεν βγαίνει η χρονιά έτσι.
Βλέπει κανείς την ομαδάρα;…
Πώς στο καλό αυτό το ματς δεν είναι στο 3-0 (τουλάχιστον) στο ημίχρονο, απορώ πραγματικά.
Ένα απόλυτα αναμενόμενο χάλι.
Ασχετως παρατασης, διαφωνω, αν εξαιρεσεις το δευτερο μισο του πρωτου ημιχρονου σημερα δεν μπορω να πω οτι ηταν και τοσο καλυτερος πια ο Αγιαξ μεχρι τωρα.
Στο ημίχρονο το έγραψα ρε μλκ, χάλια ήμασταν.
Στο Β και την παράταση ήμασταν καλοί. Φυσικά χάσαμε από τον βιλενα. Αυτά.
Μπράβο στην ομάδα για την προσπάθεια, μόνο αυτό
Όταν χάνεις 13-12 (τόσο δεν πήγε τελικά ρε;) ε στο τέλος οριακά δεν στενοχωριέσαι καν
Ο Βιλένα την γλύτωσε την πρώτη φορά, ε δεν γινόταν και την δεύτερη.
Ρε μαλάκα Μαξίμοβιτς σε εσένα χάθηκε το ματς, στο δικό σου πέναλτι.
Μια αθλιότητα.Τζουρισιτς μια τρίχα από τα @@ του Μπερναρ,Μαντσίνι ανύπαρκτο γατί,Μαξίμοβιτς απιστευτη απάτη,ο νέος βιλενα.
Ο άλλος έδιωξε Αιτορ χωρίς να του δώσει μια ευκαιρία και κράτησε τον άχρηστο Μαντσίνι και τον βερμπιτς.Μπακασετας το χειρότερο ταγάρι,δεν στρίβει ούτε με κλαρκ,για άμεση διακοπή συμβολαίου.
Να ‘χαμε να λέγαμε,να’χαμε να πούμε βέβαια,γνωστή η κατάσταση,δεν περιμένεις και τίποτα.Αλλά κάθε φορά να το κάνουν και πιο εκνευριστικό,να μας σπάνε τα νεύρα καλοκαιριάτικα,λες και το κάνουν επίτηδες.
Πιστεψτε,στηρίξτε παλεψτε και ταμείο στο τέλος…
Καλά, δεν ξέρω ποιον αγώνα είδα εγώ. Ίσως φταίει ότι λόγω πρόσκλησης και γιορτής το είδα από κινητό, αλλά όταν πλέον παίξαμε καλά είδα εξαιρετικό Μαξίμοβιτς που έδωσε πνοή όταν μπήκε, εξαιρετικό και τον.Μπακασετα και ο Μαντσίνι μπορεί να μην έβγαλε μάτια αλλά το πάλεψε όσο είχε δυνάμεις αλλά εμφανώς δεν είναι παίκτης για 120 λεπτά αγώνα.
Δε θα πω τίποτα για το μέλλον γιατί αυτός ο Άγιαξ παραηταν κακός για να βγουν συμπεράσματα. Θέλουμε οπωσδήποτε αριστερό εξτρέμ και να ξεκαθαρίσει τι γίνεται με τα σέντερ φορ μας. Περιμένουμε και τον νέο αριστερό Μπακ γιατί Μλαντενοβιτς μόνο ως εναλλακτική. Πάμε τουλάχιστον με καλύτερη ψυχολογία για τη Λανς από ο,τι περίμενα.
Λοιπόν, επειδή η βαριά κριτική πάει σύννεφο από νωρίς, ας πούμε κάποια πραγματάκια, γενικώς και ειδικώς, τώρα που οι σφυγμοί επέστρεψαν στο νορμάλ από το επίπεδο των μεταμεσονυκτίων 300. Και ας είμαστε ακόμη στα μέσα Αυγούστου.
Α) Τα έφερε έτσι φέτος που έχω δει ακόμη και τα φιλικά της ομάδας, ήτοι δεν έχω χάσει δευτερόλεπτο αγωνιστικής δράσης. Προσωπικά, δεν την βρίσκω καθόλου άσχημη. Μοιάζει σαν να έχει ένα σαφές πλάνο στο μυαλό της, του πώς θέλει να αναπτυχθεί μέσα στο γήπεδο και να παίξει. Πιο γρήγορα, κάθετα, με τάση για επίθεση. Φαίνεται ότι ο coach έχει έρθει να δουλέψει πολύ σοβαρά στον σύλλογο κι αυτό μόνο ως θετικό καταγράφεται, ιδιαίτερα, δε, μετά το ανέκδοτο Τερίμ. Και αν και οι over the top αντιδράσεις του mister δεν είναι της αρεσκείας μου, μού έχει αφήσει εξαιρετικά θετικές πρώτες εντυπώσεις η παρουσία του και τον καταλαβαίνω κιόλας (Ουρουγουανός γαρ).
Β) Παρά τα παραπάνω δεδομένα, η ομάδα πάσχει καταφανώς σε συγκεκριμένες θέσεις. Χρειάζεται ένα killer εξτρέμ, έναν ακόμη επιθετικό κι ένα κεντρικό back-ογκόλιθο, που δεν θα κάνεις τον σταυρό σου, κάθε φορά που περνάει η μπάλα από τα πόδια του. Γενικά, ο σχεδιασμός σαν φιλοσοφία, ακόμη κι αν κινείται σε σημεία προς τη σωστή κατεύθυνση, γίνεται με ρυθμούς χελώνας και είναι ξεκάθαρο πως κάποιες αποδεσμεύσεις ήταν τελείως λανθασμένες, ελλείψει αντικαταστατών και με τόσο δυνατά ματς στην αρχή της χρονιάς. Δεν θα μπω σε ονοματολογία περίπτωση-περίπτωση.
Γ) Δεδομένο είναι, επίσης, ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι η διοίκηση Αλαφούζου είναι αποτυχημένη, και όσο και να καταριόμαστε την τύχη μας για την ατυχία στις κληρώσεις (που υπήρξε, είναι η αλήθεια), αυτή (η διοίκηση) φέρει την ευθύνη που η ομάδα φτάνει να κληρώνεται τον Αύγουστο με τέτοιους αντιπάλους. Αλλά από εκεί ως την πλήρη απαξίωση της ομάδας (για να πετύχουμε τι αλήθεια;) η απόσταση είναι χαοτική και όλοι μετριόμαστε. Ο σύλλογος είναι πάνω από τον όποιον Αλαφούζο και χρειάζεται στήριξη. Και σε τελική ανάλυση, το λες και άδικο για την ομάδα, με τα έως τώρα δείγματά της, να κάνει 6 ευρωπαϊκά ματς φέτος και πάπαλα. Anyway, ας δούμε και με την Λανς τι θα γίνει (αν και είμαστε αουτσάιντερ).
Δ) Πάμε τώρα στα ματς με τον Άγιαξ. Σαφώς καλύτερη ομάδα από εμάς, αλλά όχι κάτι που δεν θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε, όπως και φάνηκε.
Το μέγα λάθος (πάντα για εμένα, ε;) ήταν ότι μπήκαμε πολύ φοβικά στο πρώτο παιχνίδι, όπου και ο κόσμος στήριξε πολύ και υπήρχε ένα momentum που μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε. Το πρώτο μισάωρο ήταν εφιαλτικό, αλλά μετά η ομάδα ισορρόπησε πολύ το παιχνίδι και άξιζε την ισοφάριση. Στο Β’ ήταν πιο μοιρασμένο το παιχνίδι, δεν παίχτηκε και πολλή μπαλίτσα, αλλά εν γένει το ματς δεν ήταν για να το χάσουμε.
Και πάμε στο χθεσινό: Δεν ξέρω τι είδατε εσείς, πάντως εγώ είδα ότι η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά, τουλάχιστον για ένα εικοσάλεπτο και. Μετά, όντως, ανέβηκαν οι άλλοι πολύ και απείλησαν. Τυχεροί που βγάλαμε το ημίχρονο στο Χ. Στο δεύτερο ήμασταν μια χαρούλα, μάς βγήκε το γκολ, μετά το δοκάρι τους, μάλιστα, που δεν ήταν offside για μία τρίχα. Όλες οι αλλαγές του Αλόνσο σωστές ήταν, με μόνο μία να μην ξέρω αν όντως χρειαζότανε: Αυτή του Αράο. Επειδή τον παρακολουθώ από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην ομάδα, ο τύπος έχει εξελιχτεί σε πραγματικό ογκόλιθο στο κέντρο. Τεράστια συμβολή η παικτούρα και αναντίρρητα ο καλύτερός μας παίκτης στη σειρά. Είναι κρίμα, πάντως, που φτάσαμε στα πέναλτι με εκτελεστές της «δεύτερης» σειράς μας, χωρίς τους δύο καλύτερούς μας, Ιωαννίδη (φανερά ανέτοιμος και βαρύς ακόμη, αν κι έφαγε ξύλο που έμεινε ατιμώρητο χθες) και Μπακασέτα (φάντασμα χθες και τραγική εμφάνιση), όπως και Αράο και Τσέριν. Για Ντραγκόφσκι δεν έχω λόγια. Πάει για νέος Γιόζεφ ο τύπος. Ίγκνασον πολύ ανεβασμένος στο Β’, Μαντσίνι δεν αξίζει φανέλα βασικού ούτε για αστείο (ποτέ δεν μου κάθησε αυτός ο παίκτης / τον θεωρώ «λίγο» για τον σύλλογο). Κότσιρας με Βαγιαννίδη (μην διανοηθείτε καμία κίνηση με τον παικταρά) σκληρό δίλημμα, αλλά προτιμώ τον δεύτερο. Οι υπόλοιποι με τις στιγμές τους και ο Τετέ ένα κεφάλαιο από μόνος τους, το οποίο αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί.
Κρίμα, πάντως, και ξενέρα, όπως αποκλειστήκαμε.
Ε) Κατ’ εμέ, αν η ομάδα ενισχυθεί εκεί που πονάει και μείνει υγιής στους πρωτοκλασάτους, το χτυπάει με περισσότερες αξιώσεις το Πρωτάθλημα απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές.
Ο Αλόνσο, αν αποδειχθεί σοβαρός (που δεν μπορεί να είναι κριτήριο γι’ αυτό το ότι ζει έντονα ένα ματς - και μάλιστα τόσο σημαντικό), θα πάει καλά*. Κυρίως επειδή αν είναι όντως σοβαρός θα χτίσει πάνω σ’ αυτό που έφτιαξε ο Ιβάν και δεν πρόλαβε να διαλύσει ο ανεκδιήγητος Τούρκος.
*Το θέμα είναι ότι το “θα πάει καλά” είναι πολύ σχετικό όταν μιλάμε για Παναθηναϊκό. Είναι πιθανό να μην καταφέρει καν να διεκδικήσει πρωτάθλημα, διότι εκτός από σοβαρή δουλειά απαιτείται και ενίσχυση μέσω στήριξης από τη διοίκηση. Και εκεί, ως γνωστόν, η κατάσταση είναι ζοφερή.
Αμφιβάλλω ότι θα περάσουμε τη Λανς, πιστεύω στην καλύτερη θα τους ζορίσουμε, ίσως πάει κι αυτό στην παράταση (και μπορεί ξανά στα πέναλτι) όπου “φυσικά” θα αποκλειστούμε κι όλα αυτά τα κλασικά εικονογραφημένα. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να δω την ομάδα να παίζει και φέτος κανονική σεζόν Ευρώπη, ζω για την Ευρώπη, αλλά έχω ήδη προετοιμάσει τον εαυτό μου ότι φέτος βασικά θα δω Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και, κόντρα στην ίδια την κρίση μου, απλά ελπίζω για το καλύτερο.
Ανεκδιήγητος είναι μόνο ο Αλαφούζος.
Γούσταρες Τερίμ βρε;
Ένα τελευταίο γιατί διαβάζω από δω κι από κει σχεδον …διθυράμβους για τον τιμητικό αποκλεισμό χτες και μου ανεβαίνει(πάλι) η πιεση στο κεφάλι.
Λέτε για τον Αραο μεγάλη εμφάνιση κτλ.Εμενα μου φάνηκε ακριβώς το αντίθετο!Τεραστια τρύπα στο κέντρο αυτός κι ο ανύπαρκτος χτες τσεριν με συνέπεια οι παίκτες του Άγιαξ να κάνουν περίπατο και να φτάνουν άνετα στην περιοχή μας!Ουτε στο μικρο δαχτυλάκι δεν φτάνει ο αραο τον (νεότερο)Περεθ!Καλα για μπακασετα δεν συζητάμε.
Μας είχαν κάνει σκοπευτήριο κυριολεκτικά,είχαμε ήρωα τον Ντραγκοφσκι που έπιανε τα άπιαστα και μιλάμε για …καλή εμφάνιση?
25 χρόνια το ιδιο πρόβλημα,είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν παίρνουμε χάφ που να πατάνε περιοχή και να βάζουν γκολ!Όποτε είχαμε τέτοιους και καλό φορ,πήραμε άνετα πρωτάθλημα!Μοναδικη εξαίρεση πρόπερσι με διαστημικούς Αιτορ-Παλασιος αλλα τότε είχαμε την ατυχία να έχουμε στον πάγκο τον ηλιθιο Σέρβο που δεν κατάφερε να πάρει μια(!!!) νίκη στα τελευταία πέντε συνεχόμενα ματς στην λεωφόρο και και να χάσει πρωτάθλημα μέσα σε ένα γύρο(!) από 10 βαθμούς διαφορά!
Αν το κράξιμο είναι άδικο,ιδού η λανς.Ας την περασουν να κλείσουν στόματα.
Τελος παντων,ούτε σεντ στο μ@@νοπανο έτσι κι αλλιώς…
Όχι, αλλά δεν κράζω τον Τερίμ, αλλά αυτόν που τον έφερε.
Α καλά…
Δεν υπάρχουν τιμητικοί αποκλεισμοί, υπάρχουν αποκλεισμοί μόνο. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία χθες όπως μας πήγε το ματς γιατί θα μπορούσε άνετα το ματσάκι να έχει λήξει από το πρώτο ημίχρονο όπου ειμασταν τραγικοί.
Στο δεύτερο ειμασταν καλύτεροι, ωραίο γκολ του Τετε αλλά και εκεί την γλυτώσαμε σε 2-3 περιπτώσεις, θυμίζω ότι δευτερόλεπτα πριν το γκολ ο Άγιαξ είχε δοκάρι.
Τώρα στα πέναλτι, οκ τι να πεις όταν φτάνουν στις 17 εκτελέσεις, δεν μπορείς να ρίξεις κάποια ευθύνη σε κανέναν, απλά να κάνεις λίγο πλακιτσα με τον Βιλένα.
Το ότι έχουμε φτάσει παντως σαν ΠΑΟ να δηλώνουμε ικανοποιημένοι για την προσπάθεια και τον “τιμητικό” αποκλεισμό, δείχνει και το που έχει φτάσει η ομάδα ή μάλλον καταντήσει. Απέναντι σε έναν μετριοτατο Άγιαξ. Και ποιες είναι οι προσδοκίες του κόσμου πια από την ομάδα…
Κάποτε ειμασταν ο πρέσβης, τώρα απλά ειμαστε ικανοποιημένοι με αποκλεισμούς. Έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ΠΑΟ.
Και την ίδια ώρα ο γαύρος είναι κυπελλούχος στο Conference…
Καλά ξεκίνησε το πρωτάθλημα, φοβερή παράσταση στην Τούμπα.
Εν τω μεταξύ αν είχαν γίνει αυτά με την περσινή ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός θα είχε βγάλει ανακοίνωση πριν καν λήξει το παιχνίδι. Χθες και σήμερα περίεργη ησυχία, ε;