Απορώ πως ξέχασα και τους Solitude Aeturnus !! Απίστευτο feeling και ένα από τα πιο γλυκά κεράσια σε τούρτα ever, η διασκευή τους στο Secret of steel των Manowar!
Alice Cooper 12-07-2009 Limassol,Cyprus
W.A.S.P. 21-11-2009 Athens
Scorpions 9-06-2010 Patra
Ozzy Osbourne 25-09-2010 Athens
ανυπομονω να ξαναδω τους Scorpions στην Αθηνα σε λιγες μερες!!!
Depeche mode - touring the angel 2006 νομίζω
Μetallica κάπου το '90+ / metallica 2007
Duran Duran 2005
Cure '00something…
New order 2006
- AC/DC 28/5/2009 OAKA
- AC/DC 14/4/2009 Λονδίνο
- AC/DC 14/5/2010 Σόφια
- AC/DC 18/6/2010 Παρίσι
- **
**Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τους δω για 5η φορά οπότε μέχρι να ξαναβγούν στο δρόμο και κάνω edit η 5η είναι ανάμεσα σε :
Saxon 1986 (αν θυμάμαι καλά) Ριζούπολη
Metallica 1999 Ριζούπολη
Black Sabbath 2005 Μαλακάσα
Metallica 2010 Μαλακάσα
[B]red sparowes [/B]2010 gagarin
[B]gomgoma [/B]2011 bat city
[B]sleepin pillow[/B] 2011 kookoo
[B]θανάσης παπακωνσταντίνου[/B]2009 πέτρας
[B]russian circles [/B]2010 rodeo
[SPOILER]α)δώρο γενεθλίων το εισιτήριο από φίλο που ήθελε να τους δεί και δεν έβρισκε παρέα.είχα ακούσει πολύ λίγο και μου είχαν φανεί τυπικό post τύπου Isis με λίγο πιό κατεβασμένες ταχύτητες
videowall,drummer που να τα δίνει όλα,απίστευτος ήχος[ήμουν δίπλα στον ηχολήπτη],ταξίδι για 2 ώρες και μετά επιστροφή σπίτι.κλειστά μάτια σε ολόκληρα τραγούδια και μελωδίες που θυμόμουν μετά από μέρες.
μετά το πέρας της συναυλίας,αφού χιλιο ευχαρίστησα τον φίλο μου δεν ήθελα να ξαναακούσω red sparowes γιατί ήξερα ότι θα πέσουνε στα αυτιά μου αφου θα τους συγκρίνω αναπόφευκτα με το live.
έτσι και έγινε.όταν τους ξαναάκουσα μετά από καιρό,δεν μου έκαναν τόσο εντύπωση.
β)[SPOILER]
[/SPOILER]
γ)τετάρτη φεύγω για πάτρα,πέμπτη με το που γυρνάω αθήνα φτάνω γκάζι για να δω sleepin pillow με μια φίλη…
η φίλη το ακυρώνει τελευταία στιγμή και μένω μόνος έχοντας 2 ώρες να αρχίσει το live μέχρι να αποφασίσω αν θα πάω
"δε γαμιέται,θεσσαλονικιώτες είναι,δεν έρχονται συχνά,θα κάτσω μόνος μου"
ΤΡΟΜΕΡΟΣ ήχος,πειραγμένα τραγούδια να ακούγονται σαν live jamάρισμα,ψυχεδελικά video στις οθόνες,και έναν frontman να δίνει το είναι του.
παραδοσιακή αύρα να ξεμυτίζει σε κάθε τραγούδι και η ψυχεδέλεια μαζί με την κούραση να κάνουν τρομερή δουλειά στο να με πάνε 5 φορές τα χιλιόμετρα που έκανα εκείνες τις μέρες.μόνο ο συνεχής ψίθυρος να μην υπήρχε και θα είχα γονατίσει μπροστά στη σκηνή να προσκυνίσω
δ)έχοντας ακούσει λίγο τα μετά αγρύπνια cd μου λέει μια φίλη για αυτό το live.
καλοκαίρι μετά τις πανελλήνιες,μην έχοντας τι να κάμω λέω ναι…
χορός,τραγούδι,συζήτηση με το κοινό,ανατολή και χωριό
ψύγματα ελευθερίας
ε)αν ήταν σε άλλο χώρο θα ήταν πολύ ψηλότερα
ΘΕΟΣ ο drummer,αλάνθαστος και ψυχάρα,να νιώθω το μπάσο στο 1μισι λεπτό στο geneva να με τυρανάει…κιθάρα δεν έβλεπα αλλά άκουγα μόνο και φανταζόμουν το βλέμα του όταν έπαιζε[/SPOILER]
Οι πεντε συγκλονιστικοτερες χωρις να ειναι με σειρα προτημισεις.
α)Dream Theater - Λυκαβυτος 1998
β)Metallica - Νεα Σμυρνη 1993
γ)Iron Maiden - Φιλαδερφεια 1988
δ)Savatage - Ροδον 1995
ε)Slayer - Περιστερι 1999 (ή 1998 δεν θυμαμαι ακριβως)
προφανως παντα οι πρωτες φορες σε κανουν και απομυθοποιεις οτι βλεπεις μετα. Πριν 3 χρονια ας πουμε οι Maiden μου αρεσαν πιο πολυ απο οτι το 1988 αλλα η πρωτη φορα ηταν μαγικη στα ματια μου τοτε. Oι Dream Theater επισης μου αρεσαν πιο πολυ στο φαληρο το 2005 αλλα παλι πεφτω στην παγιδα της πρωτης φορας. Οι Metallica περσι ηταν φοβεροι αλλα σαν το 1993 δεν ηταν!!! κτλ…
oh yeah.! τα ίδια και στη λαρισα…
*οκ…ναι awake, ναι…! ευχαριστώ
δεν τους ξεχασες, τσεκαρε την πρωτη σελιδα του τοπικ
μονο 5 ?? πακετο! ας πω 5 + 1 χαχαχ
[B]KING DIAMON[/B]D στο Ροδον… χωρις σχολια! (2001)
πρωτο λαιβ [B]BROCAS HELM[/B] στο Αν το 2001
[B]ADRAMELCH[/B] στο Up the Hammers το 2007…ονειρο που εγινε πραγματικοτητα, συγκλονιστηκό λαιβ…
[B]SODOΜ - DESTRUCTION - KREATOR[/B] στο “Woodstock” το 2002 (δεν εχει γιατι, αν εισαι thrasher ησουν στον παραδεισο με αυτο το λαιβ!)
[B]EVILDEAD[/B] στο Way of Darkness στη γερμανια
[B]HELLOWEEN[/B] το 1998 στο Ροδον… τους εχουν συρει χιλια μυρια γιαυτο το λαιβ, εγω μια φορα περασα ΘΕΙΚΑ! πρωτη φορα που τους εβλεπα, παιδικη αγαπη, πρωτο λαιβ απο μεταλ που εβλεπα γενικα, δεν ειχα μετρο συγκρισης, κ ετσι τα περι χαλια ηχου κλπ δεν μου ελεγαν μια…
Ας πω και γω!
- Black Sabbath (2005, Μαλακάσα)
- ACDC (2009, ΟΑΚΑ)
- Ιron Maiden (2008, Μαλακάσα)
- Metallica (2010, Mαλακάσα)
- Rolling Stones (1998, OAKA)
Ειδικά οι δυο πρώτες ήταν όνειρο ζωής για μένα.
Και βέβαια είναι πολλές άλλες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, που αδυνατώ να απαριθμήσω (π.χ. φέτος τα απίστευτα live των Saxon, Accept κ Pentagram, το 2009 οι Moonspell κλπ).
BLACK SABBATH 25/6/05 @ TERRA VIBE
ROGER WATERS 18/6/06 @ TERRA VIBE
JETHRO TULL 22/6/07 @ ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ
METALLICA 3/7/07 @ TERRA VIBE
AC/DC 28/5/09 @ OAKA
Σιγουρα οχι η πιο ανατριχιαστικη… Και μαλιστα εχοντας αποξενωθει λιγο με τη μπαντα τα τελευταια χρονια…
Αλλα, οταν ακουσα την πρωτη νοτα απο το ομωνυμο των manowar φετος στη Θεσσαλονικη, κατι πολυ ζεστο ενιωσα μεσα στην ψυχη μου.
Απο εκει και περα, Τρυπες το 99 στην Πατρα, maiden το 2000 στον Αγιο Κοσμα, priest το 2001 με τον σωστο τραγουδιστη, metallica το 2010 και motorhead το 2002 στην Αθηνα ηταν για μενα το κλασσικο σκηνικο που καποιος βλεπει μπροστα του πρωτη φορα τις αγαπημενες του μπαντες και χανει τη γη κατω απο τα ποδια του.
[B]1) [B]BLACK SABBATH 2005[/B][/B](ΣΚΕΤΗ ΜΑΓΕΙΑ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣ?)
[B]2) OZZY 2010 [/B]( ΕΙΠΑΜΕ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ…)
[B]3) ROGER WATERS 2006 [/B](ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ…ΙΣΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ Κ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ Κ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΗΚΟ)
[B]4) HELLOWEEN 2006 [/B](ΟΤΑΝ ΤΑ kEEPERS ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ, ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΝΕΙ ΣΑΣΤΙΣΜΕΝΟ…)
[B]5) AC/DC 2010 - PEARL JAM 2006 - ROTTING CHRIST 2010 - AEROSMITH 2010 - HEAVEN & HELL 2009 - PAIN OF SALVATION 2009 - THE CULT 2011 - IRON MAIDEN 1996/1999/2005/2006 K 2008 - ACCEPT 2005 - BLOU OYSTER CULT 2008 K DEEP PURPLE 2008 (?)[/B] —> ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΟ Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ…
K ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ Κ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ROGER WATERS K ΦΕΤΟΣ…ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ…
χμ χμ χμ…Δύσκολες επιλογές αλλά πάμε σε αυτά που έρχονται πρώτα στο μυαλό.
[B]Angra [/B] 1995 Holy Land tour ΡΟΔΟΝ. Πρώτο live. Μεγάλη τρέλα με andre και γενικότερα πιο old school συμπεριφορά, 5 ώρες πριν το live απέξω κτλ. (γεράσαμε σας το πα;)
[B]Dream Theater[/B] 1997(??) Λυκαβηττός. Πρώτη φορά Theater εάν και νομίζω οχι η καλύτερη που τους έχω δει αλλά η πρώτη φορά πάντα μένει αξέχαστη.
[B]Emperor[/B] 2006 Oslo. Εάν και η φάση στην Γαλλία με το ψιλόβροχο κτλ ήταν σχεδόν μυσταγωγική εμπειρία, το εντος έδρας πιστεύω κερδίζει.
[B]Gamma ray / Hammerfall [/B] 1996(???) ΡΟΔΟΝ Ultimate fun live. Ορισμός της διασκέδασης σε live.
[B]Fates Warning[/B] ΡΟΔΟΝ ??? Apsod tour. Αυτο.
Άλλες ομορφές στιγμές είναι σίγουρα slipknot/Fear factory sto WFF 2004, Phil Collins, Guardian και στα καπάκια Theater στο Hellfest, maiden πρόπερσι…
Σε γενικές γραμμές πάντως κοιτώντας της ημερομηνίες?Γεράσαμε σας το πα;
Γενια του Χαους, 2008, Gagarin - Η καλυτερη ελληνικη μπαντα, η αγαπημενη μου punk μπαντα, το συγκροτημα που μας “μεγαλωσε”. Συγκινηση
Cynic, 2007, An - Aν και τη δευτερη φορα ηταν καλυτεροι, η πρωτη δε συγκρινεται. Ολο το Focus live. Aυτα ειναι.
Τestament, 2008, Gagarin - Τοση καυλα σε μια συναυλια…
Jello Biafra, 2010, Gagarin - Μια απο τις μεγαλυτερες μορφες της μουσικης μας διδαξε punk!!!
D.R.I. , 2011, Κυτταρο - Oλο το κλιμα και ο πανικος ο,τι κοντινοτερο στα 80’s εχω δει σε λαιβ
Δεν ειναι οι καλυτερες συναυλιες που εχω δει, απλα αυτες μου εχουν μεινει για χ,y λογους!
ειχα παει και στις δυο μερες. λες αυτη φανταζομαι που ο Hansen ανεβηκε σε κατι…ταβανια και πηδηξε στο κοινο!!!
ΘΕΕ ΜΟΥ τι βραδυ ηταν αυτο!!! και μετα Zafolia Hotel και υπογραφες σε ολα τα cd των helloween και των rays!!!
και τις δυο μερες ειχα αγορασει απο το rock city τα 0001 εισητηρια!! ε ρε τρελα!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ποσο πισω με πηγες ρε φιλε!!!
σε πηγε περισσότερο πίσω από οτι έπρεπε , καθώς το Live ήταν το 97…
χμμμ σεπτεμβριο 1997 απολυθηκα. αυγουστο ειχε βγει το SOIS και λιγο μετα το glory to the brave. οποτε μαλλον ηταν χειμωνας το 1997. οταν παω σπιτι θα τσεκαρω εισητηριο γιατι νομιζω οτι ηταν φεβρουαριος του 1998.
^^
12 και 13 Οκτωβρη του 1997 .