Πιστεψτε,στηριξτε,παλεψτε.
Υπομονή,στηριξη και ταμείο στο τέλος…
ΥΓ.Γελάει ο κόσμος.
Πιστεψτε,στηριξτε,παλεψτε.
Υπομονή,στηριξη και ταμείο στο τέλος…
ΥΓ.Γελάει ο κόσμος.
Αν μη τι άλλο, είναι πολύ ευχάριστο ότι το πανηγύρι θα τελειώσει πολύ νωρίς φέτος, να μην ασχολούμαστε καν.
Ο άλλος νομίζει μάλλον ότι είμαστε η MC ή η Ρεάλ και έκανε 9 αλλαγές. Κουράστηκαν τα παιδιά από τον Αύγουστο.
Η συζήτηση για τον Σιδηρόπουλο είναι μέχρι και ύποπτη. Ανεξάρτητα αν έκανε λάθος, είναι λάθος επιπέδου “πατούσε ή όχι τη γραμμή του πέναλτι ο τερματοφύλακας”. Καλοδεχούμεη να γίνεται εγκυκλοπαιδικά και για μελλοντική βελτίωση, δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να κρίνει ούτε έναν διαιτητή ούτε την έκβαση ενός παιχνιδιού. Δεν ξέρω αν δεν είναι του (νέου) συστήματος και βρήκαν ευκαιρία να τον φάνε, αλλά σε αγωνιστική που έγινε ό,τι έγινε στην Τούμπα να μιλάμε για τον Σιδηρόπουλο σε ένα παιχνίδι που δεν έγινε σχεδόν τίποτα, ξαναλέω, είναι ύποπτο. Φυσικά βολεύεται και ο Αλαφούζος από αυτό, αλλά, όπως συνήθως, ίσως παίζουν ένα παιχνίδι στην πλάτη του που δεν έχει καταλάβει.
Χασαμε επειδη ηταν ενας παικτης του Αστερα πανω απο 1.5 μετρο μακρια απο το τειχος, οχι για κανεναν αλλο λογο.
Γελοιοτητες και γραφικοτητες. Οπως το ολο κλιμα ‘παγωσε το Αμστερνταμ’ και διθυραμβικα αρθρα και ‘μονο εσυ Παναθα’ για εναν αποκλεισμο. Ο,τι κοροιδευαμε αλλες χρονιες, τους γαυρο-ΑΡΔ που γραφανε παραμιλαει η Ευρωπη με τον θρυλο, για αποκλεισμους τους, τα λουζομαστε με τον καραγκιοζη που μπλεξαμε.
Μονο να το αγνοησω αυτο το πραμα μπορω, για το καλο της ψυχικης μου υγειας.
Η ήττα από Ολυμπιακό Αστήρ Άκτωρ Τρίπολης θα βολευτει εντός της χρονιάς γιατί τα τελευταία χρόνια όλες οι ομάδες χάνουν από όλους. Τόσο νωρίς γίνονται τα πάντα. Είδατε τι έπαθε η ΑΕΚ. Η κόκκινη έγινε για να μην φάμε γκολ και το φάγαμε στο φάουλ … είναι και λίγο γκινια.
Ακραίο ροτεισιο μεν, αλλά λογικό τέτοια εποχή μετά το ματς με Άγιαξ. Το άσχημο είναι ότι η εντεκάδα ήταν εντελώς ασύνδετη. Σαν να μην είχε δοκιμαστεί ποτέ. Οπότε εκεί ευθύνεται ο προπονητής.
Τώρα το αν έκαψε τον Φώτη εκτός περιοχής. Αν σέρνεται ακόμα σωματικα. Αν δεν μπορεί να παίζει αριστερά ή δεξιά ο Μπακασετας. Αν ενώ υπάρχουν Βερμπιτς και Αιτορ ακόμα (αλλά δεν υπολογίζονται) πρακτικά δεν είχε εχτές αλλαγή αριστερού εξτρεμ. Αν δεν υπάρχει αμυντικό χαφ να μπορεί να κάνει πάσα (αν δεν παίζει εκεί ο Αραο και ο Τσεριν) . Αν επιμένει σε Αραο για άμυνα όταν πρακτικά πλέον έχει 5-6 σεντερμπακ, είναι τα βασικά προβλήματα…
Και προσωπικά με ενοχλει που στο ρετεισιο δεν υπάρχουν οι μικροί που έκαναν προετοιμασία. Πόσο χειρότερος του Γερεμεγιεφ θα ήταν ο μικρός Νταμπίζας. Πόσο χειρότερος του Μπάκα θα ήταν ο για αριστερά ένας μικρός εξτρέμ.; Πόσο πιο χάλια από Σενκεφελντ θα ήταν ο Κάτρης; (Ναι είδα Μπαρτσελόνα που είχε 4-5 βασικούς κάτω των 19 ετών… Και μου λείπει η Παιανία…)
Τζουρισιτς, Κωτσιρας και Μπακασετας έχουν κάνει τα ματάκια μας να πονέσουν έως τώρα.
Ο πρώτος ανύπαρκτος και χεσμενος εντελώς επιθετικά, ενώ ευθύνεται 100% για το πρώτο γκολ καθότι δεν καλύπτει.
Τον δεύτερο τον έχουν κάνει γιο-γιο από την πλευρά του, κάνει και τη μαλακία στο κέντρο από την οποία ξεκινάει η αντεπίθεση στο δεύτερο γκολ. Τραγικός.
Ο τρίτος δεν μπορώ να καταλάβω σε τι φεγγάρι είναι. Χαμένος στο διάστημα και χτυπήματα στα στημένα από τσικό επαρχιακής ομάδας.
Επίσης, το συζητούσα και το πρωί μ’ έναν συνάδελφο και πραγματικά δεν κατανοώ γιατί να μην ξεκινήσει Πελιστρι. Στα ντουζενια του, με φουλ προετοιμασία σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, σε σειρά do or die για την Ευρώπη και από ποδοσφαιρική σχολή που δεν καταλαβαίνουν από ψυχολογιες και “ανέτοιμους”. Πόσο χειρότερος μπορεί να είναι από τον εκτρωματικο Τζουρισιτς των τελευταίων ματς;
Μακάρι να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της κόκκινης και να βρούμε τουλάχιστον ένα γκολ στο δεύτερο, ειδάλλως είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Μετά από αυτό που έβαλε θα τον χρυσοπουλήσει ο Αλαφούζος.
Ανάμικτα τα συναισθήματα για το Β’. Πολύ καλύτερη η ομάδα, έβαλε το μίνιμουμ που έψαχνε (γκολ καριέρας ο Φώτης), αλλά μπορούσε και την ισοφάριση με λίγη προσπάθεια ακόμη. Καλές κινήσεις ο coach στο Β’, πλην Λημνιου, που αναρωτιέμαι τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Πελιστρι αριστερά, σαν πρώτο δείγμα, δεν φαίνεται ότι δουλεύει πολύ. Πελιστρι δεξιά είναι άλλο κεφάλαιο.
Για το πέναλτι, υποθέτω ότι βάσει κανονισμών δεν θα είναι.
Πάμε γερά, γαμωτο, για την πρόκριση, καθότι δεν αξίζει η ομάδα με τα έως τώρα δείγματα να μείνει εκτός Ευρώπης από τώρα, επειδή γαμηθηκαν οι κληρώσεις.
Ευκαιρίες πάντως στο Β’ από την Λανς είδαμε που έπαιζε από το 20’ με 10.
Εμείς, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια. Κάτι ψιλοφάσεις απλά να έχουμε να λέμε.
Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στο ΟΑΚΑ για να έχουμε τύχη, σήμερα την γλυτώσαμε λόγω Μεδίνα και Φώτη.
Εμένα πάντως η στοχοποίηση του Μπακασετα μου θυμίζει την αμφισβήτηση των πρώτων ημερών του Ζιλμπέρτο στην ομάδα. Μια αναδρομή στο θρεντ εδώ θα σας θυμίσει.
Ο Μπακασετας είναι play maker. Πάντα ήταν. Για να φανεί πρέπει η ομάδα να έχει αυτοματισμούς, πλάνο λειτουργίας κτλ. Είναι σαφές πως είτε επειδή έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες, είτε επειδή δεν έχει δουλευτεί ακόμα (; ) η ομάδα όπως πρέπει, ο Μπακασετας δεν μπορεί να φανεί. Όμως βγαίνει συνεχώς να πάρει μπάλα, δεν κρύβεται, προσφέρει πάντα μια πάσα στους συμπαίκτες του και προσπαθεί να παίξει μπροστά και κάθετα. Σε μια ομάδα χωρίς συνοχή (και χθες χωρίς αρχή και τέλος σε πολλά σημεία) προφανώς και δεν μπορεί να φανεί. Κοινώς, δεν είναι ο Μπακασετας το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή.
Κατά τα άλλα, Φώτη αγόρι μου, πήγαινε εκεί που αξίζεις να είσαι.
Άσ προσπαθήσει λοιπόν να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό που θα δώσει λύσεις στην ομάδα.
Προφανώς όμως δεν μπορεί να το κάνει γιατί είναι μια απόλυτη μετριότητα. Μηπως να τον συγκρίνουμε με Μπερνάρ πχ;…
Επιπλέον αυτή τη στιγμή δεν κάνει ούτε τα βασικά, έστω μια εκτέλεση φάουλ, κορνερ, μια σέντρα, κάκιστες εκτελέσεις κατά κύριο λόγο.
έχουμε Ελ Κααμπί
Μάλιστα. Τον Μπερνάρ. Που τον βρίζανε κάποιοι ενάμιση χρόνο αντί για έξι μήνες που βρίζουν τον Μπακασέτα. Μέχρι τελικά να γίνει και παράδειγμα προς μίμηση. Τον Μπερνάρ που για να μπορέσει να παίξει όπως μπορούσε έπρεπε ακριβώς να έρθει ο Μπακασέτας και να τον απελευθερώσει από το ρόλο του play maker. Τον Μπερνάρ που ήταν δύο χρόνια στην ομάδα και μάλιστα σε μία καλοδουλεμένη ομάδα με σαφές παιχνίδι, σε σχέση με τον Μπακασέτα που ήρθε στο μπουρδέλο του Τερίμ και τώρα είναι στη σούπα (για την ώρα έστω) του Αλόνσο. Να τον συγκρίνουμε, ναι.
Θα την άκουγα την ανάλυσή σου για τον Μπακασέτα, μόνο αν πέρσι δεν ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ακόμη και στο κωλοχανείο του Τερίμ (το οποίο όχι αυτοματισμούς δεν είχε, αλλά ούτε ψήγμα λογικής) ο άνθρωπος ήταν λίρα εκατό και κομβικός σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.
Εγώ δεν είπα τυχαία ότι είναι σε φεγγάρι. Δεν είναι αυτός ο Μπακασέτας. Κατά την άποψή μου, είναι απλά ντεφορμέ και θεωρώ αδύνατον να μην ανέβει. Και ξαναλέω (όπως υπερθεμάτισε και ο pao79) ότι το παιδί δεν είναι ΟΚ ούτε στα στημένα, δείγμα πως η περίοδος που περνάει είναι κακή.
Σε άλλα νέα, γενική είσοδος στα 10 €, λέει, η ρεβάνς. Καλή κίνηση. Μακάρι (και) ο κόσμος να σπρώξει όσο μπορεί την ομάδα για την πρόκριση.
Ναι αλλά η περσινή ομάδα είχε άλλους 3-4 παίκτες δίπλα του που ήταν 2+ χρόνια στην ομάδα και λόγω Γιοβάνοβιτς είχαν αναπτύξει κάποιους αυτοματισμούς. Φέτος έχει δίπλα του και γύρω του παίκτες που είναι είτε νέοι (Τετε), είτε δεν ήταν βασικοί (Γερεμεγιεφ, Τζουρισιτς) ή δεν έπαιζαν στη θέση αυτή (Αράο). Κοινώς, είναι μια νέα ομάδα που συνεχώς εντάσσει νέους παίκτες και προσπαθεί να αφομοιώσει ένα νέο σύστημα. Είναι διαφορετικό από τον Τεριμ του “πάμε δυνατά” που ουσιαστικα άφηνε τους ποδοσφαιριστές να παίξουν αυτό που ήξεραν από πριν, λίγο πολύ.
Έτσι το διαβάζω εγώ τουλάχιστον
Τι ερείπιο είναι αυτό ρε…
Γεια σου ρε Αλαφούζε!
Πρώτη φορά νομίζω παίκτης βάζει γκολ - μπάζερ μπίτερ και δεν προσπαθεί να δείξει ότι πανηγυρίζει ούτε για το θεαθήναι
Καλή επιτυχία λοιπόν στην επόμενη ομάδα σου, Άντραζ, αφού το θέλεις σου εύχομαι να τη βρεις τώρα αυτόν τον καιρό και όχι του χρόνου
Ή δεν πανηγύρισε γιατί ήξερε, κατάλαβε και αυτός ότι θα ήταν πρόκληση μετά από αυτή την αθλιότητα που είδαμε και σήμερα.
Γιιούχα μόνο.
Δεν τον έχω για τόσο ξύπνιο, αλλά μπορεί κιόλας