Παναθηναϊκός

Είναι νωρίς να πούμε κάποια πράγματα για τον Αλόνσο; Δε θα τον κρίνω ακόμα ως προπονητή με την έννοια του τι ομάδα θα φτιάξει. Είναι νωρίς, ακόμα λείπουν παίκτες που πιθανότατα να γίνουν ενδεκαδατοι, και άλλοι παίζουν χωρίς καλά καλά να έχουν προπονηθει με την ομάδα πάνω από 2-3 φορές.

Αλλά.

Δύο πράγματα νομίζω είναι δεδομένα συμπεράσματα για μένα. Το ένα είναι ότι δεν ασχολείται ή/και δεν μπορεί να βελτιώσει ποδοσφαιριστές. Μέχρι τώρα απλώς καίει ποδοσφαιριστές που μπορεί όλοι μας να έχουμε αμφιβολία αν μπορούν να προσφέρουν αλλά είναι χρόνια στην ομάδα και θα έπρεπε στα πρώτα βήματα να συμμετέχουν έστω ως εναλλακτικές λύσεις (Αιτορ, Βερμπιτς, Σποραρ, Βιλενα). Θα μιλήσω πάλι για τον Γιοβάνοβιτς αλλά δεν μπορώ να ξεχάσω πως όταν ήρθε βελτίωσε το υλικό που είχε, δεν πήγε απλά σε μαζική αντικατάσταση.

Το δεύτερο είναι ότι υποτιμάει διαρκώς το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζει ότι μπορεί να κερδίσουμε παιχνίδια με τα δεύτερα, χωρίς μελέτη του αντιπάλου, χωρίς στρατηγική πάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ίσως κιόλας να το υποτιμάει πολύ και ως προς την καριέρα του και για αυτό να ρίχνει όλο το βάρος στην Ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα τι ομάδα θα φτιάξει όταν πλέον έχουμε οριστικά τους παίκτες που ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε, νομίζω ότι στα πρώτα του βήματα το καλύτερο που μπορώ να πω είναι ότι δεν φέρεται έξυπνα και το χειρότερο ότι δεν είναι προπονητής, είναι διαχειριστής υλικού. Δεν το βελτιώνει και δεν το βοηθάει, απλά το διαχειρίζεται.

2 Likes

Ξέχασες τον πιο σημαντικό ίσως. Τον Ρουμπέν Πέρεθ.
Ειδικά με αυτά που βλέπουμε από τον Μαξιμοβιτς…

3 Likes

Σωστότατος αν και δεν εχω θέμα ούτε με τον Μαξίμοβιτς ούτε με κανέναν άλλον από τους νέους παίκτες. Μου φαίνεται λογικό να θέλουν χρόνο να δέσουν. Το θέμα είναι γιατί μέχρι να δέσουν οι νέοι δεν χρησιμοποιούμε τους παλιούς

Αν κάτι με εντυπωσιάζει στα ματς που έχω δει ως τώρα (Άγιαξ μέσα, Λανς έξω και τα 2 του πρωταθλήματος) είναι το πως με κάνει να νιώθω σε στιγμές ότι τέτοια χάλια δεν έχουμε ξαναδει. Γιατί, έχουμε δει τρομερά χάλια…

Αλλά, νομίζω ότι το θέμα πλέον δεν είναι τόσο παικτικό ή ποιοτικό. Το πρόβλημα αντικατοπτρίζεται στον μη πανηγυρισμό του Σπόραρ ή στην αντιμετώπιση παικτών όπως ο Αϊτόρ κι ο Πέρεθ. Αν κάποιος έχει βρεθεί σε κακό/προβληματικό εργασιακό περιβάλλον, νομίζω ότι θα μπορεί να διακρίνει κάποια πράγματα.

Πως οι παλιοί έχουν βαρύνει και μοιάζουν να ψάχνουν για άλλη δουλειά, και οι νέοι ψάχνονται να βρουν το ρόλο τους σε έναν οργανισμό που δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει δομή και σωστή λειτουργία. Αλλά επειδή είναι νέοι (και στνήθως πιο καλά πληρωμένοι) ανέχονται την κατάσταση μέχρι να βρουν άκρη. Και στη μέση ο μάνατζερ (προπονητής), άλλοτε να πουλάει εκδούλευση στο αφεντικό, άλλοτε να κάνει τα δικά του.

Για να επανέλθω και λίγο στις περιπτώσεις διαχείρισης παικτών όπως ο Αϊτόρ ή ο Πέρεθ, σε ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, ακόμα και οι εργαζόμενοι με λιγότερα skills προσθέτουν υπεραξία. Στο βαθμό που μπορούν πάντα. Σε ένα κακό εργασιακό περιβάλλον, και οι πιο καλοί εργαζόμενοι μοιάζουν σαν άχρηστοι που δεν ξέρουν τι κάνουν.

Σαν τι μοιάζει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή;

6 Likes

30 λεπτά αγωνα, κλάσεις ανώτερη η Λανς.
Εμείς…προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουμε να παίξουμε.

Ξέρετε αν η αρσενική Εύα Μπράουν αύξησε την τιμή και στα κολλύρια;

Εγώ βρήκα τι μου θυμίζει ο Αλόνσο…

Προβλέπω ανάλογη κατάληξη…

QUEQ

1 Like

Βγήκε ο Μοακασέτας και βάλαμε γκολ :smile:

ΓΚΟΟΟΟΟΛΛ!!

Λίγα λεπτά ακόμα τώρα.

Υ.γ Έχω γλυτώσει το έμφραγμα…

Τρομερο αποτελεσμα, μπραβο τους.

Μπραβο ρε μαλακες.

Να μας αποστομώνετε έτσι.

1 Like

Έγιναν οι αλλαγές, αυτές που έπρεπε και όταν έπρεπε και άλλαξε το ματς. Μαντσίνι αντί του προκλητικού Μπακασέτα και Βαγιαννιδης, Μαξίμοβιτς στις θεσεις των κακών Κωτσιρα και Τσεριν.

Ο Ντραγκόφσκι ο κορυφαίος, ικράτησε την ομάδα στο 0 με πολλές επεμβασεις.Τέτε εξαιρετικός στο δευτερο, πολύ καλος Γεντβαι και φοβερός Μαντσίνι που άλλαξε την εικόνα της ομάδας από τη στιγμή που μπήκε.

Γκολάρα ο Πελίστρι, ο μικρός είναι καλή μεταγραφή όπως και ο Τέτε.

Για να δούμε, ρε παιδιά, τι στο καλό παίχτηκε σήμερα και κρυφτήκαν όλοι όσοι περίμεναν στη γωνία να σταυρώσουν τον Σύλλογο, διότι η βελόνα έχει κολλήσει στα γνωστά εμμονικά.

Το λοιπόν:

Όσοι έχουν δει πραγματικά τον φετινό Παναθηναϊκό και σκαμπάζουν 2-3 πραγματάκια από τόπι θα έπρεπε να ξέρουν ότι η ομάδα δεν είναι αυτή που εμφανίστηκε με Τρίπολη και Λιβαδειά. Θα ήταν εντελώς κρίμα να μείνει έξω από την Ευρώπη με 6 ματς αυτή η ομάδα, επειδή απλά έτυχε να πέσει πάνω σε δύο ομάδες 2 και 3 επιπέδων πάνω από αυτήν. Με τις οποίες, εντέλει, έκανε 2 νίκες και από τη μία έχασε την πρόκριση μετά από 654 πέναλτι.

Εγώ το είπα και το ξαναλέω: Αν η ομάδα καλύψει τα χτυπητά κενά που έχει, πιάσει ρυθμό και μείνει υγιής, χτυπάει το Πρωτάθλημα με περισσότερες αξιώσεις από κάθε άλλη χρονιά και για Ευρώπη, μετά και τα crash test με Άγιαξ και Λανς, ποιος ξέρει πού μπορεί να φτάσει.

Ξεκινάμε τα σημερινά με τα άσχημα: Κώτσιρας και Μπακασέτας δεν είναι τα παιδιά σε κατάσταση για εντεκάδα, αλλά ευτυχώς δεν κόστισαν οι παρουσίες τους. Στο Α’ μείναμε με κάποια μαγεία μέσα στο παιχνίδι, αλλά στο Β’ ο Αλόνσο έδειξε cojones με τις αλλαγές και η ομάδα θύμισε για κάνα μισάωρο αλλοτινές εποχές. Η Λανς, εν τω μεταξύ, είναι ομάδα για ChL, σε σημείο που οι μαγνήτες στα πόδια τους και οι αστραπιαίες αλλαγές προκαλούσαν εκνευρισμό και αμηχανία.

Τετέ και Πελίστρι είναι ο ορισμός του ό,τι πληρώνεις (φαίνεται) ότι παίρνεις. Πελίστρι μοιάζει να μην αξιοποιείται στα αριστερά και αυτό πρέπει να το δει ο mister. Σε μία φάση πήρε την μπαλίτσα εκεί που έπρεπε κι έκανε το γκολάκι.

Ντράγκο, πάει για νέος Γιόζεφ με χίλια.-

Μλαντένοβιτς εκνευριστικός στο Α’, πάρα πολύ καλός στο Β’ (ανασταλτικά πάντα/όταν χτίζουμε επιθέσεις πάνω του, η χρονιά γυρίζει κάπου μέσα στη δεκαετία του ‘80). Γεντβάι στα όρια του συγκινητικού, ιδιαίτερα στο Β’. Ίνγκασον καλός. Βαγιαννίδης είναι ξεκάθαρα για εντεκάδα αυτή τη στιγμή. Αράο με λαθάκια σήμερα, αλλά πολλές μάχες, τρέξιμο και σχετικά σταθερός για να βασίζεσαι πάνω του. Τσέριν ψιλο-χαμένος. Μαξίμοβιτς έκανε τρομερό ματς κι έσωσε και το γκολ στη γραμμή… τι να λέμε; Φωτάρας, με πολλές μάχες, έκανε αυτό που του είχε ανατεθεί (δηλαδή να κυνηγάει και να παίρνει τα φάουλ του). Κρίμα που δεν έκανε το τρίμπαλο, να πάρει άλλες διαστάσεις το αποψινό. Τζούρισιτς μπήκε δυναμικά κι έβγαλε ωραία πάσα στην αδιανόητη ευκαιρία του Φώτη. Μαντσίνι στα ίδια με Τζούρισιτς. Πολύ δυνατός και ψυχωμένος και ωραία κίνηση και ασίστ.

Κερδίσαμε ηρεμία από όλους τους εχθρούς του Συλλόγου, όσο και ψυχολογία, πάνω στην οποία αν χτίσουμε, πάμε για πολύ όμορφα πράγματα, αρκεί να γίνουν και οι σωστές κινήσεις εκκαθάρισης/ενίσχυσης και ο μίστερ να βάλει και λίγη λογική στον ενθουσιασμό της φύσης του.

Ωραία βραδιά. Πάμε γερά.

4 Likes

Παρατήρηση πιθανότητα μηδαμινης αξίας, πέραν της σημειολογικής, τα δύο γκολ μπήκαν με το “ανάποδο” πόδι των δύο εξτρέμ μας. Και κανένα από τα δύο δεν ήταν “εύκολο”

3 Likes

Δεν είναι μηδαμινής αξίας. Είναι χαρακτηριστικό καλών επιθετικών παικτών, από αυτούς που είχαμε ξεσυνηθίσει να βλέπουμε.

Με το φόβο ότι και φέτος θα αποκτήσουμε ψυχολογικά με αυτή την ομάδα, πάμε να δούμε κάποια μικρά πράγματα από χτες:

Είναι τόσο καλή ομάδα η Λανς ή τόσο κακή ο Παναθηναϊκός; Ή και τα δυο τη δεδομένη χρονική στιγμή; Διότι, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς δεν μπορούσαμε να τους περάσουμε σε ένα τρέξιμο ή να κερδίσουμε μια κόντρα, ενώ άλλαζαν την μπάλα με ρυθμό που δεν θα μπορούσαμε να πιάσουμε ποτέ.

Ο μόνος τρόπος να χτυπήσουμε το ματς ήταν να βρούμε χώρους και έχοντας κάποιους ποιοτικούς παίκτες να κάνουμε τη ζημιά. Αυτό κάναμε, με Πελίστρι, Τετέ και Μαντσίνι, Τζούρισιτς που ευτυχώς μπήκαν μπαρουτοκαπνισμένοι και οι δυο.

Μέχρι τότε μας κράταγε ο γίγαντας Ντραγκόφκσι (γεια σου Αλμπέρτο, τι κάνεις) και κάποιοι ηρωισμοί του Γέντβαι (ο οποίος όμως δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι) και του Αράο.

Limit down έγραψαν ο αδιανόητα κακός Μπακασέτας και ο Κότσιρας. Ο δεύτερος μου έβγαζε την απόγνωση που όταν παίζαμε σε κάτι φοιτητικά 7Χ7 πρωταθλήματα μας έπεφτε ομάδα από τύπους που έπαιζαν σε τοπικά και παρακαλούσαμε να μην μας ξεφτιλίσουν. Από κοντά ο Τσέριν, ο οποίος είχε επωμιστέι το αντίπαλο 6αρι και πήγε 3 φορές να μας βάλει γκολ μέσα από την περιοχή. Α και ο Μλαντένοβιτς του πρώτου ημιχρόνου.

Ευτυχώς, ανέβηκε ο Μλάντε στο 2ο, και μπήκε πολύ καλά ο Βαγιαννίδης που πρέπει κάποια στιγμή να δείξει μια κάποια σταθερότητα στο παιχνίδι του. Βοήθησε πολύ και ο Μαξίμοβιτς, και φάνηκε ακόμα περισσότερο αντικαταστώντας τον Μπακασέτα.

Τα θετικά: Αποκλείσαμε μια πραγματικά καλή ομάδα, κερδίσαμε χρόνο και κάποιοι παίκτες έδειξαν να παίζουν με ψυχή, πέραν από ταλέντο. Αλλά πόσος χρόνος χρειάζεται ακόμα για να γίνουμε μια σταθερή και καλή ομάδα; Και πόσοι παίκτες ακόμα πρέπει να αποκτηθούν;

Τουλάχιστον έχουμε κάτι να ελπίζουμε μετά από χτες.

5 Likes

Φαίνεται πάντως, πέραν όλων των άλλων, να υπάρχει θέμα με την φυσική κατάσταση.
Κουράζονται εύκολα και γρήγορα…

Εγώ δεν νομίζω ότι κουράζονται… από την αρχή κουρασμένους τους βλέπω…

1 Like

Η φυσική κατάσταση πάντως είναι κάτι που κρίνεται στο βάθος του χρόνου. Μπορεί να είναι μαγκωμενοι τώρα και να πετάνε στο τέλος της χρονιάς. Μπορεί το Γενάρη να έχουμε θλάσεις κάθε δεύτερο παιχνίδι και να λέμε ότι είμαστε άτυχοι. Ανάλογα τι προετοιμασία έχουν κάνει. Η διαφορά θα φανεί έντονα σε παίκτες που δεν έκαναν προετοιμασία με εμάς, δηλαδή όσους αποκτήθηκαν αργά (ή θα αποκτηθούν στο εγγύς μέλλον).

3 Likes