Ποιο ήταν το πρώτο βινύλιο που αγοράσατε;

θα μου πειτε δεν ειναι καθολου της δικιας μου εποχης, αλλα εχω μανια με δισκους βυνιλιου. ο πρωτος λοιπον που αγορασα το 2002, ηταν των beatles, διπλος δισκος, με το ονομα love songs. ακομα τον ακουω!!

ASIA το 1ο …
… Do you remember when we use to dance …

αχ ποοοοοοοοοοοοοσο παλιά με πας…το Sticky Fingers των Rolling Stones με το φερμουαρακι του που ανοιγε … τέλειο:wink:

To look at your self - uriah heep με το αυθεντικο καθρεπτη/cover το '95…

Yes - 1983 (παρακαλώ όχι σχόλια για την ηλικία μου). Και όχι μόνο το Kill em All. Mέχρι και το Black όλα αγοράστηκαν την ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Πήρες το kill 'em all την ημέρα που κυκλοφόρησε? Πώς γίνεται αυτό?

Δεν κολλάω στο θέμα ηλικίας, αλλά πώς έμαθες γι’αυτους-πώς έκατσε και το πήρες πρώτη μέρα κτλ…

:bow2:

Παίδες έχω βαρεθεί να ακούω τέτοια σχόλια! Incubus, δεν σε ψέγω, προφανώς, αλλά θεωρώ πως αναπαράγουμε μια λανθασμένη νοοτροπία. Το βινύλιο ήταν πάντα εδώ και δεν είναι format «άλλης γενιάς». Άλλα format γεννηθήκαν και πεθάνανε, μερικά δε πριν καν «ενηλικιωθούν». Ειδικά για τους οπαδούς του rock και του jazz, το βινύλιο ήταν πάντα παρόν εδώ και δεκαετίες. Ποτέ δεν σταμάτησαν να βγαίνουν καινούριες κυκλοφορίες σε βινύλιο, έστω κι αν αυτό υποχωρούσε κατά καιρούς.

Ένας τύπος-γείτονας μου το πούλησε τις πρώτες μέρες… δεν νομίζω να είναι ζωντανός τώρα αν θυμάμαι καλά την κατάστασή του. Του πλήρωσα εννοείται τον δίσκο… με δόσεις…Και για να πω την πικρή μου αλήθεια είχα ακούσει πιο πριν Σάμπαθ και δεν “χέστηκα” όταν το άκουσα… Για την ακρίβεια τον εκτίμησα περισσότερο όταν βγήκε το Ride…
Αλλά αυτό δεν μου έμεινε τόσο στη μνήμη όσο η κυκλοφορία του Τζάστις… Ένα τεράστιο δισκάδικο… άσπρο. Ντυμένο ΟΛΟ με το εξώφυλλο του δίσκου. Τόσο πολύ που με ψιλοχάλασε…

Στο θέμα μας τώρα, ναι. Μπορεί να βγαίνουν ακόμα βινύλια, αλλά είναι πλέον πλεονέκτημα των συλλεκτών. Αν δεν μπορώ να έχω τα πάντα σε βινύλιο και αν μου είναι άχρηστα εκτός σπιτιού (πικάπ-τέλος) γιατί να τα αγοράσω και να μην πάρω το δισκάκι να τελειώνουμε;

Νταξ, προσωπικα μου αρεσει να τα συνδυαζω. Π.χ. σιγουρα προτιμω να εχω σε βινυλια τους δισκους που ακουω ολοκληρους… Οσον βεβαια αφορα το θεμα πικαπ, εχεις το ισχυροτερο point. :?

Κιλλ Εμ Ολ. Πω. Σιγουρα το αγαπημενο μου απο Metallica… και χρειαστηκε να περασουν 6 χρονια μεχρι να το αντιληφθω…

DURAN DURAN-ARENA απο το prisunic marinopoulos(super market!!!ενα διαδρομο πριν τα ψητα κοτοπουλα )μια παρασκευη του 1984 λιγο πριν αρχισει η σειρα που στηνομασταν στην τηλεοραση να δουμε"το μυστηριο του χρυσου πιθηκου"!!!

Μετα απο 24 χρονια παροτι τα μουσικα μου ακουσματα "εχουν φυγει γι αλλες πολιτειες…"οποτε τυχει να βαλω το δισκακι να το ακουσω ,μια γλυκια ανατριχιλα διαπερνα το κορμι μου θυμιζοντας μου την αρχη ενος απιστευτα ηδονικου ταξιδιου…

Χωρις να εχει ιδιαιτερη μουσικη αξια αποτελει για μενα οτι η τυχερη δεκαρα για τον σκρουτζ κι αν και εχω πουλησει πολλα βινυλια που δε μου κανανε απο τοτε μεχρι και σημερα ,το συγκεκριμενο δεν προκειται να φυγει ποτε απο τη συλλογη μου και παντα θα μου θυμιζει την εποχη που η αγορα ενος δισκου ειχε τη μορφη ιεροτελεστιας ,συνοδευοταν απο απιστευτη ενταση και καρδιοχτυπι και αποτελουσε σημειο αναφορας για ολη την παρεα.

Τωρα που το ξανασκεφτομαι μου φαινεται οτι παντα θα μου θυμιζει τα χρονια της αθωοτητας και της ανεμελιας…τα παιδικα μου χρονια…

…poystika geratia…

συγγνωμη…

Τι είπες τώρα ρε άτομο? “το μυστήριο του χρυσού πιθήκου”??:):slight_smile: που το θυμήθηκες…

Off topic, αλλά ζητώ συγνώμη δεν μπορούσα να αντισταθώ… Τι ειπε ο άνθρωπος όντως!!! Που το θυμήθηκε???

:respect:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
ΣΕΡΤΕΝΛΥ ΟΦΦ ΤΟΠΙΚ, ΑΛΛΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΟ ΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ…

http://www.greektube.org/content/view/4471/2/

Ένα νέο ΜΕΤΑL mailorder με πραγματικά [SIZE=“3”]καλές τιμές[/SIZE].

Από HARD ROCK μέχρι BLACK METAL! Και [SIZE=“3”]κλασσικό[/SIZE] ΜΕΤΑL και[SIZE=“3”] UNDERGROUND[/SIZE]!!!

Τσέκαρέ το και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

Νέο υλικό προστίθεται διαρκώς, ενώ πακέτα αξίας 90 Ευρώ και άνω αποστέλλονται χωρίς καμία ταχυδρομική επιβάρυνση!!