Ειμαστε πια πολυ προβλεψιμοι ομαδα…αν μας παιξουν ακριβως με τον τροπο που παιζουμε μπλοκαρουμε και τα βρισκουμε σκουρα…ο μπουρουσης που ειναι???
ρε παίδες,έλεος…η Ισπανία τώρα χάνει από Κροατία…μπάσκετ είναι…τι καταστροφολογία είναι αυτή?
στόχος έτσι κι αλλιώς είναι το μετάλλιο και το εισιτήριο για Πεκίνο…και μπορούμε…
Τραγικοι ειμασταν σημερα δεν την παλεψα να το δω ολο με επιασε υπνηλια. Αντε ξυπνηστε να βαλουτε τα πραγματα στη θεση τους δλδ την Ελλαδαρα στην 1η!!
ματσάρα Ισπανία Κροατία…με νικητές τους Κροάτες…
Ελεος…πολυ buzzer bitter αυτο το Eurobasket…Κερδισαν οι Κροατες τους Ισπανους και παιζουμε 1ο ματς με Ισπανια την Παρασκευη…Ειδωμεν…
Αθλιοι επιθετικα σημερα.Στην αμυνα αρκετα καλοι οπως παντα,αλλα μπροστα πολλα λαθη και μεγαλη ελλειψη οργανωσης.Και παιζουμε και με Ισπανια επομενο ματς οπως λετε.
ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ.
Ο Μπουρουσης εχει βρισει τη μανα του Γιαννακη.Δεν παιζει κατι αλλο.
Ε’ Όμιλος
Ρωσία 4 (2-0)
Κροατία 4 (2-0)
Ισπανία 3 (1-1)
Ελλάδα 3 (1-1)
Ισραήλ 2 (0-2)
Πορτογαλία 2 (0-2)Το πρόγραμμα:
7/9: Πορτογαλία-Ρωσία, Ισπανία-Ελλάδα, Ισραήλ-Κροατία
9/9: Ρωσία-Ισπανία, Πορτογαλία-Ισραήλ, Ελλάδα-Κροατία
11/9: Κροατία-Ρωσία, Ελλάδα-Πορτογαλία, Ισπανία-ΙσραήλΣτ’ Όμιλος
Λιθουανία 4 (2-0)
Σλοβενία 4 (2-0)
Γερμανία 3 (1-1)
Γαλλία 3 (1-1)
Ιταλία 2 (0-2)
Τουρκία 2 (0-2)Το πρόγραμμα:
8/9: Ιταλία-Λιθουανία, Γαλλία-Γερμανία, Τουρκία-Σλοβενία
10/9: Λιθουανία-Γαλλία, Ιταλία-Τουρκία, Γερμανία-Σλοβενία
12/9: Σλοβενία-Λιθουανία, Γερμανία-Ιταλία, Γαλλία-Τουρκία
Ηττα απο τους Ισπανους την Παρασκευη και νικη της Κροατιας μας βαζει σε μεγαλους μπελαδες ετσι οπως ειναι το συστημα…
Οι Κροατες δε νομιζω περαν του Ισραηλ να κανουν αλλη νικη. Επισης ειναι τρομερα αδικο το οτι δεν κουβαλανε την ηττα τους κοντρα στην Λετονια. Γενικα το νεο συστημα ειναι αθλιο και πρεπει να εγκαταληφθει. Παντως αν δεν κανω λαθος μας συμφερει να βγουμε 2οι-4οι με την Ισπανια ή 1οι-3οι ωστε να μην αναμετρηθουμε στα νοκ αουτ παιχνιδια. Λετε να καθισουμε να χασουμε αν χρειαστει?
Εγω παντως δεν συμφωνουσα ποτε με τη λογικη του να διαλεγεις αντιπαλο. Τεσπα, αυτο που περιμενω απο την Εθνικη ειναι να δω και λιγο μπασκετακι γιατι αυτο που παιζει μου θυμιζει Λιμοζ του Μαλκοβιτς που τη σιχαινομουν αφανταστα…
Μας συμφέρει να βγούμε μία ακριβώς θέση πάνω ή κάτω από την Ισπανία, ή 1οι-4οι για να τους αποφύγουμε στον ημιτελικό. Αλλά όλο το Ευρωμπάσκετ είναι ο προημιτελικός. Εκεί κρίνεται το 80% της επιτυχίας ή της αποτυχίας.
Η πρόκριση στην 8αδα είναι σίγουρη λόγω πορτογαλίας. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες Σλοβενιία,Γαλλία,Ιταλία,Λιθουανία,Γερμανία είναι περίπου ισοδύναμες και στα μέτρα μας,αλλά και από όλες μπορούμε να χάσουμε αν δεν παίξουμε στοιχειωδώς καλά. Οπότε δεν παίζει τόσο ρόλο η θέση που θα πάρουμε στον όμιλο. Με αυτή την έννοια πιστεύω ότι τα επόμενα 3 παιχνίδια θα τα χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε το ρυθμό μας, και να δοκιμάσουμε σιγά σιγά τα κρυφά όπλα για τα νοκ άουτ παιχνίδια.
Τα όπλα που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμα (πιστεύω εσκεμμένα) είναι:
Μπουρούσης (μήπως θυμάστε πόσο είχε παίξει ο Σόφο πέρυσι στον όμιλο?)
πίεση από την πρώτη πάσα και παγίδες στην άμυνα
πάσα του ψηλού στον κοντό μες στη ρακέτα (κι αυτό συνδέεται και με τον Μπουρούση)
και πιθανόν και κάποια άλλα συστήματα.
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Γιαννάκης έχει εμπάθεια με τον Μπουρούση, ή ότι δεν ξέρει πως να τον χρησιμοποιήσει. Αντίθετα πιστεύω ότι είναι πανέξυπνος και θα παρουσιάσει την εθνική έτοιμη και με εκπλήξεις στον προημιτελικό.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι είμαι αισιόδοξος ότι θα το πάρουμε. Λέω όμως ότι πραγματικό κριτήριο για τη δυναμικότητα της εθνικής είναι το πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι.
Είδα τον αγώνα και θέλω να πιστεύω ότι η εθνική θα κρατήσει δυνάμεις για τα δύσκολα που ακολουθούν.
Μια παρατήρηση: Γιαννάκη βλέπεις ότι ο Παπαδόπουλος δεν πολυτραβάει. Γιατί δεν ρίχνεις μέσα και Μπουρούση ???
Ανακάλυψα για ποιο λόγο δεν τσουλάει η ομάδα επιθετικά.Για κάθε
τρίποντο Παπαλουκά/Διαμαντίδη η wind χαρίζει ένα euro.Aτιμη Wind.
Σοβαρά όμως η επίθεση μας είναι τρισάθλια.Tρίτη χειρότερη στο τουρνουά.
Μονο και μονο το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό τον επιθέσεων μας γίνεται
στο τέλος του χρόνου επίθεσης δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί.
Υ.Γ. Γιαννάκη μην γίνεις Ρεχάγκελ και εσύ!Ξεκολλά από τους ιδιους και τους ιδιους!
Επειδή γίνονται πολλές επικρίσεις στο πρόσωπο του Γιαννάκη,καθίστε πρώτα να τελιώσει το ευρωπαικό και μετά κρίνετε-με μέτρο-.Το μπάσκετ της Ελλάδας δεν είναι ποδόσφαιρο.Παικταράδες και ομαδάρες έχουμε,και υπήρχε το υλικό να κάνει κάτι.Έτσι υπάρχει και το υλικό να κρατήσει την ομάδα ψηλά.Για να διαλέγει αυτούς κάτι παραπάνω ξέρει.Και το αποτέλεσμα τον έχει δικαιώσει.
πες τα γιατί διαβάζω τι γράφεται εδώ και βαριέμαι να ανοίξω χαζούς διαλόγους…
Λοιπον κοουτσαρες μου σημερα ειναι η ευκαιρια να δειξει η ομαδα τι αξιζει και να παρει μια πρωτη ρεβανς απο τους Ισπανους για περισυ.Αλλα και να χασουμε,δεν πειραζει.Την “καλη” ρεβανς την κραταμε για λιγο αργοτερα(την αλλη Κυριακη ας πουμε).
Και οι ανικητοι,υπερτατοι Ισπανοι κανανε ηττα και βγηκαν 2οι,και μαλιστα χασανε απο υποδεεστερη ομαδα σε σχεση με τη Ρωσια.Ελεος με τη μιζερογκρινια μας πια.
Σημερα παιζομαστε στο 4.50,ενω η αποδοση για να το παρουμε ανεβηκε στο 5.75.Δε μας χαλασε.
Τι λες ρε ??? Ο Ελληνας ξερει τελεια προπονητικη σε ΟΛΑ τα αθληματα!!! Και ειναι παντα καλυτεροε απο τον κανονικο προπονητη!!!
Σοβαρα τωρα μου τη σπαει με τωτρα επειδη 2-3 ματς δεν τσουλαει πολυ η ομαδα ο καθε παπαρας λεει βλακιες για τον Γιαννακη και βλεπει μπασκετ το πολυ 5 αγωνες τη σεζον και ξερει τα παντα αι-σιχτηρ.
Σέρβοι = αδέρφια = η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μπασκετοχώρα.
Τέτοια αστοχία είχαμε και με την Ισπανία πέρυσι στον τελικό.
Λογικά δε θα ξαναέχουμε τέτοιο χάλι.
Δε μας φταίει καμμιά διαιτησία, ίσα ίσα που τόσο καιρό μας “πάει”.
Ο Πελεκάνος είναι παιχτούρα μεγάλη που απλά χρειάζεται παιχνίδια και εμπιστοσύνη.
Λάθος, λείπει ο καλός Σχορτσιανίτης όχι το μπαούλο.
Εμενα αυτο που με εχει ξενερωσει κυριως ειναι οτι στα ματς της εθνικης παιζεται κακο μπασκετ και απο την Εθνικη και απο τις αλλες ομαδες. Τα ματς ηταν βαρετα και διαγωνισμος του ποιος θα κανει την πιο κακη επιθεση…
Για το αποτελεσμα δεν με νοιαζει και τοσο…
Είμαι μισός αμερικάνος:D Και μου τι δίνει που έχουν 5 παγκόσμια ενώ εμείς 2.Γενικά δεν μου αρέσει το μπάσκετ που παίζουν οι περρισσότεροι,κυρίως οι τωρινοί παίκτες τους-εντάξει,δεν μιλάμε για Μποντίρογκα,Ντίβατς και γενικά παλιότερους,απλά respect-.Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα,οπότε σταματάω εδώ.
3 λεπτα καλαθι δεν μπηκε. 0-0 και στα πεναλτι θα παει το ματς.
Εντιτ: Ωραιοι οι διαιτητες. Τεχνικη ποινη επειδη τολμησε ν’ακουμπησει την μπαλα κατω ο Μπουρουσης. Αντιαθλητικο στον Ντικουδη πιο πριν. Μηπως παιζει εντος εδρας η Ισπανια?