Γρηγορότερη δίκαση

Ποιός κατά την εμπειρία σας παίζει γρηγορότερη δίκαση?Κατά την δική μου ο Pete Sandoval και ο Nicholas Barker.Αυτοί οι 2 ήταν ο λόγος που πρωτοπήρα δίσκο από τα συγκροτήματα που έπαιζε ο καθένας

__Δε ξέρω “πολλά” για δίκαση, αλλά γενικά με έχει κουφάνει ο ντράμερ των NILE! Απίστευτος και με φοβερές αλλαγές και δίκαση!

Εγω θα ελεγα τον drumer των Cryptopsy και των Dying Fetus.

Εγώ ψηφίζω Alex Holzwarth (Angra, Rhapsody).
Χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις από drums και ομολογουμένως χωρίς να δίνω ιδιαίτερη προσοχή στα μέρη τους σε κάποιο κομμάτι, η δίκαση σε ορισμένα σημεία φέρνει τα πάνω κάτω, αλλάζει όλο το κομμάτι, δίνει άλλο ρυθμό. Η άσκοπη (και συνεχής) χρήση της όμως καταντάει πραγματικά βαρετή. Το ότι ένα group παίζει power δεν πάει να πει ότι πρέπει να έχει 100% δίκαση.

εγώ θα ζητήσω περισσότερες πληροφορίες στη “δίκαση”??? :?

Joey Jordinson, τρομερή ταχύτητα. 8)

paidia o pio grigoros sti dikasi einai enas amerikanos o Tim Waterson o opoios katexei to asilipto rekor ton 1032!!! xtypimaton se 60 deuterolepta!! diladi auto simenei oti prepei na valeis ton metronomo sta 129 b.p.m kai na paizeis 32th me ta podia!!!

pragmatika APISTEYTO !!! 8O 8O

__Πράγματι απίστευτο!!! Αυτό θα ακούγεται ως συνεχόμενος ήχος μάλλον ε;
( υπάρχει κανένα βιντεάκι μήπως με αυτό; )

akrivos o en logo kyrios!!!videaki den exo vrei pantos an vrethei kati tha enimeroso!

ama pate sto site axispercusion.com kapou ekei mesa exei ena video demo tou dvd pouy exei kykloforisei o Waterson alla distixos to en logo videaki einai xamilis poiotitas kai auta pou paizei den akougontai kai den vlepontai kathara. alla opios endiaferetai mporei na paragillei to dvd apo to internet.

Episis ksexasa na anafero oti to rekor ton 1039 xtipimaton to katexei me mona xtipimata sta podia, einai episis katoxos ton 1449 nomizo xtipimaton se 60 sec. me dipla xtipimata sta podia osoi einai drummer katalavainoun oti autos o anthropos einai apo allon planiti!!!

Akouste to teleytaio album twn Nile pou paizei o dikos mas George Kollias kai tha pathete plaka!

γρηγοροτερη δεν ξερω αλα απο τις καλητερες δικαση παιζει ο bariemore barlow ton jethro tull! ακουστε το σολο του στο live bursting out

Δεν έχω την παραμικρή γνώση απο drums και γενικά απο μουσικά όργανα. Οτι πιάνει το αυτί μου.
Ο Pete Sandoval (Morbid Angel) και o Jan Axel Von Blomberg ή αλλιώς Hellhammer τα σφάζουν όλα.Σίγουρα απο τους γρηγορότερους.

Γιώργος Κόλλιας (NILE).Aκούστε το lashed to the slave stick από το Annihilation of the wicked lp και θα καταλάβετε.Και ο Steve Asheim των Deicide πολύ γρήγορες δίκασες επίσης. :twisted:

+1

Joey Jordison,Thomen Stauch,Mark Zonder και Hellhammer.
Nile δεν εχω ακουσει,αλλα για τον Κολλια εχω ακουσει οτι οντως ειναι εξαιρετικος Drummer.

Jorg Michael
Dave Lombardo
Gene Hoglan

+1[/quote]
__Τόσο καιρό, ούτε ένας δεν απάντησε…; :oops: Λοιπόν, ας δούμε ένα drum-set:

__Λοιπόν, βλέπετε τα δύο μεγάλα τύμπανα που ακουμπούν στο έδαφος; Ωραία. Αυτά το ονομάζουμε μπότες, γιατί τα χτυπάμε /παίζουμε με το πόδι /α (πριν απο 40 χρόνια, κανένας δεν έπαιζε με δύο, όλοι χρησιμοποιούσαν μία -στο δεξί συνήθως. Κάποια στιγμή jazz drummer πρόσθεσαν και μία δεύτερη που την έπαιζαν με το αριστερό πόδι. Πρώτος στην ιστορία της rock, εισήγαγε τις δύο κάσες ο drummer τον Who, κ Κιθ Μουν, που ήταν ένα πραγματικό πολυβόλο και μαζί με τον drummer τον Led Zeppelin, Jason Bohnam, επηρέασαν όσο λίγοι όλους τους σύγχρονους rock, hard rock και metal drummers).

__Επειδή είναι και το πιο μεγάλο τύμπανο (σε όγκο και διάμετρο), βγάζει και τον πιο μπάσο ήχο απ’ όλο το set (συνήθως μ’ αυτό δίνουμε το beat, τον ρυθμό -π.χ. στα club που χτυπάει ρυθμικά το μπάσο και χορεύουν μ’ αυτόν τον ρυθμό). Οταν έχουμε δύο τέτοια τύμπανα (άλλοι έχουν δύο με ακριβώς τον ίδιο ήχο και άλλοι τα κουρδίζουν έτσι -σφίγγουν ή χαλαρώνουν τη μεμβράνη τη οποίο χτυπάει ο drummer για να βγάλει ήχο η κάσα- ώστε να έχουν διαφορετική τονικότητα και να ξεχωρίζει λίγο ο ήχος της μίας απο την άλλη). Τις δύο μποτές, μπορεί να τις ακούσετε κι ως “double-bass”.

__Οταν λοιπόν κάποιος λέει, “πω-πω, τι δίκαση παίζει αυτός ο τύπος;!”, προφανώς εννοεί ότι η τεχνική του στο “double-bass”, δηλαδή τις δύο κάσες, τις δύο “μπότες” (“φίλε, ο Lombardo στους Apocaluptica έριχνε κάτι διμποτίδια… κόλαση!”), είναι πολύ εντυπωσιακή.

__Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Double-Bass, μπορείς να παίξεις και με μία κάσα. Ακούγεται λίγο οξύμωρο ε; “Δίκαση με μία κάσα…!” Χεχε, γι’ αυτό είπα Double-Bass… Τους χτύπους του δίνουμε με τα πόδια όπως προείπα. Ομως, αντί να έχουμε απο ένα kick /trriger (“σκανδάλη”, η “μπότα”, δηλαδή αυτό το οποίο πατάμε σαν σκανδάλη για να χτυπήσει τη μεμβράνη της κάσας), στην κάθε κάσα, έχουμε δύο σκανδάλες που χτυπούν σε μία! Δείτε εδώ:

__Οπως βλέπετε, αυτές τη “μικρές μπαγκέτες με το σφουγφαράκι” που χτυπάει την μεμβράνη της κάσας, μπορούμε να την τοποθετήσουμε είτε όπως είναι στην εικόνα , οπότε θα βαρούν και οι δύο το ίδιο τύμπανο, ή αφήσουμε το ένα εκεί που είναι και θα βάλουμε το άλλο πάνω στο αριστερό πετάλι -εκεί που θα υπάρχει η δεύτερη (ξεχωριστή) μας κάσα /τύμπανο.

__Αυτά τα ολίγα… :lol: :wink: :smiley: 8)

+1[/quote]
__Τόσο καιρό, ούτε ένας δεν απάντησε…; :oops: Λοιπόν, ας δούμε ένα drum-set:

__Λοιπόν, βλέπετε τα δύο μεγάλα τύμπανα που ακουμπούν στο έδαφος; Ωραία. Αυτά το ονομάζουμε μπότες, γιατί τα χτυπάμε /παίζουμε με το πόδι /α (πριν απο 40 χρόνια, κανένας δεν έπαιζε με δύο, όλοι χρησιμοποιούσαν μία -στο δεξί συνήθως. Κάποια στιγμή jazz drummer πρόσθεσαν και μία δεύτερη που την έπαιζαν με το αριστερό πόδι. Πρώτος στην ιστορία της rock, εισήγαγε τις δύο κάσες ο drummer τον Who, κ Κιθ Μουν, που ήταν ένα πραγματικό πολυβόλο και μαζί με τον drummer τον Led Zeppelin, Jason Bohnam, επηρέασαν όσο λίγοι όλους τους σύγχρονους rock, hard rock και metal drummers).

__Επειδή είναι και το πιο μεγάλο τύμπανο (σε όγκο και διάμετρο), βγάζει και τον πιο μπάσο ήχο απ’ όλο το set (συνήθως μ’ αυτό δίνουμε το beat, τον ρυθμό -π.χ. στα club που χτυπάει ρυθμικά το μπάσο και χορεύουν μ’ αυτόν τον ρυθμό). Οταν έχουμε δύο τέτοια τύμπανα (άλλοι έχουν δύο με ακριβώς τον ίδιο ήχο και άλλοι τα κουρδίζουν έτσι -σφίγγουν ή χαλαρώνουν τη μεμβράνη τη οποίο χτυπάει ο drummer για να βγάλει ήχο η κάσα- ώστε να έχουν διαφορετική τονικότητα και να ξεχωρίζει λίγο ο ήχος της μίας απο την άλλη). Τις δύο μποτές, μπορεί να τις ακούσετε κι ως “double-bass”.

__Οταν λοιπόν κάποιος λέει, “πω-πω, τι δίκαση παίζει αυτός ο τύπος;!”, προφανώς εννοεί ότι η τεχνική του στο “double-bass”, δηλαδή τις δύο κάσες, τις δύο “μπότες” (“φίλε, ο Lombardo στους Apocaluptica έριχνε κάτι διμποτίδια… κόλαση!”), είναι πολύ εντυπωσιακή.

__Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Double-Bass, μπορείς να παίξεις και με μία κάσα. Ακούγεται λίγο οξύμωρο ε; “Δίκαση με μία κάσα…!” Χεχε, γι’ αυτό είπα Double-Bass… Τους χτύπους του δίνουμε με τα πόδια όπως προείπα. Ομως, αντί να έχουμε απο ένα kick /trriger (“σκανδάλη”, η “μπότα”, δηλαδή αυτό το οποίο πατάμε σαν σκανδάλη για να χτυπήσει τη μεμβράνη της κάσας), στην κάθε κάσα, έχουμε δύο σκανδάλες που χτυπούν σε μία! Δείτε εδώ:

__Οπως βλέπετε, αυτές τη “μικρές μπαγκέτες με το σφουγφαράκι” που χτυπάει την μεμβράνη της κάσας, μπορούμε να την τοποθετήσουμε είτε όπως είναι στην εικόνα , οπότε θα βαρούν και οι δύο το ίδιο τύμπανο, ή αφήσουμε το ένα εκεί που είναι και θα βάλουμε το άλλο πάνω στο αριστερό πετάλι -εκεί που θα υπάρχει η δεύτερη (ξεχωριστή) μας κάσα /τύμπανο.

__Αυτά τα ολίγα… :lol: :wink: :smiley: 8)[/quote

file mou otan akous oti o bonham epaize me mia kasa kai barage dipetala apistefta katalabeneis to poso mprosta apo to aiwna tous htan oi “anthropoi” aytoi. Kai bebaia o kathenas apo aytous me thn dikia tou apisteyth istoria.Dekaetia 60-70 sou leei o allos 8O 8O 8O 8O 8O
apla kai mono “LED ZEPPELIN”

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pete Commando Sandoval
Proscriptor
Aggressor
Brian Harvey
Hellhammer
Tony Laureano

και άλλοι πολλοί…