ειναι κριμα πραγματικα να βλεπω νεους ανθρωπους να ψηφιζουν ΝΔ η ΠΑΣΟΚ… ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η επιλογη τους μονο σε πολιτικα κριτηρια δε στηριζεται (οτι πει ο μπαμπας, οποιος με βολεψει καλυτερα, οποιος μου δινει καλυτερες σημειωσεις στη σχολη, οποιος ειναι πιο γκλαμουρ κτλ)…
αντε λοιπον ψηφιστε παλι τις ιδιες οικογενεις που μας κυβερνουν 40 χρονια τωρα, ωστε του χρονου να καουν και τα υπολοιπα δαση και θα σας δωσουν την δυνατοτηατα να χτισετε κ σεις μια ωραια βιλιτσα με πισινα στα καμενα…
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ!!!
Η κυβέρνηση αγνοώντας το γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι ζούμε μια πρωτοφανή οικολογική καταστροφή έσπευσε να προκηρύξει εκλογές πάνω στην καμένη γη, στο όνομα της Συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή της αναθεώρησης του άρθρου 24, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής καταπατητές, εμπρηστές και οικοπεδοφάγους.
Ακόμα πιο προσβλητική για την κοινή νοημοσύνη είναι η ανόητη επικοινωνιακού χαρακτήρα ενέργεια της κυβέρνησης να εμπλέξει στις έρευνες την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ, προσπαθώντας να πείσει ότι πίσω από την καταστροφή βρίσκεται κάποιο σκοτεινό σχέδιο και όχι η δική της πολιτική για τα δάση.
Τι λογικη συμψηφισμου ειναι αυτη???εγω δεν μιλυησα ουτε για ΚΚΕ, ουτε για ΣΥΝ ουτε για κανεναν αλλο…εγω μιλαω γιάυτους που 40 χρονια (μη πω απο παλιοτερα) καταστρεφουν τον τοπο…δεν μπορω να το καταλαβω, τοσα χρονια αυτο ακουω.Οταν λεει καποιος μην ψιφιζετε ΠΑΣΟΚ η ΝΔ η απαντηση ειναι το ΚΚΕ η ο ΣΥΝ τι θα εκανε…ΔΕΝ το ξερω γιατι δεν τους εχω δει να κυβερνουν…δεν εχω μαντικες ικανοτητες…
Η λογικη σου ειναι τελειως μοιρολατρικη…
οτι οι πυρκαγιες αποτελουν τεραστιο πολιτικο κοστος ειναι σιγουρο…αλλα δε ξερω με αυτο το χαζοχαρουμενο το γιωργακη που δεν μπορει να αρθρωσει μια προταση που να βγαζει νοημα αν θα τα καταφερουν…
ουτε εγω εχω μαντικεσ ικανοτητες αλλα οποιο κομμα και να βγει τα ιδια θα κανει!!!κατακρινεισ πασοκ και νδ για την κυβερνηση τησ χωρας τα τελευταια 40 χρονια αρα για να μην θελεισ αυτα τα δυο κομματα εχεισ κατι αλλο στο μυαλο σου!!τα περισσοτερα εργα τα χει κανει η χουντα,χωρισ αυτο να σημαινει οτι πρεπει να γυρισουμε πισω
Επιτέλους ο Έλληνας πρέπει κάποτε να αποτινάξει απο πάνω του αυτή την πατερναλιστική αντίληψη για την πολιτική και τους πολιτικούς, που αντιλαμβάνεται πως για όλα ευθύνονται μόνο τα κόμματα, και τα πρόσωπα που τα απαρτίζουν, ή οτι μόνο αυτά θα μπορούσαν να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα.
Αυτά τα κόμματα όμως ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Και ναι, αυτοί οι ίδιοι ψηφίζουν 50 χρόνια τώρα τις ίδιες βασιλικές οικογένειες να μας κυβερνούν. Η ίδιοι αντιλαμβάνονται την πολιτική απο τη μία ως κατάρα που πρέπει να δεχτούμε μοιρολατρικά, και απο την άλλη ως πιθανή ευλογία, ως μάννα εξ’ ουρανού, το οποίο θα μπορούσε να ικανοποιήσει ξαφνικά όλες μας τις επιθυμίες (κυρίως σε προεκλογικές περιόδους)…
Ξεχνάνε όμως τις δικές τους ευθύνες, ο κάθε ένας απο αυτούς ξεχωριστά! Όλοι έχουμε ευθύνη, απο κανέναν δεν πρέπει να περιμένουμε να μας “σώσει”, αν οι ίδιοι δεν είμαστε ενεργοί και συνειδητοποιημένοι στις επιλογές μας!
Για όσα έγιναν με τα δάση, για όσα γίνονται γενικώς, Κράτος, κυβερνήσεις, είναι υπεύθυνα και με το παραπάνω… Για την ανευθυνότητα τους, για την ελλειπή οργάνωση τους, για την απόκρυψη της αλήθειας, για την αναζήτηση άλλοθι… Αλλά πιο υπεύθυνος ακόμα είναι ο μέσος νεοέλληνας που πετάει τα αποτσίγαρα του χάμω, που γεμίζει τον τόπο με σκουπίδια, που γυρεύει την ευκαιρία για κανα καινούργιο οικοπεδάκι, που ρίχνει την ψήφο του στα γνωστά κόμματα, ξανά και ξάνα, και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.
Εσενα ποια η γνωνη σου για κυβερνησεις ΝΔ η ΠΑΣΟΚ??? (δεν ξερω τι ηλικια εισαι και τι εχεις δει/ζησει)
Πιστεψε με οτι αυτο που εχω στο μυαλο μου δεν εχει σχεση ουτε με ΚΚΕ, ουτε με ΣΥΝ…παραδεχομαι τουλαχιστον οτι μιλανε με συγκεκριμενο πολιτικο προγραμμα (στο οποιο μπορει οποιος θελει να αντιπαρατεθει με πολιτικα επιχειρηματα)…και οσον αφορα το περιβαλλον έχουν συγκεκριμενες προτασεις οι οποιες χωρις να αποτελουν πανακεια ειναι στο σωστο δρομο…Αντιθετα οι 2 μεγαλοι (των οποιων η φρασεολογια χαρακτηριζεται ελαφρως ως παιδικη και γενικολογιγη, ουσιαστικα τελειως απολιτικη) αφ’ενος δεν προτεινουν κατι και αφετερου τα νομοσχεδια που εχουν περασει μονο καταστροφικα μπορουν να χαρακτηριστουν…
Οσον αφορα αυτο που λες για τη χουντα κανονικα μονο ως αστειο θα επρεπε να το εκλαβω και να μην απαντησω,. αλλα για πες μου τι εργα εκανε???
Σωστοτατος…και βεβαια την μεγαλυτερη ευθυνη την φερουν οι ψηφοφοροι που για τα οποια μικροαστικα/μικροπολιτικα τους συμφεροντα (βλ: νομιμοποιηση αυθαιρετων, προσληψεις, ρουσφετια κλπ)
ψηφιζουν τοσα χρονια τα ιδια λαμογια…