Εκλογες 2007

επίσημη χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος και ο επιμερισμός της ανακοινώθηκε και επίσημα, με τους δύο μονομάχους να δρέπουν τη μερίδα του λέοντος, ως είθισται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών τα 6.490.440 ευρώ κατανέμονται ως εξής:

ΝΔ 3.026.968,85 ευρώ

ΠΑΣΟΚ 2.705.902,03 ευρώ

ΚΚΕ 393.472,51 ευρώ

ΣΥΝ 217.728,70 ευρώ

ΛΑΟΣ 146.367,91 ευρώ

Φυσικά, η κρατική ενίσχυση είναι κλάσμα μόνο των συνολικών τους δαπανών, που τροφοδοτούνται από ποικίλες πηγές τόσο στη βάση των κομμάτων όσο και από αλλού.

Τι προβλέπεται από τη νομοθεσία

Η εκλογική χρηματοδότηση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4, του άρθρου 1 του Ν. 3023/2002 (ΦΕΚ 146 Α΄), καθορίζεται σε ποσοστό 0,22% των τακτικών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2007, που θα χορηγηθεί στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, όπως αυτά περιγράφονται στις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του ίδιου Νόμου, για την αντιμετώπιση μέρους των εκλογικών τους δαπανών.

Όπως σημειώνεται, από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού προϋπολογισμού, ανερχόμενη στο ποσό των 10.817.400,00 ? και θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, οικονομικού έτους 2007 και ειδικότερα τον Κ.Α.Ε. 2595. Απο αυτα τα 10,817,400 ευρω το 60% καταβαλλεται προεκλογικα και το υπολοιπο 40% μεταεκλογικα συμφωνα με τα τελικα αποτελεσματα της καλπης…

Αληθεια αυτα τα 10.000.000 ευρω αν ειχα δωθει προγενεστερα στις υπηρεσιες δασοπυροσβεσης ποσα δαση θα ειχαν σωθει??? Προφανως ειναι προτιμοτερο να ξοδευτουν σε σημαιακια, μικροφωνικες και εκλογικες καμπανιες πασης φυσεως…

Περαστικα μας…

Άτιμε! Που περιμένεις πρώτα να βγει εκτός σύνδεσης ο άλλος για να χτυπήσεις πισώπλατα! Εμ ,ναι… IEK: Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης! Αφού ούτε εσύ το ήξερες και πήγες να με μπερδέψεις, να με παρασύρεις. Και χρησιμοποιείς και σαν άλλοθι στις δόλιες, σκοτεινές σου ενέργειες τον Κρισπ. [-X

Καλώ όλο το φόρουμ να αντισταθεί στην πισώπλατη, ύπουλη προπαγάνδα του Λεντ Ζέπελιν. Πρώτα απ’όλα στέλνοντας τον σ 'ενα ΙΕΚ (Ιδρυτικό Εμετικό Κολοκύθι)

:lol: #-o

Βλέπω και στο ρόκιν ότι το 32% των αναγνωστών ψηφίζει ΠΑΣΟΚ/ΝΔ.

Απορία :

Αν δεχτούμε πως :

Α. ο σύριζα είναι ντεμέκ αριστεροί με λεφτά
Β. οι κκέδες είναι ορίτζιναλ αριστεροί με σοσιαλιστικά σύνδρομα που θα πάνε πίσω την χώρα
Γ. Ο ΛΑΟΣ είναι φασίστας που θα σκοτώσει την πνευματική ζωή του τόπου

Και αν σκεφτείτε ότι όλοι οι παραπάνω στις εκλογές συνολικά δεν παίρνουν πάνω από 12-15 %.

Πείτε μου το εξής. Ποιοι φταίνε για :

Α. τις πυρκαγίες
Β. την ανεργία
Γ. το παραδικαστικό κύκλωμα
Δ. το εκκλησιαστικό
Ε. την παιδεία
Ζ. Το ασφαλιστικό
Η. τα ομόλογα
Θ. την ελλιπή αστυνόμευση

Και όλα τα υπόλοιπα όμορφα που συμβαίνουν στην χώρα μας. Ποιοι φταίνε λοιπόν. Αυτοί που χρόνια τώρα παίρνουν τα ποσοστά/ιχνοστοιχεία, οι κάποιοι άλλοι…

Τελικά καλοί μαλάκες είμαστε - έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Όλες οι γιαγιές που κάικαν τα σπίτια τους θα στηρίξουν τους μεγάλους
όλοι οι αγρότες που δεν έχουν λεφτά/επιδοτήσεις το ίδιο
οι χαμηλοσυνταξιούχοι το ίδιο
τα δαπόπουλα και οι λοιποί βαμμένοι το ίδιο
οι παπάδες/θεούσες το ίδιο
οι δικαστικοί/δικηγόροι το ίδιο
οι άνεργοι που θέλουν να μπουν στο δημόσιο με δόντι, το ίδιο

και του χρόνου θα είμαστε στα ίδια…

Αν πάλι οι δύο μεγάλοι πάρουν πάνω από 80% με βλέπω να παίρνω το αλόε που είναι ταξιδιάρικο και να μεταναστεύω, όχι για λίγο πλέον, αλλά μόνιμα έξω…

Δυστυχώς.

Είπαμε. Πρώτα απ’ όλα υπεύθυνοι για την όλη κατάσταση είμαστε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι. Οι πολιτικοί είναι αυτό που είναι, τα κόμματα είναι αυτά που είναι, η ψευτοδημοκρατία μας είναι αυτή που είναι, η αδικία γύρω μας είναι αυτή που είναι.

Ο πολύς ο κόσμος που ψηφίζει διαρκώς τα ίδια και τα ίδια όμως? Και που αντιμετωπίζει ακόμα τους πολιτικούς και τα κόμματα με αυτό τον αντιφατικό πατερναλιστικό τρόπο, ως επίδοξο σωτήρα απο τη μία και ως κατάρα απο την άλλη? Για τους λόγους που έχουν προαναφερθεί ήδη σε αυτό το τόπικ. Α ρε λαέ, μία μοναδική δύναμη έχεις στα χέρια σου σε αυτό το καθεστώς που ζούμε, την ψήφο, και αυτή τη χαραμίζεις.

Ο κόσμος εκεί έξω είναι καθρέπτης του κόσμου μέσα μας.

Αλήθεια, ποια η γνώμη σας σχετικά με την άποψη ότι οι πυρκαγιές έχουν μπει για πολιτικούς σκοπούς? :-k

Εγώ ήμουν κάθετα αντίθετος, αλλά όσο πλσιάζουν οι εκλογές αυξάνονται δραματικά και προβληματίζομαι

“Το πράσινο καίει πράσινο…”

σωστος!!!

Ο τελευταιος που θα υποστηριζα ενα απο τα 2 μεγαλα κομματα ειμαι ργω, αλλα μια τετοια αποψη ειναι τουλαχιστον αστεια…για ενα κ μονο προφανη λογο…πιστεψτε με κανενας απο τους 2 δε θα θελει μετα απο αυτη την τραγωδια να κερδισει τις επομενες εκλογες…αυτο που τους περιμενει δεν περιγραφεται…οποτε δεν θα μπορουσε ποτε το “πρασινο να καψει όλο το πρασινο”…

Και σπίτια και ανθρώπους…

Μακάρι να την έκανε κάποιος ΜΗΔΑΜΙΝΗ. Δυστυχώς όμως εγώ βλέπω ότι δίνεται όλο και περισσότερη εξουσία στους αστυνομικούς .
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εγώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπω τους δεξιούς της Πελοπονήσου να ψηφίζουν Καρατζαφερ και να μπαίνει στη Βουλή ο χουντικός. Ε εγώ έτσι κι`αλλιώς λοιπόν με βλέπω μόλις τελειώσω την σχολή που θα μπώ να την κάνω για έξω…

και το θεμα ειναι οτι στη νοτια πελοππονησο ειναι παρα παρα πολλοι οι (ακρο)δεξιοι…οποτε σιγουρος στη βουλη ο MR χερι-χερι…

Γίνεστε γραφικοί αν μητι άλλο…

Καλά εκεί καίγονται και σε εσυ ασχολείσαι με το τι θα ψηφίσουν…Αρμεγε λαγούς και κουρευε χελώνες δηλαδή…

Έντάξει περίμενες και εσύ κανά σοβαρότερο ποστ τώρα? Λες και δεν ξέρεις…

επικαιρο.

για την σοβαροτητα των ποστ μου…μπορεις να κοιταξεις τι αλλο εχω ποσταρει…

Πορεία αύριο στις 19:00 από τα προπύλαια στην βουλή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις φωτιές!

Οι νεκροί φτάνουν τους 50 μέχρι τώρα,η καταστροφή του πράσινου είναι ανεπανόρθωτη,εκατοντάδες ζώα έχουν καεί!

Ενάντια στην κυβέρνηση που όχι απλά δεν μεριμνεί,αλλά και αποπροσανατολίζει!
Ενάντια στους οικοπεδοφάγους που δεν νοιάζονται για τόσες ζωές και για τη φύση!
Ενάντια σε κάθε υπεύθυνο για την καταστροφή της φύσης…

Ας μην μένουμε άπραγοι όσο αυτοί παίζουν με τις ζωές μας!!!

αυτό ήταν που έλειπε από όλο το πανηγύρι!!! Μία πορεία!!! Τρομερή και έμπρακτη βοήθεια…

προφανως δεν ησουν στους 50000 που κατεβηκαν πορεια μετα την πυρκαγια στην παρνηθα…για πες μου ενας αθηναιος πως μπορει να βοηθησει αλλιως???προφανως η διαμαρτυριες για σενα ειναι κατι το αστοχο…