Παναθηναϊκός

Και ενώ όσο γράφρω αυτά εξετάζεται το πέναλτι, ειλικρινά απορώ πώς διαβάζει τα παιχνίδια ο Αλόνσο… Τι σκέφτηγκε στο 1ο ημίχρονο; Η μόνη ομάδα από τις μεγάλες που δε χρειάζεται να φοβάσαι στις αντεπιθέσεις (χωρίς Λιβάι) και τη βάλαμε στην περιοχή μας. Που ήταν και ο μόνος τρόπος να βάλουμε τον σέντερ φορ της στο παιχνίδι. Ο δε Μαξίμοβιτς στην κορυφή στο κέντρο; Από που κι ως που; Και να έκλεβε την μπάλα τι να την κάνει, να την γυρίσει πίσω; Πέραν του ότι η φυσική του ροπή είναι φυσικά να μένει πιο πίσω. Τα μπακ μας άθλια, ο Τζούρισιτς ΔΕΝ είναι εξτρέμ (τα είπα το πορηγούμενο ΣΚ)…

Ακόμα και έτσι βέβαια, χωρίς το πέναλτι που είναι και “τυχερό” και σε κάθε περίπτωση όταν το παιχνίδι έχει γίνει ροντεό, μάλλον για ισοπαλία ήταν το παιχνίδι. Αλλά πολύ πολύ κακό διάβασμα και στήσιμο ομάδας.

Κρίμα για αυτήν την παικτούρα τον Ιωαννίδη που δε σταματιέται με τίποτα, πραγματικά. Απλά πρέπει να τα κάνει όλα.

2 Likes

Αυτό, πραγματικά. Είναι η κατάρα του παίκτη που είναι 4-5 κλάσεις πάνω από όλους τους συμπαίκτες του, οπότε περιμένουν να τους φτιάξει και καφέ ξέρω γω. Και αν δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (για την κατάρα λέω), εννοείται ότι θα εφευρισκόταν στον Παναθηναϊκό του 2024.

Χωρίς πλάκα, αν κάποια στιγμή γίνει γνωστό ότι ο Φώτης έχει γίνει κώλος με όλους επειδή μετά από κάποιο κακό αποτέλεσμα τους φώναζε στα αποδυτήρια “ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ”, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση.

2 Likes

Τι κάθεστε και ασχολείστε ρε παιδιά, η χρονιά είναι ήδη χαμένη. Και φέτος.

1 Like

Από μαζοχισμό μωρέ, κλασικά πράγματα

2 Likes

Ο Ιωαννιδης ειναι σαν την μυγα μεσ’το γαλα. Συμπεριλαμβανομενων παικτων οπως ο Τετε και ο Ουναι που φαινονται τρομερα ποιοτικοι. Δεν βλεπω πως δεν θα φυγει τον χειμωνα.

Δεν πρέπει να έχει χάσει ντρίπλα χθες, είμαι περίεργος να δω τα στατιστικά του. Ξεκινώντας πολλές φορές σχεδόν από τη σέντρα και περνώντας 2 και 3 παίκτες.

Παραιτήθηκε ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος από την ΑΕΚ.

Ορίστε η ευκαιρία του Αλαφούζου αν θέλει να πάρει στέλεχος που ξέρει πως γίνεται ο πρωταθλητισμός. Μαζί με Κομποτη από δίπλα, ίσως του μάθουν πώς παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

2 Likes

Ο κυριος Ιωαννης γνωριζει αριστα απο ποδοσφαιρο.

8 Likes

Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετική συζήτηση αυτή τη στιγμή. Για παικτες που δεν μπορούν, παίκτες που έδειξαν ότι αξίζουν, για τον Σπόραρ που δεν μπορεί το παιδί παρότι καταφέρνει να κινείται σωστά, για έναν τραγικό και ύποπτο διαιτητή, ακόμα και για βελτιωμένη εικόνα… Πολλά αλλά υπό άλλες συνθηκες. Αυτή τη στιγμή το ερώτημα είναι ποιος είναι ο επόμενος προπονητής μας.

1 Like

Οταν ο αλλος σου βαζει γκολ απο στημενο στο κεντρο της αμυνας σου σχεδον γονατιστος, τι στο κερατο να πεις?

Ουτε να βρισουμε δεν εχουμε κουραγιο πλεον.

Πολλά από αυτά θα μπορούσαμε όπως λες να συζητησουμε αν γνωρίζαμε έστω και μπορούσαμε να προφέρουμε το όνομα του αντιπάλου χθες…
Αρρωστημένη κατάσταση.

Δεν ξέρω πού θα καταλήξει το παιχνίδι, στην πραγματικότητα δε νομίζω να μου αλλάξει τη γνώμη οπότε καταγράφω τώρα μερικές απόψεις.

Αρχικά, για να μην ξεχνάμε γιατί βλέπουμε ποδόσφαιρο, ωραίο ματσάκι.
Αυτή τη στιγμή είναι 0-0 και 3-3 να ήταν όμως, δίκαιο θα ήταν. Έπαιξαν και οι δύο για να κερδίσουν, αμφότεροι έφταναν εύκολα στην περιοχή του αντιπάλου, αμφότεροι είχαν κακές τελικές αποφάσεις. Καλύτεροι εμείς στο πρώτο, καλύτεροι οι άλλοι στο δεύτερο.

Δεύτερη παρατήρηση, ήθελα να την γράψω από το παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα, επιτέλους σκέφτηκε ο Αλόνσο να αλλάξει θέσεις στα στόπερ. Νομίζω η βελτίωση ήταν εμφανής.

Τρίτη παρατήρηση, με το που έφυγε ο Ιωαννίδης αρχίσαμε να μασάμε στην πίεση και φάνηγκε ότι δεν έχουμε καλό πλάνο ανάπτυξης. Όσο ήταν ο Ιωννίδης κέρδιζε μάχες, έσπαγε μπάλες. Ο Σπόραρ δεν μπορεί να πάιξει έτσι, θέλει την μπάλα κάθετη μπροστά. Βέβαια, όταν σου πάνε όλα στραβά, θα σου έρθει και η μπάλα δύο φορές μέσα στη μικρή περιοχή και θα χάσεις το γκολ. Δε φταίει ακριβώς, αλλά δεν το έβαλε κιόλας.

Τέταρτη παρατήρηση, κακός διαιτητής. Και για τις δύο ομάδες, δε νομίζω ότι αδίκησε κάποια.

Τελευταία παρατήρηση. Αν αυτό ήταν ένα απλό ντέρμπι, μέσα σε μία σειρά κανονικών εμφανίσεων, δε θα υπήρχε θέμα. Δυστυχώς όμως εδώ υποτίθεται ότι είχαμε ευκαιρία να μπούμε πάλι στη διεκδίκηση. Και νομίζω ότι παρότι παίξαμε καλύτερα από τα περισσότερα φετινά παιχνίδια, παρότι οι παίκτες προσπάθησαν, πάλι η ομάδα δε φάνηκε δουλεμένη. Υποθέτω πάμε σε αλλαγή προπονητή

Σωστό αυτό για τα σεντερμπακ… ο Γεντβαι μας πόναγε σαν αριστερός. Αραγε τον Μαγκνουσον τον εχει στο πλάνο του, που παιζει αριστερό σεντερμπακ ανετα;

Είναι τρομερό οτι ο Αλόνσο εκοψε το καλοκαιρι την μισή ομαδα (Αιτορ, Περεθ, Βερμπιτς, Βιλενα, Νίκας, Μαγκνουσον, Παλμερ, Σποραρ κτλ κτλ) και τωρα πήρε χαμπάρι οτι Τετε, Μαντσίνι, Πελιστρι και Λημνιός παιζουν ή ξερουν καλύτερα την δεξια πλευρα και πρακτικά δεν πήραμε αριστερό εξτρεμ. Δεν κρίνω και δεν ξέρω ποιος ειναι καλυτερος. Ο Τζουρισιτς ειναι δεν ειναι η θεση του, τιμια το παλευει.

Πλάνο εγω ακόμα δεν εχω δει. Δεν εχω καταλαβει. Λυπάμαι τον Φώτη τον καημένο. Νιωθω οτι η εντολή ειναι δώστε την μπαλα στον Τετε μπας και κανει κανα καλό. Βεβαια οι συνεργασίες από τ αριστερα με Τζουρι και Μλάντε εβγαιναν καλυτερα!!!

Θα μου πεις και ο γαυρος εχει πλάνο να κανει πιέση πολύ ψηλά και μετα το μονο που καταφέρνουν ειναι να κανουν σεντρες. Ρε οι τυποι ειναι ανυποφοροι, πρεπει να εβγαλαν 40 σεντρες σήμερα (δεν τους εχω ξαναδει)

Επισης με ενοχλεί που ουτε ο ΠΑΟ δεν βγαζει φασεις από το κεντρο και δεν παίζουν όλοι για τον Φωτη. Ο οποίος αν μείνει κανα μήνα εξω με θλαση… κλαυτα…

1 Like

Ναι ήμαστε, χα.
Όταν καλύπτουμε, τρόπος του λέγειν, την απουσία Φορτούνη με παίχτες τύπου Ολιβέιρα, χαχα, θα συνεχίσουμε να ήμαστε.

Ενθαρρυντικό το ότι έβγαλε τον παλαίμαχο κι ανέβασε στη θέση του τον Μουζακίτη, έστω και προσωρινά / δοκιμαστικά.

Φώτη, έλα στον γάβρο ρε μπρο.

1 Like

Ζηλεψα με τα 17χρονα που βάζετε μέσα… ουτε θυμαμαι πόσο καιρό εχω να δω “ταλεντο” στον ΠΑΟ…

1 Like

Διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία χθες και τελικά μέχρι και το κωλοκάναλο του τον άδειασε…
Πόσο πιο γελοίος ρε Αλαφούζε.

Υ.γ 9 βαθμοί στους 21, η 10η χειρότερη επίθεση.

Με την απουσία του Ιωαννίδη στο παιχνίδι με την Τσέλσι και με την ανικανότητα αλλά και γκίνια του Σπόραρ προσωπικά θα έβλεπα πολύ θετικά μία ενδεκάδα με τριάδα μπροστά Τετέ, Πελίστρι, Μαντσίνι και Τζούρισιτς από πίσω και Μαξίμοβιτς + Τέσριν ή Αράο στο κέντρο. Μία γρήγορη επίθεση, ικανή για συνεργασίες και άμεσο παιχνίδι αλλά και με ικανότητα στο 1 εναντίον 1, με τον Τετέ κατά κύριο λόγο στο κέντρο αλλά στην πραγματικότητα και τους 4 να κινούνται σε όλους τους χώρους.

Θα μου πείτε βέβαια, εδώ δεν έχει η ομάδα αυτοματισμούς με τους κανονικούς ρόλους, θα βρει έτσι; Η απάντησή μου είναι όχι, και ακριβώς επειδή δεν έχει αυτοματισμούς, ας επενδύσει τουλάχιστον στην ατομική ικανότητα και τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου.

Να τονίσω βέβαια ότι δεν έχω ιδέα πώς παίζει η Τσέλσι και αν η διάταξη αυτή ταιριάζει ή όχι απέναντί τους.

Ο Πελίστρι βάσει στιλ και προσόντων θεωρητικά μπορεί να παίξει σαν κρυφος φορ

Ωραία ιδέα!

Βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε φάσεις παίζοντας ποδόσφαιρο, ότι φορ και να βάλουμε δεν ξέρουμε τι να κάνουμε την μπάλα… αρα καλή η ιδέα αλλα δεν ειμαστε και Μπαρτσελόνα που εβαζε μπροστα μεχρι και τον Φαμπρεγκας και της εβγαινε

Καλά ναι, 100 πράγματα μπορεί να μην κάνουν την ιδέα να δουλέψει, λέω κι εγώ την κοτσανα μου. Απλά σκέφτηκα ότι είναι χαμένος παίκτης ο Σποραρ αν δεν πάρει ψυχολογία πρώτα με πιο μικρές ομάδες. Και επειδή ακριβώς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε την μπάλα σε κανονικό παιχνίδι, μια γρήγορη τετράδα παικτών με καλές ικανότητες στο 1 με 1 ίσως δώσει κάποιο στρατηγικό πλεονέκτημα (μαζί με κάποιον αιφνιδιασμό). Θα το συζητήσω με τον Αλόνσο αύριο που θα πάμε για μπύρες να δω τι θα μου πει