Εντωμεταξυ ο καημενος ο Bob Ross εχει εγκαταλειψει τα εγκοσμια εδω και καμια 15ετια και στο Ελλαντα τωρα τον ανακαλυψαμε!:roll:
Ον τοπικ,ενα αριστουργημα του Τζιμ Τζαρμους με εναν Τζονι Ντεπ να δινει ρεσιταλ ερμηνειας και εναν Neil Young να εξερευνα το ποσο αποκοσμη μπορει να ακουστει μια κιθαρα…
Προτείνω το Dead Poets Society για αρχή.Κλασική ταινία νομίζω που είχε γίνει και αρκετός ντόρος πίσω στο 1989…Αν δεν την έχετε δει νομίζω αξίζει να τις ρίξετε μία ματία
Ένας πραγματικά εκπληκτικός bruce willis και ένα φανταστικό σενάριο+σκηνοθεσία
εχει μια ωραια εκπομπη τα Σαββατοκυριακα στο σκαι, με 2 Αγγλιδες που καθαριζουν κατι “σπιτια”. εχει πολυ πλακα! την εχει κατα τις 2+, αν το θυμηθειτε σειτε το
[ul]
[li]Elling (νορβηγικη, ασχολειται με τη ζωη δυο ανθρωπων αφου εχουν βγει απο το ψυχιατρειο)…
[/li][li]Μαυρα Φεγγαρια Του Ερωτα (ελεγεια του σεξ και του παθους, οχι δεν ειναι τσοντα)…
[/li][li]Δεν Μενουμε Πια Εδω (δυο ζευγαρια μπλεκουν τα μπουτια τους, κυριολεκτικα, αλλα δεν ειναι τοσο αστεια η προσεγγιση)
[/li][li]Σκοτεινο Ποταμι (απο τα πιο καλα θριλερ που εχω δει τελευταια)…
[/li][li]Πικρα Φεγγαρια (με Νταστιν Χοφμαν, ο πονος της απωλειας αλλα και οι αληθειες που αυτη μπορει να ελευθερωσει - η καλυτερη ταινια που εχω δει φετoς)…
[/li][/ul]
Νέα σειρά, κωμωδία με τον David Duchovny (Fox Mulder - X-files).
To story έχει έναν συγγραφέα να είναι drug και sex addict με οικογένεια και να προσπαθεί να ισορροπήσει την οικογένεια του με την ακόρεστη δίψα του για σεξ και τσιγαριλίκια.
Όχι και έτη φωτός, γιατί κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ελληνική ταινία είναι μακράν τα
“Φτηνά Τσιγάρα” (2002) του Χαραλαμπίδη.
Ο Νίκος, ένας μποέμ τύπος χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και χωρίς φιλενάδα είναι “συλλέκτης στιγμών” και συχνάζει σε ένα παρακμιακό καφέ όπου ακούει τον κάθε πικραμένο να του λέει τον πόνο του. Ένα βράδυ γνωρίζει τελείως τυχαία τη Σοφία και μαζί θα περιπλανηθούν στην άδεια πόλη και θα γνωρίσουν ο ένας τον άλλο…
Λεπόν:
The Piano (1993)
It is the mid-nineteenth century. Ada is a mute who has a young daughter, Flora. In an arranged marriage she leaves her native Scotland accompanied by her daughter and her beloved piano. Life in the rugged forests of New Zealand’s South Island is not all she may have imagined and nor is her relationship with her new husband Stewart. She suffers torment and loss when Stewart sells her piano to a neighbour, George. Ada learns from George that she may earn back her piano by giving him piano lessons, but only with certain other conditions attached. At first Ada despises George but slowly their relationship is transformed and this propels them into a dire situation.
Και το αντεργκράουντ και από όσο έχω ψάξει εντελώς άγνωστο υπερέπος:
How to get ahead in Advertising (1989)
Dennis Dimbleby Bagley is a brilliant young advertising executive who can’t come up with a slogan to sell a revolutionary new pimple cream. His obsessive worrying affects not only his relationship with his wife, his friends and his boss, but also his own body - graphically demonstrated when he grows a large stress-related boil on his shoulder. But when the boil grows eyes and a mouth and starts talking, Bagley really begins to think he’s lost his mind. But has he?
φοβερη ταινια,με εναν φοβερο πρωταγωνιστη Richard E Grant. και μιας και επανακυκλοφορησε η cult ταινια που κανε το ντεμπουτο του παρτε τη και αυτη.
η ιστορια 2 ανεργων ηθοποιων και αλκοολικων φιλων στην αγγλια στα τελη των 60’ς και το ταξιδι τους στο εξοχικο σπιτι του ομοφυλοφιλου θειου τους.
ενα μικρο τριβια ειναι οτι στο τελος της ταινιας ο πρωταγωνιστης απαγγελει ενα μικρο κομματι σεξπιρ.
αυτο το κομματι σκεφτονταν να βαλουν αρχικα οι paradise lost στο forever failure.
1.Για την ερμηνεια του Τζεικ Γκιλενχαλ.
2.Για το τσιου τσιου σεναριο.
3.Για καποιους απιστευτους διαλογους.
4.Για το καταπληκτικο φιναλε.
5.Για την εξαιρετικη διασκευη του Mad World των Tears for Fears απ τον Gary Jules,οπου ταιριαζει απολυτα με τη στιγμη που ακουγεται στην ταινια.
6.Για την ατμοσφαιρα της ολης ταινιας.
Ο Adam Sandler στον πρωτο (?) του δραματικο ρολο υποδυεται εναν τυπο ο οποιος εχασε την οικογενεια του στο τρομοκρατικο χτυπημα των διδυμων πυργων (ηταν μεσα στο αεροπλανο) και απο τοτε χαζεψε με λιγα λογια.
Προτεινεται σε οσους αρεσουν οι δραματικες ταινιες και σε οσους θελουν να δουν τον Adam Sandler σε εναν πολυ ωραιο ρολο.
Ντάξει,κορυφαία ταινία μυστηρίου,ειδικά για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό,που να παίζει με το μυαλό τους.
Το ΄διο και η άλλη ταινία του συγκεκριμένου σκηνοθέτη,το Paprika.Και οι 2 ταινίες περιέχουν αρκετά σκοτεινό κλίμα,και πολλά ερωτήματα σχετικά με το τρόπο που ζεί ο σύνγχρονος άνθρωπος.Πρωσοπικός προτείνω για αρχή το Paprika.
Έντι:Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης έχει κάνει και μια ακόμη ταινία,το Tokyo Godfathers,αλλά δεν την έω δεί ακόμη οπότε δεν μπορώ να κρίνω.