Παντως το πιο ανατριχιαστικα σκοτεινο τραγουδι που εχει γραφτει ποτε ειναι απο Black Sabbath το ομωνυμο. To σκηνικο στη μαλακασα πριν 2 χρονια με χιλιαδες αναπτυρες αναμμενους και φωτα σβηστα κατα την εκτελεση αυτου του κομματιου δημιουργουσε μια αγρια ομορφια και ριγη διαπερνουσαν το σωμα σου καθως βαδιζες στα σκοτεινα μονοπατια των Θεων…
Προσωπικη αποψη βεβαια αλλα πρεπει να την ασπαστειτε:twisted:
:twisted: Μy Name Is Lucifer Please Take My Hand:twisted:
Μπορουν οι στιχοι/lyrics να επηρεασουν καποιον στο να κανει κατι κακο? πχ. να αυτοκτονησει η να κανει κατι αλλο.Πιστευετε δλδ οτι ο κοσμος που ακουει μουσικη κυριως μεταλ με στιχους αμφιλεγομενους(σατανικους, βιαιους κλπ. Πχ. ο ozzy ειχε κατηγορηθει οτι καποιος αυτοκτονησε επειδη ακουγε ενα κομματι του, Suicide Solution αν δε κανω λαθος),οπως venom η manson κλπ. Οι στιχοι επηρεαζουν συνειδησεις…?:-s :-k
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλά άτομα που να πάνε να σκοτώσουν κάποιον επειδή άκουσαν π.χ. Cannibal Corpse. Μόνο αν έχουν κάλο στον εγκέφαλο. Αλλά και γι`αυτό, δεν είναι ανάγκη να επηρρεαστούν από κάπου. Όταν κάποιος έχει τη βίδα του…
και 'γω δεν νομιζω οτι καποιος θα επηρεαστει τοσο απο ενα (η περισσοτερα) τραγουδια ωστε να καταφυγει σε ανθρωποκτονιες η στο να βλαψει τον εαυτο του κτλ. οποιος θελει να το κανει θα το κανει ετσι κι’αλλιως, εκτος βεβαια αν αναφερομαστε σε πολυ μικρες ηλικιες που υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο.
Οι στιχοι επηρεαζουν συνειδησεις μονο αν τα μυαλα ειναι απο πριν πειραγμενα. Οσοι καλλιτεχνες κατηγορηθηκαν, αυτο εγινε γιατι οι κοινωνιες δεν μπορουσαν ποτε να αποδεχτουν τα λαθη τους και τα φορτωναν αλλου. Πχ. στο Columbine, το προβλημα δεν ηταν οτι στις ΗΠΑ παιρνει οπλα και σφαιρες για πλακα αλλα οι στιχοι του Manson. Bullshit!!
Γιατι ενω ορισμενα συγκροτηματα “παιζουν σατανικο ροκ/μεταλ” , αυτοπαρουσιαζονται μεσα απο τους στιχους των κομματιων τους ως “σατανιστες” η απο την εμφανιση τους, αλλα μετα βγαινουν κ δηλωνουν οτι ΔΕΝ ειναι σατανιστες αλλα ετσι απλα το κανουν…? :hippy: :?
Οι στιχοι ενος τραγουδιων (η και περισσοτερων) δεν αντικατοπτριζουν απαραιτητα τις ιδεες αυτων που τα γραφουν…
Απο την αλλη οντως πολλοι το κανουν για να πουλησουν μουρη (και δισκους). Οι Dark Funeral πχ. ειναι “σουπερ σατανικοι” τη στιγμη που δυο μελη τους δηλωνουν καθολικοι χριστιανοι…
Μου τη σπάει αυτή η αντίληψη… ακούω μέταλ και είμαι σατανίστρια. Έλεος απλά… τι βλακεία είναι αυτή… βασικά εγώ είμαι άθεη. Άρα δεν πιστεύω ούτε σε Θεό ούτε σε Σατανά. Γιατί λοιπόν όταν κάποιος που ξέρει ότι ακούω μέταλ και στην ερώτηση ‘‘πιστεύεις στο Θεό’’ λέω όχι, αμέσως με ρωτάει αν είμαι σατανίστρια;;; Δεν είναι μπούρδα;;;; Αφού έχω πει ήδη ότι δεν πιστεύω πουθενά… έλεος…