-
Το φοιτητικο κινημα απο Ιουνιο 2006 μεχρι Μαρτη 2007 ειναι τιποτα? :-k
-
Δεν ισοδυναμει με ακυρο…
Δεν με καλύπτει κάποιο κόμμα. Αποφάσισα πάντως να ψηφίσω κάποιο μικρό για ενίσχυση…
Αυτο γινεται γιατι πολυς κοσμος δεν ξερει τιποτα απο πολιτικη και ψηφιζει ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ παραδοσιακα γιατι αυτο ψηφιζει η οικογενια του, χωρις αυτος να ξερει τιποτα απο πολιτικη. Και μετα διαμαρτυρονται για την κατασταση της χωρας…
Εσεις γελατε μ’αυτους που βριζουν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μετα τους ψηφιζουν?
Ενα ακομα αιτιο του δικομματισμου ειναι η αποψη των περισσοτερων οτι στις εκλογες ψηφιζουμε κυβερνηση και μονο κυβερνηση. Αμεσο αποτελεσμα, να σου λενε “γιατι να ψηφισω το ταδε μικρο κομμα? αφου πρωτα απ’ολα δεν θα βγει και δευτερον δεν ειναι ικανοι ν’ασκησουν εξουσια.”
Κατα τ’αλλα το βολεμα, η οικογενειακη παραδοση και η ψηφος σε προσωπα ειναι εξισου σημαντικοι παραγοντες.
King of Anmgar η αριστερα τοσα χρονια κανει πολλα, αλλα ο κοσμος εχει συνηθισει να τα παραβλεπει και να την κραζει με την πρωτη αποτυχια. Οταν ξεκιναει να πετυχει κατι, οι μισοι την κραζουν, οι μισοι καθονται παθητικα στις καρεκλες τους ακομα κι αν συμφωνουν και μετα τους αποδοκιμαζουν. Δηλαδη ελεος μ’αυτους που λενε μπραβο στις κινησεις των αριστερων, μαζι τους ειμαστε, ουυυ δες τι εκαναν, παλι απετυχαν, παλι λαθος κινηση. Καποιοι θεωρουν πως πρεπει να υπαρχουν εντολοδοχοι οι οποιοι ν’απολογουνται μετα.
μια ενωμένη αριστερά μπορεί να χτυπήσει καλά ποσοστά σε μελλοντικές εκλογές…έτσι δεν γίνεται δουλειά όμως…μια ενωμένη και ενιαία αριστερή παράταξη θα έχει πιο πολλές έδρες απ’ότι αθροιστικά τα δυο κόμματα τώρα…
Ο Παπαθεμελης ποσο κοβετε να παιρνει?? Εγω κανα 1%, εκει γυρω…
Αυτο ειναι βεβαιο. Δυστυχως ομως με την τωρινη ηγεσια του ΚΚΕ κατι τετοιο ειναι ανεφικτο. Γι αυτο εχω τονισει επανειλλημενα οτι η ενοτητα της αριστερας πρεπει πρωτα να επιτευχθει σε επιπεδο κινηματος και μετα σε επιπεδο κομματων…
Ασχετο τωρα, αλλα οπως θα ξερουν πολλοι οι εκλογες θα γινουν με νεο εκλογικο νομο. Ομολογω οτι δεν τον εχω κατανοησει πληρως ομως χοντρικα ξερω οτι το πρωτο κομμα παιρνει αυτοματα 40 βουλευτες και απο κει και περα οι αλλοι 260 μοιραζονται με απλη αναλογικη στα κομματα αναλογα με το ποσοστο τους. Ομως για να μπει ενα κομμα στη βουλη θα πρεπει και παλι να συγκεντρωνει 3% και πανω. Δεν γνωριζω τι θα γινεται με το ποσοστο των κομματων που θα μενουν εκτος βουλης…
Παντως το οριο του 3% ειναι εντελως αντιδημοκρατικο κατα τη γνωμη μου αφου κομμα που σθγκεντρωνει 1% θα μπορουσε να εχει 3 βουλευτες ενω τωρα δεν εχει κανεναν…
κι ο νόμος αυτός είναι δημιούργημα της ΝΔ φαντάζομαι…είχαν βιαστεί να τον περάσουν νομίζω:-k
Οχι, ο Σκανδαλιδης τον εφτιαξε επι ΠΑΣΟΚ. Δεν την βολευει καθολου αυτος ο νομος τη ΝΔ. Με 43% πχ εχει καπου 152-153 βουλευτες. Πολυ αδυναμη πλειοψηφια. Γι αυτο τον εκανε το ΠΑΣΟΚ. Ηξερε οτι θα χασει με διαφορα τις εκλογες του 2004 οποτε ηθελε να δυσκολεψει την επανεκλογη της ΝΔ στις μεθεπομενες εκλογες…
Αν ειναι ετσι τοτε το πρωτο κομμα θα θελει 42,3% για να εκλεγει.
Ρε πουστηδες, αφου ετσι κι αλλιως δεν εκλεγεται αυτος που συγκεντρωνει πανω απο 50%, καταργηστε ολες τις ηλιθιοτητες για να μπαινουν στην βουλη οσοι εχουν πανω απο 1%. Εισαι πρωτο κομμα με 40%, 120 βουλευτες θα εχεις. Να δω πως θα περασεις ενα νομοσχεδιο…
Νατος ο μαθηματικος. Βασικα δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι ακριβως ετσι. Δηλαδη, εστω ενα κομμα παιρνει 2.5% και μενει εκτος βουλης. Το ποιος θα παρει αυτο το ποσοστο δεν το γνωριζω. Θα το ψαξω παντως…
α,μάλιστα.όμορφα
Δεν ξέρω. Πάντως, μετά τα παράπονα του για τα “εθνικά θέματα” φοβάμαι ότι είναι τα ίδια σκ@τ@ με τον Καρατζαφερ.
Παρομοιες ιδεες κουβαλαει,αλλα ουσιαστικα πιστευω οτι ο σκοπος για τον οποιο κατεβαινει ειναι να παρει οσο το δυνατον περισσοτερους ψηφοφορους απο τον Καρατζαφερη,ωστε να μη μπει το ΛΑΟΣ στη βουλη.
Ακριβως, αυτο ειναι το καλο στην ολη υποθεση, οτι μπορει να τον κρατησει εκτος βουλης.
Μια χρησιμη πληροφορια. Δικαιωμα ψηφου εχουν ολοι οσοι εχουν γεννηθει μεσα στο 1989 και οχι μονο αυτοι που εχουν γεννηθει μεχρι τις 16/9/1989…
Ωραιος!!! Καλο ειναι αυτο ετσι ψηφισα και περισυ στις δημοτικες.
Aπό πότε ισχύει αυτό;
Έχει καθοριστεί φυσικά από συγκεκριμένη διάταξη του υπουργείου ε???:-k
Τον Παπαθεμελη ο Καραμανλης τον εβαλε να κοψει ψηφους απο το Καρατζα…