Αγαπημένο παραμύθι

αυτή η εικονογράφηση είναι πολύ γοητευτική.
το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω:D
πάντως στην κοκκινοσκουφίτσα περνάει πιο σημαντικό μύνημα από τήν υποτιθέμενη λάιτ εκδοχή που κόβουν και ράβουν το λύκο.

[B]Μορφή ο ΝΤΟΡΕ[/B]!!!
:slight_smile:

Από παλιά, από τους αγαπημένους μου χαράκτες (κυρίως) με τις ανεπανάληπτες grotesque/σατιρικές γκραβούρες του…Σημάδεψε αρκετά και το δικό μου έργο.

ΟΝ ΤΟΠΙΚ:

από poll, η [B]ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ[/B] ([I]σ.σ. κάποτε το’κανα κομικ και σ άλλο προτζεκτ, εικονογράφηση[/I])

μακράν [U]αγαπημένο μου[/U]: Ο[B] ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ [/B].
Πρωτότυπη και απίστευτη -μέσα στην απλότητά της- ιστορία…

μικρος ειχα διαβασει απειρα παραμυθια.απειρα πραγματικα και τα περισσοτερα ηταν ψιλοαγνωστα.σχεδον ολα τα εχω ακομα σε κουτες.ειναι απο τις ωραιωτερες αναμνησεις μου.
απο τα γνωστα λατρευω τον μολυβενιο στρατιωτη(ΚΛΑΜΑ στο τελος,οχι αστεια:( )
και τον μαγικο αυλο.

τον τελευταιο καιρο γλυκοκοιταζω κατι βιβλια με τα απαντα των αδερφων γκριμ:roll:
α και μιας και ταιριαζει με την εποχη δειτε και αυτο

απο τις ομορφοτερες ιστοριες.

μπορείς να μου πεις playlist;

Αμε. Αν και το ιδανικό, αν κάποιος θέλει να την ακούσει, είναι να το κάνει χωρίς να ξέρει το playlist. Και να την ακούσει βράδυ, με χαμηλωμένα φώτα - είναι η πιο ατμοσφαιρική εκπομπή που έχω κάνει μέχρι τώρα. 8)

[SPOILER]
Goblin - Suspiria Main Theme
Nox Arcana - Once Upon A Nightmare
The Awakening - The Dark Romantics
Akira Yamaoka - Forest
The Haunting OST - The Carousel/End Titles
Rosemary’s Baby OST - Lullaby

Siouxsie And The Banshees - Christine
Miasma & The Carousel Of Headless Horses - Peacock The Heretic
Akira Yamaoka - Alex Theme
Nosferatu - Inside The Devil
Nox Arcana - Pandora’s Box
Switchblade Symphony - Gutter Glitter

The Witches Of Eastwick OST - Dance Of The Witches
Sopor Aeternus - Le Theatre De La Blessure Sacree
Sopor Aeternus - Va®nitas, Vanitas (…Omnia Vanitas)
Estradasphere - Palace Of Mirrors
Estatic Fear - Chapter II
Dirty Granny Tales - Hands
Macbeth - Moonlight Caress

Sleepytime Gorilla Museum - Puppet Show
London After Midnight - Kiss
The Phantom Of The Opera 2004 theme
Halloween OST theme
The Sisters Of Mercy - Alice
Νox Arcana - Blackthorn Asylum

War Of The Worlds OST suite
Ghostbusters theme
Danny Elfman - This Is Halloween
Mike Oldfield - Blue Peter
Michael Jackson - Thriller[/SPOILER]

Μικρη ειχα διαβασει πααρα πολλα παραμυθια,απο τα κλασσικα
Κοκκινοσκουφιτσα,Σταχτοπουτα,Ωραια κοιμωμενη κλπ…τα οποια ηταν πολυ ωραια :slight_smile:
μεχρι τον Μαγικο αυλο και το ασχημοπαπο <3 τα οποια ειναι επισης αγαπημενα…
για καποιο λογο βεβαια ποτε δεν μ αρεσε ο Μολυβενιος Στρατιωτης ισως επειδη ειχε ασχημο τελος…:roll:

ομως το αγαπημενο μου παραμυθι ηταν αυτο

ειχε πολυ ομορφη ιστορια και επειδη παντα μου αρεσαν οι ιστοριες με γατακια αυτη την ειχα αγαπησει πραγματικα!!:slight_smile:

[I]The Nightingale and the Rose[/I] απο Oscar Wilde

οχι και τοσο ‘‘παραμυθι’’ :frowning:

Νομίζω πρέπει να απευθύνεται σε παιδιά για να θεωρείται παραμύθι, μπορεί και να κάνω λάθος βεβαια.

Το συγκεκριμενο καθως και [I]the happy prince[/I] και [I]the selfish giant[/I] μας τα ειχε διαβασει η δασκαλα στην τεταρτη δημοτικου (αν θυμαμαι καλα) οποτε μπορουμε να πουμε πως απευθυνονται στα παιδια ως ‘‘παραμυθια’’ αφου το θες :smiley:

και ο μικρος πριγκιπας σε παιδια απευθυνεται αλλα μας την ειχε ραγισει την καρδουλα

Βασικά ο Όσκαρ Ουάιλντ έλεγε πως αυτές του οι ιστορίες δεν είναι για παιδιά, αλλά για παιδικές ψυχές από οχτώ ως ογδόντα χρονών.

Παρόλο που το αγαπημένο μου παραμύθι είναι κ μένα από Ουάιλντ και το είχα διαβάσει σε μικρή ηλικία, πιστεύω ότι δεν είναι κ ό, τι πιο ευχάριστο για τα μικρά παιδια. Όλα περνούν μηνύματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά και την κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά μερικές φορές είναι λίγο σκληρά για τις μικρές ηλικίες κατά τη γνώμη μου. Και τα μηνύματα αυτά είναι πολύ πιο πιθανό να τα κατανοήσουν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

To ‘‘Koριτσι Με Τα Σπιρτα’’.

Παντα εκαλιγα οταν ημουν μικρος!!!

Απο τα του poll,’‘Η Πενταμορφη Και Το Τερας’’.